Inspo - fletter

Postet av Lise-Lotte Winbladh den 22. Mar 2015

Jeg er så utrolig glad i fletter og blir veldig inspirert når jeg ser alt man kan skape med forskjellige flette metoder. Jeg får veldig lyst til å bli god på å flette når jeg ser dette!













Modell - farge

Postet av Lise-Lotte Winbladh den 21. Mar 2015

Praksisuken med farge er over, og jeg har fått mye bedre forståelse for farge nå etter å ha jobbet med det. I går skulle vi ha modell til farge og det var veldig gøy. Min modell ønsket en naturlig, varm og jevn bruntone i hele håret. Hun hadde ikke farget håret på et år, og det var derfor mye ujevnheter og nyanser i håret hennes. Jeg syntes at jeg fikk til et veldig fint resultat og er veldig fornøyd.
Her er resultatet:



Tusen takk Hannah for at du ville sitte modell for meg!








Første uken med farge

Postet av Lise-Lotte Winbladh den 14. Mar 2015

Det er lørdag, og enda en skoleuke er over. Denne uken har vært tung med mye teori, og vi har lært mye som for meg var helt gresk og ikke så lett å forstå med en gang. Nemlig farge og fargeteori.
Å farge et hår er litt mer komplisert enn hva jeg hadde trodd... Først og fremst trodde jeg at fargene kom til salongen ferdig blandet og med riktig farge til alle kundene som kom, men det var nok for godt til å være sant. Haha, det skulle visst ikke være så enkelt.
Men i dag sitter jeg igjen med en positiv tanke om at jeg er veldig glad for at det ikke er så enkelt. Fordi farge er jo så gøy, og med alt vi kan gjøre med farge ville det vært utrolig kjedelig om de kom ferdig blanda til oss i salongen.

Etter en uke med teori, er heldigvis ikke farge så gresk lenger og jeg har fått en ganske god forståelse for det. En god nok forståelse til å sette i gang med puggingen. På mandag skal vi starte med å praktisere farge på dukkehode, og allerede neste fredag skal vi ha vår første modell til helfarge. Det blir veldig spennende og ikke minst gøy.











Makeup

Postet av Lise-Lotte Winbladh den 14. Mar 2015

På tirsdag fikk vi besøk av Steven. Han jobber som frisør og makeup artist, og kom til skolen for å lære oss om makeup. Det er utrolig hvilke uttrykk man kan skape ved å legge på riktig sminke. Han viste oss teknikker til en vanlig skjønnssminke, i tillegg til makeup som kan brukes på en catwalk/photoshoot. Jeg lærte veldig mye av Steven, og dette var nyttig for meg da makeup er noe jeg ønsker å gjøre og lære mer av i fremtiden.







Modell - permanent

Postet av Lise-Lotte Winbladh den 8. Mar 2015

På fredag hadde vi modell til permanent og her er resultatet




Vi jobbet sammen 2 og 2 og det gikk kjempe bra ettersom at Malin og jeg samarbeidet veldig godt sammen. Vi ble kjempe fornøyde med resultatet, og det samme ble Ingrid som var veldig tålmodig med oss da det ble en del timer i stolen før vi var ferdige :)




Ikke bare én type krøll

Postet av Lise-Lotte Winbladh den 4. Mar 2015

Onsdagen er forbi og forståelsen for permanent har blitt betydelig mye større siden fredag. Permanent gir oss ikke bare ett resultat og én type krøll.. Her kan vi trylle frem og få forskjellige uttrykk, alt avhengig av hvordan vi vikler opp håret og hvilke spole størrelser vi bruker.
I dag fikk vi gjøre permanent på dukkehode, og det var veldig gøy å få se et ferdig resultat hvor vi selv fikk planlegge og jobbe frem mot hvordan vi ønsket at det skulle se ut til slutt. Alle i klassen fikk ulike resultat, så det var lærerikt å få høre og se hvordan det så ut med de forskjellige metodene og valg av spoler.

Her er et bilde av resultatet vi fikk idag ved bruk av litt forskjellige spoler. Legg merke til de forskjellige størrelsene på krøllene. Her har vi brukt de største spolene og blandet inn noen litt mindre. Ved å få teste ut dette, blir det enklere å vite hvordan vi skal gå frem for at modellen vår skal få et best mulig og ønsket resultat til fredag.



Nå ser jeg frem til å planlegge et ønsket resultat, og utføre dette på modell til fredag, sammen med min gode partner Malin :)



Inspo - Elle Style Awards 2015

Postet av Lise-Lotte Winbladh den 1. Mar 2015

For noen dager siden gikk Elle Style Awards av stabelen i London, og jeg elsker å se på bilder fra slike eventer og den røde løperen. Det gir mer så mye inspirasjon og her er mine favoritter.

Taylor swift


Cara Delevingne



Diana Kruger


Pixie Geldof


Ella Catliff





Tid for strukturforming

Postet av Lise-Lotte Winbladh den 27. Feb 2015

Nå har vi gått videre fra klipping for en liten stund, og i dag startet vi med strukturforming. Her er det permanent vi skal lære, og med permanent kan vi skape flotte krøller i mange ulike størrelser og varianter. Jeg personlig elsker krøller og gleder meg til å lære om hvordan dette gjøres. Jeg har selv hatt permanent to ganger tidligere, som ble utført på hjemme på badet av mormor.. Det ble mer eller mindre en skikkelig permanent fail, og så mer ut som saueull enn krøller. Anbefales ikke til dere som syntes at det høres fristende ut :)

Neste fredag skal vi ha modell på skolen som vi skal utføre permanent på, og det gleder jeg meg veldig til. Min snille venninne Ingrid har ønsket seg dette lenge så det var ikke noe problem med modell heldigvis :)
Jeg ser frem til den kommende uken og å lære mer om permanent og hvordan det gjøres. Men før den tid er det helg, og det kjennes veldig godt etter en hektisk, men utrolig lærerik og morsom uke!








Min første hår og skjegg modell

Postet av Lise-Lotte Winbladh den 26. Feb 2015

Dagen er vel overstått, og jeg kan slappe av etter å ha klippet min første herremodell. Jeg er fornøyd med resultatet og han gikk smilende ut av stolen. Tiden gikk så utrolig fort i dag, og da jeg var ferdig forstod jeg egentlig ikke helt hva som nettopp hadde skjedd. Men at det lå masse hår på gulvet og at han hadde blitt betydelig kortere, det var i hvertfall helt sikkert.

Jeg må innrømme at jeg fikk meg en liten overraskelse da jeg møtte modellen før vi startet i dag. Håret hans var veeeeldig mye lengere enn hva jeg trodde, så det ble en stor utfordring i forhold til hva jeg hadde planlagt og sett for meg. Dette gjenspeiler seg også i resultatet, fordi jeg ikke fikk den helt korte graderingen som stod i kravet til testen. Klippen ble for lang i nakken og på sidene. Jeg måtte prioritere å bli ferdig med hele hodet hans før tiden var ute. Da hadde jeg rett og slett ikke tid til å klippe han så kort. Det var veldig synd, men jeg er allikevel fornøyd og har nå lært masse til neste klipp med kort gradering :)

Her er før og etter bilde. Glemte helt bort å ta noen bilder før jeg klippet, så lengden på håret vises ikke så godt, men dere får et inntrykk av front og skjegg i hvertfall.













Spenningen stiger

Postet av Lise-Lotte Winbladh den 25. Feb 2015

Nå nærmer det seg med stormskritt. I morgen sitter det en herremann i stolen min som har valgt å legge både hår og skjegg i mine hender og saks. Spenningen er størst rundt hvordan det faktisk er å klippe i et ekte hår. Vi har blitt fortalt at det er mye enklere enn hva det er med et dukkehår, så det er i hvertfall en god ting. Jeg tror inndelinger og hvordan klippelinjene ser ut vil gi meg et helt nytt syn på det å klippe et hår. At jeg er nervøs og gruer meg er helt sikkert, men jeg vet at dette er sunt og noe jeg overhode ikke er alene om. Det er jo første gangen, og da skal det jo være litt ekstra nerver. Gleder meg til jeg kan tenke tilbake på denne dagen og le av hvor mye jeg gruer meg til å klippe min første kunde.

I går hadde vi klippetest i kort gradering, som er den klippen vi skal klippe på torsdag, og det er fortsatt ting jeg burde øvd på etter gårsdagens resultat.. Men jeg vet heldigvis nå hva jeg må huske på og ikke minst gjøre bedre, så dette får jeg bare pugge på oppi mitt eget hode.
Jeg får forresten en svenske i stolen, så da får vi se om han får beholde partysvenske sveisen eller om den får seg en helt ny vri. :)) Resultatet på torsdag skal selvfølgelig deles, so stay tuned.




Krysser fingre og tær for ar at han ikke ender opp som apa, men heller i likhet med han på bildet... :)


FRIYAY

Postet av Lise-Lotte Winbladh den 20. Feb 2015

Endelig fredag!! Fredag betyr snart helg og må være den beste dagen i uka, jeg smiler i hvertfall ekstra mye i dag. En ny klippeform står på planen i dag og det er alltid like gøy. Motivasjonen er også ekstra stor når jentetur til Blefjell med god mat og skiturer venter meg etter skolen.

I går hadde vi klippetest igjen, og jeg ble veldig fornøyd med eget arbeid og merker at det går bedre og bedre for hver gang nå. På klippetestene er det alltid litt ekstra stress og jeg gjør ofte unødvendige og dumme feil, men jeg merker stor forskjell på meg selv og mitt arbeid i fra første test. Det er jeg veldig glad og merker at motivasjonen og selvtilliten får seg et boost!

En annen ting som virkelig slo meg i går var tanken på at det faktisk bare er ÉN uke til vi har en ekte herremann i stolen!! Shiiiiiiiiit. Kjenner at den tanken skremmer meg litt, men herlighet det blir så gøy. Jeg må bare klare å legge vekk alle uvanene jeg har fått etter å ha klippet på et dukkehode.. Kan ikke slå og dunke denne mannen i hodet på samme måte, og heller ikke gi han en over all hår og ansiktsvask i vasken! Haha.
GOD HELG <3












Inspo - colors

Postet av Lise-Lotte Winbladh den 16. Feb 2015

Daglig søker jeg etter bilder som gir meg inspirasjon og glede. Inspirerende bilder av hår, hår frisyrer og farger er noe som virkelig vekker de gode følelsene i meg. I disse kalde og grå vinter dagene er det viktig å fylle kropp og sinn med bilder som får oss til å smile. Nå om dagen er jeg veldig inspirert av de lyse og kalde pastell fargene. De skaper et uttrykk som virkelig får meg til å smile og jeg digger det.















Hey

Postet av Lise-Lotte Winbladh den 15. Feb 2015

Nå har vi gått på skolen i over 1 måned og tiden går såååå FORT!! Jeg gleder meg til hver dag og hver dag er ett skritt nærmere min store drøm.
Ting begynner virkelig å skje og jeg forstår nå hva det å klippe et hår faktisk innebærer. Å få en rett klippelinje er ikke noe hokkus pokkus når du samtidig må føre og holde håret i samme grad under hele klippen. Det har gått en del stygge ord rundt oppe i hodet mitt til nå, men jeg har ikke gitt opp selv om frustrasjonen til tider har vært og er fryktelig stor. Man blir ikke god uten å gjøre feil, og det er nettopp dette som er så gøy.
Dukken min, Sandra, har blitt min nye BFF og hun godtar alt jeg gjør rett og galt. Hun har for eksempel aldri fått begge sidene på håret like lange, men smiler og er glad selv om.

Vi har hatt tre klippetester den siste tiden og presset jeg kjenner under en slik test kan ikke helt beskrives, men fy søren så glad og stolt jeg er når testen er vel gjennomført.




Økende lengder.






Helform og Gradering.

Nå ser jeg frem til en ny uke med masse ny læring og inspirasjon. Jeg har ikke blogget noe siden skolestart, rett og slett fordi jeg følte at jeg måtte skjønne hva jeg drev med før jeg skrev om det. Jeg forstår sikkert ikke en brøkdel enda, men med et klart hode og masse motivasjon blir det bedre og bedre for hver uke.







Følg meg og min studenthverdag

Postet av Lise-Lotte Winbladh den 13. Jan 2015

Hei og velkommen til min blogg!

Mitt navn er Lise-Lotte Winbladh, og jeg er en 21 år gammel jente fra Tønsberg. Jeg har nå startet på min utdanning ved Adam og Eva skolen og jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Jeg ser virkelig frem til 6 intense, men samtidig spennende og lærerrike måneder hos Adam og Eva, for å bli en dyktig frisør. Ved å sette meg klare mål, jobbe målrettet, være effektiv og ikke minst ha det gøy i læretiden skal jeg klare nettopp dette.

Jeg har valgt dette yrket fordi jeg er veldig opptatt av styling generelt. Det å få jobbe på en arbeidsplass hvor jeg kan være kreativ og hvor ingen dager er like, finner jeg utrolig gøy og spennende. Jeg ønsker å inspirere gjennom min utvikling på skolen, utført arbeid i form av bilder, og dele mine opplevelser på skolen og som lærling.

Vi startet på skolen 6.januar, og nå er den første uken på skolen gjennomført. Denne uken har bestått av mye teori basert på huden, håret, fagterminologi, service, osv. Teorien har vært veldig lærerrik og setter grunnlaget for å kunne starte med det praksise arbeidet. Vi avsluttet i dag med en teoriprøve, og jeg føler at den gikk veldig bra.

Nå gleder jeg meg til å komme ordentlig i gang med det praksise arbeidet, og vi starter i morgen med føn og styling.

Jeg gleder meg til et spennende halvår med mange utfordringer, hardt arbeid, gode resultater, og spennende dager på Adam og Eva skolen. Håper du vil følge min blogg og min utvikling.


(Dette bildet er hentet fra mandag 12.01.2014, hvor vi hadde vårt første møte med hårvask og hodebunnsmassasje.)