Føneteknikker & varmeverktøy
Susan Magnussen

Susan Magnussen

Føneteknikker & varmeverktøy

Postet av Susan Magnussen den 21. Jan 2015

Denne uken har vi hatt fokus på styling!

De fleste føner og styler håret med ulike varmeverktøy etter vask for å få den formen som ønskes på håret. Men det er ulike føneteknikker som kan bidra til å få håret til å legge seg riktig på hodet. Første dagen hadde vi demo i helform og rundbørste føn, noe som jeg syntes gikk veldig greit siden det er slik jeg pleier å style mitt eget hår. Deretter hadde vi en dag med bølge og retnings føn. Dette var to ulike føneteknikker som var utfordrende for de fleste. Da er det positive at vi får flere muligheter for å øve på dette fremover. Man kan aldri gi opp! :-)
Etter dager med føneteknikker gikk vi videre til varmeverktøy, noe jeg syns er gøy. Vi skulle håndtere både krølltang, rettetang, syl og krepptang. Da vi så på lærerne ha demo på varmeverktøy fikk vi se hvor mange ulike krøller man kan danne med de ulike varmeverktøyene. Vi fikk prøve hele dagen idag på å lage ulike krøller på dukker og deretter lage fine krøller på hverandre.
Jeg føler dette med krølltang er noe jeg klarer å håndtere, men at det er litt utfordrende eller uvant å bruke rettetang for å krølle håret. Etter min mening føler jeg at krøllene blir finere med rettetang om man får det til slik at de legger seg fint langs ansiktet. Dette er noe jeg tror man får fort inn i hendene når man gjør det oftere.
Imorgen er det tid for å begynne med klipp!! Jeg gleder meg og ser frem til en dag med nye erfaringer med saks! Dagene begynner heretter med saksetrening på morgenen og tøying av rygg, håndledd og nakke på slutten av dagen. Dette er svært viktig for å forebygge mot skader senere i en arbeidsdag som inneholder mye håndarbeid og stillestående bevegelser.


Her er bilde av min partner som jeg krøllet på slutten av dagen, og her brukte jeg en syl for å få frem fine krøller i et lang, naturlig hår.
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc