Månedens blogger er.. MEG!

Postet av John Sverre Nergaard den 7. Des 2015

Endelig har jeg blitt kåret til månedens blogger! Det føles stort, og jeg er glad for at andre også liker det jeg skriver. For å lese skolens innlegg om blogeventet, kan du trykke HER.

Jeg har også fått sikret meg plass for neste praksisperiode. Jeg skal tilbake til Adam og Eva Grensen, hvor jeg var sist. Men ikke nok med det - jeg skal også være utplassert hos Adam og Eva Nedre Slottsgate! Jeg storgleder meg.

I morgen har jeg eksamen i kort gradering og skjegg. I morgen altså. SISTE eksamen er i morgen. Hvor i alle dager har tiden blitt av? Jeg føler nesten at første skoledag var igår?? Jeg skal selvfølgelig ikke skuffe dere - nedenfor kan dere se alle praktiske eksamenene mine hittil:


Helform:

Strukturomforming:


Kombinasjonsklipp:


Husk også å ta en titt på hårkontoen min på Instagram, dersom du ikke har gjort det allerede (eller bare vil se igjen). Den finner du ved å trykke HER.



Ikke bare bob-bob

Postet av John Sverre Nergaard den 26. Nov 2015

De siste dagene har jeg klippet så mange long-bobs at jeg nesten er ute av tellingen. På første bilde under, kan du se Astrid. Hun fikk et mørkere hår ved bruk av foliestriper + en litt kortere sveis. Under Astrid, ser du Martina - som ble ganske så mange cm kortere! Hun kom med en ganske så hideous "ombré", og gikk ut igjen med en hot bob!

Idag tok kjæresten min turen innom skolen for å få ny farge. Som noen av dere kanskje har sett, så ble han blå for noen uker siden (det er ikke bare-bare å ha en ivrig frisørkjæreste). Denne fargen hadde nå blitt litt blass, så vi bestemte oss for å gjøre noe nytt. Etter avfarging og en minicolor ble resultatet nærmest perfekt... Sa jeg nærmest? Jeg mente perfekt! Dette ble, som overskriften sier, ikke bare bob-bob - fargejobben resulterte nemlig i en 6er!

(Dersom du er nysgjerrig på hvilke farger jeg brukte, anbefaler jeg deg å ta en titt på Instagramkontoen min, som du finner HER.)




Pimp my beard

Postet av John Sverre Nergaard den 23. Nov 2015

I det siste har jeg oppdaget en ny instagramkonto - og jeg har falt helt pladask! Brian og Johnathan er to bestevenner fra Portland, Oregon med over 110 tusen følgere på Instagram, noe som ikke er en overraskelse i det hele tatt. På sin instagramkonto (som du kan finne HER) legger de flere ganger i uken ut bilder av skjeggene sine, pyntet med alt fra konfetti og glitter, til popcorn og legoklosser. Jeg kan ikke si annet, enn at jeg ELSKER det!

De har også en egen hjemmeside, du kan ta en titt på: www.thegaybeards.com



Ønsker du å se ut som en million kroner?

Postet av John Sverre Nergaard den 17. Nov 2015

Jeg kan dessverre ikke få deg til å se ut som en million kroner, noe jeg også er ganske glad for at jeg ikke kan, I guess? Fordi hvem vil vel se ut som penger?

Vi er nå i full gang med kundeperiode, og jeg har allerede hatt flere kunder - både striping, klipp, og farge. Perioden vi er inne i nå, er vel det aller morsomste med hele skolehalvåret. Det høres kanskje rart ut, men det er virkelig fantastisk å endre på folks utseende! (Ikke ta meg bokstavelig, nesen din får du ha i fred) Det er utrolig gøy når man får til noe, som faktisk får folk til å se bedre ut!

Jeg hadde blant annet en kunde som kom med et langt, småslitt hår med gulskjær - og etter et par (pluss et par til, og et par til) timer med meg, fikk hun en flott lob og fine, kalde striper. Dette gav henne en mye mer voksen og sexy look:

Jeg hadde også en farge- og klippekunde for noen dager siden, på han brukte jeg 1/3 Inoa 5.56 og 2/3 5,0 - dette ble da sluttresultatet på han (jeg kom ikke på å ta før-bilde før jeg var godt i gang med etterveksten):

Idag hadde jeg også en fargekunde. Hun fikk en mye jevnere overgang, og kaldere farge: (lyset gjør at sluttresultatet ser smågult ut, noe det iikke ble heheh)

Dersom du også ønsker (en svært billig) time hos meg, kan du ringe Adam og Eva Skolen på: 23135090, og spørre etter time hos John Sverre. Men vær rask, jeg har ikke mange ledige timer igjen!




To forferdelig triste måneder

Postet av John Sverre Nergaard den 11. Nov 2015

Som overskriften sier, så må de to foregående månedene vært de tristeste hittil. Men fortvil ikke, alt skal bli bedre - JEG er nemlig tilbake!


(For de av dere som ikke var heelt sikre på hva jeg mente med det jeg nettopp skrev, så mener jeg at det må ha vært utrolig trist, for dere lesere, å vente i over TO måneder på et nytt innlegg - jeg beklager på det sterkeste.) knis*


Over til noe helt annet: De to forrige ukene har vi, elevene på skolen, vært på utplassering. Jeg var så heldig å bli utplassert på Adam og Eva Grensen. Det var utrolig lærerikt og gøyalt på samme tid. Jeg likte meg kjempegodt i salongen, og fant raskt tonen med frisørene som jobbet der. Dit hadde jeg virkelig ønsket meg tilbake.


Vil du vite mer om Adam og Eva Grensen, så kan du trykke HER.


Før dette har jeg også gjort masse annet, som jeg dessverre ikke har vist til dere. Jeg har blant annet hatt fargemodeller og permanentmodell. Én av de jeg farget, var min vakre klassevenninne, Silje. Resultatet kan dere se under. (Dersom dere ønsker å se de andre modellene mine, er det bare å titte på hårkontoen min på Instagram. Den finner du ved å trykke HER.)



Vi har også nettopp begynt med kundeperiode! Les mer om dette i neste innlegg.





Rock, paper, SCISSORS

Postet av John Sverre Nergaard den 5. Sep 2015

Vi har endelig begynt å klippe - og til og med rukket å ha vår første klippetest! Den siste tiden på skolen har vært utrolig spennende, og veldig lærerik. Jeg gleder meg til å klippe mye mer fremover. Tiden går så utrolig fort - det føles nesten som første skoledag var igår.













TwIsTeD ThUrSdAy

Postet av John Sverre Nergaard den 27. Aug 2015
































Pocahontas Winehouse

Postet av John Sverre Nergaard den 25. Aug 2015


Dagen idag har vært den morsommeste skoledagen hittil. Vi har nemlig blitt bedre kjent med ulike varmeverktøy!

Jeg valgte å bruke rettetang på et tupert hår, for at tuperingen skulle holde seg ekstra godt. Jeg valgte å tupere alt håret (bortsett fra luggen), for å få et veldig volumrikt hår.

Etter tuperingen var gredd ut, formet jeg store deler av luggen bakover, for å lage en liten brødskalk à la Amy Winehouse.
Det som var igjen av luggen tvinnet jeg, og lot det henge løst - noe som minte meg litt om indiansk hårstil. Derav overskriften: Pocahontas Winehouse. Under kan du se bildene jeg tok idag - både under tupering, og sluttresultatet.






Ikke freak ut!! Dette var kun bilder fra under tuperingen, sluttresultatet kommer her:

















COLORMANIA

Postet av John Sverre Nergaard den 24. Aug 2015






H
elgen for meg besto for det meste av daffing, daffing og atter daffing - etter en hektisk skoleuke. Men jeg lå ikke bare på latsiden, jeg var også med på 5 kilometersløpet, Color Me Rad! Det var veldig morsomt, samtidig som det var herlig å se på alle fargene! For dere som ikke vet hva jeg snakker om (les: Hva i alle dager har farger med et løp å gjøre?!), så kan dere lese mer om det her: http://www.colormerad.no/






























Let's do it SILYA-style

Postet av John Sverre Nergaard den 22. Aug 2015

Som jeg har skrevet i tidligere innlegg, har vi fått lære oppsett av svinekam og lokketopp i løpet av uken som har gått. Det var lettere sagt enn gjort, men jeg synes vi tilslutt fikk til et veldig bra resultat.

Dag én gjennomførte vi opprulling på dukken, før vi dagen etter tok ut rullene, og satte de opp i ulike kreasjoner.

Både svinekammen og lokketoppen er inspirert av noe jeg mener er en av Norges beste artister, nemlig Silya Nymoen.
Nok prat for denne gang, her får du se oppsettene:








Under: Svinekammen



















..........................................smipl.....Under: Lokketoppen





























Ukene går som et olja lyn

Postet av John Sverre Nergaard den 21. Aug 2015


Jeg rekker nesten ikke å stoppe opp for å trekke pusten, før enda en uke er omme på Adam og Eva Skolen. Vi lærer veldig mye spennende på bare én dag, og vi har alltid noe å gjøre. Det at både lærerne og medelevene er så fantastiske, gjør også at dagene er over nesten før de har startet.

Idag har vi lært ulike fønteknikker, både rundbørsteføn og føning av helform. Føneren brukes hver dag i en frisørsalong, så det er veldig viktig at vi får teken på hvordan det gjøres på best mulig måte.

Det ble dessverre ingen blogging om oppsettene vi gjorde igår, men bare slapp av - det kommer i neste innlegg!








It's never as easy as it seems

Postet av John Sverre Nergaard den 19. Aug 2015



Gårsdagens demo på opprulling av hår, fikk det til å se ekstremt lett ut - men som overskriften sier: ting er aldri så enkelt som man kanskje skulle tro! Ikke bare må håret holdes i riktig retning for at hårrullen skal "lande" der den skal, men man må også passe på å verken få med for lite, eller for mye hår på rullen. Man må også planlegge ganske så nøye for å få til det perfekte resultat. Om en rull er plassert feil - kommer alle rullene til å bli plassert feil. Det er som en dominoeffekt.

Selv om dette var en stor utfordring, og alt ikke ble helt perfekt, så kan man trøste seg med at dette kun var første opprulling av utallige mange, og man blir bedre og bedre for hver gang! Øvelse gjør mester!

Morgendagen vil nok også by på en del utfordringer, og masse ny kunnskap når vi for første gang skal sette opp dukkens hår i en svinekam. Dette blir nok også veldig spennende - og jeg gleder meg til å få se sluttresultatet. Om dere er heldige, så er det mulig at bilder av oppsettet kommer i et innlegg i morgen ettermiddag - så spenn fast setebeltene, dette blir spennende!







Rull opp, tupér og sett opp

Postet av John Sverre Nergaard den 18. Aug 2015


Dagen idag har vært en lang, men utrolig lærerik dag. Vi har allerede fått lært masse grunnleggende teknikker både på opprulling og oppsett av hår.

Vi startet med litt teori, før vi etterhvert gikk over til å få se hvordan håret skal rulles opp, for å oppnå forskjellig resultat.
Du trodde kanskje at krøllene alltid blir like? Eller du har kanskje lurt på hvordan man får ulike krøller?

Før idag trodde jeg at det kun fantes én måte å rulle opp hår på, men nå har jeg lært at det er helt feil. Man kan oppnå en hel haug med forskjellige krøller, avhengig av hvoran håret rulles opp, og hvilke hårruller man bruker.




Ruth Bakke


I
kke bare måtte vi konsentrere oss for å få med oss så -mye som mulig da våre dyktige lærere viste oss hvordan håret rulles, tuperes og settes opp - men vi fikk også bryne oss på skyggelegging og tegning av hår, hvor vi skulle få håret til å se så naturtro ut som mulig.

Dette har som sagt vært en veldig lærerik dag, og jeg ser veldig frem til morgendagen - hvor vi skal bli paret opp, og selv få prøve oss på både opprulling og oppsett!































Bring back the 60's!

Postet av John Sverre Nergaard den 17. Aug 2015














Nå har jeg nettopp sett noe som må være en av de beste dokumentarene som noensinne er laget, nemlig dokumentaren om Amy Winehouse: Amy.

Nå skal jeg ikke gå dypt innpå hvem Amy Winehouse var, og hvordan hun var som artist - noe jeg skal gå dypere innpå, er frisyren hennes.
Frisyren hennes, som ikke er noe man ser hver dag, er inspirert fra 60-tallet, hvor det var vanlig, blant kvinner, med et stort hår med masse volum. Ofte brukte kvinner brødskalker for å få et høyere og fyldigere hår.

Ikke bare avdøde Amy Winehouse har latt seg inspirere av 60-tallet. Andre store stjerner som Lana Del Rey (bildet til høyre) og Ariana Grande, er også ofte sett med et stort, høyt hår.
Jeg må bare få sagt at jeg simpelthen elsker volum, og jeg synes igrunn at en kvinne (eller mann) med høyt hår virker mektigere og mer ekslusiv enn andre. Det er helt utrolig hva en frisyre kan gjøre med deg!

Jeg ønsker sterkt at 60-talls hårmote blir på moten igjen!

BRING BACK THE 60's!







(Bildelenkene finner du ved å trykke på bildene)






Den første skoleuken er allerede forbi

Postet av John Sverre Nergaard den 17. Aug 2015

Idag er det mandag igjen, og andre skoleuke er allerede igang. Vi har til og med rukket å ha vår første teoriprøve! Tenk at en uke med skole kan gå så utrolig fort? Det høres kanskje rart ut, men som elev på Adam og Eva Skolen (som forsåvidt er Norges beste frisørskole!) føler jeg at hver eneste dag er både gøyal og lærerik.

Det er nesten så jeg føler tiden går litt for fort, men det er vel bare et tegn på at alt er perfekt! Noe det jo er. Medelevene og lærerne er helt fantastiske - kunne ikke bedt om et bedre klassemiljø (og dette synes jeg allerede etter kun én uke på skolen!

J
eg gleder meg vilt til resten av skoleåret, og ser veldig frem til den kommende uken hvor vi skal få lære mer om både oppsett og opprulling. Her er det mye å lære seg på kort tid, så det er bare å holde tunga rett i munnen!