Adam og Eva Skole og Akademi Blog.
Adam og Eva Skole og Akademi

Adam og Eva Skole og Akademi

ÅPENT HUS

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 24. Okt 2017


Tirsdag 31.oktober inviterer Adam og Eva Skole og Akademi til ÅPENT HUS for deg som skal eller ønsker å studere ved vår Skole eller ta videreutvikling ved vårt Akademi.


Program kl.15.00 – 18.00 | Adam og Eva Skolen:

  • Mulighet for gratis egenpleie (kur m/hodebunnsmassasje, farging av vipper og bryn, lett styling)
  • Omvisning av Skolen, om ønskelig
  • Konsulenter fra Redken, Loreal, Matrix og Kerastase er tilgjengelig på ulike stands for å gi deg råd og tips tilpasset ditt hår.
  • Adam og Eva Care stiller med flettebar til inntekt for Rosa sløyfe aksjonen


Program kl.18.00 – 20.00 | Adam og Eva Akademi:

Få et gratis inspirasjonskurs og bli bedre kjent med vårt Akademi! 

Under Åpent Hus vil vår kreative leder Eirik Thorsen og tre av våre konsulenter, som også jobber for Loreal huset, holde et gratis inspirasjonskurs. Adam og Eva Akademi tilbyr kurs til deg som er lærling eller frisør i Norge. 

Kvelden vil inneholde:

  • Klipp
  • Farge
  • Styling

Arrangementet er gratis, og det er ingen påmelding, se vårt facebookarrangement: HER!

Tid: Tirsdag 31.oktober kl.15.00 | Adam og Eva Skolen – kl.18.00 | Adam og Eva Akademiet

Sted: Adam og Eva Skole og Akademi, Tøyenbekken 21, 0188 Oslo 


Velkommen!


0 Kommentar

Helgen som assistent

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 25. Sep 2017

For å være kreativ i hverdagen med dine kunder, er det avgjørende å ha full kontroll på det grunnleggende. Denne helgen har Adam og Eva Skole og Akademi holdt kurset: KLIPP 2. Dette kurset inneholder en dyptgående gjennomgang av grunnleggende klippeteknikker, som gjør at du vil føle deg trygg og utvikle deg som fagperson. 

FOTO OG TEKST: FAY SKOGSTAD

To av våre nydelige elever, som nettopp har startet på sin frisørutdannelse, ble de heldige til å være assistenter denne helgen! Anette og Pascaline var skjønt enige om at det frister til gjentagelse. " Det var UTROLIG spennende og lærerikt." forteller jentene. Ydmykt forteller de også at det var gøy å kunne få muligheten til å oppleve Eirik Thorsen og Tonje Dahlen "live" så tidlig i utdannelsen sin, da dette var en drøm.


 "Det var UTROLIG 

spennende og lærerikt"

 forteller jentene.


At det å være et "ja - menneske", tørre å gå ut av komfortsonen og stå på det lille ekstra, kan være en nøkkel mot frisørdrømmen er det ingen tvil om, avslutter de.

Takk for deres positivitet og engasjement i frisørfaget. Vi gleder oss til å følge dere videre i frisørkarrieren!! 


Har du en frisørspire i magen eller ønsker å fordype deg som frisør? Se alle våre kurs her.0 Kommentar

Frisør | En jobb for oss gutta

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 18. Apr 2017

Jonas Sætran gjennomførte Adam og Eva Skolen i 2005 og tok læretiden hos Adam og Eva Gruppen. Senere jobbet han som fagligleder for Adam og Eva Fredrikstad.

Mulighetene er mange, med en frisørkarrière i bunn, og i dag jobber Jonas veldig tett med Adam og Eva Gruppen, men nå som selger for L`orèal Norge AS. Vi har gått i arkivet og funnet frem intervjuet av frisøren Jonas.Hva motiverer/inspirerer deg?

Det som motiverer meg er at det alltid er rom for og bli dyktigere, at man aldri blir “ferdig utlært” frisør! Greit at man på en måte er ferdig etter svennebrevet, men det er jo etter læretiden/svennebrevet at man virkelig skal jobbe for og bli den beste av den beste. Jeg er også veldig inspirert av dårlige klipper og farger, det er så mye rart og se rundt om i gatene. Får bare lyst til å rive dem med meg inn i salongen og “fikse det”.


Hva er din største utfordring i en arbeidshverdag?
Den største utfordringen i en arbeidshverdag er og få en god kjemi med kunden. Man må lære seg å lese mennesker, samt å gjøre en enestående jobb på hvert eneste besøk du har, for hver enkelt kunde.Det er kult å være gutt i yrket mitt.

Ingen grunn for at det skal være noe

typisk jente yrke.Hvordan opplevde du studietiden?
Jeg gikk Adam og Eva Skolen og jeg kunne ikke gått noe bedre sted. Jeg gikk da dagkurset som er på 6 mnd. Studietiden er intens, men utrolig god. Fokuset på det faglige og et godt samhold er i høyeste prioritet. Og en slik faglig dyktighet skal være veldig vanskelig å finne noen annet sted!

Mest positive ting ved yrket?
Men det mest positive med frisøryrket er at man får møte nye mennesker hver dag. En arbeidsdag er jo aldri helt lik! Utenom å stå i salong og være kreativ, kan man også vise sine andre kreative sider f.eks med moteserier, styling, jobbe som lærer, konkurranser og med show/visninger. Det er så uendelig med muligheter innenfor dette yrket. Det er bare å bruke fantasien!

Hvordan er det å være gutt i yrket ditt?
Jeg synes det er helt knall! Det er kult å være gutt i yrket mitt. Ingen grunn for at det skal være noe typisk "jenteyrke". Dessuten trenger jenter et par gutter på arbeidsplassen sin også.

Hva vil du si til folk som lurer på om de kunne tenkte seg å starte på en karriere som frisør?
Til de som vurderer karrière som frisør vil jeg bare si: gjør det, gjør det og gjennomfør det! Og selvfølgelig, begynn ferden på Adam og Eva Skolen. Da får du den beste grunnmuren. Det er uendelig med muligheter som frisør, tenk for eksempel på det at du har en arbeidsplass i hele verden, om du er glad i å reise.Ønsker du å følge Jonas sine fotspor? Søk i dag.0 Kommentar

Adam og Eva | Årsfest

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 3. Apr 2017


På lørdag hadde Adam og Eva Gruppen sin årlige årsfest. En fantastisk kveld, som holdt på ut i de sene nattetimer. Det var liveband, taler, middag og en stor prisutdeling.FOTO: FAY SKOGSTAD


Takk for en flott kveld, vi gleder oss allerede til neste år!


0 Kommentar

Årsfest | En anledning til å hjelpe andre

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 30. Mar 2017

Førstkommende lørdag går Adam og Eva Gruppen sin årlige årsfest av stabelen. En kveld full av overraskelser, gleden over å ha en hel kveld sammen som "en stor familie", og i tillegg få lov til å gjøre litt ekstra stas på hverandre med prisutdelinger.


Adam og Eva Care har i anledning årsfesten inngått et samarbeid med LITTLE PRINCESS TRUST, som lager parykker til kreftsyke barn. Og hestehaler, på de ansatte, som blir klippet av for helgen blir donert dit. Det blir kåret vinnere som mottar et kurs i selveste New York.DE NOMINERTE TIL ÅRETS INTERNPRIS I ADAM OG EVA GRUPPEN 2017 ER:

ÅRETS LÆRLING - JUNIOR.
Farzaneh – Arkaden
Trine - Spaghetti
Kaja – Sandvika
Oda – Fornebu
Chyxz – Steen & Strøm
Kjersti – Sjølyst


ÅRETS LÆRLING – STYLIST
Heidi – Bakklandet
Jacob - Paleet
Cathrine – Sjølyst
Sina – Majorstua
Terese – Jessheim
Erlend – Grønlandskvartalet


ÅRETS NYKOMMER
Hege – Fornebu
Anine – Kutt Grunerløkka
Stian – Strøget
Daniel – Bakklandet
Iselin – Spaghetti
Reka - Paleet
Ronja – Sandvika

ÅRETS KREATIVE
Inger Lise - Grensen
Eirik - Grensen
Harlem – Steen & Strøm
Lars – Steen & Strøm
Tonje – Strøget
Steven – Steen & Strøm

ÅRETS FRISØR
Jan Einar – Aker Brygge/Paleet
Trude – Ski
Caroline – Steen & Strøm
Colombo – Paleet
Per Kristian – Spaghetti

ÅRETS SALONG
Fornebu
Sjølyst
Majorstua
Chr. Michelsensgt./Bergen
Jessheim

Det blir også utdeling av prisene Årets lærer, Adam og Eva`s spesialpris og de heldige vinnerne som får reise til New York på kurs.


Vi gleder oss til en fantastisk kveld og gratulerer alle de nominerte!!

0 Kommentar

New York | Fashion Week

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 17. Feb 2017

New York Fashion Week er nylig over og Caroline, som til daglig jobber som lærling i Adam og Eva Strøget, har vært Bob Recine sin assistent under den store moteuken. Sammen med Harlem, fra Adam og Eva Steen & Strøm, tok de turen over til New York og fikk en ny frisørdrøm i oppfyllelse!
Starten på samarbeidet

I juni 2016, siste dagen i utplasseringen fra Adam og Eva Skolen, ble Caroline Kristoffersen spurt om hun kunne tenke seg å jobbe som Bob Recine sin personlige assistent under Uncontaminated – Oslo Fashion Art festival. Svaret var ikke overraskende - JA!


Veien blir til mens man går, men det å tørre å gå ut av komfortsone og det å ha (uvirkelige) drømmer er viktig! Her er et lite utdrag fra Caroline og Harlem sin New York Fashion Week reise:
Vi gleder oss til å følge Caroline og Harlem videre i frisørverden og er utrolig stolte av hva dere begge har klart å oppnå så langt!0 Kommentar

Drømmedag på Grand

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 6. Feb 2017


FOTO OG TEKST: FAY SKOGSTAD


Søndag 5.februar inviterte Grand Hotel til Din Bryllupsmesse. En dag fullspekket med spennende aktiviteter, hvor du blant annet fikk oppleve et inspirerende brudeshow med Mona Grudt som konferansier.

Til de kommende brudepar var dagen lagt opp med mye inspirasjon og planlegging av den store dagen, med blant annet mange spennende utstillere og unike messetilbud.Adam og Eva stod for alt av hår og styling under årets brudemesse. Teamlederne Eirik og Colombo fikk "frie tøyler" for uttrykket de ønsket på hår av de ulike designerne. Og med seg på laget hadde de mange flotte assistenter, fra ulike Adam og Eva salonger, som hjalp til under hele dagen. Vi fikk se mye romantiske håroppsett med en liten "trendy touch", som for eksempel knyting av lange hår kontra den "bohemske fletten".

Hårprodukter fra Kerastase er kjent for sin luksus og "spa følelse". Og det er ikke overraskende at det var denne serien som ble benyttet under brudemessen.


We believe that luxury is personal,

that high quality hair care requires

a highly personalized approach".

Kérastase


0 Kommentar

Norges moteuke | OSLO RUNWAY

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 27. Jan 2017

Adam og Eva er stolt partner av OSLO RUNWAY

Oslo Runway er en plattform der ulike designere viser frem sine kommende kolleksjoner og er Norges viktigste arena for mote. ORW går av stabelen 7 - 8.februar!Som stolt sponsor på hår under Oslo Runway skal flere av våre akademikonsulenter og lærlinger jobbe backstage under uken.


Det har blitt gjort "lookday" i forkant med designer, hår og makeup, hvor vi går i gjennom alt, og det blir testet på en modell. Under disse dagene er vår oppgave å tolke visjonen om hår og uttrykket designeren ønsker å få til live. Designer har stort sett en veldig klar visjon om hvordan ferdig resultat skal se ut, så det er veldig viktig å lytte som teamleder, forteller Eirik Thorsen (Kreativ leder i Adam og Eva). Skulle designer komme med forslag på «utdatert hår» eller kanskje ingen klar visjon, er det teamleder sin oppgave å hjelpe til med forslag og tips.FOTO: FREDRIK AUSTAD

Dette er programmet for Oslo Runway

Mandag 6. februar

Kl. 12 Tableau Talks – TBA


Tirsdag 7. februar på Munchmuseet

Kl. 11 Anne Karine Thorbjørnsen

Kl. 13 Elisabeth Stray Pedersen

Kl. 15 Veronica B. Vallenes

Kl. 17.30 Admir Batlak

Kl. 19.30 Holzweiler (Location TBA)


Onsdag 8. februar på Sentralen

Kl. 11 Moods of Norway

Kl. 13 Cathrine Hammel

Kl. 15 Tom Wood

Kl. 17.30 byTimo

Kl. 19.30 Iben (Location TBA)0 Kommentar

En stor dag | høstkullet 2016

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 20. Jan 2017


I dag er det en veldig stor dag for høstkullet 2016! Det er siste dag på utplassering og derfor den offisielt siste dagen på Adam og Eva Skolen. De alle har en ny og fantastisk tid i møte som ferske lærlinger.


Vi spurte Kristine Bommen (koordinator Adam og Eva Opplæringskontor) om hva som er så viktig med lærlingtiden i et tidligere intervju, og hun svarte:

"I denne perioden har du muligheten til å øve og bli faglig sterk i utdannelsen din. Det er i lærlingtiden du kan skape deg en trygg økonomisk fremtid, ved å ta vare på kundene dine og utvide kundekretsen din. Jeg anbefaler virkelig å ta lærlingtiden på alvor, bruk tiden godt og kast deg ut i alt du får muligheten til.
Mulighetene som lærling er uendelige, men det er du som må gjøre jobben. Så mitt tips til lærlinger er å være et JA – menneske, gå ut av komfortsonen din og bli med på ting. Det er i denne perioden du kanskje finner ut av hva du liker å jobbe med" .


Vi tar et tilbakeblikk på et fantastisk semester!


Adam og Eva Skolen og Røde Kors Secondhand hadde et samarbeid i høst. Elevene og alle som deltok under arrangementet var frivillige. Her fikk de som kom innom en lett styling av våre flinke elever, og kunne kjøpe spennende skatter og julegaver fra butikken! Det ble gjort en god del fletter, retting og krølling, i tillegg fikk alle tips og råd tilpasset sitt hår. Det var en utrolig hyggelig dag, forteller Natalie som var en av elevene som deltok.Avgangsvisningen for høsten hadde temaet GRUNGE, en visning som virkelig tok oss tilbake til det fashionable 90 - tallet. Visningen ble åpnet med høy musikk fra Nirvana og modeller entret scenen i sakte fart.

Felles for "grunge musikken" er tunge, dype og «grungy» («grumsete») toner i mørk stil, noe som gjenspeilet seg i modellene fra hår til klær.

Elevene ble sponset av veldig mange aktører og serverte gjestene som kom med drikke, frukt/bær og sjokolade. En flott kveld vi sent vil glemme!Tusen takk for alt høstkullet 2016!

Dere er fantastiske og vi ønsker dere alle masse lykke til. Og husk at vi alltid er her for dere om det skulle være noe.


Hilsen alle oss på Adam og Eva Skolen


0 Kommentar

Start din frisørkarrière i dag

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 3. Jan 2017


Adam og Eva Skolen har sin første skoledag for våren 2017 i dag. Vi har fortsatt ett par ledige plasser denne våren om du ønsker å starte din frisørdrøm nå. Ta gjerne kontakt med oss på telefon 23135090 for en samtale, eller send inn en nettsøknad her. Du vil bli kontaktet så fort vi mottatt din søknad.


Vi veileder deg fra drøm til virkelighet.


Mulighetene i frisøryrke er mange! Peder er lærer ved Adam og Eva skolen og startet selv sin karrière her. Les historien hans her.


0 Kommentar

Powered by: Bloc