Adam og Eva Blog.

OMBRE VS. BALAYAGE: HVA ER FORSKJELLEN?

Postet av Adam og Eva den 24. Okt 2018

Er du klar for å endre hårfargen din? Men er usikker på forskjellen mellom Ombre og Balayage? Det er du ikke alene om! Senior Art Director Tonje Dahlen på Adam og Eva Strøget innrømmer at det kan være vanskelig å forstå hva som skiller dem og hvilke som deretter er den mest riktige for akkurat deg. Så, la vår egen ekspert, Tonje, hjelpe deg å forstå forskjellene for Ombre vs. Balayage.HVA ER BALAYAGE?

Ordet Balayage kommer opprinnelig fra det franske ordet "å male" og nettopp derfor handler Balayage teknikken fullt ut om hvordan fargen blir påført. Med Balayage vil ikke nødvendigvis alle spissene bli farget. Derimot vil overgangene mellom det mørke og lyse bli mye lengre og resultatet blir dermed mer naturlig. 


Foto:Redken


HVA ER OMBRE?

Ombre er en hårfargeteknikk hvor alle spisser blir farget og overgangen fra den mørkere bunnen til de lyse spissene blir kortere og derfor mer dramatisk. Definisjonen av Ombre er det franske ordet for «farge som er skyggelagt i tone».Foto: Redken


HVA BETYR EGENTLIG FORSKJELLEN MELLOM OMBRE OG BALAYAGE FOR MEG?

Den gode nyheten er at absolutt alle kan bruke begge looks – avhengig av ønsket resultat. De to teknikkene kan til og med bli brukt samtidig på hvilken som helst hårfarge, eller ønsket hårfarge.

Hvilke av teknikkene du velger avhenger altså helt av hvilken look du ønsker å oppnå. Uansett om du ser etter en blond, brun, rød, rosegull eller en mer levende fargelook, vil en Adam og Eva frisør kunne arbeide sammen med deg for å skape akkurat den fargeeffekten du ønsker deg. «De kreative mulighetene er uendelige», sier Tonje.

Avhengig av hvor mye du ønsker å endre hårfargen din vil vi i Adam og Eva samtidig anslå hvor mange ganger du må gjennomføre prosessen. For eksempel: hvis du ønsker å løfte din naturlige farge til ett mye lysere nivå vil vi trolig ha behov for å jobbe med det ønskede resultatet over noen flere besøk. «Det tar tid og det er ikke garantert at håret ditt vil lysne slik du ønsker på kun et besøk», sier Tonje. 


«En saktere lysning er en tryggere lysning!»SÅ, HVA ER FORSKJELLEN MELLOM BALAYAGE OG OMBRE? OG HVA ER LIKHETENE?

Ombre brukes typisk med ved en lysning der fargen blir plassert horisontalt og alt håret blir farget. Man oppnår mer dramatikk i fargen. Med Balayage derimot, vil vi ta mindre seksjoner hvor fargene blir malt på overflaten av håret, dette skaper et mer naturlig utrykk, sier Adam og Eva ekspert Tonje. 

Begge teknikkene gir en ganske lav vedlikeholdsrutine. Folielysning, for eksempel, krever flere regelmessige besøk til salongen. 

Balayage og Ombre er begge skreddersydde fargetjenester som krever et noe høyere budsjett og lengre tid i frisørstolen for å oppnå akkurat det resultatet du ønsker. Tonje sier «Det er en lav vedlikeholdsrutine, men viktig å fortsette hårpleie og regelmessige besøk til frisøren for å bevare optimalt fargeresultat».


NÅR VI SNAKKER OM EN TRYGG FARGE – HVORDAN KAN JEG FÅ MIN OMBRE ELLER BALAYAGE TIL Å VARE?

Beskyttelse for håret ditt under en Ombre eller Balayage er helt nødvendig, både for å oppnå og vedlikeholde fargen. Når håret ditt er farget på en eller annen måte – om det er løftet til en lysere tone eller endret til en mørkere, endrer det Ph balansen i hår og hodebunn. Snakk med oss i Adam og Eva om hvordan du best ivaretar håret ditt slik at det både føles og ser sunt ut. Tonje anbefaler å spørre din Adam og Eva frisør om Redken Color Extend hårpleie ved din neste bestilling av en Ombre, Balayage – eller kanskje du velger begge!


 Hilsen:

Adam og Eva og Tonje Dahlen Adam og Eva Fornebu fyller fire år!

Postet av Adam og Eva den 9. Okt 2018

Adam og Eva Fornebu fyller fire år! Bli med å feire Fornebu S 11. - 13 oktober.

For oss er valg av seriøse og innovative samarbeidspartnere viktig. Adam og Eva ønsker å fremme samarbeidet med L’Oréal, for deres innsats gjennom miljø og bærekraft.

Vi er veldig stolte av den høye miljøklassifiseringen Fornebu S har fått. Adam og Eva Fornebu ønsker å være med på å gi skjønnhet en ny mening, ved å fortsette å bevege oss i riktig retning og gjøre miljøvennlige tiltak til en del av vår hverdag. 

Vi feirer med 25% på utvalgte produkter.
Adam og Eva Sponser Collective

Postet av Adam og Eva den 5. Okt 2018

Adam og Eva er stolt sponsor av Collective Oslo Fashion Art Festival 2018

Dette er Norges kuleste mote- og kunstfestival. Med over 60 utstillinger, fester, eventer, Happy Hour og Talks i perioden 11. - 13. oktober. Her finner man utstillere som Edda Gimnes, Kit Wan, Maria Pasenau, Dusan Reljin og Truls Qvale m.fl.


Adam og Eva er med som sponsor og utstiller på festivalen. I Jenny Hemstads Gate på Aker Brygge kan du se våre kolleksjonsbilder utstilt. På åpningskvelden den 11. oktober har vi også vår egen gratis blow-dry-bar.

Velkommen til inspirasjon!For en oversikt over hele festivalprogrammet se her!


Torsdag 11. oktober kl 18.00 - 21.00:

Lanserers 40+ utstillinger rundt på Aker Brygge. Celine Aagaard, Guttestreker, Merilin Kolk, Søster Studio, Erik Asla, Jennifer Tzar, ++ Dette er en riktig Aker Brygge Art Takeover med utstillinger, Dj’s, mat, og inntrykk! 

Utstillingene står oppe t.o.m lørdag 13.


Fredag 12. oktober på Mellomstasjonen: 

Kl 14.00 - 17.00: Talks program

Kl 17.00 - 19.00: Happy Hour med eventer, Bar og DJ

Kl 19.00 - 21.00: Utstillingslansering 20+ utstillinger og eventer på Mellomstasjonen

Kl 21.00 - 24.00: Lanseringsfest på Mellomstasjonen med kunst performances, DJ og Bar

Blant kunstnerne er Dusan Reljin + Kate Moss, Just Loomis + Morten Harket, Sharna Osborne, nate Walton, Extraweg, Maria Pasenau ++


Lørdag 13. oktober: 

Kl 12.00 - 19.00Alle utstillinger står oppe i Mellomstasjonen og Aker Brygge.

Kl 14.00 - 17.00: Talks program

Kl 20.00 - 24.00 Wrap party med performance av Lyssky, Bendik Giske og Danilo. Mat og drikke til de første som kommer. To nye salonger i Oslo sentrum

Postet av Adam og Eva den 3. Okt 2018


Vi åpner to nye og spennende salonger i Oslo sentrum.

I Adam og Eva bygger vi salong etter skreddersøm. Med dette mener vi salonger som passer til miljøet den er en del av. I oktober åpnet vi to spennende salonger. Disse finner du i Bogstadveien og på Glasmagasinet.Adam og Eva Bogstadveien finner du i en av Norges travleste handlegater. Salongen strekker seg over to etasjer med en unik og avskjermet vaskeavdeling. Her kan du nyte hodebunnsmassasje og kurbehandlinger. 

Salongen ligger i en eldre bygård der Holtegata møter Prof. Dahls gate. Vi har valgt å ta vare på lokalenes vakre stukkatur, karakteristiske trepanel og teglsteinsvegger. Salongen bærer preget av å være en klassisk Oslobygård, men utfordres av moderne fargevalg og elementer som håndsmidde detaljer.

Velkommen til vår oase i Bogstadveien. For mer informasjon om våre frisører og kontaktinfo til salongen se her: Adam og Eva Bogstadveien
Adam og Eva Glasmagasinetvår Art Deco-inspirerte salong finner du i første etasje på Norges eldste varehus. Eksklusive materialer og fargevalg skaper en unik salong med dedikerte behandlingssoner. Her kan du sammen med frisøren la deg inspirere og skape din nye hårfarge i vår fargebar. Eller du kan nyte skreddersydde hodebunnsbehandlinger i vår vaskesone. 

Liker du å være tidlig ute til timen? Ta en kaffe i vår lekre lounge! Eller besøk mange spennende butikker på Glasmagasinet. Her finner du garantert noe til en enhver anledning, hva med et nytt antrekk til din nye frisyre?

Velkommen til vår eksklusive og urbane salong midt i Oslo sentrum. For mer informasjon om våre frisører og kontaktinfo til salongen se her: Adam og Eva Glasmagasinet
Vi gleder oss til å vise deg våre nye salonger.

Hilsen alle oss i Adam og Eva!Powered by: Bloc