Adam og Eva Skole og Akademi Blog.
Adam og Eva Skole og Akademi

Adam og Eva Skole og Akademi

Følge drømmen eller fornuften?

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 17. Jan 2020

Tusenvis av norske ungdommer må i løpet av få dager gjøre et av de viktigste valgene i livet, nemlig karrièrevei. Det er søknadsfrister til høyere utdanning i mars/april og mange vet kanskje fortsatt ikke hva de ønsker å bli?


Vi på Adam og Eva Skolen er så heldige å oppleve mennesker i alle aldre som ønsker å følge (frisør) drømmen sin. Kanskje de har gått annen utdanning tidligere, jobbet i andre yrker eller kanskje frisørdrømmen alltid har vært klar. Vi har en samtale med alle våre søkere før vi tilbyr studieplass, og opplever ofte at mange har ventet med å tørre å ta det store steget og faktisk søke hos oss, da det har vært en forventning, på hjemmebane, med en annen yrkesvei.Mulighetene med en frisørutdannelse

En frisørutdannelse inneholder og har så mange flere utviklingmuligheter enn hva folk flest vet. Ofte er det også store utviklingsmuligheter i salongen eller bedriften man jobber i. Jobber du f.eks i Adam og Eva Gruppen er mulighetene uendelige! Adam og Eva Gruppen har flere salonger under seg; Adam og Eva, Spaghetti, KUTT og Nalu Nalu. Innenfor disse konseptene har du som frisør muligheten til å "klatre" om du har ønsker og ambisjoner om det. Med din frisørutdannelse som bakgrunn har du mulighet til å utviklet deg på nye arbeidsområder som for eksempel faglig leder eller avdelingsleder i salong. Brenner du for å undervise og lære andre, kan Adam og Eva Skolen være en mulighet.

Andre ønsker å videreutdanne seg til å bli hårstylist for å jobbe tettere mot mote, film, TV, magasiner og vi har et eget TALENTTEAM i Adam og Eva Gruppen som du kan bli en del av, allerede som lærling, som jobber mye ute i motebransjen. Vårt AKADEMI og akademikonsulenter kurser opp andre frisører og salonger, samt jobber på store arenaer som New York Fashion Week, Copenhagen Fashion Week, Fushion Oslo, Oslo Runway og de reiser i tillegg mye rundt med ulike store brands som Redken, Loreal og Matrix.Med en frisørutdannelse har du også muligheten til starte egen salong og utvikle ditt egne unike konsept, så mulighetene er mange, om man ønsker å benytte seg av det! Ved valg av studie er det mange som lurer hva en forventet lønn er? Hva du kan tjene i frisørlønn kan variere og basere seg på mange faktorer, les mer om dette her!


Adam og Eva Skolen har oppstart to ganger i året, januar og august! Søknadskjema finner du her.

Har du spørsmål er det bare å ta kontakt med oss på telefon: 231350900 Kommentar

Frisørlønn

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 15. Jan 2020


Har du en drøm om å bli frisør og lurer derfor på hva en forventet frisør lønn er? Lurer du kanskje samtidig på hvordan du kan få en frisørutdanning? 


Ved å ta en frisørutdanning gjennom Adam og Eva skolen kan vi hjelpe deg mot drømmen om å bli frisør. Vi har gjennom årene utdannet en rekke dyktige frisører landet rundt og også internasjonalt. Gjennom oss vil du få den kunnskapen og støtten du behøver for å lykkes. 


Ønsker du å vite mer om hva forventet frisør lønn er og hvordan du kan lykkes som frisør?

Da bør du lese videre!


Hva kreves av en frisør?

For å lykkes som frisør er det først og fremst viktig at du liker å jobbe med mennesker og er "sulten på faget". I tillegg er det viktig at du liker en utfordrende hverdag. Du må også være flink til å kommunisere slik at du får med deg akkurat hva det er kunden ønsker og være forberedt på at kunden i stolen dømmer ditt arbeid, og har ofte høye forventninger. Derfor er det også viktig med god kommunikasjon. 


Deretter er det øvelse som gjør mester for å lykkes. Du må like å lære nye ting, da frisøryrket og trender er i stadig bevegelse. Her gjelder det å få med seg de kursene du har mulighet til å delta på, som er relevant for din kundebase. Er du en kreativ sjel velger du med andre ord riktig yrke som frisør. 


For å kunne oppnå forventet frisør lønn, må du også ha respekt for andres tid, og du må være tålmodig. Høyt fravær på frisørskolen vil sette deg lenger bak i jobbsøkerkøen, da salonger er avhengige av at frisørene møter opp til avtalte bookinger, åpningstider samt varierende skift.  Hva kan du forvente i frisørlønn?

Hva du kan tjene i frisørlønn kan variere og basere seg på mange faktorer. Skal du for eksempel opprette et enkeltpersonforetak å jobbe som frilanser? Skal du ”leie stol” i en salong? Eller skal du være fast ansatt med timebetalt eller som oftest provisjonsbetalt? Det finnes mange måter å jobbe som frisør på, og hva som lønner seg mest kommer helt an på hvor mye arbeid du velger å legge i det og hvor du jobber.

En gjennomsnittlig frisør lønn ligger på 363 480 kroner høsten 2018 ifølge SSBMen en frisør kan gjerne tjene mer eller mindre enn dette, alt ettersom. For eksempel så kan en hardtarbeidende frisør som jobber provisjonsbasert ofte oppleve å tjene mye mer enn dette.

Er du usikker på hvordan du bør jobbe som frisør og hvordan du kan få forventet frisørlønn? Ta kontakt med noen som allerede jobber som frisør, både selvstendig eller som fast ansatt i en salong, og som har litt erfaring for å få tips og råd. 


En god utdanning er viktig for frisørlønnen

For å kunne få forventet frisørlønn og jobb, er det viktig at du velger en god utdanning. Ved å ta frisørutdanningen gjennom Adam og Eva skolen kan vi garantere deg en god utdanning med faglig dyktige frisører. Vi har utdannet frisører landet rundt, som har gjort stor suksess i yrket! 


Vi har skolestart i januar og august med rullerende opptak. Fordi vi opplever stor pågang av søkere, anbefaler vi deg å søke så snart du kan. Du kan enkelt legge inn en søknad her. Etter mottatt søknad, innkalles du til intervju. Her legger vi stor vekt på din motivasjon og interesse for frisørfaget. 


Ved å ta utdanningen gjennom oss vil du få en trygg utdanning der vi hjelper deg ut i en sikker jobb.


Søk i dag! 0 Kommentar

Start din frisørkarriére i dag!

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 9. Jan 2020

Adam og Eva skolen er i dag anerkjent i hele landet for høy kvalitet, dyktige elever og undervisningspersonell på vår frisørutdanning. Mange av dagens elitefrisører har sitt utspring fra skolen, som i over 30 år har markert seg som den grundigste og mest oppdaterte innenfor frisørutdanning. 


Søknadskjema finner du her!


Frisørutdannelse omfatter mye!

Har du lyst på en spennende, trygg og kreativ karrière, der du hele tiden kommer i kontakt med nye mennesker? Har du ambisjoner om å bli stylist, jobbe i film/tv bransjen eller kanskje bli "barber" å ha herrene i fokus? Da tyder mye på at en frisørutdanning kan være det rette for deg!  

Å komme riktig ut fra start er viktig uansett hva du vil med livet ditt. Også om du vil bli en dyktig frisør. Å velge riktig skole kan være avgjørende for din motivasjon, din faglige dyktighet, din kreativitet og ikke minst for ditt selvbilde som frisør. Dette vil i stor grad påvirke din yrkeskarriere; ønsker du å ha muligheten til selv å velge hvor du vil jobbe, eller vil du bli nødt til å ta det som måtte tilbys deg, du bestemmer selv.

Adam og Eva Skolen gir deg det beste fundamentet for videre utvikling i frisørfaget! 


Rullerende inntak

Vi har stor pågang av søkere hele året, med rullerende inntak. Det er skolestart to ganger i året: januar og august. Etter at vi har mottatt din søknad, vil vi ta kontakt med deg på telefon for å avtale et hyggelig møte.


Læreplass

Adam og Eva Skolen eies og driftes av Adam og Eva. Dette sikrer kvalitet, innovasjon og kreativitet. Vi har et stort nettverk som kan sikre deg en trygg læreplass.


Mulighetene i frisøryrket er mange! Peder Vigtel Wallentin startet selv sin karrière på Adam og Eva Skolen og har siden jobbet både i salong og som lærer. Les intervjuet med Peder her.


Søk Adam og Eva Skolen i dagVi gleder oss til å høre fra deg!0 Kommentar

Barber eller Stylist?

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 3. Jan 2020

Som elev ved Adam og Eva Skolen kan du spesialisere/fordype deg innen ulike fagfelt under studietiden din. Fordypningsfagene er per idag delt opp i to kategorier: Herrefaget/barber eller Styling.

Maya Stark (t.v - styling) og Anne - Lise (t.h - herrefaget/barber) har hatt hovedansvaret for å holde i undervisningen for høst - semesteret og har lang fartstid innenfor fordypningsfagene.

Elevene våre starter fordypningsperioden sin med foredrag av kjente hårstylister, makeupartister og fotografer i bransjen, og får et innblikk i hvordan arbeide med foto i form av nøye planlegging og gjennomføring. 

I høst hadde vi besøk av Kristoffer Myhre, Eirik Thorsen og Inger Lise og det er alltid en fryd å ha denne trioen på besøk. De har gjort mange prosjekter sammen og vi føler oss veldig trygge på at elevene får et godt innblikk i å jobbe i denne bransjen når disse forteller.


Siste del av fordypningsperioden er en fotoshoot og her får elevene vist frem hva de har jobbet med og bygget opp sin portefølje. Alle bildene blir vist under vår avslutningsseremoni siste skoledag og fagjuryen som består av; Eirik Thorsen, Harlem Alexander og Steven Pimjang kårer en vinner i hvert fordypningsfag.
Vinneren av ÅRETS HERRE/BARBER ble Marte Bjørnseth Kristoffersen og dette sier juryen om vinneren:

Behagelig og harmonisk bilde, med et fint uttrykk. Arbeidet har en sharp design og høy faglig kvalitet. Arbeidet viser en rød tråd fra start til slutt og moodboard samsvarer med uttrykket eleven har kreert på sin modell. Vinneren kan være stolt av det arbeidet som hun har levert. Vinneren av ÅRETS STYLIST ble Cecilie Steinsvik og dette sier juryen om vinneren:

Fin helhet og flyt i bilde. Flott å se hvordan vinneren har jobbet med perfeksjon og fått med modellen sine babyhår inn i stylingen. Dette ser dyrt ut! Høy faglig kvalitet på stylingen, og fin harmoni i bilde. Juryen vil se mer av dette fremover!!! Arbeidet viser en rød tråd fra start til slutt og moodboard samsvarer med uttrykket eleven har kreert på sin modell. Vinneren kan være stolt av det arbeidet som hun har levert. 


Ønsker du å gå Adam og Eva Skolen? Søknadskjema finner du her.0 Kommentar

Hår + makeup = sant

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 25. Nov 2019

Katarina Fedøy er en 21 år gammel jente som kommer fra Søgne, rett utenfor Kristiansand. Hun har alltid vært en kreativ og energisk person, som aldri helt har følt hun har passet inn i de sosiale og akademiske settinger der hun kommer fra, og flyttet derfor tidlig hjemmefra, allerede som 16 – åring! Etter videregående hadde Katarina klare mål og flyttet til Oslo for å bli makeup – artist.


 

Makeup, styling og velvære er noe som alltid har appellert til Katarina og hun har lenge benyttet YouTube og magasiner som inspirasjon til å utforske/teste nye «looks» på seg selv! Etter hvert som folk rundt henne la merke til den store lidenskapen hennes for dette, ble hun fort et førstevalg om å fikse de rundt seg til ball og ulike arrangementer. Det var da det først gikk opp for Katarina, at det var jo denne veien hun måtte gå!


Drømmen om makeup utdannelse gikk i oppfyllelse, og etter 1,5 år med mye freelance - jobbing fant Katarina ut at det å kunne hår i denne bransjen er GULL VERDT. Valget på skole ble enkelt, da hun tidligere har samarbeidet med flere frisører fra Adam og Eva på ulike visninger og blitt veldig imponert over hvordan de jobber, i tillegg fått følelsen av at de får en svært kreativ frihet og god faglig opplæring.Nesten 4 måneder er gått siden Katarina og hennes medelever startet her på Adam og Eva Skolen og som en del av utdanningsløpet til våre elever fungerer Adam og Eva Skolen som «salong» en måned per semester. Her får elevene by på sin kompetanse og tilby frisørtjenester til hyggelige priser. 


Hvordan har det vært å få jobbe på mennesker etter mye arbeid på dukke?

Veldig forfriskende! Det er så stas å få lov til å være med på å endre og fremheve looken til en person. I tillegg er det morsomt å kunne prate med kunden i stolen, i stedet for med dukken sin, smiler Katarina

 

Var det skummelt å skulle ta imot første kunde i stolen? 

Ikke egentlig. Alle som er kunder her er jo innforstått med at vi er elever, og fortsatt under utdannelse, så vi har både god tid på oss og får god hjelp når det trengs.

 

Hva slags erfaringer har du gjort deg under kundeperioden? 

At tiden går fort når man har det gøy! Dagene hvor jeg har kunder suser bare av gårde, pluss at dagene føles varierte og spennende! Jeg har også funnet ut at det å jobbe med mennesker er noe jeg virkelig elsker, og jeg blir trygg på at jeg har valgt riktig yrke.

 

Hva er det viktigste å tenke på når man har en kunde i stolen?

Holdning, utstråling og humør tror jeg er det første kunden legger merke til. Er man imøtekommende og profesjonell har du som student/lærling/frisør kommet veldig langt. Det er også utrolig viktig å vise kunden at du lytter til dem og skal gjøre alt du kan for å få de fornøyde.

 

Hva er det morsomste du har gjort på kunde i kundeperioden? 

Generelt er det ganske kult å kjenne på mestringsfølelse etter en kunde, men om jeg skal nevne en spesiell opplevelse i kundeperioden, må det nok bli når jeg farget min venninne oransje!


Vi gleder oss til å følge Katarina og hennes medelever mot #frisørdrømmen! Ønsker du å gå Adam og Eva Skolen? Vi har fortsatt noen ledige plasser til våren 2020! Søknadsskjema finner du her. 

 

 


0 Kommentar

Powered by: Bloc