MANNEN BAK HÅRET | OSLO RUNWAY
Adam og Eva Skole og Akademi

Adam og Eva Skole og Akademi

MANNEN BAK HÅRET | OSLO RUNWAY

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 25. Jan 2018

TEKST: FAY SKOGSTAD

Det går mot den syvende utgaven av Norges motearena, OSLO RUNWAY. Som kreativ leder i Adam og Eva gruppen, eier av Adam og Eva Grensen, hårstylist for Pudder Agency og hovedteamleder under Oslo Runway, skjønner vi at vi har med en travel mann å gjøre. Men Eirik Thorsen setter allikevel av god tid til en morgenkaffe og intervju med oss mellom slagene.


"Hovedoppgaven som teamleder

er å tolke visjonen om hår og uttrykket

designeren ønsker å få til live."


Oslo Runway er Norges moteuke. For de som ikke kjenner så godt til konseptet, kan du fortelle litt om hva det er?
Oslo Runway er en plattform der ulike designere viser frem sine kommende kolleksjoner. I tillegg har Oslo Runway igjen gått sammen med Bik Bok og arrangerer Bikbok Runway Awards. Ett supert konsept om å anerkjenne og løfte frem unge, lovende designertalenter. De nominerte får vise frem sine kolleksjoner og en heldig vinner får en pengepremie på 100 000 NOK. Pengene er øremerket produksjon av ny kolleksjon. Vinneren gis i tillegg en full visning under OSLRW februar 2018, samt en mentor hos BIK BOK, dersom designer melder behov for dette.

FOTO: FREDRIK AUSTAD


Oslo Runway er en litt mindre arena enn hva tidligere Oslo Fashion Week var, hva er positivt med det?
This is PR som står bak Oslo Runway og har gjort en veldig god jobb. Alt er veldig strukturert og satt i plan, slik at det er enkelt å forholde seg til. Dette er også kanskje fordelen med at det er en litt mindre arena, men det vil absolutt ikke si at det er mindre å gjøre.
Personlig føler jeg også det er blitt mer fokus på mote, som det burde, og ikke bare om kjendisene som er tilstede. Her synes jeg pressen har vært med å gjøre en god vinkling av Oslo Runway.

Du er ofte satt til å være teamleder på hår under visninger, kan du fortelle litt hva det innebærer?

Hovedoppgaven som teamleder er å tolke visjonen om hår og uttrykket designeren ønsker å få til live. Vi har en lookdays på Adam og Eva Skolen med designer, hår og makeup, hvor vi går i gjennom alt, og det blir testet på en modell. Designer har stort sett en veldig klar visjon om hvordan ferdig resultat skal se ut, så det er veldig viktig å lytte som teamleder. Skulle designer komme med forslag på «utdatert hår» eller kanskje ingen klar visjon, er det teamleder sin oppgave å hjelpe til med forslag og tips.


Og til slutt et lite tips om hårtrendene for sommeren 2018?

90-tallet er en tydelig referanse i trendbildet når det kommer til hår nå. Vi kommer også til å se mange varianter av luggen dette året, der det aller mest fremtredende blir gardinluggen som er «litt for lang» og kan brukes både rett frem og dratt til siden. Denne looken har klare 70-tallsreferanser, men kler egentlig de aller fleste stiler. Det som er viktig er at en tar hensyn til hårtekstur og ansiktsform når en bestemmer lengde, forteller han

Ønsker du å følge Eirik Thorsen sine fotspor? Start din frisørutdannelse her hos oss.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc