Veronica Holme Blog.
Veronica Holme

Veronica Holme

Frisør

Helform klipp

Postet av Veronica Holme den 1. Apr 2017

Jeg klippet en god venninne av meg mens jeg var i salongen denne uken, nemlig Stina. Hun hadde ikke klippet seg på 3 år, og etter heftig bruk av krølltang var det virkelig på tide.

Jeg hadde helt seriøst glemt hvor langt det var, men det var skikkelig gøy å få klippe det av

Det så mye sunnere og sterkere ut etter en real klipp, og Stina ble (tro det eller ei) veldig fornøyd. Hun fikk beholde lengde, selv om hun selv mener at hun ble kort.

Beautiful Da kan jeg sjekke av min aller første klipp av venninne!


0 Kommentar

Vipper og bryn

Postet av Veronica Holme den 31. Mar 2017

Gjorde vipper og bryn i salongen på Arkaden forrige uke på venninnen min Ida. Vi slipper nemlig ikke billig unna i utplasseringsperioden, vi har hatt flere oppgaver som skulle gjennomføres, og til slutt skal vi mekke sammen en skriftlig oppsummering av oppholdet - med egne tanker og refleksjoner.

Ida hadde aldri gjort noe med verken bryn eller vipper, så vi fikk for en naturlig look.

Ble hun ikke fin?

Nå er det endelig helg, og jeg har fått skrevet bittelitt på oppgaven min allerede, men hjernen min har sluttet å virke, så jeg må nok fortsette i morgen. Håper alle får en god helg!

Og så krysser jeg forresten både fingre og tær til i morgen, for da går Adam og Evas årsfest av stabelen, og flinkeste Farzaneh er nominert i kategorien årets lærling - junior. Og den håper jeg hun får, for det hadde virkelig vært velfortjent


0 Kommentar

Utplassering

Postet av Veronica Holme den 27. Mar 2017

Nå er det ny rekord for hvor lenge det er siden sist, men det har skjedd veldig mye spennende. Etter at jeg hadde fargemodell har jeg lært å farge vipper og bryn, jeg har hatt tverrfaglig prøveeksamen (klipp og farge) og jeg har fått utplassering!

Til og med 3. april skal jeg være utplassert på Adam og Eva Arkaden, sammen med Rebecca (@hairbybache) fra klassen. Jeg er veldig glad for at jeg har fått plass sammen med henne, hun er flink, morsom og positiv.

Salongen er over to etasjer med god plass til mange. 5 vasker, 2 nede og 3 oppe, åpent fargerom, toalett for kunder og ansatte, resepsjon og en et veldig koselig venteområde. Jeg skal få tatt flere bilder slik at de som vil kan se

Det er gøy å se hvordan en frisørsalong fungerer. I første utplasseringsperiode skal vi bare bli kjent med rutiner og bli kjent med salongen vi er i.Vi har også fått noen oppgaver vi skal gjennomføre, så jeg skal skrive flere innlegg i løpet av uken, før utplasseringsperioden er over


0 Kommentar

Farge modell

Postet av Veronica Holme den 10. Mar 2017

I går hadde vi i oppgave å farge modeller. Jeg fikk napp på nettet, og en veldig koselig jente ved navn Louise satt modell for meg. Hun hadde sist vært hos frisøren i desember, og nå var det en solid ettervekst på plass, og fargen var blitt blass. I tillegg følte hun at fargen var blitt kjedelig og matt.

Jeg var så nervøs at jeg verken var i stand til å spise eller tenke skikkelig. Ikke bare skulle jeg farge et menneske, men jeg skulle farge et menneske jeg ikke kjente. Men etter en pustepause på fargerommet fikk jeg roet meg ned, og startet dagen. Jeg glemte selvfølgelig å ta før-bilder, men jeg har uansett lyst til å legge ut etter-bildene. Jeg la en L'Oreal Inoa 5,15 blandet med en 4 natur i bunnen, og dro den ut i lengdene for å dekke ettervekst og den matte fargen. I endene av håret var fargen fortsatt ganske fin, men modellen følte den var for rød, så jeg bestemte meg for å kjøle det litt ned med en minicolor, 03B fra Redken.


Resultatet ble kjempe bra. Det eneste var at minicoloren satte seg mye bedre enn jeg hadde trodd, og siden den var en tone mørkere, ble endene ganske mørke. Men resten av fargen ble utrooolig fin, og jeg var så stolt i går når modellen min ga meg klem og sa hun ikke kunne blitt mer fornøyd. Klapp på skulderen til meg

I dag har vi holdt på med farge av vipper og bryn, og så har vi begynt med noen type arbeidskrav som skal gjennomføres fremover. Lufta har gått helt ut av meg etter en lang og krevende uke, og noe sier meg at den kommende uka blir minst like ille. Så i helgen skal jeg ikke gjøre så mye annet enn å slappe av. God helg!


0 Kommentar

Farge hverandre

Postet av Veronica Holme den 10. Mar 2017

Hei! Allerede en uke siden forrige innlegg... Det er for dårlig, og jeg tror jeg skriver at jeg skal skjerpe meg i hvert eeeneste innlegg jeg skriver.

Siden sist har vi vært igjennom farge i både teori og praksis. Forrige uke hadde vi besøk av både L'Oreal og Redken, og på mandag startet praksisen. Først farget vi på dukkene våre, og deretter hadde vi to utrolig morsomme dager hvor vi farget hverandre i klassen. Jeg samarbeidet med Peri, og på tirsdag var det jeg som fikk ny farge. På onsdag farget jeg Peri, og selv om jeg var veldig nervøs i begynnelsen gikk det veldig bra, og resultatet ble vi, både jeg og Peri, kjempefornøyde med!

Peri hadde en hjemmefarge "gone wrong" da hun i utgangspunktet hadde et ønske om å bli lysere. Og nå hadde hun både ettervekst og en mørk oransje farge hun ønsket å bli kvitt. Så vi ble enige om å legge en kald mahogny brun over.


Fargen dekket ikke like bra som jeg hadde håpet, og den gamle fargen kom litt igjennom, men det skapte egentlig bare mer liv og gjorde fargen mer spennende

Peri ble kjempe fornøyd, og det var absolutt det aller viktigste uansett!0 Kommentar

Min første permanent

Postet av Veronica Holme den 3. Mar 2017

Hei!

Igjen er det en hel uke siden sist jeg blogget, og det er ikke noe kult... Men sånn blir det. Jeg hadde egentlig lovet å blogge forrige helg, men så dro jeg på besøk til mamma og pappa, og jeg ble der helt til søndag kveld. Og denne uken har det skjedd alt for mye til at jeg har tenkt noe på bloggen i det hele tatt, rett og slett!

Forrige fredag fikk vi en nøye innføring i permanent, og på mandag fikk vi prøve selv. Jeg jobbet sammen med Peri, og vi valgte litt mindre spoler i klassisk vikling, med Redkens Vector Plus permanentolje. Resultatet ble veldig bra, og jeg begynte virkelig å glede meg til å ha modell (min aller første modell) på tirsdag.

På tirsdag hadde vi modell, jeg og Peri, og det var både spennende og gøy. Vi jobbet beinhardt fra klokken halv ni, og rundt tre var modellen tørr - og vi klare til å vise frem resultatet vårt til lærerne

Vi brukte litt større spoler, viklet klassisk på hele hodet, og brukte Redkens Creative Curl (limp hair). Modellen vår var svært fornøyd, og det gjorde meg rett og slett lykkelig! Det føltes godt med anerkjennelse og ikke minst masse ros. Krøllene ble så fine, og når jeg ser bildene nå tre dager senere senere er jeg fortsatt litt sjalu. Skulle gjerne hatt sånne krøller selv

Siden onsdag har vi holdt på med fargelære, med både besøk fra Redken og L'Oreal. Vi har lært veldig mye, og fått fryktelig mye informasjon, så denne helgen skal jeg sette skikkelig pris på. Bare la hjernen fordøye fargekoder, oksidanter, undertoner, tonehøyder og coloranter... God helg!


0 Kommentar

Modell, undergang og rundbørsteføn

Postet av Veronica Holme den 23. Feb 2017

I natt avlyste modellen min avtalen vår - så jeg gikk på skolen og fortalte at jeg ikke kunne gjennomføre dagens klippetest på modell, altså vårt første ekte menneske. Det var grusomt, og snørr og tårer rant fra kl 6 til kl 9. Heldigvis har jeg verdens beste lærere (Peder, Hege, Anne - dere er knallfine) som lærte meg at ja, det er drit kjipt, men det skjer. Jeg har selvfølgelig oppført meg som det skulle vært verdens undergang (krisemaksimering, som mamma sier), men det roet seg utover dagen. Neste gang skal jeg ha en modell jeg stoler på, som jeg vet at ikke skuffer meg, og som har forståelse for at det er utdannelsen min det handler om.

I tillegg til mangel på modell klarte jeg å miste telefonen min i gulvet på bussen i dag. Den sprakk, og hele skjermen er ødelagt. Da jeg kom på skolen og skulle legge maten min i kjøleskapet ramlet en hel hylle ut - og alt havnet på gulvet. Etter skolen fant jeg ut at matbutikken vår ikke hadde Maaruds paprika og sweet chili potetgull. Så det har i det store og det hele ikke vært min dag.

På en annen side fikk jeg øvd masse på rundbørsteføn i dag mens resten av klassen klippet modeller! Og selv om jeg ikke ble ferdig med hele hodet, ble resultat ganske bra, om jeg får si det selv.

Ellers har jeg aldri vært så stolt av klassen som det jeg har vært i dag. Det var rett og slett drit kult å se alle i salongen, i full action med levende kunder. Utrolig imponerende å se på. Alle var så rolige, praten gikk, og det var mange fornøyde mennesker som forlot Adam og Eva skolen i dag, både fedre, kjærester, samboere, kompiser og ukjente. Helt ufattelig hvor flinke folk jeg går i klasse med I morgen begynner vi med strukturomforming, permanent! Det gleder jeg meg til. Og så er det straks helg


0 Kommentar

Kort gradering

Postet av Veronica Holme den 21. Feb 2017

I dag har vi hatt klippetest i kort gradering, og jeg er utrolig stolt over bare å ha bestått. Totalt har jeg klippet denne klippen to ganger - én gang i går, og én gang i dag. Alle har vært superflinke i dag, men det er likevel noen få som imponerer veldig altså!

Daglig tenker jeg på hår, og siden jul har jeg tenkt på at jeg skulle ha klipt meg kortere. Men etter disse dagene med kort gradering har jeg falt fullstendig for tanken på en pixiecut


Det store spørsmålet nå er å finne en frisør som tar på deg oppdraget! For jeg er møkka lei lange lokker som er umulige å leke med. Jeg er klar for å krølle, style og bruke dobbelt så mye voks som samboeren min

I morgen skal vi klippe rett oppstående, og på torsdag er det tid for å klippe ordentlige mennesker. Jeg har enda ikke funnet modell... Viste noen til Ruth (hovedlærer) i dag, men ingen av dem var godkjent. Så jakten fortsetter - og tiden renner ut. Huff...


0 Kommentar

Ny uke

Postet av Veronica Holme den 20. Feb 2017

Hei!

Nok en ny uke og nye muligheter. Vi har øvet på kort gradering i hele dag, og klippetest skal vi ha allerede i morgen. På torsdag skal vi klippe denne klippen på modell, men jeg har ikke fått noen til å erstatte han som trakk seg... Så jada, starter uken med stress og bekymringer.

Uansett, i helgen jobbet jeg mine aller siste vakter på Granhøi. Det er et privat sykehjem som ligger i Gran, der jeg kommer fra. Jeg begynte å jobbe der i 2015, da jeg var lei av å være butikkmedarbeider på Coop og ønsket å jobbe enda nærmere mennesker. Planen den gangen var at jeg skulle bli vernepleier. Men heller ikke dette ble akkurat sånn som jeg hadde tenkt, og i dag har jeg jo et stort ønske om å bli frisør. Et kreativt yrke, som også dreier seg om mennesker.


Det var en veldig fin helg og en god avslutning på jobben. Litt hektisk med nye beboere hvor vi holder på med blodsukkermåling og insulinsprøyer - men det er bare gøy Så kjøpte jeg en blomst som jeg satte igjen på personalrommet på søndag, til mine fantastiske kollegaer som jeg er veldig takknemlig for. De har gitt meg utfordringer, og jeg har fått presset mine egne grenser, men de har også vært støttende, kommet med mange gode ord, og jeg sitter igjen med mange fine minner.Kommer absolutt til å savne arbeidsplassen min, men samtidig er jeg veldig klar for å satse 100 % på skolen og på frisøryrket. Det er nesten som en ny start Håper alle får en fin uke!


0 Kommentar

Siden sist

Postet av Veronica Holme den 18. Feb 2017

Hei! Allerede nesten en uke siden jeg blogget sist - siden den gang har vi hatt kombinasjonsklipp på skolen: økende lengder, like lengder og gradering. Mandag gikk til demonstrasjon, og så klippet vi både tirsdag og onsdag.

Tirsdag var det Valentines Day, så jeg og Kim dro på Gulating i Lillestrøm og spiste middag, og så avsluttet vi kvelden på Martins med et par øl. Det ble sent, og jeg var så trøtt på onsdag, men det var totalt verdt det. Trengte å tilbringe litt ordentlig tid sammen, bare prate og være oss to en liten stund.

På torsdag var det tid for klippetest - og jeg var så bestemt. Jeg tok meg god tid, og fikk fullført. Det som var best med klippetesten på torsdag var at jeg fikk noen "eye openers" og det var en utrolig deilig følelse. Jeg skjønte plutselig hvorfor de to siste fønene mine ikke har vært noe særlig bra, og jeg fikk endelig litt mer dreisen på kammen. Utrolig gøy.

Høyre side ble litt lenger enn venstre, og jeg hadde en guide for de like lengdene som var litt kort. Ellers kunne jeg også ha jobbet mye mer med fønen, for det ble litt for mye volum i bakhodet, og den var ikke godt nok polert. Jeg er veldig fornøyd med resultatet!

I går begynte vi med herreklipp - kort gradering, og skjegg. Det så utrolig vanskelig ut, så jeg gruer meg litt til mandag. Testen skal vi ha på tirsdag, og på torsdag skal vi klippe på modeller. Hadde modell, men han trakk seg, så det var ordentlig surt... Etter helgen er jeg nødt til å finne noen. Jeg har arbeidshelg, så derfor må bekymringen vente til mandag.

God helg


0 Kommentar

Søndagsinspirasjon: kort

Postet av Veronica Holme den 12. Feb 2017

Jeg klør i hårrøttene etter å få klippet av litt lengde... Kort hår er så deilig, og nå har ikke håret mitt hatt et møte med en saks på 6-7 måneder... Hjelp.

Håper alle har en fin søndag. Jeg nyter sofaen med samboeren før en ny uke og en ny klipp venter


0 Kommentar

Hår og Skjønnhetsmessen 2017

Postet av Veronica Holme den 11. Feb 2017

Hei!

I dag var jeg ute av sengen allerede litt over åtte. En rask dusj og en føn lærerne mine ville vært flau over senere, satt jeg på bussen på vei inn til byen. Hadde avtale med noen av jentene fra klassen om at vi skulle møtes og gå på Hår og Skjønnhetsmessen som er i Oslo Spektrum i helgen. Frokosten ble inntatt på Deli mens vi samlet troppene, og så gikk vi til Spektrum.

Så mye mennesker og så mye og se på! Stands fra leverandører, både kjente og ukjente merker. Ikke minst var det moro å gå rundt og snakke med kyndige folk. Vi fikk prøve et verktøy som kun klipper slitte tupper, veldig morsomt, og så traff vi på en dame som heter Vigdis Marthinsen. Hun har utviklet Dual Air. En ufattelig kul føner som får skuldrene ned, og som dermed gir en helt ny og annerledes måte å jobbe på. Vi fikk prøve og bruke den, noe som var en stor aha-opplevelse. I tillegg var Vigdis veldig hyggelig å snakke med. Det er stilig med folk som gjør noe banebrytende og stort for å lette andres hverdag.

Vi gikk forbi NM i frisering. Veldig mye inspirasjon å hente, noen mennesker er så kreative at jeg nesten har vanskelig for å tro at de har funnet på alt selv. På bildene over var det creative, day style, evening style og fashion style som skulle bedømmes.

Adam og Eva presenterte de siste trendene for L'Oreal Pro, og en av jentene i klassen, Soukaina Mabrouk (@hair.by.soukaina), var modell for Raia Sandhu, til venstre i bildet.

Vi fikk ikke med oss alt, men det var en stor opplevelse likevel Etter å ha sett ferdig gikk vi bort på Fiasco i Schweigaardsgate og fikk i oss litt mat og drikke. Nå har jeg mer eller mindre nettopp kommet hjem, og om en times tid skal jeg hente samboeren slik at han slipper å dra trillekofferten gjennom snøen hele veien hjem. Hvis du vil se video av "streetstyle" visningen til Adam og Eva med Eirik Thorsen (Grensen), Anne Lise Dale (Gamlebyen), Colombo Nilsen (Paleet), Steven "Pimjang" Moldskred (Nedre Slottsgate), Tonje Dahlen (Strøget), Raia Sandhu (Sjølyst) og Inger Lise Moa (Grensen) kan du gå inn på min Instagram - @vsholme heter jeg der! Ha en ellers super lørdag videre


0 Kommentar

Fredag

Postet av Veronica Holme den 10. Feb 2017

Hei! Endelig fredag og helg. Vi har hatt klippetest i økende lengder i dag, og det gikk ikke spesielt bra. Det gikk dårligere enn jeg hadde trodd, og jeg er ærlig talt skuffet. Jeg føler vel egentlig at jeg ikke kunne gjort det så mye bedre, og det er både godt og vondt. Godt fordi ja, jeg gjorde mitt beste, og vondt fordi mitt beste ikke er særlig bra. Å skrive dette sitter litt langt inne, men hvis jeg først skal blogge kan jeg like gjerne være ærlig og åpen. Det å prøve noe nytt skal være både oppturer og nedturer. For noen skal det være vanskeligere, og noen må jobbe hardere enn andre. Jeg skulle gjerne vært et naturtalent, men jeg må nok bare innse at jeg tilhører den gruppen som må jobbe beinhardt.

Jeg fikk tatt en lang prat med mamma etter skolen, og det hjalp mye. Samboeren ringte også hjem fra firmatur i Tyskland. Etter å ha holdt tårene inne lenge var det godt å få ut frustrasjonen. Ja, jeg gråt over en klippetest. Skuffelsen føltes enorm etter en lang og hard uke. Etter en liten trøstemiddag fra McDonalds (BigMac, pomfri, Cheese Burger, cola, sjokolade milkshake og eplepai) senere, ble humøret bedre. Jeg må bare bite tennene sammen og jobbe enda hardere på mandag. Det finnes ikke rom for å gi opp når det er dette jeg vil. Jeg vil, og jeg skal.

Resultatet av økende lengder. Du kan se hvordan dukken så ut i går her.

I dag gikk Hår og Skjønnhetsmessen av stabelen i Oslo Spektrum, og dit skal jeg i morgen sammen med noen av jentene i klassen - det gleder jeg meg veldig til!


0 Kommentar

Økende lengder: dag 2

Postet av Veronica Holme den 9. Feb 2017

I dag har vi hatt forberedelsesdag til teori- og klippetest i morgen. Teorien er en del av selve klippetesten, og vi bør ikke bruke mer enn 30 minutter, men den er som regel ikke så stor. Noen spørsmål og litt tegning. Jeg kom så vidt gjennom hele klippen i dag, så jeg er veldig spent på morgendagen... Håper jeg klarer å fullføre.

Dagens resultat av økende lengder.

Jeg har øvd litt hjemme, gått gjennom klippen i hodet x antall ganger, så nå må jeg lade opp og bli klar til å bare klinke til Heldigvis er det fredag i morgen, og jeg er såå klar for helg!


0 Kommentar

Oppsett: svinekam og lokketopp

Postet av Veronica Holme den 9. Feb 2017

Svinekam er forferdelig vanskelig... Denne dagen forsvant dukkehodet nesten ut vinduet.

Lokketopp gjorde jeg på ekstraundervisning sammen med en av lærerne, Tina, og det var moro. Skjønte ikke noe særlig av det i timen, så det var godt å få litt en-til-en oppfølging.


0 Kommentar

Opprulling og resultat

Postet av Veronica Holme den 9. Feb 2017

I løpet av de første ukene hadde vi opprulling og oppsett. Opprulling hadde jeg gjort før i forbindelse med jobb, så jeg visste hvordan jeg skulle feste dem, men jeg hadde aldri tenkt over hvordan man egentlig skal rulle opp - systematisk og nøyaktig.

Rullene fikk sitte i over natten, og så fikk vi ta de ut dagen etter, for å gjøre oppsett.

Snakk om fine krøller! Skikkelig Hollywood feeling


0 Kommentar

De første ukene

Postet av Veronica Holme den 9. Feb 2017

Hei hei!

Jeg kom hjem fra skolen for en liten stund siden og har nettopp laget meg litt mat. Tenkte jeg skulle blogge litt om dagen i dag, men først vil jeg gjerne fortelle litt om de første dagene på skolen!

Vi startet opp 3. januar, og den aller første uken handlet om teori. Hudens oppbygning, hårets oppbygning, service og kommunikasjon, trend og stilhistorie, fagterminologi og alt annet vi måte vite før vi kan gå berserk i praksisrommet. Men det aller første vi fikk gjøre av praktisk arbeid var vask av hår og hodebunnsmassasje på hverandre! Det var utrolig gøy, og en veldig fin måte å "bryte isen" med hverandre litt. Vi maser nå om å få ha en ny sånn dag, etter at vi lært en hel del om styling og vask siden dette, hehe.

Etter vask og massasje ble det selvfølgelig tid til tørk og styling. Jeg samarbeidet med Caroline denne dagen - verdens beste jente.

Vi storkoste oss denne dagen


0 Kommentar

Økende lengder

Postet av Veronica Holme den 7. Feb 2017

Hallo!

I dag fikk vi nye dukker på skolen, og det var morsomt å få tilbake det lange håret å jobbe med. Og så var det godt å få satt den forrige dukken langt inn i skapet. Etter både hel form, minskende gradering, økende gradering og parallell gradering ser hun ikke spesielt flott ut. Stakkars...

Uansett, ny dukke og nye muligheter! De neste dagene går på å øve til klippetest på fredag Jeg er nødt til å ha tunga rett i munnen dersom jeg skal få til denne klippen ordentlig og få litt revansj på forrige ukes parallelle gradering. Håper konsentrasjonen er på min side.

Jeg tenkte jeg skulle lage noen innlegg disse dagene om ting vi har gjort tidligere på skolen, og prøve å lage minst ett innlegg hver dag, tjohei

Minner om instagram (@vsholme) og tumblr her.


0 Kommentar

Mitt første blogginnlegg

Postet av Veronica Holme den 6. Feb 2017

Hei!

Da er jeg klar til å skrive mitt første blogginnlegg - etter hele 5 uker på skolen. Rart å være student etter nesten 3 år i jobb, men utrolig gøy å få lov til og drive med noe jeg interesserer meg for. Og i tillegg vite at man er ett steg nærmere en utdanning og et yrke. Et yrke jeg forhåpentligvis kan ha i mange år

Skolen hittil har vært imponerende. På 5 uker har vi lært teori, alt fra hårets oppbygning til service og kommunikasjon, hodebunnsmassasje og vask, opprulling og oppsett, ulike føn teknikker, og styling. Vi har også allerede vært gjennom en del klippeteknikker, som hel form, ulike graderinger, og like lengder. Det er helt utrolig hvor fort det går og hvor mye vi har lært på kort tid. Tiden flyr når man har det gøy!

De første ukene har vært bra, og i klassen finnes det så mange fine mennesker. Jeg er veldig takknemlig for at jeg får oppleve dette halvåret med denne gjengen

Jeg skal forsøke å holde bloggen gående gjennom de neste 4 månedene, og du må gjerne følge med videre! Jeg er også aktiv på Instagram, @vsholme, hvis du har lyst til å følge meg der. Er også aktiv her, klikk deg gjerne inn for litt inspirasjon.


0 Kommentar

Powered by: Bloc