Kevin Dang Blog.

Tverrfaglig praksis prøve ✂️

Postet av Kevin Dang den 28. Okt 2016

Hei alle sammen! Endelig er den tverrfaglige praksis prøven i boks. Jeg hadde prøvd å finne modell i flere uker i forveien, mange hadde trukket seg og noen andre som ikke stod til kravet. Heldigvis så ordnet det seg til slutt. Ordner seg alltid for snille gutter, eller hva? 😇

Dagen før ordnet jeg istand papirer, tegninger og arbeidsbeskrivelse. I går da modellen kom så fikk jeg se enda mer nøye på håret hennes. Hun hadde ca 5-6 cm langt ettervekst, kommunegrå (7). Mens i lengdene hadde hun rød/orange farge fra tidligere hjemmefarge. Det var 3-4 måneder siden sist gang hun hadde farget håret sitt, så fargen var litt utvasket fikk jeg vite av henne.

Så kom vi til fargevalg, jeg visste i utgangspunktet hva jeg skulle bruke, men jeg var så usikker på om det ville fungere på håret hennes, så jeg måtte spørre Hege om hjelp. Vi kom frem til at jeg måtte lage en plan først før hun kunne si noe. Jeg valgte derfor og ha en 5VV i bunn, en ganske dyp mørk farge, og 5VB i lengdene. Hege syntes jeg burde tenke litt mer på bunnfargen, så jeg gjorde det. Kom ikke så langt for å si det sånn, haha! For jeg hadde sett for meg fargene i hodet at det ville passe. Hege sa jeg var på rett spor, men skulle blande 1/3 5N som er en naturfarge og 2/3 VB for å ikke få så dyp og intenst bunn.

Helformklippen gikk faktisk ganske bra, mistet guiden bittelitt så jeg fikk litt rusk, men det visste jeg. Hadde bare ikke tid til å fikse det før etter bedømmelsen av hele oppgaven. Da jeg endelig skulle farge etterveksten hennes så hadde vi ikke 5VV igjen, og da fikk jeg tips av Hege å bruke 5BV istedet. Jeg var så stresset for jeg hadde litt dårlig tid, så jeg husker ikke om hun sa jeg kun skulle bruke 5BV i bunn uten å farge eller at jeg skulle det. Jeg gjorde det uansett, så da tok jeg 1/3 5N og 2/3 5BV i bunn. I lengdene brukte jeg fremdeles 5VB. Til fargene så brukte jeg chromatics vannstoff med 3%.
Modellen min ble svært fornøyd med klipp og farge og jeg er stolt over meg selv som klarte å gjennomføre det til tiden. Selv om håret bare var 90% tørt. Så i dag er det åpent dag på Adam og Eva Skolen. Og det gleder jeg meg kjempemasse til! Det blir bra med en litt mer avslappende dag etter en intensiv uke med prøver atter prøver.


0 Kommentar

Fargebehandling

Postet av Kevin Dang den 20. Okt 2016

Hei igjen alle sammen! 😁

I går hadde vi fargebehandling på modeller, og min modell ønsket seg en stor forandring. Hun har naturlig en 8'er i naturfarge med gylden undertone og ønsket seg en mørk farge med violet undertone.

Det var tomt for 04V som er en Redken Shades EQ farge. Shades finnes i to typer, og det er cream eller gloss. Cream har mer pigmenter enn Gloss, men jeg brukte Gloss. Siden 04V var tomt så brukte jeg 01V + 09V istedet for at det skulle bli den fargen jeg var ute etter. Blandingsforhold var 1 del 01V + 1 del 09V + 2 deler processing solution. Feks 10 gram 01V + 10 gram 09V + 20 gram pro. solution. Til slutt så hadde jeg i en tykningsmiddel siden Gloss er rennende farge som både kan brukes med pensel og fargeskål eller i spruteflaske ved vasken.

Jeg delte håret til modellen opp i panne til nakke og øre til øre inndelinger og smurte fargen gjevnt fordelt i etterveksten som vi så fint kaller det. Deretter jobbet jeg fra nakke opp mot fromt, det er viktig at passéene ikke blir for tykke, for ellers så får ikke all håret farge på seg. Mot front delte jeg håret inn i diagonale passéer slik at håret ble liggende bakover fra ansiktet.

Jeg lot fargen få ligge i håret i 20 minutter før jeg vasket det grundig gjennom med to ganger shampo og én gang med conditioner. Modellen ønsket at jeg skulle rette ut håret, så jeg fingerfønte håret før jeg brukte rettetang. Før føn så hadde jeg i litt All Soft Argan 6-Oil og sprayet jevnt med Redken Pillow Proof Blow Dry Primer. Denne korter ned føningsprosessen og er en varmebeskyttende for håret.

Tadaaa! Hun ble veldig fornøyd med fargen, og jeg ble veldig fornøyd med resultatet. Fargen passet henne utmerket godt. Og her er et før og etterbilde for sammenligning.


0 Kommentar

Strukturomforming på modell.

Postet av Kevin Dang den 11. Okt 2016

Hei alle sammen! Planen var å oppdatere bloggen i går, men så ble jeg opptatt med å gjøre noe spennende etter skolen.

I går hadde vi modeller for strukturomforming. Vi jobbet sammen to og to, der jeg og Edvard havnet i samme gruppe. Modellen vår ønsket seg myke krøller og hadde litt lengre hår enn skulderlengde. Men det gikk kjempefint! Vi snakket med modellen store deler av tiden, og plutselig så ble vi ferdig tidligere enn vi tenkte oss, selv om vi følte vi brukte lengre tid. Å vikle hår har blitt enklere og enklere, men utfordringen var å få med alle småhårene inn i spolene. Vi var veldig nøye med småhår og spissene.

Vi delte hodet til modellen i to fra panne til nakke og tok hver vår halvdel. Det vanskeligste med å vikle var alle småhårene vel ørepartiet, der måtte vi faktisk ta ut spolene for å gjøre på nytt. Som dere ser på bildet så brukte vi spiral vikling. Denne metoden vil gi mykere krøller, og siden modellen vår hadde ganske langt hår så ville tyngden gjøre krøllene mykere.Etter vi ble ferdig med å vikle så gjorde vi istand plassen vår og ryddet bort spoler, spisspapir og pinner og lignende. For nå var det tid til å sette i olje. Vi hadde bomull hele veien rundt, slik at ikke oljen skulle renne nedover ansiktet, ørene og nakken. Vi brukte Innersecret permanent av Redken.

Først så leste vi bruksanvisningen, dette steget er viktig! Deretter blandet vi nr 1 og 2 sammen og påførte det gjevnt fordelt på spolene. Dette er en reduksjonsmiddel som inneholder kjemikalier som åpner disulfidbruene i håret. Vi brukte en klimason og hadde håret i plast i ca 10 minutter. Etter det så tørket vi håret forsikt med papir og påførte nr 3 og vasket det bort. Etter dette var gjort så påførte vi nr 4, et oksidasjonsmiddel (nøytralisering) som binder sammen disulfidbruene på nye steder i håret. Vasket det godt bort med varmt vann etter 5 minutter, tok ut spolene og vasket håret godt med en CAT-kur.

Vi brukte Redken Curvaceous i håret før vi fønet håret med en hår diffuser.Slik ble resultatet av permanent på modellen vår! Hun ble storfornøyd med ny sveis, myke krøller og mer fyldighet.
0 Kommentar

Kort gradering på modell ✂️

Postet av Kevin Dang den 5. Okt 2016

Hei alle sammen! I dag har vært en skikkelig morsom og lang dag. Var ganske nervøs på vei til skolen i dag. Er jo tross alt første gangen vi klipper på mennesker, etter flere uker med klipp på dukkehoder. Det var så mye bedre å klippe på ekte hoder! Du slipper å måtte fikle med stativet og det er så mye enklere å se feil på et menneskehodet enn på dukkehodene.


Min første modell ble Halvor. Jeg og Halvor har kjent hverandre i snart 6 år, og jeg har aldri sett han med kort hår før. Han har alltid hatt litt lengde i håret sitt, men etter og ha å sittet i frisørstolen i dag så ble han altså veldig kort!
Se så langt hår Halvor hadde! Det er over 60 cm som er klippet bort! Halvor bestemte seg for over et halvt år siden at han skulle klippe seg kort for å donere bort håret sitt. Da spurte jeg han om han ikke kunne vente noen måneder slik at jeg kunne klippe det på skolen. Håret som er klipt av skal doneres til kreftsyke barn som har mistet håret sitt. Det er så inspirerende at han har valgt å donere bort håret sitt til noen som trenger det. ❤️‍ Det gjør meg så glad!

Låner dette bildet av Adam og Eva Skole og Akademi fra Instagram som flinke Fay har tatt!


Her føhner jeg håret til Halvor før jeg klipper håret hans i en gradering med saks over kam teknikk. Denne teknikken føler jeg at jeg har fått til ganske bra. Er dere spente på resultatet?!?!?
Hihi. Det er så uvant å se han med så kort hår! Har aldri sett Halvor med så kort hår før. Han passer veldig godt med kort hår da, flere som er enige? Også vil håret som er klipt av gå videre til noe positivt. Og jeg har fått æren av å være en del av denne prosessen, ved å klippe! Tusen takk for at du satt modell for meg, Halvor.
0 Kommentar

Powered by: Bloc