Adam og Eva Skole og Akademi Blog.
Adam og Eva Skole og Akademi

Adam og Eva Skole og Akademi

KURSKALENDER 2017

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 30. Des 2016

Nytt år med mulighet for utvikling av dine medarbeidere.


Adam og Eva Skole og Akademi tilbyr kurs til frisører og lærlinger.

Kursene fokuserer på kompetanse på ulike nivåer og har en praktisk tilnærming der frisører og lærlinger jobber på dukkehoder, og på enkelte kurs på modeller.


Vi gleder oss til å styrke kompetansen sammen med dere i 2017


For deg som ønsker å bli frisør tilbyr Adam og Eva Skolen også grunnleggende frisørutdanning. Utdanningen danner basis kompetansen for en trygg lærlingtid, les mer om Adam og Eva Skolen her.


Kursnivåer:

For påmelding: klikk her!

Har du spørsmål kontakt oss på: booking@adamogeva.no


0 Kommentar

Fra guttedrøm til virkelighet

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 1. Des 2016

I går, 30 november, fikk Alexander Harlem (29) fra Halden sin ultimate guttedrøm oppfylt: Å style verdens mest berømte moteshow, Victoria's Secret Fashion Show. Kendall Jenner og Gigi Hadid var blant annet noen av modellene som skulle gå visningen.

Harlem, som han kalles av bransjen, har siden han ble oppdaget på selveste Instagram i 2013 (@harlemalexander) vært en del av teamet til den anerkjente stylisten Anthony Turner. I tillegg jobber han på Adam og Eva på Steen & Strøm og er en del av Pudder Agency. Harlem er trolig den eneste nordmannen som har vært booket til å jobbe med det ekstravagante Victoria's Secret-showet, noen gang.


"For meg er dette den ultimate drømmejobben. Dette er større enn Paris Fashion Week, og er noe jeg alltid har hatt lyst til å gjøre. Å få style de jentene der har vært en uoppnåelig guttedrøm", sier Harlem i et tidligere intervju med MinMote.

Mandag 5. desember kan resten av verden få se det spektakulære showet, som i følge The Sun har 500 millioner seere på verdensbasis. I år har også Victoria’s Secret 20-årsjubileum for undertøysvisningen og gjett om vi gleder oss!


Ønsker du å følge Harlem sine fotspor? Søk i dag.0 Kommentar

Kundeperiode | mestringsfølelse

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 24. Nov 2016

Som en del av utdanningsløpet til våre elever fungerer Adam og Eva Skolen som salong en måned per semester. Målet er at elevene skal få by på sin kompetanse og tilby frisørtjenester til hyggelige priser. Vi har tatt en prat med tre av våre dyktige elever for å høre hvordan den siste tiden på skolen har vært.


FOTO OG TEKST: FAY SKOGSTAD


Hvordan har det vært å endelig kunne få jobbe på mennesker etter mye arbeid på dukke?


Jørgen: Veldig gøy! Annerledes å jobbe på ekte mennesker. Det blir mye mer variasjon siden alle kunde ønsker ulike uttrykk med klippen. Det å få hjelp av lærerne til å få det beste frem i hver klipp, gjør det utrolig givende. Har fått masse nye tips og erfaringer.

Malin: Arbeid på dukke var nødvendig for å bli trygg på det grunnleggende, men det er utrolig gøy å endelig få jobbe på mennesker. Det krever mer av deg som person, og man får virkelig følelsen av å være frisør, det liker jeg! I tillegg får man se resultater på en helt annen måte når det er på ekte mennesker.

Mozaffer: Stor forskjell! Følte det gikk bedre når vi begynte å jobbe på mennesker. Det blir selvfølgelig en helt annen respons enn når man arbeide på dukke og man må tenke mye mer helhet, det er gøy.

Var det skummelt å skulle ta imot første kunde i stolen?

Jørgen: Første kunde gikk overraskende fint. Det var en klipp jeg følte meg trygg på. I dag derimot er jeg mye mer spent, da jeg skal utføre en stripebehandling, men det blir gøy!

Malin: Det var litt skummelt, men så fort jeg hadde en plan og satt i gang så roet det seg og var bare gøy.

Mozaffer: Jeg var nervøs, men vi får så god hjelp av lærerne så det ga trygghet. I tillegg hadde jeg god dialog med kunden i stolen, så det gikk veldig fint.


Mestringsfølelsen man får

som frisør er fantastisk

og virkelig verdt å jobbe for,

forteller elevene.


Hva slags erfaringer har du gjort deg i kundeperioden?

Jørgen: Viktigheten med god kundeservice. Fra kunden kommer inn døren til de forlater salongen. Jeg har også erfart at en klipp kan klippes på ulike måter og det super gøy med nye tips og råd fra lærerne.

Malin: Det å ta imot konstruktiv kritikk på riktig måte. Det er virkelig det man lærer av! Ikke bli lei deg om noe ikke ble som du ønsket, men lær av det og rett det opp! Det er kanskje det jeg har lært mest av. Det er også veldig viktig med god kundeservice, snakke og lytte til kunden og hver blid selv om du skulle hatt en dårlig dag!

Mozaffer: Kundeservice, kundeservice og kundeservice. Kunden skal føle seg ivaretatt til enhver tid.


Hva er det viktigste å tenke på når man har en kunde i stolen?

Jørgen: Opprette en god dialog med kunden og få kunden til å føle seg trygg og sett.

Malin: Ta vare på kunden, vise forståelse og uttrykke faglig trygghet med å kunne komme med ulike råd, tips og løsninger for kunden sitt utgangspunkt.

Mozaffer: Kommunikasjon er viktig! Og gi alltid det lille ekstra for å få kunden i stolen til å føle seg bra og trygge.


Hva er det morsomste du har gjort på kunde i kundeperioden?

Jørgen: Klippen jeg gjorde på mamma faktisk. Da fikk jeg råd og tips fra en dyktig lærer om en ny måte å klippe på. Det var utrolig kult! Variasjonen i dette yrket gjør det ufattelig spennende.

Malin: Det må ha vært en fargedesign jeg gjorde for litt siden. Da stripet jeg med to forskjellige farger og la en bunnfarge i tillegg. Kunden ble helt fantastisk fin og den mestringsfølelsen man får da er ubeskrivelig! Det er også veldig hyggelig når kunden ønsker å følge deg videre i lærlingtiden.

Mozaffer: Det var under en helformklipp. Kunden ønsket i utgangspunktet ikke klippe mye, men under en god konsultasjon ble vi enige om å få en større forandring. Ble veldig fresht! Og datteren hennes kommer fortsatt til meg og forteller hvor flott moren ble, det gir en veldig god følelse!


Nå går det raskt mot eksamensperiode og avgangsvisning for elevene, en utrolig spennende tid i møte!


Ønsker du å starte på vår Skole? Søk her, så tar vi gledelig kontakt med deg for en prat.
0 Kommentar

Bursdag | Samarbeid

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 18. Nov 2016

Røde Kors Secondhand feiret sin 1 årsdag lørdag 12.november. Elever ved Adam og Eva Skolen var med å style de besøkende under arrangementet.


Elevene ved Skolen møtte opp kl.13.00 og alle som deltok under arrangementet var frivillige. Her fikk de som kom innom en lett styling og kunne kjøpe flotte skatter og julegaver fra butikken! Det ble gjort en god del fletter, retting og krølling, i tillegg fikk alle tips og råd tilpasset sitt hår. Det var en utrolig hyggelig dag, forteller Natalie som var en av elevene som deltok.0 Kommentar

Utplassering | nye erfaringer

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 16. Nov 2016

Elevene ved Adam og Eva Skolen har nettopp kommet tilbake etter to uker praksis i salong. Dette er de første ukene av totalt seks uker elevene har praksis i salong under semesteret. Neste periode er i desember. Vi tok en liten prat med to av våre elever om opplevelsen de hadde ute i salong.

TEKST OG FOTO: FAY SKOGSTAD


Hva slags erfaringer har dere gjort dere i utplassering?

Marte: At det omhandler mye mer å jobbe i salong. Alt fra kundebehandling, organisering av produkter til holde salongen i orden. Noen tenker kanskje det er en «vaskeperson» som kommer og ordner, men det er det ikke. Som ansatt har du et ansvar og det gjør jo at man får et stort eiersakp til salongen, det likte jeg.

Natalie: At det var så stort fokus på arbeidsstillinger. Til og med hvordan stå riktig å brette håndklær. Salongen hadde besøk av en fysioterapaut som holdt en workshop for alle ansatte, og viste til øvelser man kunne benytte for å holde helsen og kroppen i fin form, selv med et mer statisk yrke.


Hvilket inntrykk har dere fått av frisøryrket etter disse to ukene i salong?

Marte: At det er et utrolig morsomt og allsidig yrke. I tillegg elsker jeg variasjonen jeg ser yrket byr på, ingen dag er lik. Man kan i tillegg utvikle seg hele tiden og få nye erfaringer og kurs.

Natalie: Inntrykket etter disse to ukene er at det er så stort som jeg forestilte meg. Med det mener jeg at som frisør har du uendelig med muligheter; du kan jobbe i salong kombinert med å undervise, jobbe på ulike show/arrangementer og du aldri blir utlært.


Kan dere fortelle litt om oppgavene dere måtte gjøre under ukene?

Marte: Det var gøy med oppgaver og jeg benyttet stort sett familie som modeller. Vi hadde farging av vipper og bryn, observasjoner og føn. I løpet av disse to ukene var det også tid for å øve på andre ting og observere flere klipp og farger gjort av frisørene i salongen. Dette ga kjempe inspirasjon!

Natalie: Oppgavene var spennende og jeg avtalte med Eirik Thorsen i salongen med tanke på observasjon av klipp og farge. Da kunne han gå over listen sin og se når han hadde en kreativ behandling han ønsket å vise, det var veldig inspirerende.


Har dere fått noen nye mål og drømmer?

Marte: Det har jeg nesten fått hver dag igjennom hele skolehalvåret, siden vi lærer så mye nytt hver dag og jeg ser at ting er mulig! I tillegg ble jeg veldig inspirert i utplasseringen ved å se at lærlingene i salongen har nådd så langt på kort tid. Det ga veldig mersmak til å stå på!

Natalie: Siden jeg var 15 år har jeg hatt en drøm og bli flink på å klippe krøller! Den drømmen ble bare sterkere under utplasseringen, da jeg skjønte at det er utallige måter å klippe krøller på. De var flinke i salongen jeg var utplassert i til å vise, og gi ulike råd og tips til klippeteknikker. Det var også ekstra gøy å høre at selv de du ser opp til som frisører også utvikler seg daglig! Altså det er et yrke du hele veien kan utvikle deg i, det er utrolig spennende!


0 Kommentar

Frisørutdannelse er så mye mer | Kristine Bommen

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 7. Nov 2016

Kristine Bommen gikk ut av Adam og Eva Skolen i 2008, og tok lærlingtiden sin hos Adam og Eva Sandvika. Nå jobber hun som; koordinator for opplæringskontoret og har ansvar for alle lærlingene i Adam og Eva Gruppen. Hun er i tillegg lærer på Adam og Eva Skolen, prosjektleder for Adam og Eva Skole – og Akademi og frisør i salong.

Hvordan får hun tid til alt tenker du kanskje? Men det er ikke noe problem når du brenner for faget og har det gøy på jobb, sier Kristine.


TEKST: FAY SKOGSTAD


Hva er så viktig med lærlingtiden?
I denne perioden har du muligheten til å øve og bli fagelig sterk i utdannelsen din. Det er i lærlingtiden du kan skape deg en trygg økonomisk fremtid, ved å ta vare på kundene dine og utvide kundekretsen din. Jeg anbefaler virkelig å ta lærlingtiden på alvor, bruk tiden godt og kast deg ut i alt du får muligheten til.


Mulighetene i Adam og Eva som lærling er uendelige, men det er du som må gjøre jobben. Så mitt tips til lærlinger er å være et JA – menneske, gå ut av komfortsonen din og bli med på ting. Det er i denne perioden du kanskje finner ut av hva du liker å jobbe med.


Siden Adam og Eva jobber mye ute i moteverden, har man som lærling og frisør muligheten til å jobbe ute med show, TV og andre ulike oppdrag. Her vil nye bekjentskap lages og nye drømmer blir til.

Mulighetene er mange i Adam og Eva, kan du fortelle litt om det?
Dagen etter jeg startet som lærling ble jeg spurt om å assistere under Oslo Fashion Week, dette var selvfølgelig skummelt, men noe jeg hadde lyst til! Jeg kastet meg ut i det, og jobbet som assistent hvert halvår etter den gangen. Jeg fikk etterhvert også mer ansvar for å koordinere assistentene under denne uken. En fantastisk erfaring jeg vokste mye på!


Etter bestått svennebrev sendte jeg inn søknad som lærer og treningskveldveileder på Adam og Eva Skole og opplæringskontor. Etter fire fantastiske år som lærer og veileder, i kombinasjon med salongjobbing, fikk jeg muligheten til å videreutvikle meg mer administrativt på Adam og Eva Skolen. Her åpnet det seg nye dører, og jeg er nå så heldig å få være en stor del av skole, opplæringskontor og akademi.

Du har oppnådd mye! Kan du gi et lite tips til de som vil følge dine fotspor?
Et godt tips og stor grunn til der jeg er i dag er at jeg er et JA – menneske, og brenner for faget. Jeg engasjerer meg og prøver å være med på alt jeg får muligheten til. På denne måten får jeg også mye inspirasjon, som jeg føler er viktig i den bransjen vi jobber i. Jeg har i tillegg gått mye ut av komfortsonen min, som f.eks å undervise på Adam og Eva Skolen, en det er noe jeg virkelig liker. La ting være prøvd, enn uprøvd! Det skal kile og gjøre vondt i magen, det er da du utvikler deg som person og fagperson!


0 Kommentar

Frisørdrøm | Søk i dag

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 2. Nov 2016

Vi har fortsatt noen ledige plasser for VÅR 2017.

Har du, eller kanskje din venn en frisørdrøm i magen?

Adam og Eva Skolen har rullerende opptak hele året.

Det er skolestart to ganger i året; januar og august. Etter at vi har mottatt din søknad, vil vi ta kontakt med deg på telefon for å avtale et intervju. Bor du langt fra Oslo tar vi gjerne et telefonintervju.

Søkerens motivasjon og innstilling er viktig for oss, da vi ønsker deg som har en genuin interesse av å lære frisørfaget.

Søk Adam og Eva Skolen i dag. Vi gleder oss til å høre fra deg!


Søknadsskjema


Her kan du lese om en elev sin hverdag på Adam og Eva Skolen.0 Kommentar

Tatt på kornet | av elevene

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 27. Okt 2016

Det å starte på en privatskole er både intenst og sosialt, så det er viktig at man har det bra. To måneder har sust av gårde siden elevene startet på Adam og Eva Skolen, men det føles som vi har kjent hverandre i en evighet. Det beviste virkelig elev Aurora som har illustrert/tegnet hovedlærer Ruth i en meget sannsynlig situasjon. Vi kan fortelle at vi på kontoret, inkludert Ruth, datt nesten av stolen i latter.


TEGNET AV: AURORA


Det var virkelig en hovedlærer som både ble glad og rørt denne dagen, for et minne! Tusen takk for at dere er så fantastiske høstkullet 2016, vi setter stor pris på dere alle.


0 Kommentar

​Bob Recine sin høyre hånd | Caroline Kristoffersson

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 19. Okt 2016

Bob Recine hadde nok ikke en klar plan om å bli hårstylist da han spilte i punkband på 70- tallet, men et møte med Andy Warhol som introduserte han for den legendariske frisøren Jean Louis David forandret livet. Bob er nå en verdenskjent hårstylist og artist som jobber for de største motehusene og motemagasinene i verden. Store navn som Lady Gaga og Angelina Jolie er bare et lite knippe av en lang liste." He`s creative, a dreamer,

futuristic. Loved

by the trendiest designers.

Bob Recine is a

master of hairstyle ".

Vogue ItaliaEn drøm i oppfyllelse

I juni 2016, siste dagen i utplasseringen fra Adam og Eva Skolen, ble Caroline Kristoffersen spurt om hun kunne tenke seg å jobbe sammen med Bob Recine under årets Uncontaminated – Oslo Fashion Art festival, som nylig gikk av stabelen. Caroline var aldri i tvil om svaret, selvfølgelig ville hun det!

Samarbeidet og planlegging av utstillingen;Blood, Stones and Certain Beasts startet i juli og har stått på frem til nå. Caroline forteller at mesteparten av dialogen har foregått via telefon og mail, siden Bob Recine har base i New York.


FOTO: JONAS LAUMANN - WHO DARES MEDIA


Arbeidsdagene
Det var 100% jobb som fersk lærling i Adam og Eva Strøget på dagtid, og samarbeidet med Bob på fritiden. Og ta på seg et stort oppdrag krever mye jobb, men heldigvis er Caroline en jente med bein i nesa og med stor arbeidsglede.

«Jobben jeg gjorde gikk i all hovedsak ut på å forstå kunstneren sin visjon med utstillingen. Han hadde en veldig klar idè om hvordan han ønsket at ting skulle være, men var også åpen for innspill av meg under prosessen, det gjorde samarbeidet ekstra gøy», smiler Caroline. Videre var det å skaffe alt av remedier som skulle til for å få utstillingen perfekt. Et av de største prosjektene var å få tak i flere bilvrak, som skulle henges opp etter taket. Dette var lettere sagt enn gjort, men etter flere besøk og etter hvert tryggling fikk Caroline til et samarbeid med et bilverksted som var villig til å hjelpe.Personlig assistent
Uken før Uncontaminated – Oslo Fashion Art Festival var i gang ble Caroline spurt om å være Bob Recine sin personlige assistent under hele hans opphold i Norge. Jobben innebar å ha full kontroll på hans kalender. Holde han oppdatert på alt av møter, eventer og intervjuer han skulle være med på, og være tilstede til enhver tid. «Og få en slik forespørsel er i seg selv et privilegium, og etter mye kontakt og god dialog med Bob Recine i forkant, var dette utrolig hyggelig. Vi hadde veldig god kjemi og Bob Recine er utrolig profesjonell på alle plan, så det er en lett mann å forholde seg til», forteller hun.


New York Fashion Week

Etter en intensiv uke med Fashion Art Festival, med mye opplegg, fikk likevel Caroline og Bob tid til å bli godt kjent. Og man skal ikke se bort ifra at de jobber sammen på et senere tidspunkt. Bob Recine jobber ofte under de store moteukene i verden og neste er New York Fashion Week i 2017. Om Caroline blir assistent her er vanskelig å si, men de er begge enige om at samarbeidet i Norge ga mersmak og at de vil holde kontakten.


TEKST: FAY SKOGSTAD FOTO: FAY SKOGSTAD1 Kommentar

Uncontaminated | Fashion Art Festival

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 13. Okt 2016


Oslo Fashion Art Festival, Uncontaminated, ble lansert i fjor. I år utvides den til en tredagersfestival med over 20 utstillinger, debatter, pop-up events og konserter på Aker Brygge og Tjuvholmen.

Motekunstverdenen er i ekspansjon. Den erobrer nye områder og smyger seg inn i de ulike gallerier og museer over hele verden. Digitale medier gjør verden mindre og visker ut grensene mellom kunstformer, og dialogen mellom de veletablerte og nye kunstnerne er i stadig utvikling.Uncontaminated hyller kunstnerne bak den nye utviklingen; de hardtarbeidende talentene som fronter en sammensmeltning av mote og kunst.Onsdag 12. oktober var et av årets høydepunkter i festivalen, den interaktive utstillingen «Blood, Stones and Certain Beasts» av Bjarne Melgaard og Bob Recine. De samarbeidet med Snøhetta, Void og musikeren Bendik Baksaas om en interaktiv utstilling der både lys og lyd var sentrale elementer.Fire elever ved Adam og Eva Skolen jobbet under den store utstillingen. Et 20 meter langt "hår" hengende fra taket ble klippet, flettet og delt ut til menneskene som besøkte utstillingen.


FOTO: FAY SKOGSTAD


0 Kommentar

Årets Frisør | Forberedelser

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 6. Okt 2016

Årets Frisør er en konkurranse for både frisører og frisørbedrifter. Konkurransen består av en fotokonkurranse, en bedriftkonkurranse og to spesialkategorier.

Som lærling i Adam og Eva Gruppen får du muligheten til å få mye inspirasjon og veiledning til å bidra i konkurransen. Som lærling har du mulighet til å kvalifisere deg i kategoriene Årets Lærling og Årets Avant Garde.Adam og Eva Gruppen sine lærlinger møtes hver tirsdag for treningskveld. Som en del av timeplanen for høsten er det fotokurs som står på agendaen. Fotokurs går over fire treningskvelder og inneholder alt fra; fotomakeup, foredrag/inspirasjon av en hårstylist og fotograf. Det er også kvelder til forbereding av modell og fotoshoot.


Vi ser at dette er noe lærlingene setter stor pris på, og deres kreative sider kommer virkelig til syne! Vi er veldig takknemlige for samarbeidet med fotograf Kristoffer Myhre, som nå har gjort dette prosjektet til virkelig for tredje gangen på rad. Kristoffer er også veldig delaktig i hele prosessen og holder en treningskveld, sammen med en stylist, for å hjelpe lærlingene til å jobbe riktig og smart innen fotoshoots.


Bidragene i konkurransene sendes inn og vurderes av kvalifiserte juryer. Vinnerne kåres under en prisfest i februar hvert år. Prisutdelingen går av stabelen i Oslo Spektrum 11. februar 2017. Årets Frisør arrangementet byr på variert underholdning, inspirerende visninger og ikke minst spennende kåring av vinnere i de forskjellige kategoriene.

Vi gleder oss allerede, og ønsker alle våre lærlinger masse lykke til med nominasjonen!0 Kommentar

NRK radio på besøk

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 22. Sep 2016

I 2016 flyttet Frisørmuseet seg over i Adam og Eva Skolen sine lokaler, i Oslo sentrum. Arild Martinsen, mange ganger Norgesmester i frisering og ildsjel i frisørmuseets venneforening, tok en omvisning med NRK radio og forteller om historien bak noen av de 1500 gjenstandene som befinner seg her.


Hør podkast med NRK radio - Kulturhuset hovedsending her.


FOTO: NRK RADIO - KULTURHUSET HOVEDSENDING'


Arild Martinsen har en lang historie i frisørfaget og har drevet salong på Grand Hotell på 50-tallet. Her kom herrer innom om morgningen for å bli barbert før jobb. Barbering krever sine redskaper, og barberkoster og såpekopper var gjerne hvermanns eie. Ulike hårvann gjorde «sleiken» perfekt. Barbersåper med godlukt var helt nødvendig, gjerne med etterfølgende efterbarberingsvann.Barberingsutstyr


Hårtørrer fra slutten av 1800 - tallet

Arild Martinsen forteller i intervjuet blant annet om en hårtørrer fra slutten av 1800-tallet. I bunnen sitter en olje/parafinbrenner. Varmen som produseres stiger opp og setter igang en vifte. Kvinnene sprer sitt lange hår utover risten, og et deksel legges over for å holde på varmen. Dette var en avansert metode for å tørke håret før elektrisiteten kom.

Utstillingen og samlingen på Frisørmuseet er unik i norsk sammenheng og viser utviklingen gjennom de siste 150 år. Gjenstandene er tilknyttet barber-frisør-skjønnhetspleie og parykkmakerfagene.0 Kommentar

Back to basic | farge

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 19. Sep 2016

I helgen holdt vi ett nytt Akademikurs her på Adam og Eva Skolen. Denne gangen var det Basic Farge som stod for tur. Kurset har fokus på grunnleggende fargelære,fargeregler, påføringsteknikker og folieteknikker.


Akademikursene liker vi å holde "levende" med at kursdeltakerne våre engasjeres via nøye demonstrasjoner, og at de raskt får testet det de har lært på egne dukker, når alt er friskt i minnet.


" Tusen takk for

fantastisk kurs "

Farzaneh/kursdeltakerNivået på kurset er tilpasset frisører med svennebrev. Om du akkurat har endt svennebrevet, eller om du har flere års erfaring, vil kurset gi en grundig og videreutviklende ­gjennomgang av basekunnskap. Ønsket vårt er å gi deg trygghet i din utvikling som fagperson. Les mer om våre unike kurstilbud her.


Tekst: Fay Skogstad Foto: Jamina og Farzaneh


0 Kommentar

Bloggvinner | Kevin Dang

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 16. Sep 2016

Det er med stor glede vi gratulerer Kevin Dang som vinner av månedensblogger. Kevin har vist stor engasjement og bloggen hans har et relevant, inspirerende og faglig innhold. Ta en titt på Kevin sin blogg her.


Hvem er Kevin?

Jeg er en 23 år gammel positiv gutt fra Lillestrøm som startet på Adam og Eva Skolen høsten 2016. Jeg har alltid hatt en drøm om frisøryrket, men det har aldri vært så sterkt som nå i år. Jeg ser på meg selv som en kreativ person, og som er veldig glad i å jobbe med mennesker.

Tidligere har jeg studert restaurant- og matfag på vgs, allmenn påbygg for generell studiekompetanse, samfunnsfag på MF og økonomi og administrasjon (årsstudium) på Handelhøyskolen BI, Nydalen.


Hva er formålet ditt med bloggen?

Det er å kunne se tilbake på alt jeg har lært av de flinke lærerne og tiden min på Skolen, er vel kanskje det største formålet med bloggen. Jeg synes allerede det er gøy å se tilbake på gamle blogginnlegg. Dagene går så fort og vi lærer ufattelig mye, så det er gøy å kunne se tilbake på dager med masse variasjon og lærdom. I tillegg tenker jeg det er en fin kanal å vise hvem jeg er og hva jeg gjør, for fremtidige arbeidsgivere.


Hva inspireres du av i hverdagen?

Åh, det er så mye! Jeg elsker instagram og følger alt fra hår, makeup og matkontoer. For å få ekstra inspirasjon benytter jeg også mye pintrest, youtube og tumblr. Dette er fantastiske kanaler for å få inspirasjon til å lage og gjøre noe eget.


Hva er din frisørdrøm?

Jeg tenker at veien blir til mens man går. Men mitt aller største mål er å komme inn i Adam og Eva Gruppen. Jeg liker å skille meg ut, og er det et inntrykk jeg har fått av Adam og Eva er at man kan være seg selv, det liker jeg.


0 Kommentar

Back to basic | kurs

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 12. Sep 2016

I helgen holdt Adam og Eva Skole og Akademi et to - dagers kurs i Basic Klipp. Caroline, Tonje og Eirik var kanskje grønnkledde, men langt i fra grønne i det de kurset i. Helgen var fylt opp av nøye gjennomgang av klipp, og masse inspirasjon fra denne drevende Adam og Eva trioen.

"Super bra og morsomt kurs"

Tine Aileen/kursdeltakerAkademiet Basic

Adam og Eva Akademiet har i en årrekke kurset frisører i både inn- og utland, og ønsker å dele all den kunnskap vi har opparbeidet oss gjennom tidene. Nå har vi utviklet et eget modulbasert program som øker og finspisser dine tekniske ferdigheter som fagperson. For å gi deg ­mestringsfølelse og motivasjon, holdes våre kurs av rutinerte og særdeles dyktige medarbeidere i Adam og Eva-systemet.


Basic blir pedagogisk gjennomført med demonstrasjoner, trening på dukkehode og ”hands on-trening”. Nivået er basert på frisører med svennebrev. Enten om du akkurat har tatt svennebrevet, eller om du har flere års erfaring, gir kurset en grundig og videreutviklende ­gjennomgang av basekunnskap. Dette vil gi deg trygghet i din utvikling som fagperson.


For spørsmål om kurs, ta kontakt på mail: akademiet@adamogeva.no0 Kommentar

Tilbakeblikk | Gledestårer i Paris

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 12. Sep 2016

Vi må virkelig klype oss i armen når vi tenker tilbake på helgen. Skjedde dette virkelig? Ydmyke og stolte tar vi et tilbakeblikk på frisørbransjens Oscar - Intercoiffure Mondial.


Det lød følgende ord fra scenen i Paris på lørdag:

"This year the prize for Best Marketing and Promotion goes to"

-Not To Japan,
-Not to USA,
-Not to Brazil,
But to NORWAY - Adam og Eva Skole og Akademi


(Fra venstre: Vise adm. direktør Cato Karpow, Direktør Øistein Bjørndal og Leder for Akademiet Charlotte Kolltuft)


Intercoiffure Mondial

Organisasjonen er en internasjonal sammenslutning som står for prestisje og dyktighet. Den forener frisører av høy standard, som er knyttet både av kjærlighet til sitt håndverk og respekt for moralske verdier.

Intercoiffure har over 3000 medlemsalonger i 55 land. Du finner blant annet deres medlemmer i Paris, New York, Tokyo, Berlin, London og Roma. Forgjengeren til dagens Intercoiffure ble grunnlagt i 1925 i Tyskland av frisører fra flere europeiske land.


Intercoiffure, en etikett av

internasjonal kvalitet.Adam og Eva Skole og Akademi er den eneste aktør på markedet som har mottatt denne prisen hele to ganger! Lørdagen ble feiret med mye gledestårer og champagne, og vi må igjen rette en stor takk til våre ansatte og samarbeidspartnere:

-L’Oreal Norge for nominasjon.

-Esra Røise byHands for illustrasjon.

-OuiCannesDesign for det grafiske

Les mer om Adam og Eva Skole og Akademi her.


0 Kommentar

Folk i farta | Elev Elise

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 7. Sep 2016

Elise er elev ved Adam og Eva Skolen på høstkullet 2016. Den glade kristiansandsjenta er en kreativ person, som elsker kaffe og liker å koble av i hverdagen med Akerselva kvinnekor.

TEKST: FAY SKOGSTAD | FOTO: FAY SKOGSTAD


Hvem er Elise?
Jeg vil si jeg er en positiv jente på 25år, opprinnelig fra Kristiansand, men nå bosatt på Sagene i Oslo. Kristiansand føltes på et punkt litt lite, så en nyttårsaften tok jeg å pakket sekken og dro til Oslo uten noe spesielt mål og mening. Den avgjørelsen har jeg aldri angret på.

I 2010 gikk jeg på folkehøgskole i Oslo, og de senere årene har jeg jobbet i alt fra klesbutikk til kaffebrenneriet, noe som passet fint til den kaffeelskeren jeg er. Men jeg falt aldri helt til ro i de valgene jeg hadde tatt, men når jeg kom inn på Adam og Eva Skolen følte jeg kabalen falt litt mer på plass.

Hvorfor valgte du Adam og Eva Skolen?
Valget på frisørskole var ganske enkelt da jeg hadde hørt mye bra om Adam og Eva Skolen, lest mye og gjort en hel del research før jeg søkte. Jeg elsker å jobbe innenfor service, men jeg er også en kreativ person som ønsket å finne en skole jeg fikk mye igjen for! Etter bare en måned på Skolen er jeg stor fornøyd med valget mitt og gleder meg til fortsettelsen.


Hva er det med frisørfaget som virker spennende?
At det er så mange og store muligheter innenfor faget, noe jeg har blitt mye mer klar over etter jeg har startet på Skolen! Det gjør det jo utrolig morsomt, og selvfølgelig en trygghet, når man starter på en utdannelse. Møte med nye mennesker, og få lov til å leke seg på jobb med kreativitet og inspirasjon er noe jeg synes virker veldig spennende med yrket.


En måned har gått siden du startet på Skolen. Hvordan vil du beskrive din nye hverdag?
Intensivt og veldig grundig! Lærerne er veldig flinke og de holder oss igjen til vi virkelig har skjønt det. Selv om det er intensivt og vi skal igjennom mye på seks måneder går det overraskende bra, tross jeg aldri har vært noe skoleflink. Men tenker det har noe med at jeg synes det er gøy og interessant!

Hva er drømmene dine?
Først og fremst bli en veldig dyktig frisør! Og det er jo en drøm å få jobbe mye ute på oppdrag med ulike visninger, show og kanskje jobbe i utlandet på et senere tidspunkt!

Hva vil du si til andre som sitter med frisørdrøm i magen?
Kontakt Skolen, kom innom og snakk med lærere om det er spørsmål du lurer på. Og det viktigste av alt, kast deg ut i det! La ting være prøvd enn uprøvd, da slipper du å angre senere i livet.


0 Kommentar

Prestisjetung pris til Adam og Eva Skole og Akademi

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 2. Sep 2016

En fredagsmorgen i august 2016 fikk vi den gledelige nyheten om at Adam og Eva Skole og Akademi har vunnet den prestisjetungeprisen «Best Academy for Marketing & Promotions 2015», under Intercoiffure Mondial. Lørdag 10.september setter vår gründer/administrerende direktør Øistein Bjørndal og vise administrerende direktør Cato Karpow seg på flyet til Paris hvor prisen blir overrekket.FOTO: PARISINFO


Historie
I 1986 fant Øistein Bjørndal (Adam og Eva Gruppen) og Per Kristian Idebøen (Spaghetti frisør), etter mange års samarbeid, at frisørfaget trengte en fornyelse. Ikke minst med hensyn til opplæringen av de kommende frisørene. Det er her grunnlaget legges for det som vil bli neste generasjons frisører. Adam og Eva Skolen fikk en viktig rolle å fylle som et supplement til den videregående skole. Helhet og kvalitet kombinert med dagens motebilde og mye praksistrening var det som stod i fokus.

Adam og Eva Skolen er i dag anerkjent i hele landet for høy kvalitet, dyktige elever og undervisningspersonell. Mange av dagens elitefrisører har sitt utspring fra skolen, som i 30 år har markert seg som den mest grundige og oppdaterte frisørskolen.
Adam og Eva er anerkjent både nasjonalt og internasjonalt for sin banebrytende posisjon i faget og motebildet i over 40 år. Mange norske og internasjonale frisører har jobbet eller jobber i Adam og Eva – systemet. Dette har ført til at salongeiere over hele landet velger å rekruttere studenter fra vår skole.


Adam og Eva Skole og Akademi
Adam og Eva Skole og Akademi har nå utviklet seg til en helhetlig eliteutdanning innenfor frisørfaget, og leverer et høyt faglig samarbeid mellom grunnutdanning, læretid og videreutvikling. Skole og Akademi skal kontinuerlig kvalitetssikre det faglige nivået, og oppfattes som banebrytende i forhold til faget og dagens marked.
Adam og Eva Akademi er vår smeltedigel av kreativitet og en viktig kilde for utvikling i selskapet. Akademiet står også for de største fashion arrangementene, og blir ofte booket av de største norske designerne.
Adam og Eva Skolen følger fullt ut det offentlige kravet til kunnskapsløftet og læreplanen innenfor frisørfaget. Vår stab er bredt faglig sammensatt og representerer en unik fagligstyrke på hvert sitt felt.

Stolt og ydmyk
I 2011 vant vi for prisen «Best continential academy», i år vant vi «Best Academy for Marketing & Promotions 2015». Det å vinne prestisjetunge priser som dette gjør oss ydmyke, og ikke minst stolte av hva vi klarer å oppnå. Når man daglig jobber for noe man brenner så sterkt for, setter vi slike priser utrolig høyt.


Intercoiffure, en etikett av internasjonal kvalitet

Organisasjonen er en internasjonal sammenslutning som står for prestisje og dyktighet. Den forener frisører av høy standard, som er knyttet både av kjærlighet til sitt håndverk og respekt for moralske verdier. Intercoiffure har over 3000 medlemsalonger i 55 land. Du finner blant annet deres medlemmer i Paris, New York, Tokyo, Berlin, London og Roma. Forgjengeren til dagens Intercoiffure ble grunnlagt i 1925 i Tyskland av frisører fra flere europeiske land.

Vi er stolte og ydmyke for å motta denne prisen, og ønsker å takke våre ansatte og samarbeidspartnere:

-L’Oreal Norge for nominasjon.

-Esra Røise byHands for illustrasjon.

-OuiCannesDesign for det grafiske.


Hilsen en sprudlende prismottaker0 Kommentar

Mannen bak håret | Oslo Runway

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 30. Aug 2016


TEKST: FAY SKOGSTAD | FOTO: FREDRIK AUSTAD


Stillheten har nå lagt seg litt over moteoslo. Forrige uke var vi gjennom den tredje utgaven av Norges nye moteuke, Oslo Runway. Som kreativ leder i Adam og Eva gruppen, eier av Adam og Eva Grensen, hårstylist for Pudder Agency og hovedteamleder under Oslo Runway, skjønner vi at vi har med en travel mann å gjøre. Men Eirik Thorsen setter allikevel av god tid til en morgenkaffe og intervju med oss mellom slagene."Hovedoppgaven som teamleder

er å tolke visjonen om hår og uttrykket

designeren ønsker å få til live."Oslo Runway er Norges nye moteuke. For de som ikke kjenner så godt til konseptet, kan du fortelle litt om hva det er?
Oslo Runway er en plattform der ulike designere viser frem sine kommende kolleksjoner, i dette tilfelle vår/sommer 2017. Uken startet med Bikbok Awards, ett supert konsept om å anerkjenne og løfte frem unge designtalenter. De nominerte får vise frem sine kolleksjoner og en heldig vinner får en pengepremie på 100 000 NOK. Pengene er øremerket produksjon av ny kolleksjon eller bestilling av varer til salg. Vinneren gis i tillegg en full visning under OSLRW februar 2017, samt en mentor hos BIK BOK dersom designer melder behov for dette.


FOTO: EIRIK THORSEN


Oslo Runway er en litt mindre arena enn hva Oslo Fashion Week var, hva er positivt med det?
This is PR som står bak Oslo Runway og har gjort en veldig god jobb. Alt er veldig strukturert og satt i plan, slik at det er enkelt å forholde seg til. Dette er også kanskje fordelen med at det er en litt mindre arena, men det vil absolutt ikke si at det er mindre å gjøre.

Personlig føler jeg også det er blitt mer fokus på mote, som det burde, og ikke bare om kjendisene som er tilstedet. Her synes jeg pressen har vært med å gjøre en god vinkling av Oslo Runway.

Du er ofte satt til å være teamleder på hår under visninger, kan du fortelle litt hva det innebærer?
Hovedoppgaven som teamleder er å tolke visjonen om hår og uttrykket designeren ønsker å få til live. Vi har en lookday med designer, hår og makeup, hvor vi går i gjennom alt, og det blir testet på en modell. I denne omgang holdt dette sted i Adam og Eva Skolen sine lokaler. Designer har stort sett en veldig klar visjon om hvordan ferdig resultat skal se ut, så det er veldig viktig å lytte som teamleder. Skulle designer komme med forslag på «utdatert hår» eller kanskje ingen klar visjon, er det teamleder sin oppgave å hjelpe til med forslag og tips.


FOTO: ANNABEL ROSENDAHL


Hvor lang tid i forveien starter forberedelsene?
Vi starter nok effektiv planlegging ca. 2-3 måneder i forveien. Jeg og Charlotte Kolltuft (Leder Adam og Eva Akademiet) jobber tett i denne fasen. Her finner vi ut hvem som skal jobbe under uken, av ulike teamledere og assistenter. Alle i Adam og Eva Gruppen (frisører og lærlinger) har mulighet til å bli med å jobbe under slike arrangementer, men de må ha gjennomført Akademiet Basic Trinn 4, som et minimum krav.


Nå fyrer det straks løs med fler Fashion Week verden over, og du har selv bidratt på hår i New York, London og København. Er det stor forskjell fra lille Oslo til de veletablerte moteukene i utlandet?
I utgangspunktet ikke. Det er lagt opp ganske så likt, men i et litt høyere tempo. Der er det mange flere modeller som skal gå flere visninger på kort tid, så da handler det om å være effektiv. Men «looks» og alt er planlagt i forkant, så man vet hva man skal gjøre til enhver tid.


Oslo Runway har hatt pressevisninger, der blant annet du har deltatt. Kan du fortelle litt hva det er?

En pressevisning er en liten visning i etterkant av «hovedvisningen», hvor hår, makeup og av og til designer er tilstede. Her forteller vi litt i dybden om inspirasjonen bak hver look, produkter som ble benyttet og designer forteller litt om tanken bak kolleksjonen og visningen.

FOTO: MATHILDE SMEDSTAD


Hva blir hårtrendene for 2017?

Vi ser at 2017 byr på selvsikkerhet i hvert enkelt individ. Naturlig tekstur er et lite nøkkelord. Fremhev det beste ved personen, bølger, krøller, fall eller rett. Alt er lov, men det skal være gjennomført og planlagt. Varier med skiller, stramme hestehaler og tydeligere looker. Ikke alle trenger å være like, er vel mitt beste tips.0 Kommentar

Fremtidens frisører

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 19. Aug 2016


I dag har vi virkelig fått testet lattermusklene på Adam og Eva Skolen. Elevene har holdt ulike rollespill om god og dårlig service, skulle nesten tro det var teaterutdannelse de gikk på, for dette var bra! Vi ser at elevene har lært mye fagstoff allerede, itillegg at dette er et yrke de virkelig brenner for.

Elevene tolket god - og dårlig service på en meget bra måte, og dette gjør oss sikker på at vi nå står foran fremtidens fantastiske frisører. Mange ulike erfaringer og oppfatninger av dårlig service gjorde rollespillene ufattelig morsomme.


0 Kommentar

Frisørdrømmen er i gang

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 17. Aug 2016

Elevene for høsten 2016 har hatt sin første skoledag og er i full gang med undervisning. Den første uken er det mye forelesninger, gruppeoppgaver og inspirasjon. Det er nå elevene legger grunnlaget for hva de skal jobbe med videre i studiet.

Frisørfaget er så mye mer enn bare å klippe og farge en kunde. Det kan kanskje komme overraskende på noen, men veldig betryggende tenker nå vi. Vårt mål er at elevene skal få det beste grunnlaget de kan bygge videre på i utdanningsløpet sitt. Elevene får idag lærdom i huden - og håret sin oppbygging og funksjon, et veldig viktig og spennende fag.


0 Kommentar

Beach Waves

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 9. Aug 2016

Selv om sommeren går mot slutten, trenger ikke sommerhåret gjøre det! Få inspirasjon til hvordan lage naturlige Beach Waves av vår fantastiske kollega, Alexandra T. Andreassen.


0 Kommentar

Intervju med hovedlærer Ruth

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 5. Aug 2016

Det er sommer, mye forberedelser og skolestart er rett rundt hjørnet, men hovedlærer Ruth Bakke tar seg alltid tid til et lite intervju.


Hvor lenge har du vært i frisørbransjen?
Nå nærmer det seg faktisk 17 år, tiden går fort når man har det gøy. Jeg har selv gått Adam og Eva Skolen, men på den tiden het det "Oslo Frisørskole". Deretter jobbet jeg mange år hos frisør Kåre A. Nilsen. Senere kombinerte jeg salongjobbing med det å være lærer ved Adam og Eva Skolen, men siden 2009 har jeg kun vært hovedlærer ved Skolen, og jeg elsker det!

Hva er det beste med jobben som hovedlærer?
Det er veldig mye, men det aller beste er nok å se elevene blomstre og mestre faget de virkelig har ønsket å starte med. Jeg føler meg ydmyk og privilegert over at jeg faktisk får lov til å bli kjent med så mange flotte, sterke og inspirerende mennesker! Frisørdrømmen er også veldig forskjellig for hver enkelt elev, om det er å jobbe i salong, starte egen salong eller jobbe med show/film/foto etc. Det som er felles, og viktig, er ønsket om et godt grunnlag. Det gjør det ekstra motiverende i jobben som hovedlærer, og som Skole, å få lov til å være med å danne dette grunnlaget.

Nå er det snart skolestart for nytt kull, hva gleder du deg mest til?
Gleder meg mest til å bli kjent med alle! Første skoledag er alltid like spesiell, selv etter så mange år. Siden vi er en privatskole er det elever i alle aldre, med ulik bakgrunn, men alle har søkt Adam og Eva Skolen. Det gjør de litt ekstra motiverte, og vi ser langvarige vennskap blir dannet, det er gøy.

Det er mange elever som er spente på sin nye hverdag. Kan du komme med tre tips?

- Hver stolt over yrket dere skal begynne i, det er helt fantastisk.
- For å bli god kreves det mye jobbing, som dere vil få igjen for siden.
- Viktigst av alt, smile og motivere hverandre hver dag!

Til sist vil jeg bare ønske alle nye elever velkommen, vi gleder oss veldig!


Ønsker du innblikk i en elev sin hverdag mot frisørdrømmen, kan du lese her.


0 Kommentar

Kurs i strukturomforming

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 22. Jul 2016

FREMTIDENS FRISØRER

Trender, produkter og teknikker utvikler seg og er i stadig bevegelse – hvor står du og din ­bedrift? Ønsker dere å henge med, eller er det tryggest å lene seg tilbake og se på?

Adam og Eva har i over 40 år vært helt fremst i takt med trender og tendenser.
Her skal vi ­fortsette å være – det er her det skjer.


Trinn 6 Akademiet Expert passer for deg som ønsker skreddersyddekurs - denne gangen i strukturomforming.


foto: Levent Ultanur / www.silenzia.com

hår: Eirik Thorsen / Adam og Eva Grensen / Pudder Agency

makeup: Inger Lise Moa / Adam og Eva GrensenFra høst 2016 tilbys et spesial kurs i strukturomforming.

Dato: 5 - 6 november

Pris: 3980,-


Gjennom denne helgen vil du trenes i ulike teknikker for permanent, for å skape den unike krøllen. Kurset avghenger av at du har med deg egen modell.


For påmelding og info:

akademiet@adamogeva.no


0 Kommentar

Utvikle din faglige styrke – Akademiet Advanced

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 22. Jul 2016

Adam og Eva Akademiet er en institusjon i bransjen. Vi har siden midten av 80 tallet kurset og inspirert frisører i inn og utland. Vi kurser i dag mer enn 4000 frisør årlig.

Akademiet er vår smeltedigel av kreativitet og en viktig kilde for utvikling i selskapet. ­Akademiet står også for de største fashion arrangementene og blir booket mange av de store norske ­designere. Vi samarbeider med Oslo Runway og har en lang historie med Oslo Fashionweek.

Trinn 5 i vårt nye plattformsystem er laget for å videreutvikle de tekniske ferdighetene du har behov for som frisør/fagperson. Her får du mulighet til å perfeksjonere ­din klippeteknikk. På dette trinnet er vi innom hva som skjer i motebildet, og deler av våre erfaringer innenfor fashion.


Trinn 5 er basert på hands-on, dvs. nøye gjennomgang fra scene, før du som deltaker vil utføre teknikken med grundig guiding av Adam og Evas konsulenter. Klippe kurset gir deg muligheten til å perfeksjonere og videreutvikle dine forståelse klippe tekniske sammenhenger, og fargekurset gir deg større fagkunnskap om farge – med fokus på teori, presisjon og teknikk.

Farge og styling gir deg muligheten til å leke med oppdaterte teknikker og uttrykk inspirert av Adam og Evas stylister som har sitt virke i det nasjonale og internasjonale motebildet.

Herrekurset utvikler din ekspertise innenfor herrefaget, og gir deg en innføring i ­barberingsteknikker med maskin og kniv.Dette kurset passer for deg som er utdannet frisør, og ønsker en grundig og effektiv utvikling. Kurset gir en grundig gjennomgang av utviklende teknikker for å gi deg trygghet i din utvikling som fagperson. Klippe, farge og style hår. Samt et utviklende herrekurs.


MODUL 1: KLIPP

For å være kreativ i hverdagen med dine kunder, er det avgjørende å ha full kontroll på det grunnleggende. I dette kurset gir vi deg en dyptgående gjennomgang av grunnleggende klippeteknikker, som gjør at du vil føle deg trygg og utvikle deg som fagperson. Kurset avsluttes med en inspirerende demonstrasjon der vi implementerer grunnformene i frisyrer inspirert av dagens motebilde.

 • Kubisk form
 • Parallel gradering
 • Like lengder

Dato: 08 - 09 okt
Pris: 4730,-


MODUL 2: FARGE

Ønsker du å perfeksjonere og utvikle dine kunnskaper innen farge er dette kurset for deg. Vi gir deg en grundig gjennomgang av grunnleggende og viderekommende fargeteknikker slik at du kan finspisse dine tekniske ferdigheter.

 • Utviklende fargelære
 • Balayage
 • Kreative fargeteknikker
 • Folieteknikker advanced

Dato: 15 - 16 okt
Pris: 4730,-


MODUL 3: STYLING

Dette kurset er for deg som vil styrke dine egenskaper når det kommer til langthåroppsettninger og styling. Vi fokuserer både på klassiske oppsettninger, og stylinger som henter inspirasjon fra catwalken og dagens trender.

 • Oppsetning
 • Fashionstyling
 • Kreative teknikker

Dato: 22 - 23 okt
Pris: 4730,-


MODUL 4: HERRE

Dette kuset setter herrefaget i fokus, og vi gir deg kunnskapen som skal til for å skape maskuline uttrykk på dine herrekunder.

 • Skinfade
 • Skjegg
 • Tekstur og effilering
 • Farge

Dato: 29 - 30 okt

Pris: 3980,-


For trinn 1 av disse kursene les mer på AkademietBasic


For mer informasjon og påmelding: akademiet@adamogeva.no


0 Kommentar

Er du ny lærling eller nærmer svennebrevet seg?

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 19. Jul 2016

For å sikre faglig utvikling, og en trygg vei frem mot svennebrevet, har Adam og Eva Skole og Akademi nå utviklet et to trinns program for deg som er lærling.


Trinn 2 – Modul basert trening for lærlinger

Trinn 2 vil passe for deg som er ny lærling, og ønsker en grundig og effektiv opplæring med en hurtig progresjon. Modulene er tilpasset nivå etter hvor langt lærlingen har kommet i utdanningsløpet og det vil være hensiktsmessig i forhold til salong arbeid.


MODUL 1

 • Hår og Hodebunnsmassasje og føn
 • Økende lengder
 • Farge
 • Kort gradering og maskin

MODUL 2

 • Folie striper
 • Hel form
 • Fargedesign
 • Strukturomforming

MODUL 3

 • Oppsetning med opprulling
 • Hel Form/ Gradering
 • Disconnection og parallell gradering


MODUL 4

 • Forberedende til FRI 3102


Kursstart: 6/9/16.
Pris: 24.890,-
12 kurskvelder


FRI 3102 kan tas separat for kr 1500,-


Trinn 3 – Svennebrevstrening

Trinn 3 vil passe for lærlinger som skal forberede seg videre mot et svennebrev. I Trinn 3 vil man jobbe med kompetansemålene innenfor frisørfaget.

Det vil legges stor vekt på planlegging, dokumentasjon, gjennomførelse og vurdering.

Om du alt har fullført svennebrev og læretid, har vi også kurs for deg som ønsker og videreutvikle dine frisør ferdigheter.


MODUL 1: TEGNING

 • Strukturtegning
 • Projeksjontegning
 • Skissetegning
 • Arbeidsbeskrivelser

Dato: 1/11/16

Pris: 1500,-


MODUL 2: HERRE M/ SKJEGG

 • Form
 • Teknikk
 • Frisyreform

Dato: 2/11/16

Pris: 1990,-


MODUL 3: OPPSETTING

 • Brudefrisering
 • Klassisk oppsett
 • Kreativt oppsett

Dato: 3/11/16

Pris: 1990,-


MODUL 4: KLIPP, KJEMI OG FRISYREFORMING

 • Klippeteknikker og former
 • Farge og strukturomforming
 • Føn og styling

Dato: 4/11/16 & 7/11/16

Pris: 3980,-


Les mer om disse kursene her.


Har du spørsmål?
Send en mail til: opplaringskontor@adamogeva.no eller ring oss på tlf: 23 13 50 90.

Se hele vår digitale kurskatalog her.


Vi ønsker deg en riktig god sommer!


0 Kommentar

Ønsker du videreutvikling i frisørfaget?

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 19. Jul 2016


Trinn 4 - Akademiet Basic passer for deg som er utdannet frisør og gir grundig gjennomgang av basiskunnskap.


FINSPISS FERDIGHETENE

Adam og Eva Akademiet har i en årrekke kurset frisører i både inn- og utland, og ønsker å dele all den kunnskap vi har opparbeidet oss gjennom tidene. Nå har vi utviklet et eget modulbasert program som øker og finspisser dine tekniske ferdigheter som fagperson. For å gi deg ­mestringsfølelse og motivasjon. Kursene blir pedagogisk gjennomført med demonstrasjoner, trening på dukkehode og ”hands on-trening”.


AKADEMIET BASIC

Nivået er basert på frisør med svennebrev. Enten om du akkurat har endt svennebrevet eller om du har flere års erfaring gir kurset en grundig og videreutviklende ­gjennomgang av basekunnskap. Dette vil gi deg trygghet i din utvikling som fagperson. Akademiet Basic består av fire kurs: Klippe, farge, styling og herre.


Modulene er basert på 2 dager med demonstrasjon og workshop.
MODUL 1: KLIPP

For å være kreativ i hverdagen med dine kunder, er det avgjørende å ha full kontroll på det grunnleggende. I dette kurset gir vi deg en dyptgående gjennomgang av grunnlegende klippeteknikker, som gjør at du vil føle deg trygg og utvikle deg som fagperson. Kurset avsluttes med en inspirerende demonstrasjon der vi implementerer grunnformene i frisyrer inspirert av dagens motebilde.

 • Hel form
 • Økende lengder
 • Hel form gradering

Dato: 10 - 11 sept
Pris: 4730,-


MODUL 2: FARGE

Ønsker du å perfeksjonere og utvikle dine kunnskaper innen farge er dette kurset for deg. Vi gir deg en grundig gjennomgang av grunnleggende fargeteknikker slik at du kan finspisse dine tekniske ferdigheter.

 • Grunnleggende fargelære
 • Fargeregler
 • Påføringsteknikker
 • Folieteknikker

Dato: 17 - 18 sep
Pris: 4730,-


MODUL 3: STYLING

Dette kurset gir deg grunnkunnskapen som skal til for å kunne style hår for å få det resultatet du og dine kunder ønsker. Vi fokuserer på teknikk, og gir en grundig gjennomgang av hvordan en benytter seg av div. varmeverktøy.

 • Produktvalg
 • Varmeverktøy
 • Føn og styling teknikker

Dato: 24 - 25 sep
Pris: 4730,-


MODUL 4: HERRE

Kurset setter herrefaget i fokus, og vi gir deg kunnskapen som skal til for å skape maskuline uttrykk på dine herrekunder.

 • Grunnklipper
 • Form og inndeling
 • Styling

Dato: 1 - 2 okt

Pris: 3980,-


For trinn to av disse kursene les mer på Akademiet Advance.


Noe for deg?
Send en epost til akademiet@adamogeva.no for spørsmål og mer informasjon.


Se hele vår kurskatalog her.


0 Kommentar

Let's Dance - Lærlingvisning 2016

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 29. Jun 2016

Forrige uke var det duket for Adam og Eva sine lærlinger sin årlige visning. Denne gangen var det en hyllest til 70 - tallet og temaet var :


Let's Dance.


Inspirert av blant annet David Bowie, Cher, Farah Fawcett, paljetter, disco og rulleskøyter lagde lærlingene en humoristisk og fantastisk visning.

Følg oss på instagram : @adamogevaskoleogakademi


0 Kommentar

Kulturfest på Tøyen

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 10. Jun 2016

Torsdag og Fredag har våre tre dyktige lærlinger Liv, Stian og Erlend gjort hår på kulturfest på Tøyen. 

Visningen var et samarbeid mellom Edvard Munch Vgs, Kuben Vgs, Glo Minerals, Studio Alf og Adam og Eva.

Edvard Munch Vgs har redesignet klær i samarbeid med Jenny Skavlan og dette var et stykke imponerende arbeid fra videregående elever. 

Frisørlinjen på Kuben Vgs stod for hår og sminke med veiledning og samarbeid av Adam og Eva og Studio Alf.

Takk for et hyggelig og lærerikt samarbeid!

0 Kommentar

Siste skoledag for vår kullet 2016

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 31. Mai 2016


Vi har sagt farvel til nok et kull ved Adam og Eva Skolen. Elevene våre er nå ute i den siste delen av semesteret ; Prosjekt til fordypning i bedrift i fire uker. Vi er så heldige som har blitt kjent med 44 fantastiske jenter og gutter som alle kommer til å bli fantastiske lærlinger og frisører om en stund. 
Vi ønsker dere lykke til på veien mot frisørdrømmen!0 Kommentar

30år med Adam og Eva Skolen

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 25. Mai 2016

Vi er stolte og ydmyke for alle årene som har gått. Adam og Eva Skolen åpnet i 1986 under navnet Oslo Frisør skole. Skolen har nå utviklet seg til en helhetlig eliteutdanning innenfor frisørfaget. Og tilbyr kurs og utdanning fra "vugge til grav". Dette vil si at man ikke bare kan lære det grunnleggende ved Adam og Eva Skole og Akademi, men man kan også komme tilbake under læretiden og senere i frisørkarrieren for ytterligere påfyll og utvikling. Les mer om våre kurs og utdanningstilbud her eller klikk deg videre rundt på vår nettside.


Elevene fra vårkullet 2016 fikk i oppdrag å lage en ordentlig bursdagsfest for våre nærmeste venner og samarbeidspartnere. Se film og bilder fra Adam og Eva Skolens 30års jubileums visning nedenfor. Vi takker våre flotte elever fra vårkullet 2016, våre samarbeidspartnere og alle gjester som kom og gjorde kvelden til en flott feiring sammen med oss. Vi gleder oss til nye 30år med frisørutdanning og mer kreativ glede.


Hilsen en ydmyk og stolt jubilant.
Film og bilder av Jonas Laumann, for Who Dares Media.//Adam og Eva Skole og Akademi


0 Kommentar

B L O G E V E N T

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 3. Mai 2016

Vi gratulerer Ronja så mye med periodens blogg pris. 

Ronja har igjennom hele semesteret vist stort engasjement i bloggen sin, både kreativt og faglig. 


Les bloggen til Ronja her0 Kommentar

Inspirasjonsdag : Lærlinger fra Adam og Eva Gruppen

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 3. Mai 2016

Igår hadde vi besøk av seks dyktige lærlinger fra Adam og Eva Gruppen som inspirerte elevene være med klipp, farge og styling. Mange heldige elever fikk fikset på sveisen før en intens eksamensperiode snart er igang. 

Tusen takk for kjempe god innsats : Christopher - Adam og Eva Paleet, Susanne - Adam og Eva Paleet, Farzaneh - Arkaden , Hege - Adam og Eva Grønlandskvartalet, Sina - Adam og Eva Majorstua og Allen - KUTT Fornebu0 Kommentar

Kundeperiode

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 22. Apr 2016

En del av Adam og Eva sine elevers skolehverdag går ut på og drive skolen som en salong. I 30 dager utvikler elevene sine frisør ferdigheter med hands-on trening på kunder med veiledning av engasjerte instruktører fra Adam og Eva, Kutt og Spaghetti salonger.

For mer informasjon om frisør utdanning les vår studiekatalog, vi har rullerende opptak og neste kursoppstart er 15.august 2016

0 Kommentar

Tilbakeblikk

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 30. Mar 2016

Mens elevene er på utplassering i salong, ser vi tilbake på ukene som gikk før påske. Elevene farget hverandre og det ble gjennomført Åpen Dag.

Ønsker alle våre elever lykke til på utplassering!0 Kommentar

Kundeperiode på Adam og Eva Skolen

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 30. Mar 2016

11.april åpner dørene for vårens kundeperiode. Bestill time hos våre flinke elever til hyggelige priser. Elevene tar imot kunder i perioden 11.04-29.04 timene starter kl :08.30 og 12.00

Og gjernnomfører klipp, permanent og fargebehandlinger

Time bestilles på tlf: 23135090

Hilsen alle oss på Adam og Eva Skolen


0 Kommentar

ÅPEN DAG FREDAG 11.03 fra kl: 15:00

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 9. Mar 2016


Kjære fremtidens frisører.

Adam og Eva Skolen har som mål å gi den beste starten på en spennende reise på veien til å bli frisør. Kom på åpen dag og ta et titt på våre spennende lokaler, snakk med elever og lærere.

Dato: 11.03 fra kl: 15:00-18:00

Våre elever står klare for å gi deg som kommer innom en lett styling, farge bryn og vipper, eller hva med en hodebunnsmassasje?
Adam og Eva Skolen fyller også 30år, og dette feirer vi med deilig marsipankake til våre 60 første besøkende.Vel møtt til åpen dag på Tøyenbekken 21

Vennlig hilsen alle oss på Adam og Eva Skolen0 Kommentar

M A N N

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 22. Feb 2016

Elevene våre er snart ferdig med noen intense uker med klipp. 

Nå er det mannen som står i fokus; kort gradering og skjegg. 

På fredag holdt vår lærer Anne-Lise kort gradering og skjegg demo.


Førstkommende torsdag er det klart for første levende modell.

Det er så gøy å se progresjonen til elevene våre. Bare på noen uker har de gått fra å ikke ha holdt i en saks, til å bli stødige på hånden og mestrer alle grunnformer. 
0 Kommentar

B L O G E V E N T

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 10. Feb 2016

Gjennom hele skolesemesteret gir vi litt ekstra oppmerksomhet til de elevene som utmerker seg igjennom bloggen sin. Kriteriene for å bli kåret til månedens blogger er:

Eleven har vist engasjement i sin blogg, har relevant og faglig innhold, er en god ambassadør for skolen og viser stor glede for faget.


Vårens første blogger har blitt hedret, månedens blogger for januar ble : Anja!!

Anja sin blogg er variert og spennende med både faglig og inspirerende innhold. 


Ta en titt på Anja sin blogg her.


Vi gratulerer så mye!
0 Kommentar

Nye muligheter

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 29. Jan 2016

I Januar har det vært stor aktivitet på Adam og Eva Skolen. Ikke bare har det startet et nytt kull med nye elever som har startet sin reise på frisør drømmen, men det har også avsluttet et kull med ferdig skolerte elever som er klare til å ta fatt på lærlings tid i salong.

Å være lærling i salongen i tiden etter Adam og Eva Skolen er avgjørende for å styrke grunnlaget og øke kompetansen frem mot svennebrevet. For oss på Adam og Eva Skolen er det viktig at våre elever får en trygg start på veien videre, og ønsker alle nye lærlinger lykke til på den videre reisen.

Vært år avslutter det to kull ved Adam og Eva Skolen med ivrige læringer som ønsker læreplass etter endt utdanning, trenger du eller kjenner du noen som trenger en lærling kan disse ta kontakt med Ruth Bakke på skolen@adamogeva.no for mer info.I Januar lanserte vi også vår nye studie plattform. Her ønsker vi tidligere elever, og lærlinger i frisørbransjen velkommen tilbake for å styrke sin kompetanse igjennom kurs levert av Adam og Eva skolens opplæring kontor.

Kursene vi tilbyr her skal sikre at læringene frem mot svennebrevet blir sikre på alle kompetansemålene i læreplanen og i de siste forberedelsene frem mot svennebrevet.


Les mer om dette i vår studiekatalog (se link) eller send oss en mail på: opplaringkontor@adamogeva.no

Vi ønsker alle i bransjen et spennende år med faglig utvikling.


Hilsen alle oss på Adam og Eva Skolen. 


0 Kommentar

Lansering - Ny studiekatalog, nettsted og kurstilbud.

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 5. Jan 2016

Nytt år og nye muligheter med en spennende lansering!


Adam og Eva Skolen og Akademi utvider og tilbyr nå kurs i 6 trinn.

Enten om du er en frisørspire eller en viderekommende frisør med mange års erfaring,

har vi kurs og undervising for deg!


Se vårt nye design på nettside

Last ned vår nye studiekatalog

Å komme riktig ut fra start er viktig uansett hva du vil med livet ditt. Men oppfølging og kontinuerlig utvikling er nøkkelen til et suksessfullt og interessant arbeidsliv.


Våre dyktige instruktører og konsulenter står klare til å veilede og utvikle lærlinger og frisører,
til å nå mål og drømmer.


Ta en titt på våre nye nettsider og utvidede kurstilbud.

La dette bli året du tar frisørfaget til nye høyder!
0 Kommentar

Vårkullet 2016

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 4. Jan 2016

5. Januar går startskuddet for en ny klasse på Adam og Eva skolen.

Vi ønsker våre nye elever hjertelige velkommen til Tøyenbekken 21 kl: 10:00 


 
Sitter du enda med en frisørdrøm i magen?
Vi har fått noen av meldinger over julen, dette betyr at vi har noen ledige plasser!

Skolen varer i 6. Måneder, dette betyr at man allerede denne sommeren kan starte som lærling i salong, med lønn.

Instruktørene våre gleder seg til ny oppstart 5.januar.


0 Kommentar

Powered by: Bloc