Adam og Eva Skole og Akademi Blog.
Adam og Eva Skole og Akademi

Adam og Eva Skole og Akademi

Hva skal jeg bli?

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 25. Mai 2020

Usikker på hva du skal bli? Hva med å søke deg inn på frisørutdanningen hos Adam og Eva Skolen?

Det kan være overveldende med alle mulighetene man har til valg av yrke og hva man kan bli. Noen vet allerede fra ung alder hva de ønsker å jobbe som, mens andre bruker lenger tid på å finne ut av hva de vil bli. Det kan hjelpe å finne ut av hva man allerede har en interesse for, for så å bygge videre på dette. 


Tenker du “Hva skal jeg bli?”, og er interessert i å følge med på trender eller hvordan hår er med på å komplimentere et antrekk? Hos Adam og Eva skolen har vi den perfekte utdanningen for deg uten tidligere erfaring med hår, men som ønsker å jobbe som frisør og stylist.


Hvorfor velge Adam og Eva skolen?

Mulighetene er mange hvis du velger å være elev hos oss. Hos oss får du grundig og oppdatert undervisning, samtidig som du får rom til å utvikle din egen stil. Vårt ønske er å gi elevene våre erfaring med å jobbe som frisør så tidlig som mulig. Derfor vil elevene bare etter 6 måneder få mulighet til å prøve seg ute i felten. 

En frisørutdanning hos oss krever ingen tidligere utdanning eller erfaring innen faget. Det holder å ha gjennomført grunnskolen.


Motivasjon og interesse for faget

Om du selv tenker “Hva skal jeg bli?” og har et ønske om å bli frisør eller ta stylist utdanning, er skolen vår perfekt for deg. Vi setter interesse og evnen til å tilnærme seg ny kunnskap over tidligere erfaring.

 

Frisøryrket handler om mye mer enn det å klippe hår. Det handler også om å holde seg oppdatert på de nyeste trendene, det å vite hvilke nye produkter som har kommet på markedet og hvilke nye og innovative løsninger som gir kundene dine det resultatet de ønsker seg.


Søk i dag!

Usikker på hva du skal bli, men synes frisørfaget høres interessant ut? Søk hos oss i dag! Har du spørsmål er det bare å ta kontakt! Adam og Eva Skolen har rullerende inntak med oppstart to ganger i året, januar og august. 


 


0 Kommentar

Express Yourself - 5 fargeteknikker

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 11. Mai 2020Mange av våre kunder ønsker seg spill og striper i håret. Navnene på de ulike teknikkene og trendene endrer seg hyppig. Du har kanskje hørt om navn som ombré, sombré money piece, dip dye, highlights, lowlights, balayage,  foilayage og somré? Felles for alle teknikkene og trendene er at man velger å farge noe hår og ekskludere deler av håret,  for å skape dramatiske eller "softe" uttrykk. Rett teknikk på rett sted kan fremheve, ramme inn, forlenge og forandre din kunde.


Tonje Dahlen fra Adam og Eva Skole og Akademi viser deg her 5 effektive, moderne og kundevennlige fargeteknikker:

  • Air Touch
  • Balayage / Foilayage
  • Ombré
  • Highlights og Lowlights
  • Block Colour


ENJOY! and.. Express Yourself.


Adam og Eva Express Yourself - Fargeteknikk Air TouchAdam og Eva Express Yourself - Fargeteknikk Balayage FoilayageAdam og Eva Express Yourself - Fargeteknikk OmbréAdam og Eva Express Yourself - Fargeteknikk Highlights og LowlightsAdam og Eva Express Yourself - Fargeteknikk Block Colour
0 Kommentar

Express Yourself - 3 unike looks

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 11. Mai 2020

Express Yourself er en rekke minikurs på YouTube fra Adam og Eva Skole og Akademi. Her tar Kreativ leder i Adam og Eva Eirik Thorsen og Art Director Tonje Dahlen deg gjennom 3 ulike looks med tilhørende 5 effektive, effektfulle og ikke minst kundevennlige fargeteknikker.

De tre teknikkene vi tar deg gjennom nedenfor viser hvordan fragmenter spiller en viktig rolle ved farging av hår, og hva som er viktig og tenke på når man plasserer lyse og mørke nyanser. Videre anbefaler vi deg og se de 5 fargeteknikkene i vår blogg


Adam og Eva Express Yourself - 5 effektive og moderne fargeteknikker kan du bruke i kombinasjon med teknikkene du ser nedenfor.


Eirik og Tonje tar deg her gjennom de tre teknikkene:

  • The Veil 
  • The Face Frame
  • The Two Tone


Adam og Eva Express Yourself - Intro 
Kreativ leder Eirik Thorsen og Art Director Tonje Dahlen forteller om vårt fargekonsept Express Yourself.


Adam og Eva Express Yourself The Veil 
Eirik og Tonje forteller om fargeteknikken The Veil


Adam og Eva Express Yourself - The Face Frame
Eirik og Tonje forteller om fargeteknikken The Face Frame.


Adam og Eva Express Yourself - The Two Tone
Eirik og Tonje forteller om fargeteknikken The Two Tone

0 Kommentar

Nært på - Vår leder Silje Gulliksen

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 5. Mai 2020

12.mars 2020 er en dato som skrives inn i historiebøkene - Norge gikk i «lockdown». Elevene på Adam og Eva Skolen ble sendt hjem når pressekonferansen fant sted på nyhetene denne torsdagen. «En uvirkelig situasjon, og vi hadde en stor oppgave foran oss. Det var godt å ligge i forkant og beredskapsplanen var klar, men hvordan ville det bli i praksis?» sier leder av Adam og Eva Skole og Opplæringskontor – Silje Gulliksen.


"Adam og Eva Skole og Opplæringskontor 

har ca. 110stk elever og 70stk lærlinger per år".


Silje, som selv er frisør i bunn, har jobbet som leder av Adam og Eva Skolen siden 2009 og ble i tillegg leder for Adam og Eva Opplæringskontor i 2011. Silje forteller om en utrolig spennende og variert hverdag, som inneholder alt fra å sette fagplaner, timeplaner, vurderinger, pensum, oppfølging av ansatte og drift/økonomi, når hun beskriver rollen som leder.Med Adam og Eva Opplæringskontoret er vi så heldige å jobbe med våre fantastiske lærlinger og opplæringen deres mot svenneprøven. I tillegg er vi ansvarlige for alle interne kurs og trening av alle våre frisører og lærlinger i Adam og Eva Gruppen.

I frisørfaget finnes det så utallig med muligheter, og mange spennende veier å gå! Dette er mye av grunnen til at jeg valgte Adam og Eva som arbeidsplass for snart 18 år siden, da jeg forstod mulighetene man er så heldige å ha i dette konsernet.

 

"Silje er en travel og engasjert dame som også er inkludert i ulike verv for frisørbransjen og yrkesfag; Fylkeskontakt innenfor kompetanse politikk for bransjeforeningen vår NFVB , NHO. Hun er nestleder i styret til Oslo Håndverk og Industri forening og Leder for Oslo og Omegn frisør og velværelaug som er armen ut lokalt fra NFVB, NHO"


 


"LOCKDOWN"

Silje forteller at de hadde en sterk følelse av at «stenging» kom for skolene i Norge, og skole - administrasjonen var allerede godt i gang med å planlegge, dersom dette kom til å skje. «At Norge gikk i lockdown påvirket oss i stor grad, som resten av bransjen vår, som måtte stenge ned den 12.mars», sier Silje

Vi i administrasjonen på Skolen hadde heldigvis beredskapsplan klar torsdag 12.mars, og sendte elevene hjem samme dag som pressekonferansen fant sted. Det føltes godt at vi hadde ligget i forkant, og var forberedt, men allikevel helt uvirkelig! Vi hadde en stor oppgave foran oss. Beredskapsplanen var klar, men hvordan ville det bli i praksis? Dette var nytt for oss alle, og mye nye planer og undervisning/pensum måtte lages. Jeg tror jeg aldri har vært så glad for at vi allerede benyttet en digital plattform ut mot elevene våre, forteller Silje.

 

Ny tilværelse med hjemmekontor og digital undervisning

Vi startet dagene med faste morgenmøter. Her benyttet vi Teams og kartla sammen hva som skulle legges ut av undervisning for dagen, hva som skulle bli laget av nytt pensum, oppfølging av alle våre elever, håndtering av alle nye henvendelser inn til skolen, og inntaket til skolen med nye søknader og intervjuer.Opplæringskontoret vårt hadde en veldig hektisk fase 1, da alle våre lærlinger hadde blitt 100% permittert. Så her kjente vi på det store ansvaret vi har som opplæringskontor for å innhente all nødvendig informasjon, informere og bistå våre lærlinger og ledere i salongene våre, sier Silje.

 

Sterkere ut av «en krise»

Jeg vil påpeke at mitt team på skolen er helt magisk! Vi jobber så utrolig godt sammen, og dette ville aldri ha godt så bra, dersom vi ikke hadde stått samlet, og jobbet så samkjørt som vi har gjort i denne perioden! Det kommer godt med at vi alle tre har jobbet i alle ledd på skolen, og at vi har jobbet her lenge! Lang erfaring i oppgavene som skulle utføres, gjorde at vi også kunne bli kreative og se løsninger raskt, som gir en enorm tillit og trygghet til hverandre. Jeg vil nok si at jobben som ble lagt ned i denne periode kan vi høste frukter av i lang tid fremover. Skolen har fått et digitalt løft, et strammere og mer «spot-on» fagpensum som elever i fremtiden vil dra nytte av. Dette med mer konkret fokus på mengdetrening i nødvending fagfordypning. Elever nå, og i fremtiden, vil bli om mulig enda dyktigere, etter et halvår hos oss.

 

"LOCKDOWN" oppheves

27.april kunne vi endelig åpne skolen igjen, men under et strengt regime. Vi hadde allerede startet å arbeide med å komme tilbake, men vi måtte få de endelige restriksjonene før vi helt kunne lande tiltakene. Fredag 24.april dro vi i administrasjonen inn til skolen for å rigge til, vi hadde også nedvask av lokalene før åpningen! Med fullt fokus på smittevern og nye retningslinjer, for frisørbransjen og åpning av skoler, ble det hengt opp plakater, målt opp arbeidsplasser, delt av lokalene og satt elevene inn i mindre kohort grupper, som de skal følge restene av skolehalvåret. Kunder lar vi vente med, og pensum er lagt opp til at elevene kan fullføre på dukkehoder.Det var en spent gjeng som møtte hverandre for første gang ansikt til ansikt mandag 27.april, og tiltakene vi ha satt i gang ser ut til å fungere godt for elever og lærere. Alle skal være trygge hos oss, selv under Covid- 19. Inntaket av elever til skolen har aldri vært høyere, og vi gleder oss allerede til høsten, hvor vi kan ta imot våre nye frisørspirer, avslutter Silje.

 

Adam og Eva Skolen har oppstart to ganger i året og høstkullet har allerede begynt å fylle seg opp! 

Søk idag for å sikre deg studieplass!;)

 


0 Kommentar

Powered by: Bloc