Bølgeføn og Retningsføn
Marianne Øsleby Klæstad

Marianne Øsleby Klæstad

Student

Bølgeføn og Retningsføn

Postet av Marianne Øsleby Klæstad den 24. Aug 2015Bølgeføn


I dag har vi lært to ulike føn metoder, den ene som heter Bølge føn, som du kan se her på bildet. Opprinnelig kommer denne hårfrisyren fra 1930-1940 tallet som var svært populært og en veldig lekker look.

Dette er ingen enkel sak, og jeg kan bare tenke meg hvor vanskelig det hadde vært om jeg skulle ha lagd bølge føn på meg selv flere ganger i uka.

Når våre flinke lærere som har gjort dette en god del viser oss hvordan man gjør det, ser det veldig enkelt ut! Jeg tenkte helt ærlig at dette ikke var noe problem og dette skal jeg klare! Men... der tok jeg feil. Det å bare ha denne kammen, i metall i håret på modellen, føne dette så fint du klarer, er vanskelig. Du skal også ikke brenne deg samtidig.

Grunnen for at vi bruker metall kam er for å ikke smelte kammen med varmen fra føneren på modellen sitt hår og deretter ødlegge håret til kunden. Vi er så heldige som kan øve masse på dette før vi er ferdige på skolen og skal videre ut i lære.

Retningsføn


Retningsføn er den andre hårfrrsyren vi har lært oss i dag. Dette er en maskulin hår look også veldig krevende! Det vi gjør da er at vi begynner helt bakerst i håret ved nakken og lager volum med føneren ved å føne fra venstre til høyre for å ikke få en S i bakhodet.

Det var veldig spennende å se hvordan dette ble og hvordan man skulle gjøre dette. Vi skulle lage en firkant ut av hår!
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc