Aldri dropp allergitest.
Rosalind Opdal

Rosalind Opdal

Student

Aldri dropp allergitest.

Postet av Rosalind Opdal den 19. Okt 2015

Mandag

Mandagen sist uke starta med at jeg farget Anette.
Anette sitt hår så slik ut:Anette ville bli en mer kobberbrun, så vi startet med en avfarging for å se hva vi hadde under rødfargen.
Da så det slik ut (her ser vi blekingen som ble gjort for 2 år siden i spissene):
Hun hadde en 1-2 cm lang ettervekst med sin naturlige hårfarge så vi startet med å farge den i en naturbrun blandet med den kobberbrune vi ville ha.
Varme toner setter seg bedre innerst i "den varme sonen" så her må vi ikke ta for sterk rød selvom fargen ikke har rødt i fra før.

(stjal Caroline sine snaps)

Etter dette fortsatte vi med enda mindre kobber blandet inn i fargene som skulle ut i lengdene, grunnet at håret hennes var så rødt fra før.
Da vi hadde skylt ut fargen og fønet håret så vi at spissene hadde blitt en lysere brun, grunnet at hun hadde lyse tupper fra tidligere bleking. Derfor gikk vi tilslutt over med en minicolor i vasken.
Da ble resultatet mye mer jevnt og fint, og jeg ble relativt fornøyd.
Her er det endelige resultatet:


Onsdag
Onsdagen var vi to og to som skulle samarbeide om å farge en modell.Jeg hadde skaffet oss en modell med hår som så slik ut (satt opp i små buns foran,fordi vi glemte å ta bilde før det var gjort):Tord ville bli grå, og det er litt av et prosjekt i og med at han lå på en tonehøyde 5 og vi måtte lysne håret hans 5-6 toner for å få til en sølvfarge. MEN vi var heldige fordi han hadde det som kalles "jomfruhår", hår som aldri har blitt farget før.

Vi startet med å putte bleking med 20 volume vannstoff i etterveksten (dette fordi hodebunnen kan bli kjempevond av sterkere) og gikk deretter videre til å ta bleking med 30 volume i lengdene.
Her var feilene allerede gjort desverre...
Noe vi ikke innså.

Vi skyldte ut blekinga etter full virketid (50 min) og vi så at innerst ved hodebunnen var det nesten helt hvitt (varmen fra hodebunnen hjelper på blekinga) og utover var fargen mer orange/gul.
For å dempe den orange/gule fargen i lengdene brukte vi en blå shades farge.
Dette fordi blå er på motsatt side av fargesirkelen og er da motfargen til orange for å nøytralisere.
Etter dette så vi at fargen var en klar perfekt sølv i etterveksten, mens en grumsete brunaktig i lengdene. Derfor bestemte vi oss for å gå over med en mørkere grå/sølv i etterveksten og en lysere i lengdene.Da vi skyldte ut denne, ble resultatet fortsatt ikke som planlagt, men hodebunnen til modellen var så kjørt og vi hadde ikke mer tid, så vi måtte avslutte for dagen.

Her er resultatet:
Blekingen skulle ha blitt påført i lendene først, og deretter i etterveksten, grunnet at varmen fra hodebunnen vil hjelpe å lysne fortere. Hadde vi tenkt over dette før hadde nok hele fargen blitt mye finere.
På den positive siden lærer vi nye ting hele tiden, og spesielt når vi feiler!

Til vår store forferdelse skjedde det ingen vil at skal skje med ens modell eller kunde eller hva det måtte være.
Vi farget modellen vår med håp om at det ville gå helt fint at vi ikke tok en fargetest 48 timer i forveien.
...
Vår modell fikk superallergisk reaksjon på fargen og vi kommer aldri til å droppe allergitest igjen, for å si det sånn.

Jeg vil si at jeg kommer til å nekte å farge noen som aldri har farget håret før uten en allergitest noen gang igjen, fordi denne opplevelsen var så ubehagelig, og den hodebunnen så ufattelig vond ut.
Herregud.

Lær av våres feil, og ALDRI dropp en allergitest.


Nå skal jeg snart ut i praksis og jeg gleder meg som en liten unge på julaften!

Håper alle har hatt en strålende mandag!

God natt!
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc