Adam og Eva Skole og Akademi Blog.
Adam og Eva Skole og Akademi

Adam og Eva Skole og Akademi

Hår + makeup = sant

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 25. Nov 2019

Katarina Fedøy er en 21 år gammel jente som kommer fra Søgne, rett utenfor Kristiansand. Hun har alltid vært en kreativ og energisk person, som aldri helt har følt hun har passet inn i de sosiale og akademiske settinger der hun kommer fra, og flyttet derfor tidlig hjemmefra, allerede som 16 – åring! Etter videregående hadde Katarina klare mål og flyttet til Oslo for å bli makeup – artist.


 

Makeup, styling og velvære er noe som alltid har appellert til Katarina og hun har lenge benyttet YouTube og magasiner som inspirasjon til å utforske/teste nye «looks» på seg selv! Etter hvert som folk rundt henne la merke til den store lidenskapen hennes for dette, ble hun fort et førstevalg om å fikse de rundt seg til ball og ulike arrangementer. Det var da det først gikk opp for Katarina, at det var jo denne veien hun måtte gå!


Drømmen om makeup utdannelse gikk i oppfyllelse, og etter 1,5 år med mye freelance - jobbing fant Katarina ut at det å kunne hår i denne bransjen er GULL VERDT. Valget på skole ble enkelt, da hun tidligere har samarbeidet med flere frisører fra Adam og Eva på ulike visninger og blitt veldig imponert over hvordan de jobber, i tillegg fått følelsen av at de får en svært kreativ frihet og god faglig opplæring.Nesten 4 måneder er gått siden Katarina og hennes medelever startet her på Adam og Eva Skolen og som en del av utdanningsløpet til våre elever fungerer Adam og Eva Skolen som «salong» en måned per semester. Her får elevene by på sin kompetanse og tilby frisørtjenester til hyggelige priser. 


Hvordan har det vært å få jobbe på mennesker etter mye arbeid på dukke?

Veldig forfriskende! Det er så stas å få lov til å være med på å endre og fremheve looken til en person. I tillegg er det morsomt å kunne prate med kunden i stolen, i stedet for med dukken sin, smiler Katarina

 

Var det skummelt å skulle ta imot første kunde i stolen? 

Ikke egentlig. Alle som er kunder her er jo innforstått med at vi er elever, og fortsatt under utdannelse, så vi har både god tid på oss og får god hjelp når det trengs.

 

Hva slags erfaringer har du gjort deg under kundeperioden? 

At tiden går fort når man har det gøy! Dagene hvor jeg har kunder suser bare av gårde, pluss at dagene føles varierte og spennende! Jeg har også funnet ut at det å jobbe med mennesker er noe jeg virkelig elsker, og jeg blir trygg på at jeg har valgt riktig yrke.

 

Hva er det viktigste å tenke på når man har en kunde i stolen?

Holdning, utstråling og humør tror jeg er det første kunden legger merke til. Er man imøtekommende og profesjonell har du som student/lærling/frisør kommet veldig langt. Det er også utrolig viktig å vise kunden at du lytter til dem og skal gjøre alt du kan for å få de fornøyde.

 

Hva er det morsomste du har gjort på kunde i kundeperioden? 

Generelt er det ganske kult å kjenne på mestringsfølelse etter en kunde, men om jeg skal nevne en spesiell opplevelse i kundeperioden, må det nok bli når jeg farget min venninne oransje!


Vi gleder oss til å følge Katarina og hennes medelever mot #frisørdrømmen! Ønsker du å gå Adam og Eva Skolen? Vi har fortsatt noen ledige plasser til våren 2020! Søknadsskjema finner du her. 

 

 


0 Kommentar

ÅPENT HUS

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 28. Okt 2019


Onsdag 30.oktober kl.15.00 inviterer Adam og Eva Skolen  til ÅPENT HUS!


Er du nysgjerrig på hvilke muligheter en frisørutdannelse kan gi deg, eller ønsker du å få egenbehandling og tips til ditt hår? Da ønsker vi DEG velkommen! Arrangementet er GRATIS og ta gjerne med deg en venn om ønskelig.

PROGRAM FOR DAGEN:
Kl.15.00 – 17.30
- Våre elever tilbyr gratis egenpleie. Du kan velge: kur m/hodebunnsmassasje, farging av vipper og bryn og lett styling.
- Redken og Matrix er tilgjengelig på stands for å gi deg tips og masse inspirasjon

Kl.15.30, 16.30 og 17.30
- Informasjon og omvisning av Adam og Eva Skolen m/rådgiver.


Har du spørsmål ta gjerne kontakt med oss på mail: skolen@adamogeva.no eller tlf: 23135090.

Se vårt facebook event her!


Vi gleder oss til DU kommer!:) Velkommen.


0 Kommentar

Klipp med mening

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 2. Okt 2019


Adam og Eva er stolte av å kunne bidra til årets TV - aksjon, som går til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. Klipp med mening

Alle våre lærlinger i Adam og Eva gruppen deltar på lærlingskole hver tirsdag som holdes på Adam og Eva Skole og Akademi. Tirsdag 15. oktober blir kvelden gjort om til "klipp med mening" og alle våre 60stk lærlinger vil denne kvelden gjøre behandlinger til inntekt for årets TV - aksjon.


Nå er det hennes tur

TV-aksjonen skal gi kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt. Kvinner og barn rammes hardest av fattigdom, og kvinner har ikke de samme mulighetene og rettighetene som menn. I utviklingsland er kun én av ti landeiere kvinner, og 104 land har lover som forbyr kvinner å ta enkelte jobber. Med årets TV-aksjon skal vi gjøre noe med dette, slik at kvinner får mulighet til å skape et bedre liv for seg selv og sin familie.

CARE skal gi minst 400 000 kvinner mulighet til å starte egen bedrift, få egen inntekt, starte egne spare- og lånegrupper, og få en stemme i politikken og i lokalsamfunnet. Når vi gir kvinner disse mulighetene gir det ringvirkninger for 1,5 millioner mennesker i noen av verdens fattigste land. Kvinner gir tilbake til familien og lokalsamfunnet. Likestilling er ikke bare viktig for kvinnen selv, men også for å redusere fattigdom lokalt og nasjonalt.

TV-aksjonsmidlene går til CAREs arbeid i ni land: Niger, Mali, Den demokratiske republikken Kongo, Burundi, Rwanda, Myanmar, Afghanistan, Jordan og Palestina. 

Årets TV - aksjon går av stabelen søndag 20. oktober.

Les mer om TV-aksjonen og «Klipp med mening» på www.blimed.no

Du kan også hjelpe til å bidra her!


0 Kommentar

Inspirasjonskurs med Adam og Eva Skole og Akademi

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 27. Sep 2019

Kolleksjonsvisning - House of Adam og Eva

Er du frisør eller frisørlærling? Trenger du faglig påfyll og inspirasjon?Kurs for frisører og lærlinger


På kurset tar våre kreative artister utgangspunkt i Adam og Eva sin kolleksjon *HOUSE OF ADAM OG EVA* og leker oss med klipp (dame + herre), farge og styling! Vårt ønske er å inspirere deg som frisør til å tenke kreativt på dine kunder.

Dato: 4.november kl.19.00 - 21.00
Pris: 500kr
Student - og lærlingpris: 375kr (husk studentbevis)
Betaling skjer med faktura

Bindende påmelding


BESTILL HER


Inngang: Adam og Eva - Galleriet / Schweigaardsgate 14.
Vi gleders oss til å se deg!

VELKOMMEN TIL OSS


0 Kommentar

Valg av karrière - Hvordan bli lykkelig?

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 26. Jun 2019

Finn deg en jobb og et yrke du vil trives med og du blir et lykkelig menneske! Det viser en livskvalitets - undersøkelse foretatt i seks europeiske land. Jobbtilfredshet kommer foran både familie, helse, økonomi og sosialt liv som faktor for livsglede.


Er jobben din kjedelig og meningsløs, er du neppe tilfreds med resten av livet heller. En undersøkelse av livskvalitet til arbeidstakere i seks europeiske land tyder på at jobbtilfredshet er den viktigste faktoren. Det treårige forskningsprosjektet EPICURUS omfattet Danmark, Frankrike, Storbritannia, Nederland, Spania og Hellas.

- Siden arbeid utgjør en svært stor del av livet for de fleste av oss, er hva vi får ut av jobben viktig for hvor lykkelige vi er som enkeltpersoner, sier forskningsleder Ioannis Theodossiou ved Centre for European Labour Market Research, University of Aberdeen Business School.

Faktisk kommer jobbtilfredshet foran både familie, helse, økonomi og sosialt liv som faktor for livsglede. Nederst på lista kommer fritid, miljø og boforhold som de minst viktige lykkefaktorene.

Vi har funnet at forholdet mellom type arbeid og nivå av jobbtilfredshet er en av de sterkeste tendensene, også over landegrensene, sier Theodossiou.


Studievalg, yrkesvalg, jobb og  karrière. Studenter i dag står foran det vanskelige valget - Hvem er jeg? Hva vil jeg? Hva skal jeg bli? Hvordan kommer jeg dit?

Tenk mest på hvilken jobb du vil trives med og mindre på lønn og status -  og du vil sannsynlig bli et lykkelig menneske!


Kilde: forskning.no


Adam og Eva Skolen har rullerende opptak med studiestart i august og januar, nettsøknad finner du her.


0 Kommentar

Powered by: Bloc