Adam og Eva Skole og Akademi Blog.
Adam og Eva Skole og Akademi

Adam og Eva Skole og Akademi

Hår + makeup = sant

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 25. Nov 2019

Katarina Fedøy er en jente som kommer fra Søgne, rett utenfor Kristiansand. Hun har alltid vært en kreativ og energisk person, som aldri helt har følt hun har passet inn i de sosiale og akademiske settinger der hun kommer fra, og flyttet derfor tidlig hjemmefra, allerede som 16 – åring! Etter videregående hadde Katarina klare mål og flyttet til Oslo for å bli makeup – artist.


 

Makeup, styling og velvære er noe som alltid har appellert til Katarina og hun har lenge benyttet YouTube og magasiner som inspirasjon til å utforske/teste nye «looks» på seg selv! Etter hvert som folk rundt henne la merke til den store lidenskapen hennes for dette, ble hun fort et førstevalg om å fikse de rundt seg til ball og ulike arrangementer. Det var da det først gikk opp for Katarina, at det var jo denne veien hun måtte gå!


Drømmen om makeup utdannelse gikk i oppfyllelse, og etter 1,5 år med mye freelance - jobbing fant Katarina ut at det å kunne hår i denne bransjen er GULL VERDT. Valget på skole ble enkelt, da hun tidligere har samarbeidet med flere frisører fra Adam og Eva på ulike visninger og blitt veldig imponert over hvordan de jobber, i tillegg fått følelsen av at de får en svært kreativ frihet og god faglig opplæring.Som en del av utdanningsløpet til våre elever fungerer Adam og Eva Skolen som «salong» en måned per semester. Her får elevene by på sin kompetanse og tilby frisørtjenester til hyggelige priser. 


Hvordan har det vært å få jobbe på mennesker etter mye arbeid på dukke?

Veldig forfriskende! Det er så stas å få lov til å være med på å endre og fremheve looken til en person. I tillegg er det morsomt å kunne prate med kunden i stolen, i stedet for med dukken sin, smiler Katarina

 

Var det skummelt å skulle ta imot første kunde i stolen? 

Ikke egentlig. Alle som er kunder her er jo innforstått med at vi er elever, og fortsatt under utdannelse, så vi har både god tid på oss og får god hjelp når det trengs.

 

Hva slags erfaringer har du gjort deg under kundeperioden? 

At tiden går fort når man har det gøy! Dagene hvor jeg har kunder suser bare av gårde, pluss at dagene føles varierte og spennende! Jeg har også funnet ut at det å jobbe med mennesker er noe jeg virkelig elsker, og jeg blir trygg på at jeg har valgt riktig yrke.

 

Hva er det viktigste å tenke på når man har en kunde i stolen?

Holdning, utstråling og humør tror jeg er det første kunden legger merke til. Er man imøtekommende og profesjonell har du som student/lærling/frisør kommet veldig langt. Det er også utrolig viktig å vise kunden at du lytter til dem og skal gjøre alt du kan for å få de fornøyde.

 

Hva er det morsomste du har gjort på kunde i kundeperioden? 

Generelt er det ganske kult å kjenne på mestringsfølelse etter en kunde, men om jeg skal nevne en spesiell opplevelse i kundeperioden, må det nok bli når jeg farget min venninne orange!


Ønsker du å gå Adam og Eva Skolen? Vi har fortsatt noen ledige plasser -  Søknadsskjema finner du her. 

 

 


0 Kommentar

ÅPENT HUS

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 28. Okt 2019


Onsdag 30.oktober kl.15.00 inviterer Adam og Eva Skolen  til ÅPENT HUS!


Er du nysgjerrig på hvilke muligheter en frisørutdannelse kan gi deg, eller ønsker du å få egenbehandling og tips til ditt hår? Da ønsker vi DEG velkommen! Arrangementet er GRATIS og ta gjerne med deg en venn om ønskelig.

PROGRAM FOR DAGEN:
Kl.15.00 – 17.30
- Våre elever tilbyr gratis egenpleie. Du kan velge: kur m/hodebunnsmassasje, farging av vipper og bryn og lett styling.
- Redken og Matrix er tilgjengelig på stands for å gi deg tips og masse inspirasjon

Kl.15.30, 16.30 og 17.30
- Informasjon og omvisning av Adam og Eva Skolen m/rådgiver.


Har du spørsmål ta gjerne kontakt med oss på mail: skolen@adamogeva.no eller tlf: 23135090.

Se vårt facebook event her!


Vi gleder oss til DU kommer!:) Velkommen.


0 Kommentar

Klipp med mening

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 2. Okt 2019


Adam og Eva er stolte av å kunne bidra til årets TV - aksjon, som går til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. Klipp med mening

Alle våre lærlinger i Adam og Eva gruppen deltar på lærlingskole hver tirsdag som holdes på Adam og Eva Skole og Akademi. Tirsdag 15. oktober blir kvelden gjort om til "klipp med mening" og alle våre 60stk lærlinger vil denne kvelden gjøre behandlinger til inntekt for årets TV - aksjon.


Nå er det hennes tur

TV-aksjonen skal gi kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt. Kvinner og barn rammes hardest av fattigdom, og kvinner har ikke de samme mulighetene og rettighetene som menn. I utviklingsland er kun én av ti landeiere kvinner, og 104 land har lover som forbyr kvinner å ta enkelte jobber. Med årets TV-aksjon skal vi gjøre noe med dette, slik at kvinner får mulighet til å skape et bedre liv for seg selv og sin familie.

CARE skal gi minst 400 000 kvinner mulighet til å starte egen bedrift, få egen inntekt, starte egne spare- og lånegrupper, og få en stemme i politikken og i lokalsamfunnet. Når vi gir kvinner disse mulighetene gir det ringvirkninger for 1,5 millioner mennesker i noen av verdens fattigste land. Kvinner gir tilbake til familien og lokalsamfunnet. Likestilling er ikke bare viktig for kvinnen selv, men også for å redusere fattigdom lokalt og nasjonalt.

TV-aksjonsmidlene går til CAREs arbeid i ni land: Niger, Mali, Den demokratiske republikken Kongo, Burundi, Rwanda, Myanmar, Afghanistan, Jordan og Palestina. 

Årets TV - aksjon går av stabelen søndag 20. oktober.

Les mer om TV-aksjonen og «Klipp med mening» på www.blimed.no

Du kan også hjelpe til å bidra her!


0 Kommentar

Inspirasjonskurs med Adam og Eva Skole og Akademi

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 27. Sep 2019

Kolleksjonsvisning - House of Adam og Eva

Er du frisør eller frisørlærling? Trenger du faglig påfyll og inspirasjon?Kurs for frisører og lærlinger


På kurset tar våre kreative artister utgangspunkt i Adam og Eva sin kolleksjon *HOUSE OF ADAM OG EVA* og leker oss med klipp (dame + herre), farge og styling! Vårt ønske er å inspirere deg som frisør til å tenke kreativt på dine kunder.

Dato: 4.november kl.19.00 - 21.00
Pris: 500kr
Student - og lærlingpris: 375kr (husk studentbevis)
Betaling skjer med faktura

Bindende påmelding


BESTILL HER


Inngang: Adam og Eva - Galleriet / Schweigaardsgate 14.
Vi gleders oss til å se deg!

VELKOMMEN TIL OSS


0 Kommentar

Valg av karrière - Hvordan bli lykkelig?

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 26. Jun 2019

Finn deg en jobb og et yrke du vil trives med og du blir et lykkelig menneske! Det viser en livskvalitets - undersøkelse foretatt i seks europeiske land. Jobbtilfredshet kommer foran både familie, helse, økonomi og sosialt liv som faktor for livsglede.


Er jobben din kjedelig og meningsløs, er du neppe tilfreds med resten av livet heller. En undersøkelse av livskvalitet til arbeidstakere i seks europeiske land tyder på at jobbtilfredshet er den viktigste faktoren. Det treårige forskningsprosjektet EPICURUS omfattet Danmark, Frankrike, Storbritannia, Nederland, Spania og Hellas.

- Siden arbeid utgjør en svært stor del av livet for de fleste av oss, er hva vi får ut av jobben viktig for hvor lykkelige vi er som enkeltpersoner, sier forskningsleder Ioannis Theodossiou ved Centre for European Labour Market Research, University of Aberdeen Business School.

Faktisk kommer jobbtilfredshet foran både familie, helse, økonomi og sosialt liv som faktor for livsglede. Nederst på lista kommer fritid, miljø og boforhold som de minst viktige lykkefaktorene.

Vi har funnet at forholdet mellom type arbeid og nivå av jobbtilfredshet er en av de sterkeste tendensene, også over landegrensene, sier Theodossiou.


Studievalg, yrkesvalg, jobb og  karrière. Studenter i dag står foran det vanskelige valget - Hvem er jeg? Hva vil jeg? Hva skal jeg bli? Hvordan kommer jeg dit?

Tenk mest på hvilken jobb du vil trives med og mindre på lønn og status -  og du vil sannsynlig bli et lykkelig menneske!


Kilde: forskning.no


Adam og Eva Skolen har rullerende opptak med studiestart i august og januar, nettsøknad finner du her.


0 Kommentar

Fra Aber Bergen til Adam og Eva Skolen

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 8. Mai 2019

Cecilie er en 28 år gammel jente fra Bergen. Hun er tidligere utdannet makeup artist og har hatt hovedansvaret for makeup under alle sesongene av Aber Bergen, i tillegg har bergensjenta mange spennende prosjekter i sikte.

Foto: http://cosmedic6.rssing.com

Som en del av utdanningsløpet til våre elever fungerer Adam og Eva Skolen som salong en måned per semester. Her får elevene by på sin kompetanse og tilby frisørtjenester til hyggelige priser. Vi tok en prat med den sprudlende jenta om hvordan skolehverdagen hennes er.


Når og hvordan fant du ut at du ønsket å starte på Adam og Eva skolen?

Etter å ha jobbet med (hår og) makeup i flere år, fant jeg ut at jeg behøvde å videreutvikle meg, da det ligger så mye mer kompetanse i frisørutdannelse som jeg ikke hadde. Jeg kjenner flere som har gått Adam og Eva skolen og har hørt at dette var en ekstremt god skole.


Hvordan var det å jobbe på mennesker etter mye trening på dukkehodet?

Det var nesten litt merkelig! Plutselig har man skuldre å ta i betraktning, verver, forskjellige hårtyper, personligheter, meninger og ønsker. MEN veldig kjekt! Det er utrolig å se hvor mye man faktisk har lært og hvor fint det kan bli!


Var det skummelt å skulle ta imot første kunde i stolen? 

Jeg er ganske vant med å ha personer i «sminke- stolen», så det var helt greit første gangen, og jeg hadde en utrolig koselig kunde! Første gang jeg skulle gjøre striper derimot, det var skummelt! Jeg hadde panikk hele veien og glemte helt å anbefale produkter. Men så ble hun jo kjempefin og jeg forstod jeg hadde bekymret meg uten grunn.


Hva slags erfaringer har du gjort deg så langt i kundeperioden? 

At vi kan så mye mer enn vi tror. Jeg blir skikkelig imponert av alle de frisyrene hele klassen får til, spesielt med tanke på at vi kun har gått her litt over 4 måneder.


Hva er det viktigste å tenke på når man har en kunde i stolen?

Det viktigste vil jeg si er å gi tilstrekkelig informasjon underveis. Folk er forskjellige, noen elsker å prate mens noen liker å sitte i ro og fred og nyte tiden sin. God informasjon om hva man gjør, produkter man bruker og hvorfor er noe alle setter pris på.


Hva er det morsomste du har gjort på kunde i kundeperioden? 

Jeg hadde en kunde med brunt hår og striper som ønsket å få et litt mer «naturlig resultat». Det var et lite prosjekt og få til, men utrolig morsomt å se hvor naturlig og fresht det kunne bli!


Nå er eksamensperioden med den store avgangsvisningen i gang, en veldig spennende og hyggelige periode! Deretter er det utplassering og læretid i vente. Vi gleder oss til å følge den livsglade bergensjenta fremover, som til høsten også skal gjøre makeup under innspilling av en annen tv - serie.


Ønsker du å gå Adam og Eva Skolen? Nettsøknad finner du her.


0 Kommentar

HAIRSPIRATION SS19

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 26. Apr 2019

I går var det fullt hus på L`Orèal Akademiet når våre kursholdere Eirik Thorsen, Tonje Beate Dahlen og Inger Lise Moa holdt HAIRSPIRATION SS19.

HAIRSPIRATION er kurset for deg som er opptatt av de nyeste trendene når det kommer til hår. Adam og Eva sitt kreative team hjelper deg i trendjungelen og presenterer det de mener er de viktigste trendene når det kommer til klipp, farge og styling, for dame og herre, for den aktuelle sesongen.

Neste HAIRSPIRATION AW19 holdes 9.september 2019.0 Kommentar

Folk i farta | Elev Aldina

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 25. Apr 2019

Hvem er Aldina Pervanic | @aldinapervanic ?  

Jeg vil si jeg er en positiv og ambisiøs jente fra Haugesund, som er utdannet makeup artist og elsker det! I tillegg er jeg kreativ og målrettet! Kjæresten min beskriver meg ofte som en "drage uten linen", da jeg har skyhøye drømmer og følger etter dem med vinden.

Jeg er rettferdig og opptatt av at folk skal ha det bra, ULTIMATE CATLADY.


Hvorfor valgte du Adam og Eva Skolen?

Jeg gjorde en god del research og hørte at Adam og Eva Skolen har veldig dyktige lærere i faget, pluss at elevene som går ut her er ettertraktet. Mener også at hår og makeup går hånd i hånd, og ønsket det beste av det beste!


Hva er det med frisørfaget som virker spennende?

Jeg har en stor lidenskap for beauty - bransjen og det å kunne skape en helhet. Det å ha muligheten til å jobbe tett med kunder og mennesker som har samme brennende interesse, er noe som appellerer mye til meg!


Fire måneder har gått siden du startet på Adam og Eva skolen. Hvordan vil du beskrive din nye hverdag?

Hverdagen er superhektisk! Det er en intensiv skolegang, men så verdt det! 

Du lærer deg å slappe av der du kan og i tillegg har jeg møtt så utrolig mange spennende og flotte mennesker!


Hva er drømmene dine?

Drømmen min er å jobbe mye ute i moteverden, med blant annet "runways" og magasiner. Men etter å vært på utplassering, under skolehverdagen, merker jeg at det å jobbe i salong gir meg veldig mye og noe jeg ser frem til!

Hva vil du si til andre som sitter med en frisørdrøm i magen?

Hva venter du på? Det er en så utrolig spennende bransje og det innebærer så ufattelig mye mer enn å "bare" klippe hår. GO FOR IT!


Ønsker du å gå i samme fotspor som Aldina?   Nettsøknad finner du her. Adam og Eva Skolen har fortsatt noen ledige plasser til høsten.


0 Kommentar

Inspirasjonsdag

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 27. Mar 2019

Før YFF og utplassering i salong stod for tur, fikk våre elever en skikkelig inspirasjons-boost når noen av våre dyktige frisører og lærlinger fra Adam og Eva Gruppen kom på besøk! 


Anne-Lise og Maya startet dagen med fordypning i herrefaget. Her fikk elevene våre sett teknikker innen herrefaget på kloss hold, både teknikker på langt og kort hår. Vi har fokus på dame - og herrefaget i vår opplæring på Adam og Eva skolen. 

Når våre lærlinger inntok "scenen" inspirerte de både innen klippeteknikk, farge og styling. Det er alltid like gøy når elevene våre får oppleve bredden av kunnskap lærlingene sitter på, allerede etter så kort tid inn i læretiden. 

I Adam og Eva har vi et grundig opplæringssystem for lærlingene våre, hvor de blant annet deltar på treningskveld (lærlingskole) hver tirsdag. Dette er for å styrke den faglige tyngden og tryggheten frem til svennebrevet.

Har du et ønske om å bli en av landets beste frisører? Ønsker du å jobbe i en inspirerende og kreativt bransje? Da bør du søke i dag! Her kan du lese mer om hva Adam og Eva Skole og Akademi tilbyr av kurs og opplæring.


0 Kommentar

DEN STORE DAGEN!

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 18. Mar 2019

Lørdag 16. mars inntok tusenvis av frisører Petter Stordalens nye storstue, The Hub, for å få med seg «Hår & Skjønnhet» i regi av NFVB, årets absolutt største begivenhet for frisør- og velværebransjen. Det var fullt hus, med et spennende og tettpakket program gjennom hele dagen. Deretter ble det hele rundet av med den fantastiske PRISFESTEN - ÅRETS FRISØR. 


Adam og Eva var sterkt representert med hele 10 nominasjoner i 5 forskjellige kategorier under prisfesten. Stolte, ydmyke og takknemlige fikk vi ta med oss hele 3 stk hjem!  


«Årets Herrefrisør»: Eirik Thorsen, Adam og Eva Grensen (Oslo):

Prisvinneren byr på en ung, fresh og sporty street-look med en editorial touch og variert tekstur. Det er naturlig og rent. Stylingen er virkelig god. Flotte arbeider. Vinneren byr på sterke modeller som uttrykker looken på en forbilledlig og god måte.

 FOTO: KRISTOFFER MYHRE


Årets Lærling»: Silje Markussen, Adam og Eva, avdeling Steen og Strøm (Oslo):

Prisvinneren byr på en smart bruk av tekstur og gateinspirerte, modige uttrykk. Dette er touch av Vivian Westwood, utført med gode, kreative ferdigheter. Lærlingen har en god forståelse for det som skal til for å løfte frem flotte arbeider, og en teknisk ekspertise som viser et spennende faglig utviklingspotensial.

FOTO: OLE MARTIN HALVORSEN


«Årets Frisørkonsern»: Adam og Eva Gruppen AS:

Prisvinneren er dedikert til frisørfaget, og viser dette med stor tydelighet – og stolthet. Konsernet har tatt mange grep for å fornye seg, men selv med en overordnet markedsplan har hver avdeling sin egen identitet og markedstilnærming. Det investeres med og i – glede. Den unike bedriftskulturen vokser videre.  

Foto: Natalia Pipkina.


0 Kommentar

Love is the (h)air

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 14. Feb 2019

I år har Adam og Eva nok en gang stått for hår under Din Bryllupsmesse på vakre Grand Hotel i Oslo. Her har vi fått være med på å påvirke hårtrender innen bryllupsmote for 2019 som gir brudestylingen prikken over i-en.


Som én av de 50 utstillerne på bryllupsmessen, hadde vi mulighet til å møte kommende bruder, brudgommer og forlovere. Vi ga de råd, tips og veiledning for hvordan håret kunne bli flottest mulig for den store dagen. I vakre omgivelser fikk man tilgang på eksklusive messetilbud, smaksprøver av bryllupskaker og mat, og ikke minst se den store visningen av bryllups - og festantrekk.


Det er en jungel av ulike varianter av oppsetninger og uttrykk, så om man lurer på hva som kunne kle/passe for din hårtype kan man bestille tid til en konsultasjon i en av våre Adam og Eva salonger, helt uforpliktende. Vi har frisører med solid frisørutdanning, og som ofte jobber ute på oppdrag for ulike magasiner og visninger. Er det noen som vil få deg til å føle deg trygg, så er det hos Adam og Eva.


Hos Adam og Eva skolen får elevene våre grundig gjennomgang av alt fra tekniske klippeformer til grunnleggende oppsetningsteknikker. Kunne du tenke deg å jobbe med hår og lære dette ut i fingerspissene, kan du søke deg inn som elev her. Vi har oppstart to ganger i året, januar og august.


0 Kommentar

Skolehverdagen

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 29. Jan 2019

Snart èn måned er gjennomført for våre nye frisørstudenter her på Adam og Eva Skolen. Tiden går fort når man har det gøy! Elevene har vært igjennom mye allerede; alt fra de ulike fønteknikkene, styling, oppsett, service og kommunikasjon, konsultasjonslære, hår - og hodebunnsanalyse og markedsføring for å nevne noe.. Og nå er det klipp som gjelder! 


Gjennom fem uker skal elevene våre ha fokus på de 4 grunnklippene i frisørfaget og etter hvert lære hvordan vi kombinerer disse. Deretter har elevene HERRENE i fokus og hvordan jobbe med maskulin form, skjegg og barbering, et utrolig spennende felt i faget!Etter klippeukene er det "kjemi" på timeplanen. her er det emner som strukturomforming (også kalt permanent) fargeteori, hvordan påføre farge, ulike fargeteknikker, blant annet diverse "stripe/balayage teknikker", produktlære, farge hverandre dager og mye annet spennende. Vi gleder oss allerede!


Har du lyst på en spennende og kreativ karrière der du hele tiden kommer i kontakt med nye mennesker? Har du ambisjoner om å bli stylist, jobbe i film/tv bransjen eller kanskje bli "barberer" å ha herrene i fokus? Da tyder mye på at en frisørutdanning kan være det rette for deg!  

Vi har rullerende inntak og har fortsatt noen ledige plasser i august 2019, søknadskjema finner du her.

0 Kommentar

Powered by: Bloc