Adam og Eva Skole og Akademi Blog.
Adam og Eva Skole og Akademi

Adam og Eva Skole og Akademi

KUNDEPERIODE

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 28. Nov 2018

Som en del av utdanningsløpet til våre elever fungerer Adam og Eva Skolen som salong en måned per semester. I tillegg til å ha kunder skal også elevene prøve seg som resepsjonister og ha ansvar for å registrere kunder, ta betaling og ha kontroll på salongen.

Vi tok en rask prat med to av våre resepsjonister mellom arbeidsoppgavene deres.

Hvordan er det å jobbe på mennesker etter mye trening på dukkehodet?

Victoria: SKUMMELT! Men det var veldig gøy når man først hoppet inn i det. Det er annerledes å jobbe på ekte mennesker. Det blir mye mer variasjon siden alle kunder ønsker ulike uttrykk med klippen. Det å få hjelp av lærerne til å få det beste frem i hver klipp/farge, gjør det utrolig givende.

Jessica: Arbeid på dukke var nødvendig for å bli trygg på det grunnleggende, men det er utrolig gøy å endelig få jobbe på mennesker. Man må tenke mye mer etter hvordan man utfører verktøyføring som f.eks varme fra føneren. 

 

Var det skummelt å skulle ta imot første kunde i stolen? 

Victoria: Det er alltid skummelt å hoppe inn i noe for første gang, men også lærerikt, det er jo dette jeg vil jobbe med!

Jessica: Litt. Spesielt frykten for at kundene ikke skal bli fornøyde.

 

Hva slags erfaringer har du gjort deg så langt i kundeperioden? 

Victoria: Viktigheten med god kundeservice. Fra kunden kommer inn døren til de forlater salongen. Jeg har også erfart at en klipp kan klippes på ulike måter og det super gøy med nye tips og råd fra lærerne. 

Jessica: Jeg har fått prøve ut forskjellige fargeteknikker, både striper og helbleking. Det har vært gøy å få et innblikk i de forskjellige produktene. Det er også veldig viktig med god kundeservice, snakke og lytte til kunden og alltid være positiv.

 

Hva er det viktigste å tenke på når man har en kunde i stolen?

Victoria: Det viktigste er at kunden føler seg trygg og ivaretatt. Er jeg usikker på hva jeg skal gjøre så passer jeg på å spørre læreren min om hjelp en gang for mye enn en gang for lite.

Jessica: Kundeservice! Det å yte god kundeservice og få kunden til å føle seg trygg. 

 

Hva er det morsomste du har gjort på kunde i kundeperioden? 

Victoria: I løpet av kundeperioden så langt synes jeg "saks-over-kam teknikk" er veldig gøy! Det er også veldig morsomt og givende å se hvor fornøyde kundene blir!

Jessica: Striper! Det er en stor jobb, men det er veldig gøy å se hvor mye forandring man kan skape med denne teknikken. 


Tusen takk for praten jenter, da skal dere få lov å jobbe igjen!

Nå går det raskt mot eksamensperiode og avgangsvisning for elevene, en utrolig spennende tid i møte.

Vi har fortsatt noen ledige timer før siste kundedag torsdag 6.desember. 

Ta kontakt på telefon: 23135090 for å booke din time. For prisliste se her. 


0 Kommentar

LONDONVISNING

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 28. Nov 2018

I morgen skal våre interne medarbeidere i Adam og Eva inspirere oss med siste trend innen hårmote fra London. Et knippe medarbeidere får hvert år æren av å dra til frisørmessen Salon International på ExCeL i London.

Dette gjør vi for å booste kreativiteten og faglig påfyll. Våre medarbeidere kommer hjem fulle av inspirasjon som skal videreformidles til resten av Adam og Eva, som resulterer i vår årlige «LONDONVISNING».

Alle i Adam og Eva er inviterte, deriblant våre elever ved Adam og Eva Skolen.


Hver enkelt av frisørene som reiser til London får friheten til å uttrykke sin inspirasjon og faglig uttrykk på sine modeller. Om det er fargeteknikker, klippeteknikker eller kreative oppsett teknikker er opp til en hver. Målet med «Londonvisningen» er å vise siste skrik innen hårmote. 

 

Vi gleder oss til å bli inspirerte!!


Er du frisør og ønsker å jobbe i Adam og Eva? Les mer her.


0 Kommentar

Start din frisørkarriére idag!

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 21. Nov 2018

Adam og Eva Skolen er i dag anerkjent i hele landet for høy kvalitet, dyktige elever og undervisningspersonell på vår frisørutdanning. Adam og Eva Skolen er en 6 måneder grunnutdannelse i frisørfaget og har oppstart to ganger i året. Torsdag 3.januar 2019 er første skoledag for vårkullet og vi har fortsatt noen ledige studieplasser til våren om du ønsker å starte din frisørdrøm nå! 

Ta gjerne kontakt med oss på telefon 23135090 for en samtale, eller send inn en nettsøknad her. Du vil bli kontaktet så fort vi mottar din søknad. 

Vi veileder deg fra drøm til virkelighet.MULIGHETENE I FRISØRYRKET ER MANGE! Peder Vigtel Wallentin startet selv sin karrière på Adam og Eva Skolen og har siden jobbet både i salong og som lærer. Les historien hans her.


1 Kommentar

STAFF TRAINING

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 16. Nov 2018

I Adam og Eva har vi veldig fokus på det faglige og tekniske rundt klipp, farge og styling. For oss skal alt kvalitetssikres fra man begynner som lærling og gjennom hele frisørkarrieren.


"Slik frisørbransjen er i dag er det alfa omega å ha de grunnleggende fagkunnskapene på plass. Nye trender kommer raskere enn før, og mange ser det som utfordrende å følge med. Alle mine ansatte har vært i gjennom akademikursene Adam og Eva Akademi tilbyr, og dette gjør at de føler seg trygge i hverdagen, og kan virkelig leke seg med kundene. Dette er en viktig investering for meg som salongeier. Som kreativ leder i Adam og Eva Gruppen er jeg selv med å utvikle akademikursene og holder de fortsatt. Jeg får nye «aha opplevelser» hver gang, da dette er kurs som fint kan gjennomføres flere ganger for å repetere og oppdatere fagkunnskap." forteller Eirik Thorsen, kreativ leder i Adam og Eva.

STAFF TRAINING er interne kurs, for alle våre ansatte, som holdes på Adam og Eva Skole og Akademi tre ganger i året, over tre dager. På disse dagene får man en grundig gjennomgang av alt det grunnleggende, ulike teknikker og inspirasjon fra våre akademikonsulenter. Det er intensive dager, men meget lærerike og nyttige kurs.


«Man må kunne det grunnleggende 

for å kunne leke kreativt»

Adam og Eva akademikonsulent, Anne Lise Dale


Etter STAFF TRAINING kommer våre lærlinger og frisører faglig styrket tilbake til sin salong, og kan bruke sin grunnleggende kunnskap for å jobbe enda mer kreativt, dette gir oss som firma og våre kunder en ekstra trygghet.


Ønsker du og din salong ekstra kompetanse eller inspirasjon innenfor et felt? Vi skreddersyr også kurs for eksterne salonger, les mer her.


0 Kommentar

Utplassering | YFF

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 9. Nov 2018

Våre elever ved Adam og  Eva Skolen er for tiden ute i en to ukers lang yrkesfaglig fordypning, også kalt YFF. Dette er en utplassering i en frisørsalong  der våre elever skal kunne få et innblikk i arbeidslivet og arbeidshverdagen til en frisør. 

Vi tok en prat med to av våre elever, Frida og Victoria, som er utplassert på Adam og Eva Arkaden. 

Hvorfor hadde du lyst til å bli frisør? 

Frida: Har egentlig vært det jeg ville siden jeg var liten. Alltid kosa meg når jeg har drevet med hår, så hvorfor ikke bare kjøre på. Liker at det er et kreativt yrke og at hverdagen ikke er lik.

Victoria: Det er kreativt og spennende! ALLTID nye ting å lære.

 

Hva er det med frisørfaget som virker så spennende? Noen nye erfaringer under YFF perioden så langt?

Frida: Eksperimenter med farge og få brukt kreativiteten sin. Mange nye erfaringer både når det kommer til kundeservice og det å drifte en salong. Veldig gøy og spennende!

Victoria: Kunstnerisk og kreativt!

 

Frida fikk ny farge av vår lærer Miriam/Adam og Eva Arkaden


Hvor hadde du hørt om skolen? 

Frida: Instagram. Jeg likte veldig "viben" skolen ga og følte det passet meg perfekt!

Victoria: Jeg fikk anbefalt skolen gjennom en venninne som er frisør og når jeg gjorde research synes jeg skolen virket veldig bra, i tillegg til at den så moderne ut!

 

Hva er forventningene dine og drømmene dine i frisøryrket?

Frida: Alltid lære nye ting, videreutvikle meg og være kreativ!

Victoria: Lære masse gjennom karrieren. Møte mange nye mennesker og kanskje reise/oppleve mye!

 

Hva vil du si til andre som sitter med frisørdrøm i magen?

Frida: Kjør på!!  Det er såå  mye mer i frisørfaget enn man tror!

Victoria: KJØR PÅ!


Etter disse to ukene i YFF er elevene tilbake på Adam og Eva Skolen der første kundeperiode venter. Ønsker du å være kunde her hos oss? Vi tar imot timebestillinger via telefon, så ta kontakt på 23135090.

Eller ønsker du kanskje å følge FRISØRDRØMMEN du også? Søknadskjema finner du her.


0 Kommentar

Svennebrevstrening - kurs

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 5. Nov 2018

Er du lærling som nærmer deg svenneprøven? Føler du at du trenger ekstra faglig påfyll? Er du usikker på arbeidstegninger eller f.eks oppsett? Denne uken holder Adam og Eva Skole og Akademi svennebrevstrening - kurs.

Kurset passer for lærlinger som skal forberede seg videre mot et svennebrev. Man jobber målrettet med kompetansemålene innenfor frisørfaget. Det vil legges stor vekt på planlegging, dokumentasjon, gjennomførelse og vurdering.

«Vi ønsker at lærlingene skal vite 

hva svenneprøven innebærer og 

hvordan de blir vurdert, så de er 

trygge når dagen er der.»

Kristine Bommen, nemndsmedlem i frisørfag og kursholder


Kurset blir gjennomført med demonstrasjoner og "hands on - trening" på modell og baseres på fire moduler: Tegning, herre, oppsett og klipp, kjemi og frisyreforming. Ønsker du mer informasjon eller ønsker å bestille plass på neste svennebrevstrening i april 2019? Se mer informasjon her.

Harlem Alexander jobber på Adam og Eva Steen og Strøm, når han ikke er på oppdrag rundt om i Norge og verden. Han bestod sitt svennebrev i 2012 og har tidligere gått Adam og Eva Skolen, samt svennebrevstrening.

"Ved å ha gjennomført svennebrevstrening sitter du igjen med utrolig mye kunnskap og trygghet. Du blir grundig vurdert og evaluert ved hvert arbeid, som gjør at du er godt forberedt til svennebrevet. At hardt arbeid gir resultater er det ingen tvil om! Jeg hadde aldri vært der jeg er i dag, om jeg ikke hadde hatt så dyktige folk rundt meg, som byr på seg selv og sin kompetanse. 

Ved å ha fullført grunnutdanningen og svennebrevstrening ved Adam og Eva Skole og Akademi hadde jeg motivasjon og trygghet til å begi meg ut på andre eventyr som Oslo Runway, New York Fashion Week, Paris Fashion Week og ikke minst Victoria`s Secret Show! Så skal jeg gi et lite tips må det være; ta ansvar og gjør deg god, du vil aldri angre!", avslutter Harlem.0 Kommentar

Kolleksjonsvisning | Kveldskurs

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 23. Okt 2018

Vi inviterer deg som frisør, lærling eller frisørstudent til påfyll og inspirasjonskurs!

Følg vårt event på Facebook.


0 Kommentar

Studiesamtale i sommerferien?

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 6. Jul 2018

Vurderer du å ta en frisørutdannelse eller er du nysgjerrig på om en utdannelse som frisør er noe for deg? Adam og Eva skole og akademi inviterer til studiesamtaler gjennom hele sommeren!Du har mulighet for en "en-til-en samtale" med en fra skolens ledelse og du vil få en grundig gjennomgang av studiet og svar på eventuelle spørsmål du måtte ha. Dette er også en fin mulighet til å bli kjent med Adam og Eva skolen og fagområdene på.

Studiesamtaler er tilgjengelig hver uke mandag - fredag og er selvfølgelig helt gratis, men krever påmelding. I søknadskjemaet fyller du inn nødvendige opplysninger og vi vil kontakte deg for booking av samtale.

Vi gleder oss til å høre fra deg, riktig god sommer!

 


0 Kommentar

Helt Tokyorama!

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 29. Jun 2018

Eirik Thorsen, kreativ leder i Adam og Eva Gruppen og eier av Adam og Eva Grensen, vant den prestisjetunge internasjonale stylingkonkurransen; Shu Uemura Gallery of Style! Vi har snakket med Eirik om hvordan han får sine fantastiske ideer til virkelighet og ikke minst hvordan turen til Tokyo var.

Bidragene til Eirik Thorsen til Shu Uemura Gallery of Style konkurransen


Fra å være en nasjonal konkurranse har Shu Uemura Gallery of Style gått over til å bli en stor internasjonal konkurranse de senere årene. Det er kun lov å benytte produkter fra det japanske merket og deltakerne skal gjøre en tolkning av det utgitte temaet. I denne omgang var det «Tokyorama».

 

  «Det å samarbeide med

dyktige mennesker

 i en slik prosess, er avgjørende

for resultatet»,

forteller Eirik 


Inspirasjonen bak bildene hentet Eirik fra arkitekturen i Tokyo, samt bybilde med kontraster mellom gammelt/tradisjonelt og nytt. Fugleperspektiv og det abstrakte er to viktige ord i planleggingen. Forberedelser er viktig og Eirik forteller hvordan han jobber systematisk med ulike moodboard på blant annet Pintrest. Her deler han inn i kategorier som hår, makeup og foto. «Når forarbeidet er gjort er det viktig å teste ut sine ideér på dukke eller modell. Ferdig resultat blir som regel noe helt annet enn din første idè», forteller Eirik.

 

«Det å samarbeide med dyktige mennesker og ikke minst valget av riktig modell, i en slik prosess, er avgjørende for resultatet», fortsetter Eirik. «Jeg har ofte veldig klare ideèr, men jeg lytter alltid til fotograf og makeup artister, de kan deres fagfelt helt klart best. Og under denne konkurransen samarbeidet jeg med to veldig dyktige mennesker; Kristoffer Myhre som fotograf og Marthe Hesvik på makeup».   


1 uke før avreise fikk Eirik vite at han hadde vunnet! Da var det bare å «hive seg rundt» og rette snuten mot selveste Tokyo for å være med å lage Shu Uemuras internasjonale kampanje for 2018, sammen med to personer fra USA og Japan. En liten, men intensiv uke lå foran Eirik, som startet Tokyobesøket med å bli kjent med de andre, sightseeing og nyte deilig mat på restaurant Toffia.

Eirik Thorsen og Tomohiro Ohashi


Dag 2 var de allerede i full gang og Tomohiro Ohashi, kreativ ansvarlig for Shu Uemura, gikk igjennom tre ulike «looks» som skulle lages og delte ut «lookene» ut ifra bidragene deres. «Det var utrolig gøy å være «på den andre siden», hvor du ble lært opp. Tomohiro er ekstremt dyktig i faget og en behagelig person, som det er utrolig spennende å lære av», forteller en engasjert Eirik.  Det ble i tillegg gjennomført en test - fotoshoot med ulik makeup og klær, så alt skulle være klart for morgendagen. Dag 3 ble alle «lookene» laget på nytt, men da gikk det litt raskere i arbeidet siden vi hadde øvd masse dagen før, smiler Eirik. Resultatet er de veldig fornøyd med, en fin look til formålet!


Det ferdige resultatet fra Shu Uemuras internasjonale kampanje 2018


"Det har vært en opplevelse for livet og jeg er utrolig takknemlig for å ha fått muligheten til å være med på denne reisen", avslutter vår kreative leder Eirik Thorsen.


Ønsker du å lese mer om den spennende hverdagen til Eirik, kan du ta en titt her!


0 Kommentar

Som ny frisør i Adam og Eva

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 27. Apr 2018

Reka er en livsglad jente på 36år som er opprinnelig fra Älmhult i Sverige. Siden hun tok svennebrevet i 2002, eller gesäll som det heter på svensk, har hun reist og jobbet mye. Reka har jobbet i alt fra en liten salong i Sverige, salong ved stranda i Australia til en stor salong i Canada under frisørkarrieren sin.

Jeg har alltid vært en drømmer og fulgt dem, men det er først nå som ansatt på Adam og Eva Paleet jeg føler meg «hjemme», forteller Reka.  


TEKST: FAY SKOGSTAD

 

Hvordan kom du over Adam og Eva?

Jeg la alltid merke til Adam og Eva salongene når jeg var på besøk i Norge hos min familie. Det har alltid vært noe som har gjort disse salongene spennende for meg. Og da jeg kom hjem til Sverige, etter flere år i utlandet, bestemte jeg meg for å ta med meg min bok og CV å flytte til Norge. Drømmen var å få jobb hos Adam og Eva.

 

«Det er først nå som ansatt

på Adam og Eva Paleet

 jeg føler meg «hjemme», forteller Reka.

 

 

Hvordan forgikk søkeprosessen?

Etter Adam og Eva mottok min søknad/CV ble jeg kontaktet av Kristin Sandum Berre som er drift – og personalleder i Adam og Eva Gruppen. Og det var møte med Kristin som virkelig fikk meg til å føle jeg var kommet på riktig sted. Mottakelsen var fantastisk og genuin.

Senere i «søkeprosessen» skulle jeg ha to modeller til to ulike klipp. Disse ble gjort i en Adam og Eva salong og det fungerte veldig fint. Det var i etterkant av dette jeg fikk den gledelige nyheten om at jeg ble ansatt på Adam og Eva Paleet.

Som nyansatt i Adam og Eva blir du satt godt inn i deres internopplæring, med god oppfølging. En veldig spennende og inspirerende periode. Som også er en stor trygghet for bedriften og ikke minst kundene.

 

Hvordan ser en vanlig dag på jobben ut for deg?

Det er alltid så kul, smiler Reka. Jeg våkner hver dag og gleder meg til å dra på jobb! Det er masse positiv energi og vi er en salong som samarbeider mye, om alt mulig. Det er utrolig deilig å være i en bedrift hvor alle vil hverandre godt.

Jeg liker spesielt godt variasjonen man får i frisøryrket. En dag i salong er aldri lik, alle kunder er forskjellige og det er min oppgave å gjøre mitt aller beste for at kunden skal bli fornøyd! I tillegg er jeg makeup artist, og det gjør at jeg har flere felt å jobbe på, veldig spennende!

 

Hva er dine mål og drømmer for fremtiden?

Faktisk er jeg veldig tilfreds for øyeblikket! Det er nesten utrolig til å være meg, som i utgangspunktet har vært en litt rastløs sjel hele livet. Men jeg føler «brikkene har falt på plass» og jeg er der jeg vil være. Nå kan jeg ha fullt fokus på mine supre kunder, kollegaer og karriere.

Jeg tenker det er ulike kapitler man skal igjennom i livet, og jeg er veldig takknemlig for alt jeg har gjort så langt i frisørkarrieren. Det er jo det som har formet meg til den personen jeg er i dag, og jeg har lært masse av å ta sjanger og utfordre meg selv.

   

En trygghet og bonus er det også å være i en bedrift som tilbyr deg så mange muligheter. Alt fra kurs, til ulike spennende oppdrag man kan være med på. Tidligere år har jeg blant annet ordnet fredsprisvinneren, dette var en stor og takknemlig oppgave å få være en del av.

 

Om du skulle beskrevet Adam og Eva med 3 ord?

Veldig inspirerende, ups det var visst to ord, ler Reka, KUL og familiært!

Folk bryr seg virkelig om hverandre, vi er som en stor familie og du blir sett for den personen du er, det liker jeg.


Ønsker du å bli frisør? Les mer om vår utdanning her!


0 Kommentar

Øistein Bjørndal | Leken gründer

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 22. Mar 2018

Det var frisør onkelen Torbjørn, med rockesveis, som fikk unggutten fra Kolbotn til å tenke på frisørutdannelse. I 1964 som 16 åring startet Øistein Bjørndal sin læretid. Det var på den tiden herrefrisørene hadde hvite kapper og damene rosa. Det skulle det bli forandring på..

TEKST: FAY SKOGSTAD FOTO: NFVB


Venner er familien du velger selv

Bestekompisene Øistein Bjørndal og Per Kristian Idebøen jobbet sammen på Waldermar Frisør på tidlig 70 – tallet, og lidenskapen for hår delte guttene fullt ut. Høy musikk, god stemning og kundene stod i kø fra salongen, gjennom parfymeriet og ut på gaten. Det var en fest å være på jobb, smiler Øistein. Da lyset gikk over hele Oslo by, bestemte alle guttene på Waldermar Frisør i Tolbugata og ta med kundene sine ut på gaten og fortsette klippen der.

Bildet er fra forsiden av Arbeiderbladet (Dagsavisen) i 1972. Per Kristian Idebøen, Øistein Bjørndal, Dag Jensen og Pål Nielsen

Adam og Eva ble virkelighet

I 1973 ble det et ledig lokale til leie i NAF huset i Oslo. Den nybakte pappaen Øistein Bjørndal så en mulighet, og det tok ikke lang tid før den første Adam og Eva salongen ble virkelighet. Bestekompisen Per Kristian ble salongens første dagligleder. At «Adam og Eva» navnet er oppkalt etter ett kult utested i Stockholm er det kanskje få som vet, men at det ble den første salongen, i verden, som hadde dame og herrer i samme salong er det kanskje flest vet

«Engelske frisører skamklipper norske damer».

Rolling Stones på høyttaleren, moteklær og damer som ba om å få klippe seg i (herre)salongen var dagligvare, og selvfølgelig var damene velkommen, smiler Øistein. Interessen for damefrisørfaget ble større og større hos guttene.

Vidal Sassoon hadde en stor visning på Chateau Neuf og salen var mildt sagt ikke begeistret, bortsett fra bestekompisene som var i ekstase! De fulgte Sassoon videre til Sandefjord og deretter flere kurs i London. En ny klippeteknikk skulle innta Norge med storm. Guttene hadde så tro på dette at de doblet prisen fra 45kr – 90kr dagen etter kurset. Flere kunder sluttet, men det tok helt av etter hvert, og de måtte gå over til «kølapp system» for å komme igjennom alle kundene.

Vidal Sassoon

Nøkkelen til suksess

«Jeg tror det er viktig å ha litt noia. Noia for at kunden ikke skal komme tilbake og du gir virkelig alt fra kunden bestiller time på telefon til de går ut døren» sier Øistein. God klipp er en selvfølge, men opplevelsen skal være unik.

I tillegg trekker han frem god arbeidsmoral, omsorg for hverandre og det å jobbe hardt er viktig. Han føler seg privilegert for å få lov til å jobbe med så mange dyktige mennesker, som gjør hverandre gode.

Øistein forteller videre at ting kanskje ikke alltid har vært så nøye planlagt, men at magefølelsen har vært god! Og har den ikke vært det, har det stort sett ikke gått så bra heller.

«Veien blir til mens man går og blir man forelsket, jo da kjenner du det på kroppen, du er ikke i tvil. Litt sånn skal det føles med nye prosjekter og planer», beskriver Øistein.

Adam og Eva åpner nye salonger

I 2005 ble Øistein intervjuet av Budstikka og fortalte «Vi åpner aldri et sted uten å ha innmaten først. Det er den som teller. Man må også ha litt noia hver morgen, tørre å arbeide videre og finne nye mål». Dette er høyst relevant enda. Det er viktig for oss i Adam og Eva Gruppen at du skal ha vært i firmaet lenge og ha det litt i ryggmargen om du selv ønsker å åpne en Adam og Eva salong. At nye salonger blir til over hele landet er et utspring av dyktige ansatte som ønsker å flytte på seg og «ta med seg jobben». Vi stiller høye krav, men ønske om at de skal lykkes er viktig for oss. I dag består Adam og Eva av 23 salonger, et Skole og Akademi.


Adam og Eva Skolen – en impulshandling

Det var frustrasjonen over mangel på kunnskap av en lærling vi tok inn fra yrkesskolen, at Adam og Eva Skolen ble en realitet. Etter en rask runde i Oslo, på utkikk etter lokale, og en samtale med Olav Thon ble den første private frisørskolen åpnet, året var 1986. - Adam og Eva Skolen

Telefonkiosk ble det nye kontoret

Undervisningsplaner tok form litt etter litt, og fokuset var helhet og kvalitet kombinert med dagens motebilde. Søkerne stod i kø og søknadene strømmet inn fra hele landet.

Mangel på kontor og telefon måtte Øistein kontakte alle som kom inn på skolen via telefonkiosken på Solliplass. «Det ble rett og slett mitt nye kontor. Så mye har forandret seg siden den tid», ler Øistein.


0 Kommentar

Peder sin hverdag som elev

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 13. Mar 2018

Peder Vigtel Wallentin har gått Adam og Eva Skolen , og siden da har han jobbet mye ute i moteverden med å assistere på flere stylingjobber for ulike magasiner og arrangementer. Nå er han Art Director på Adam og Eva Paleet og har i tillegg jobbet som instruktør på Adam og Eva Skolen.

FOTO: YOO SUN

"Alt det harde arbeidet du legger inn i skolehalvåret blir fundamentet for resten av din karriere. Dette må selvsagt vedlikeholdes både under og etter endt utdannelse. Det er noe dagene mine som lærer på Adam og Eva skolen ble en påminnelse om.

Sett deg heller mange små mål på veien, enn å ha fokus på kun ett stort. Dette hjalp meg hele veien frem til svennebrevet da jeg følte mestring oftre, enn nederlag. Som lærling merket jeg raskt at mulighetene var mange. Jeg begynte tidlig å assistere på ulike opp- drag; Fashion week, foto/videoshoots og ble senere teamleder for visninger under Oslo Runway, Up og musikkvideoer. Dette ga meg et godt innblikk i hvordan et team burde fungere utenfor salong.


"Sett deg heller

små mål på veien,

enn å ha fokus på kun ett stort"


En variert hverdag er helt klart anbefalt, men det er mange måter å gjøre det på. Dette førte meg tilbake til skolen, men denne gangen i lærer- staben! Dette var et mål for meg helt siden starten av lærlingtiden og jeg er ekstremt takknemlig for å ha vært en del av gjengen her"  forteller Peder.


Peder ble også intervjuet da han var elev ved Adam og Eva Skolen. Vi tar et tilbakeblikk.

Hvorfor valgte du å bli frisør?

Jeg visste ikke helt hva jeg ønsket å gjøre etter at jeg var ferdig på videregående skole. En venn av meg anbefalte Adam og Eva Skolen, og yrket som frisør virket perfekt for meg siden jeg alltid har hatt lyst til å jobbe med mennesker.


Hvordan har den første tiden din som frisørstudent vært?
Jeg fikk et veldig godt inntrykk av Adam og Eva Skolen fra første dag. Vi ble godt mottatt og det ble allerede da opprettet en god kontakt mellom lærere og elever. Det er en avslappet stemning ved skolen som gjør at man føler seg hjemme. Det er også folk i alle aldere her, noe jeg syntes er veldig bra.


Har du noen tidligere frisørerfaring?
Nei, jeg hadde ingen frisørerfaring før jeg begynte på Adam og Eva Skolen annet enn at jeg hadde klippet håret på noen venner av meg. Elevene ved skolen er en blanding av de som har en del arbeidserfaring fra tidligere og de som er helt nye innen frisøryrket. Erfaring er ingen forutsetning for å bli student ved Adam og Eva Skolen.


Hvilke interesser har du og hva liker du å bruke fritiden din på?
Jeg er veldig sosial, liker å jobbe med mennesker og er utrolig glad i musikk.


Hvor ønsker du å jobbe etter endt utdanning?
Adam og Eva. Jeg trives kjempegodt her!


Hva er det beste med å gå på Adam og Eva Skolen?
De motiverende lærerne, den gode stemningen og studiemiljøet, samt dyktige folk. Det skjer noe nytt hver dag og man trenger ikke bruke studietiden på å lese hele tiden.


Hvem vil du anbefale frisøryrket til?
Det er ingen spesielle mennesker dette passer for, men det er kanskje en fordel å like mennesker siden det tross alt er det mann jobber med. Hvis du går med en ”liten frisør i magen” så er det bare å kjøre på. Det må prøves!


Hva gjør du om 10 år?
Jobber på diverse arrangementer (Oslo Fashionweek for eksempel) og kanskje en del freelance.

Det er utrolig inspirerende og se at fremtidsdrømmene til våre elever blir til virkelighet!  Det har vært utrolig spennende å følge Peder på denne reisen fra elev til ferdigutdannet frisør! Og Adam og Eva Skolen har satt utrolig stor pris på å ha Peder som en del av det flotte lærerteamet!


Bli frisør ved landets ledende frisørskole? Hent mer informasjon her.

 


0 Kommentar

Frisørutdanning er så mye mer | Kristine Bommen

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 12. Mar 2018

Kristine Bommen gikk ut av Adam og Eva Skolen i 2008, og tok læretiden sin hos Adam og Eva Sandvika. Kristine har gjort mye spennende så langt i sin frisørkarriere, og jobber i dag som daglig leder på Spaghetti Frisør i Bogstadveien

"Og få tid til det man har lyst til er ikke noe problem når du brenner for faget og har det gøy på jobb", sier Kristine.

TEKST: FAY SKOGSTAD


Hva er så viktig med lærlingtiden?
I denne perioden har du muligheten til å øve og bli fagelig sterk i utdannelsen din. Det er i lærlingtiden du kan skape deg en trygg økonomisk fremtid, ved å ta vare på kundene dine og utvide kundekretsen din. Jeg anbefaler virkelig å ta lærlingtiden på alvor, bruk tiden godt og kast deg ut i alt du får muligheten til.

Mulighetene i Adam og Eva som lærling er uendelige, men det er du som må gjøre jobben. Så mitt tips til lærlinger er å være et JA – menneske, gå ut av komfortsonen din og bli med på ting. Det er i denne perioden du kanskje finner ut av hva du liker å jobbe med.

Siden Adam og Eva jobber mye ute i moteverden, har man som lærling og frisør muligheten til å jobbe ute med show, TV og andre ulike oppdrag. Her vil nye bekjentskap lages og nye drømmer blir til.


Mulighetene er mange i Adam og Eva, kan du fortelle litt om det?
Dagen etter jeg startet som lærling ble jeg spurt om å assistere under Oslo Fashion Week, dette var selvfølgelig skummelt, men noe jeg hadde lyst til! Jeg kastet meg ut i det, og jobbet som assistent hvert halvår etter den gangen. Jeg fikk etterhvert også mer ansvar for å koordinere assistentene under denne uken. En fantastisk erfaring jeg vokste mye på!

Etter bestått svennebrev sendte jeg inn søknad som lærer og treningskveldveileder på Adam og Eva Skole og opplæringskontor. Etter fire fantastiske år som lærer og veileder, i kombinasjon med salongjobbing, fikk jeg muligheten til å videreutvikle meg mer administrativt på Adam og Eva Skolen. Her åpnet det seg nye dører, og jeg har vært så heldig å få være en stor del av skole, opplæringskontor og akademi, noe som har gitt meg stor trygghet når jeg nå trer inn i ny rolle som daglig leder.  


"Det skal kile og gjøre vondt i magen,

det er da du utvikler deg som

person og fagperson!"


Du har oppnådd mye! Kan du gi et lite tips til de som vil følge dine fotspor?
Et godt tips og stor grunn til der jeg er i dag er at jeg er et JA – menneske, og brenner for faget. Jeg engasjerer meg og prøver å være med på alt jeg får muligheten til. På denne måten får jeg også mye inspirasjon, som jeg føler er viktig i den bransjen vi jobber i. Jeg har i tillegg gått mye ut av komfortsonen min, som f.eks å undervise på Adam og Eva Skolen, en det er noe jeg virkelig liker. La ting være prøvd, enn uprøvd! Det skal kile og gjøre vondt i magen, det er da du utvikler deg som person og fagperson!


Søk Adam og Eva Skolen i dag!


0 Kommentar

Unik mulighet | Stylingkurs

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 5. Mar 2018

Elevene ved Adam og Eva Skolen får tilbud under skolehalvåret om å videreutvikle sin fagkompetanse og fordype seg i fagområder de synes er ekstra spennende! Onsdag 14.mars er det stylingkurs med kursholder Inger - Lise Moa.

TEKST: FAY SKOGSTAD FOTO: YOO SUN

Inger - Lise jobber til daglig som frisør og makeup artist på Adam og Eva Grensen, og har tidligere jobbet som lærer på Adam og Eva Skolen. I dag jobber hun også som leder av stylingteamet til Adam og Eva og mye ute i moteverden, og har gjort ulike spennende oppdrag med blant annet; Carlings, Maud og Fram, Moods of Norway, BikBok, days like this, Vivikes, Zlatan og ikke minst teamleder under Oslo Runway.


I 2015 vant Inger - Lise American Crew (herre) konkurranse her i Norge, og ble dermed plukket ut til å være en av de internasjonale deltakerne som fikk lov å reise til Roma, hvor hun konkurrerte mot 14 andre land.

Mange drømmer om å jobbe med oppdrag ute i moteverden! Vi spurte Inger - Lise om hvordan hun har fått muligheten til dette?

"Mulighetene har nok basert seg mye på nettverksbygging, og at jeg ALDRI sier nei til en mulighet, selv om det kan virke litt skremmende. Så mitt tips må være å gripe mulighetene man får og alltid være et JA - Menneske. Det er så verdt det!" smiler Inger - Lise.


Ønsker du å følge frisørdrømmen? Søk Adam og Eva Skolen i dag.


0 Kommentar

MANNEN BAK HÅRET | OSLO RUNWAY

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 25. Jan 2018

TEKST: FAY SKOGSTAD

Det går mot den syvende utgaven av Norges motearena, OSLO RUNWAY. Som kreativ leder i Adam og Eva gruppen, eier av Adam og Eva Grensen, hårstylist for Pudder Agency og hovedteamleder under Oslo Runway, skjønner vi at vi har med en travel mann å gjøre. Men Eirik Thorsen setter allikevel av god tid til en morgenkaffe og intervju med oss mellom slagene.


"Hovedoppgaven som teamleder

er å tolke visjonen om hår og uttrykket

designeren ønsker å få til live."


Oslo Runway er Norges moteuke. For de som ikke kjenner så godt til konseptet, kan du fortelle litt om hva det er?
Oslo Runway er en plattform der ulike designere viser frem sine kommende kolleksjoner. I tillegg har Oslo Runway igjen gått sammen med Bik Bok og arrangerer Bikbok Runway Awards. Ett supert konsept om å anerkjenne og løfte frem unge, lovende designertalenter. De nominerte får vise frem sine kolleksjoner og en heldig vinner får en pengepremie på 100 000 NOK. Pengene er øremerket produksjon av ny kolleksjon. Vinneren gis i tillegg en full visning under OSLRW februar 2018, samt en mentor hos BIK BOK, dersom designer melder behov for dette.

FOTO: FREDRIK AUSTAD


Oslo Runway er en litt mindre arena enn hva tidligere Oslo Fashion Week var, hva er positivt med det?
This is PR som står bak Oslo Runway og har gjort en veldig god jobb. Alt er veldig strukturert og satt i plan, slik at det er enkelt å forholde seg til. Dette er også kanskje fordelen med at det er en litt mindre arena, men det vil absolutt ikke si at det er mindre å gjøre.
Personlig føler jeg også det er blitt mer fokus på mote, som det burde, og ikke bare om kjendisene som er tilstede. Her synes jeg pressen har vært med å gjøre en god vinkling av Oslo Runway.

Du er ofte satt til å være teamleder på hår under visninger, kan du fortelle litt hva det innebærer?

Hovedoppgaven som teamleder er å tolke visjonen om hår og uttrykket designeren ønsker å få til live. Vi har en lookdays på Adam og Eva Skolen med designer, hår og makeup, hvor vi går i gjennom alt, og det blir testet på en modell. Designer har stort sett en veldig klar visjon om hvordan ferdig resultat skal se ut, så det er veldig viktig å lytte som teamleder. Skulle designer komme med forslag på «utdatert hår» eller kanskje ingen klar visjon, er det teamleder sin oppgave å hjelpe til med forslag og tips.


Og til slutt et lite tips om hårtrendene for sommeren 2018?

90-tallet er en tydelig referanse i trendbildet når det kommer til hår nå. Vi kommer også til å se mange varianter av luggen dette året, der det aller mest fremtredende blir gardinluggen som er «litt for lang» og kan brukes både rett frem og dratt til siden. Denne looken har klare 70-tallsreferanser, men kler egentlig de aller fleste stiler. Det som er viktig er at en tar hensyn til hårtekstur og ansiktsform når en bestemmer lengde, forteller han

Ønsker du å følge Eirik Thorsen sine fotspor? Start din frisørutdannelse her hos oss.


0 Kommentar

Powered by: Bloc