Adam og Eva Skole og Akademi Blog.
Adam og Eva Skole og Akademi

Adam og Eva Skole og Akademi

Julekalender!

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 28. Nov 2014Det går mot jul og i den anledning kjører vi i gang en fantastisk julekalender. Følg med på vår facebookside fra 1.desember, og vær med i trekningen av flotte produkter fra Loreal og Redken.0 Kommentar

B L O G E V E N T

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 18. Sep 2014Vi gratulerer Vilde Slettemoen med tittelen Beste Blogg for August 2014 ! Det er utrolig spennende å følge bloggen hennes, som inneholder alt fra hennes skolehverdag, til hva som inspirerer henne. Vilde startet å blogge allerede før skolestart og er blitt en stabil blogger. Hun har en lidenskap for faget og har drevet selv med dreads, som hun skriver om på bloggen. Anbefaler virkelig å ta en titt på bloggen hennes her.Senere på dagen hadde vi besøk av Lars Eriksen Eitran, som selv har gått Adam og Eva Skolen og jobbet hardt for å nå sine mål og drømmer. Elevene fikk et innblikk i hans fortid og dagens hverdag med arbeid som ettertraktet stylist, Senior Art Director i Adam og Eva Nedre og mye annet. Ta en titt på Lars sin nettside og følg hans arbeid!

En flott dag med flotte mennesker!

0 Kommentar

Første møte med saks

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 29. Aug 2014Første møte med saks og dukkehodet er nå vel overstått! Elevene begynner å få inn god sakseteknikk  og jobber utrolig bra.
 
Tidligere i uken hadde vi innføring av varmeverktøy, og det ble noen fantastiske resultater etter at elevene fikk bruke teknikkene på hverandre.
0 Kommentar

Opprulling og fletteinspirasjon

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 20. Aug 2014Idag har elevene arbeidet to og to med opprulling. Noen fikk i tillegg prøvd seg på litt oppsett. Nøye og flinke har de stått på og fått til utrolig fine resultater!

Vi avsluttet dagen med fantastisk demo fra Simon (@flettegutten). Rolig og behagelig viste han oss mange ulike varianter som vi alle kan leke oss med i tiden fremover. Imorgen er det oppsett som står på timeplanen, så kanskje vi får se noen fletter allerede da?Følg oss på instagram @adamogevaskolen0 Kommentar

Høstkullet 2014

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 19. Aug 2014
Høstkullet 2014 er full gang. Og for en flott gjeng de er!

Mandag 11.august var dagen spente og nye elever møtte opp på Adam og Eva Skolen. Den første uken gikk mest til teori og innblikk i frisøryrket. Elevene fikk i tillegg vist sine skuespill prestasjoner i rollespill om god og dårlig service. De var utrolig kreative og det ble mye latter!
God eller dårlig service?:)Litt selvpleie og luksus må til.
Hodebunnmassasje stod på timeplanen, og elevene arbeidet to og to etter demo fra lærer. Med styling stod de helt fritt til hva de ønsket å gjøre med hverandre. Og da så vi virkelig hvor kreativ og lidenskap til faget denne gjengen har! Fantastisk.

Simon (også kalt @flettegutten på instagram) gjorde noen inspirasjonsrike fletter!Takk for en super start, vi gleder oss til fortsettelsen!

0 Kommentar

Utdanningsmesse

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 23. Jul 2014
Idag var det utdanningsmesse på Adam og Eva Skolen.

Her fikk våre elever muligheten til å bli kjent med fler av bransjens salonger, og få et innblikk i oppfølgingsprogram de tilbyr. Det er viktig for oss at våre elever kjenner til ulike salonger, og kan velge en trygg vei videre i utdannelsen sin! Utrolig hyggelig å ha så flotte salonger på besøk.
Ønsker din salong å bli med på neste utdanningsmesse til høsten?
Ta kontakt: skolen@adamogeva.no


0 Kommentar

Sommervisning 2014

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 23. Jul 2014Lærlingene i Adam og Eva Gruppen hadde igår sin årlige sommervisning. I år var det temaet Avant Garde, og visningen fant sted på utestedet Dattera til Hagen i sommerlige omgivelser. Bakgården var fylt opp av alle ledere, ansatte i Adam og Eva Gruppen, i tillegg inviterte gjester og gjester som fikk en "suprise" av og tilfeldigvis være på rett sted til rett tid.Musikken i bakgården ble brått skrudd av, og smygende kom det instrumental musikk, modeller iført sorte bodyer, ben omringet av blomster og ikke minst hår ut av en annen dimensjon frem!
At flere av lærlingene gikk ut av skolen for drøye 6 måneder siden er ubeskrivelig å forstå. Fantastisk jobb av alle sammen! Vi er utrolig stolte av hva de alle har fatt til, og vi klarer nesten ikke vente til neste år!


0 Kommentar

Kundeperiode

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 22. Mai 2014Kundeperioden har startet, og det er fulle lister på Adam og Eva Skolen om dagen. Elevene storkoser seg og synes det er fantastisk å være i gang med kundebehandling!

Ønsker du time for sommerklippen? 
Ta kontakt mellom kl. 08.00 - 16.00 på telefon 23 13 50 900 Kommentar

Frisørdrømmen

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 16. Mai 2014
Har du lyst på en morsom og kreativ karriere? Er du opptatt av mote og design? Eller har du kanskje ambisjoner om å bli stylist for mote, film eller tv bransjen?

Da tyder mye på at en fremtid som frisør kan være det rette for akkurat deg!

Adam og Eva Skolen gir deg en kreativ utdannelse, og veien til en trygg jobb i fremtiden. Hos oss er du i jobb allerede etter 6 måneder.

Det er fortsatt noen ledige plasser til høsten, kanskje en kan bli din? Søk HER.

Vi veileder deg fra drøm til virkelig!0 Kommentar

VÅRVISNINGEN 2014

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 14. Mai 2014Onsdag 7. mai kl.20.30 åpnet dørene for årets vårvisning ved Adam og Eva Skolen!
I samarbeid med designere som Black Rat, Pia Bruun og Sophia Brand ønsket elevene velkommen til en storslått visning med hår, klær og smykker i fokus.

Fingermat og drikke ble servert ved ankomst, og de hundre første fikk i tillegg en spennende goodiebag.


Temaet i år var Hermafrodite, og vi hadde fokus på det androgyne.


Takk til fotografer:

Else Thorsnes
Nina Forsberg0 Kommentar

HERMAFRODITE

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 2. Mai 2014
 
                       Velkommen til Adam og Eva Skolen sin vårvisning 2014

                                                                 Dato: Onsdag 7. mai
                                             Sted: Adam og Eva Skolen, Tøyenbekken 21.
                                            
                                          Dørene åpner: 20.30 ¤ Visningen starter: 21.00

                                                                I samarbeid med:

                                             Black Rat, Pia Bruun og Sophia Brand,
                              vil vi herved invitere DEG til et forrykende show her på skolen.

                                                                 VELKOMMEN!0 Kommentar

ÅPEN DAG

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 8. Apr 2014Idag har det vært Åpen Dag på Adam og Eva Skolen.

Dette er en dag hvor vi åpner skolen for alle som ønsker seg litt luksus i hverdagen.

Vi tilbyr behandlinger som kur m/hodebunnsmassasje, farging av vipper og bryn og lett styling.

Våre elever og veiledere gir informasjon om skolen og frisørfaget om det er ønskelig!

Utrolig hyggelig at så mange tok turen.

Velkommen igjen!:)0 Kommentar

B L O G E V E N T

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 8. Apr 2014
Vi gratulerer Erika Westlund med beste blogg for April. Erika har vært en stabil blogger fra dag en, og det er utrolig spennende å lese om hennes inspirasjon, hverdag og andre ting som er relevant til faget.

Du kan også bli inspirert av bloggen hennes her!
Inspirasjon er nøkkelordet under Blogevent, og elevene har virkelig tatt dette opp til nye høyder!
Et lite utdrag fra filmene gruppe C og D leverte ser dere her.FANTASTISK.


0 Kommentar

MAKE - UP

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 8. Apr 2014Vi er så heldige å ha Steven Pimjang Moldskred til make- up undervisning her på skolen.

Steven er Art Director ved  Adam og Eva Nedre Slottsgate og konsulent i Redkenteamet siden 2013.

Han jobber også som Advanced Senior Makeup Artist ved Adam og Eva Akademiet, Pro Panelist og er norgesrepresentant for DMKC.

Og ikke nok med det..

Ved siden av å være i Nedre Slottsgate jobber han itillegg som freelance hårstylist og makeup artist.

... så vi føler oss priviligerte som har han hos oss til undervisning av make-up!:)

Maya Katrine Røe (Adam og Eva Nedre Slottsgate) var modell og assistent under dagen.I tillegg til make - up fikk elevene innføring i farging av vipper og bryn.

Flott dag!
Elevene jobbet veldig bra og så helt fantastiske ut.0 Kommentar

STYLINGFROKOST

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 8. Apr 2014


Torsdag 3 april lanserte Glitter sin nye hårguide. I den forbindelse hadde de invitert presse og bloggere til stylingfrokost her på Adam og Eva Skolen.

De inviterte kunne hygge seg med frokost, kaffe og få styling/oppsett etter ønske.
Vi stilte med fire flotte lærlinger som stod for all styling denne hyggelige morgningen.
Takk til:
Tina/Gamlebyen, Peder/Kutt, Vilde/Bislett og Martine/Bislett


0 Kommentar

B L O G E V E N T

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 19. Mar 2014
Vi startet denne gang blogeventet med litt egenpleie, og elevene fikk hodebunnsmassasje og styling av hverandre. De var utrolig flinke og det var en fantastisk atmosfære på skolen. Enkelte brukte lang tid på hodebunnsmassasje med kur, mens andre fikk stylet håret, alt fra oppsett til god teknisk føn.


Litt luksus i hverdagen må til.
En fornøyd og fin (stylet) gjeng som er klare for inspirasjon fra gruppe B.


Denne gang var det gruppe B som hadde ordnet istand en inspirasjonsdel. De hadde laget en flott video, som hver enkelt av de kom med bilder og musikk som inspirerte dem i hverdagen. Vi satt alle med gåsehud og fikk ordentlig boost etter denne filmen. Veldig bra!Vi gratulerer Jacob Lindman som ble kåret til måneds blogger for mars 2014. Det er utrolig spennende og endelig kunne følge Jacob via bloggverden! Vi vet Jacob har brukt litt tid på å finne sin "signatur" når det gjelder blogg, men det løsnet tilslutt og blogginnleggene kom rullende! Det er vi veldig glade for, og anbefaler alle å ta en titt på bloggen hans her!


0 Kommentar

ÅPEN DAG

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 12. Mar 2014Hva er vel bedre enn en ettermiddag med egenpleie? Et lite avbrekk i en ellers travel hverdag.

Vi inviterer derfor DEG til Åpen Dag ved Adam og Eva Skolen, tirsdag 8 april klokken 15.00.

Behandlinger du kan få denne dagen er:
Hodebunnsmassasje m/kur tilpasset din hårtype
Farging av vipper og bryn
Lett styling

Og alle behandlingene er en gave fra oss til deg!

VELKOMMEN SKAL DU VÆRE.0 Kommentar

B L O G E V E N T

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 23. Feb 2014Vi gratulerer Elisabeth Senland med tittelen Beste Blogg for Februar 2014 ! Det er utrolig spennende å følge bloggen hennes, som inneholder alt fra hennes skolehverdag, til hva som inspirerer henne! Ta en titt på bloggen til Elisabeth her!

Gruppe A hadde fremvisning av deres inspirasjon! De stod valgfritt til hvordan de ønsket å legge det frem, og valgte å benytte Flipagram. Her hadde de laget hver sin lille video, med musikk og varierte bilder. Alt fra hår, make-up, landskap og klær. Utrolig gøy å få innblikk i hva som inspirerer elevene og hva som setter inntrykk hos de. Tror vi alle fikk ny input etter denne fantastiske fremvisningen!
                                                      

                                                            Foto: Lars/privat


Senere var vi så heldige og få besøk av Lars Eriksen Eitran, som holdt et lite foredrag for elevene. Lars har selv gått Adam og Eva Skolen og han fortalte om sin vei dit og veien til suksess!

Er det én som virkelig har jobbet og hatt drømmer han vil nå, så er det Lars. Fra og ikke mestre å lage en ren inndelingslinje på skolen (Lars sine egne ord), til å bli en annerkjent stylist som blir benyttet av utallige fotografer, make-up artister, magasiner, og ikke minst være en utrolig dyktig frisør med en fullbooket timeliste. Lars har i tilegg et samarbeid med den anerkjente salongen DopDop i New York.

Når Lars snakker får man en forståelse av hvor respekt han har for faget, og hvor mye mål, drømmer og hardt arbeid som ligger bak alt han har gjort. Vi var så heldige og fikk et innblikk i en fin måte å sortere drømmer på, for enklere og kunne nå det man ønsker, dette ble satt stor pris på!
For er det noe denne fantastiske gjengen har, så er det jo drømmer! Og vi ønsker at drømmene skal bli virkelighet.

" Den som aldri har en drøm, vil heller aldri oppleve at en drøm går i oppfyllelse"

LYKKE TIL.


0 Kommentar

Innblikk i en elev sin hverdag

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 19. Feb 2014

Peder Vigtel Wallentin gikk på Adam og Eva Skolen våren 2011. Han jobber for øyeblikket på Adam og Eva Arkaden. Peder har jobbet mye for Oslo Fashionweek, vært teamleder på UP, og var senest en av teamlederne for Black Rat visningen under Oslo Trend i år. Han har i tillegg assistert på flere stylingjobber for ulike magasiner og arrangementer.


Foto: Tomy Hoang

Vi intervjuet Peder den gang han var elev ved Adam og Eva skolen og tar nå et tilbakeblikk.


Hvorfor valgte du å bli frisør?
Jeg visste ikke helt hva jeg ønsket å gjøre etter at jeg var ferdig på videregående skole. En venn av meg anbefalte Adam og Eva Skolen, og yrket som frisør virket perfekt for meg siden jeg alltid har hatt lyst til å jobbe med mennesker.

Hvordan har den første tiden din som frisørstudent vært?
Jeg fikk et veldig godt inntrykk av Adam og Eva Skolen fra første dag. Vi ble godt mottatt og det ble allerede da opprettet en god kontakt mellom lærere og elever. Det er en avslappet stemning ved skolen som gjør at man føler seg hjemme. Det er også folk i alle aldere her, noe jeg syntes er veldig bra.

Har du noen tidligere frisørerfaring?
Nei, jeg hadde ingen frisørerfaring før jeg begynte på Adam og Eva Skolen annet enn at jeg hadde klippet håret på noen venner av meg. Elevene ved skolen er en blanding av de som har en del arbeidserfaring fra tidligere og de som er helt nye innen frisøryrket. Erfaring er ingen forutsetning for å bli student ved Adam og Eva Skolen.

Hvilke interesser har du og hva liker du å bruke fritiden din på?
Jeg er veldig sosial og liker å jobbe med mennesker og er glad i musikk. Som sagt hadde jeg ingen frisørerfaring fra tidligere så alt dette er nytt for meg.

Hvordan ser studiehverdagen ut?
Skoledagen starter klokken 8. De er veldig nøye med fravær her, ettersom man går glipp av verdifulle og viktige momenter hvis man ikke er til stede. Etter oppropet er det inn i salongen for å begynne å klippe. Hver time har vi 10 minutter pause. To måneder inn i utdannelsen får vi kunder, og senere er vi i praksis som lærlinger.

Hvor ønsker du å jobbe etter endt utdanning?
Adam og Eva. Jeg trives kjempegodt her! Det skal sies at de fleste ender opp med å jobbe der man enten har praksis eller lærlingplass.

Hva er det beste med å gå på Adam og Eva Skolen?
De motiverende lærerne, den gode stemningen og studiemiljøet, samt dyktige folk. Det skjer noe nytt hver dag og man trenger ikke bruke studietiden på å lese hele tiden.

Hvordan fungerer eksamen og hvor ofte har dere prøver?
Vi har prøver etter hvert moment, det vil si omtrent en gang i uken. Adam og Eva Skolen sin eksamen består av en skriftlig eksamen og fem praktiske disipliner. Når disse er gjennomført mottar vi et vitnemål og forsetter utdanningen vår som lærling. Dette resulterer i et svennebrev i frisørfag.

Hvem vil du anbefale frisøryrket til?
Det er ingen spesielle mennesker dette passer for, men det er kanskje en fordel å like mennesker siden det tross alt er det mann jobber med. Hvis du går med en ”liten frisør i magen” så er det bare å kjøre på. Det må prøves!

Hva gjør du om 10 år?
Jobber på diverse arrangementer (Oslo Fashionweek for eksempel) og freelance.

Det er utrolig inspirerende og se at fremtidsdrømmene til våre elever blir til virkelighet! Vi er utrolig stolte og glad for å ha kunne fulgt Peder på denne veien og gleder oss til fortsettelsen.

Bli frisør vel landets beste frisørskole? Hent mer informasjon her.

0 Kommentar

Din Bryllupsmesse 2014

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 17. Feb 2014Grand Hotell åpnet sine dører for Din Bryllupsmesse søndag 16.februar. Bryllupekspert Mona Grudt var konferansier under de store brude - og trendvisningene.

Kerastase var hovedsponsor og hadde booket inn Adam og Eva på hår. 
Adam og Eva stod også for all make-up på bryllupsmessen.


En nydelig dag, med mye inspirasjon!

0 Kommentar

Nåløyet 2014

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 12. Feb 2014

Ikveld arrangerer HENNE designprisen Nåløyet 11. år på rad. Arrangementet finner sted på DogA i Oslo. Flere av våre fantastiske lærere, samt flere fra Adam og Eva og Spaghetti, har jobbet backstage og ordnet hår og make-up  i hele dag.Magasinet HENNE og Nåløyet har stor fokus på sosialt engasjement og samfunnsbevissthet. Norske kvinner og forbrukere bryr seg - og ønsker å gjøre gode valg basert på riktig informasjon. HENNE feirer 20-års jubileum og satser på å formidle norsk mote og design på en bærekraftig og inspirerende måte de neste 20 årene også. HENNE Nåløyet bidrar med å bygge opp norske designere. Sammen med Innovasjon Norge, Oslo Fashion Hub og samarbeidspartnere kan vi gi norsk mote og norske designere mer oppmerksomhet både i inn- og utland.
Mette Marit deler ut en helt ny pris under Nåløyet ikveld, GRØNN PRIS. Dette er en ærespris for designere som har fokus på bærekraftig mote og design, med en tydelig miljøvennlig profil. GRØNN PRIS deles ut i samarbeid med H&M, og her får vinneren delta på et miljøprogram i Stockholm, som viser H&Ms satsningsområde på bærekraftig klesproduksjon og miljøvennlig design.


                                         Bilder er tatt av Karina, Anne-Lise og Sølve
                                                       Informasjon fra Aller.no


0 Kommentar

DAPHNE SELFE

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 7. Feb 2014La oss introdusere Daphne Selfe, "verdens eldste supermodell", som har beholdt sin naturlige sjarm i en alder av 85 år. Hun begynte sin modellkarrière på 1950 tallet, og var modell for Dolce & Gabbana, Nivea, Olay, til og med Vouge i alderen 70år.

Daphne fortalte i et intervju med Daily Mail at hun aldri har gjort noe med ansiktet sitt. Hun føler det er bortkastede penger, og itillegg "har jeg ikke råd til det", forklarte hun.Daphne Selfe utstråler en slik naturlig skjønnhet, at det er vanskelig å ikke bli bergtatt, synes nå vi.0 Kommentar

Trendblikk

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 5. Feb 2014Oslo Trend er en ny arena for norsk mote, som varer fra 2-9 Februar 2014.
Det vil være en rekke visninger som vil foregå på Vulkan området.

Adam og Eva sine flinke stylister og lærlinger gjør håret
for de fleste designerne under denne uken.


Bilder fra backstage er hentet fra Anine Pettersen og Jannicke Maløya Torland sine blogger.


Bilder fra visningene er hentet fra Oslo Nights

0 Kommentar

JILANI

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 27. Jan 2014Adam og Eva gjorde håret på Jilani visningen, som fant sted på Fabrikken 24 januar. Jilani er ett klesmerke som spesialiserer seg på skinn og denim plagg.

Bildene er hentet fra OsloNights.

0 Kommentar

Vixen Blog Awards

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 24. Jan 2014


Onsdag 22 januar gikk Vixen Blog Awards av stabelen! Her blir de mest inspirerende, kreative og nyskapende norske og internasjonale bloggene innen ulike kategorier hyllet. 

Adam og Eva ordnet hår og make-up til bloggere før eventen på Loreal Akademiet. Bilder fra backstage er lånt fra vår tidligere elev Anine Pettersen, sjekk ut bloggen hennes her.

Flott kveld med mye inspirasjon!

0 Kommentar

Velkommen vårkull 2014!

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 22. Jan 2014Første skoledag er gjennomført og elevene er nå i full gang med undervisning. Vi ser frem imot et spennende halvår med flotte og inspirasjonsrike elever!

0 Kommentar

Powered by: Bloc