Adam og Eva Skole og Akademi Blog.
Adam og Eva Skole og Akademi

Adam og Eva Skole og Akademi

Studiesamtale i sommerferien?

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 9. Jul 2021

Vurderer du å ta en frisørutdannelse eller er du nysgjerrig på om en utdannelse som frisør er noe for deg? Adam og Eva Skole og Akademi inviterer til studiesamtaler gjennom hele sommeren!Du har mulighet for en "en-til-en samtale" med en fra skolens ledelse og du vil få en grundig gjennomgang av studiet og svar på eventuelle spørsmål du måtte ha. Dette er også en fin mulighet til å bli kjent med Adam og Eva skolen og fagområdene på.

Studiesamtaler er tilgjengelig hver uke og er selvfølgelig helt gratis, men krever påmelding. I søknadskjemaet fyller du inn nødvendige opplysninger og vi vil kontakte deg for booking av samtale.

Vi gleder oss til å høre fra deg, riktig god sommer!


0 Kommentar

Valg av karrière - Hvordan bli lykkelig?

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 9. Jul 2021

Finn deg en jobb og et yrke du vil trives med og du blir et lykkelig menneske! Det viser en livskvalitets - undersøkelse foretatt i seks europeiske land. Jobbtilfredshet kommer foran både familie, helse, økonomi og sosialt liv som faktor for livsglede.


Er jobben din kjedelig og meningsløs, er du neppe tilfreds med resten av livet heller. En undersøkelse av livskvalitet til arbeidstakere i seks europeiske land tyder på at jobbtilfredshet er den viktigste faktoren. Det treårige forskningsprosjektet EPICURUS omfattet Danmark, Frankrike, Storbritannia, Nederland, Spania og Hellas.

- Siden arbeid utgjør en svært stor del av livet for de fleste av oss, er hva vi får ut av jobben viktig for hvor lykkelige vi er som enkeltpersoner, sier forskningsleder Ioannis Theodossiou ved Centre for European Labour Market Research, University of Aberdeen Business School.

Faktisk kommer jobbtilfredshet foran både familie, helse, økonomi og sosialt liv som faktor for livsglede. Nederst på lista kommer fritid, miljø og boforhold som de minst viktige lykkefaktorene.

Vi har funnet at forholdet mellom type arbeid og nivå av jobbtilfredshet er en av de sterkeste tendensene, også over landegrensene, sier Theodossiou.


Studievalg, yrkesvalg, jobb og  karrière. Studenter i dag står foran det vanskelige valget - Hvem er jeg? Hva vil jeg? Hva skal jeg bli? Hvordan kommer jeg dit?

Tenk mest på hvilken jobb du vil trives med og mindre på lønn og status -  og du vil sannsynlig bli et lykkelig menneske!


Kilde: forskning.no


Adam og Eva Skolen har rullerende opptak med studiestart i august og januar, nettsøknad finner du her.


0 Kommentar

STAFF KURS

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 9. Jul 2021

I Adam og Eva har vi veldig fokus på det faglige og tekniske rundt klipp, kjemi og styling. For oss skal alt kvalitetssikres fra man begynner som lærling og gjennom hele frisørkarrieren.


"Slik frisørbransjen er i dag er det alfa omega å ha de grunnleggende fagkunnskapene på plass. Nye trender kommer raskere enn før, og mange ser det som utfordrende å følge med. Alle mine ansatte har vært i gjennom akademikursene Adam og Eva Akademi tilbyr, og dette gjør at de føler seg trygge i hverdagen, og kan virkelig leke seg med kundene. Dette er en viktig investering for meg som salongeier. Som kreativ leder i Adam og Eva Gruppen er jeg selv med å utvikle akademikursene og holder de fortsatt. Jeg får nye «aha opplevelser» hver gang, da dette er kurs som fint kan gjennomføres flere ganger for å repetere og oppdatere fagkunnskap." forteller Eirik Thorsen, kreativ leder i Adam og Eva.STAFF KURS er interne kurs, for alle våre ansatte, som holdes gjennom Adam og Eva Skole og Akademi fire ganger i året, over tre dager. På disse dagene får man en grundig gjennomgang av alt det grunnleggende, ulike teknikker og inspirasjon fra våre akademikonsulenter. Det er intensive dager, men meget lærerike og nyttige kurs.


«Man må kunne det grunnleggende 

for å kunne leke kreativt»Etter STAFF TRAINING kommer våre lærlinger, nyansatte og frisører faglig styrket tilbake til sin salong, og kan bruke sin grunnleggende kunnskap for å jobbe enda mer kreativt! Dette gir oss som firma og våre kunder en ekstra trygghet.


Ønsker du og din salong ekstra kompetanse eller inspirasjon innenfor et felt? Vi skreddersyr også kurs for eksterne salonger, les mer her.


0 Kommentar

Start din frisørkarriére i dag!

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 25. Jun 2021

Adam og Eva skolen er i dag anerkjent i hele landet for høy kvalitet, dyktige elever og undervisningpersonell på vår frisørutdanning. Mange av dagens elitefrisører har sitt utspring fra skolen, som i over 35 år har markert seg som den grundigste og mest oppdaterte innenfor frisørutdanning. 

Tirsdag 10.august er første skoledag for høstkullet 2021 og vi har fortsatt noen ledig plasser, søk idag!


Søknadskjema finner du her!


Frisørutdannelse omfatter mye!

Har du lyst på en spennende, trygg og kreativ karrière, der du hele tiden kommer i kontakt med nye mennesker? Har du ambisjoner om å bli stylist, jobbe i film/tv bransjen eller kanskje bli "barber" å ha herrene i fokus? Da tyder mye på at en frisørutdanning kan være det rette for deg!  

Å komme riktig ut fra start er viktig uansett hva du vil med livet ditt. Også om du vil bli en dyktig frisør. Å velge riktig skole kan være avgjørende for din motivasjon, din faglige dyktighet, din kreativitet og ikke minst for ditt selvbilde som frisør. Dette vil i stor grad påvirke din yrkeskarriere; ønsker du å ha muligheten til selv å velge hvor du vil jobbe, eller vil du bli nødt til å ta det som måtte tilbys deg, du bestemmer selv.

Adam og Eva Skolen gir deg det beste fundamentet for videre utvikling i frisørfaget! 


Rullerende inntak

Vi har stor pågang av søkere hele året, med rullerende inntak. Det er skolestart to ganger i året: januar og august. Etter at vi har mottatt din søknad, vil vi ta kontakt med deg på telefon.


Læreplass

Adam og Eva Skolen eies og driftes av Adam og Eva. Dette sikrer kvalitet, innovasjon og kreativitet. Vi har et stort nettverk som kan sikre deg en trygg læreplass.


Vi veileder deg fra drøm til virkelighet!


Søk Adam og Eva Skolen i dagVi gleder oss til å høre fra deg!0 Kommentar

Nært på - elev Maria

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 11. Mai 2021

Hvem er Maria? 

Maria er solstrålen som sitter på bakerste rad i klasserommet. Jeg er nok en av de som er kjent for å snakke mest både i og utenfor klasserommet. Jeg flyttet til Oslo for litt over tre år siden for å utdanne meg som makeupartist og har jobbet som det siden, både fast og som freelance. I høst ble det veldig tydelig at hobbyen min med å klippe håret til venninner hadde vokst til å bli mye mere enn en hobby og jeg valgte å finne veien tilbake til skolebenken for å utvikle meg både faglig, kreativt og ikke minst som person.


Hvordan falt valget på Adam og Eva Skolen? 

Rykte, god skole, hva vi skulle lære gjennom semesteret, være blant de beste og ikke minst strekke meg for å lære mest mulig. 


Frøken covid har hatt kontrollen i over et år nå. Hvordan har hverdagen som «coronastudent» vært? 

 Jeg har nok ikke kjent det på samme måte som mange andre, for meg så har det vært en balanse mellom det å være på skolen og hjemmeskole. Jeg ville ikke bytte ut dette halvåret med noe annet, for jeg føler jeg har fått så utrolig mye ut av det. Innimellom har det vært mye å ta igjen, men lærerne stiller opp, så vi har fått med oss alt vi skal lære. 

 

Ditt fineste/beste frisørstudent minne? 

Her har jeg veldig mange gode å velge mellom, men det som er felles for nesten alle av minnene, er at de er sammen med klassen. Nå de siste ukene har jeg hatt herre - fordypning og der fikk vi muligheten til å lære å barbere med kniv. Det tok ikke lang tid før det var litt kjedelig å barbere på ballonger og vi gikk over til å barbere ansikt, legger og armer i stede. Ingen ble skadet i prosessen (heldigvis), men det ble mye latter og en lærer som måtte riste litt på hode av oss!:)


 

Et annet minne er når vi hentet dukkehoder til hjemmeundervisning og gjengen som ikke liker å stå opp tidlig, møtte opp kl 08.00 bare for å få sett hverandre! Vi har også fått prøve oss på litt ekstraundervisning, og jeg er litt usikker på om vi fikk trent mest lattermuskler eller mengdetrening!

 


Totalt 7 uker i løpet av skolehalvåret tilbringer dere på utplassering i salongen. Du har tilbrakt 2 uker på Adam og Eva Fornebu, kan du fortelle litt om opplevelsen? 

 Jeg elsket det! Det var mye nytt og en bratt læringskurve, men arbeidsmiljøet og de fine jentene som jobber der gjorde det til en drøm. Jeg følte jeg kunne være meg selv og følte jeg hørte hjemme her! Skolehalvåret går mot slutten, og en spennende læretid står for tur. Hva har vært det beste med frisørutdannelsen så langt? 

Helt klart det å lære noe nytt! I tillegg har jeg har fått muligheten til å gjøre så mye ut av det som jeg vil, så her har jeg fått brukt timesvis på å tegne arbeidstegninger. Den andre beste tingen er de jeg går i klassen med. De har gjort dette året helt fantastisk, med mye latter. 

 

Hva er dine mål og drømmer for fremtiden? 

Jeg elsker å jobbe med mennesker og det å få være kreativ! Så jeg håper at jeg får fortsette å ha hobbyen min som jobb. Jeg har lyst til å bli en utrolig dyktig frisør, som folk har tillit til.

 

Hva vil du si til andre som sitter med frisørdrøm i magen? 

Kjør på! Du får til det du setter deg som mål og er villig til å jobbe for. For meg så har dette skoleåret gitt meg utrolig mange viktige ting, både faglig og sosialt. 


Tusen takk for at du tok deg tid Maria, du er en sann gledesspreder og vi gleder oss til å følge deg i videre mot "frisørdrømmen"! Vil du gå i Maria sine fotspor, søk idag!


0 Kommentar

Powered by: Bloc