Mannen bak håret | Oslo Runway
Adam og Eva Skole og Akademi

Adam og Eva Skole og Akademi

Mannen bak håret | Oslo Runway

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 30. Aug 2016


TEKST: FAY SKOGSTAD | FOTO: FREDRIK AUSTAD


Stillheten har nå lagt seg litt over moteoslo. Forrige uke var vi gjennom den tredje utgaven av Norges nye moteuke, Oslo Runway. Som kreativ leder i Adam og Eva gruppen, eier av Adam og Eva Grensen, hårstylist for Pudder Agency og hovedteamleder under Oslo Runway, skjønner vi at vi har med en travel mann å gjøre. Men Eirik Thorsen setter allikevel av god tid til en morgenkaffe og intervju med oss mellom slagene."Hovedoppgaven som teamleder

er å tolke visjonen om hår og uttrykket

designeren ønsker å få til live."Oslo Runway er Norges nye moteuke. For de som ikke kjenner så godt til konseptet, kan du fortelle litt om hva det er?
Oslo Runway er en plattform der ulike designere viser frem sine kommende kolleksjoner, i dette tilfelle vår/sommer 2017. Uken startet med Bikbok Awards, ett supert konsept om å anerkjenne og løfte frem unge designtalenter. De nominerte får vise frem sine kolleksjoner og en heldig vinner får en pengepremie på 100 000 NOK. Pengene er øremerket produksjon av ny kolleksjon eller bestilling av varer til salg. Vinneren gis i tillegg en full visning under OSLRW februar 2017, samt en mentor hos BIK BOK dersom designer melder behov for dette.


FOTO: EIRIK THORSEN


Oslo Runway er en litt mindre arena enn hva Oslo Fashion Week var, hva er positivt med det?
This is PR som står bak Oslo Runway og har gjort en veldig god jobb. Alt er veldig strukturert og satt i plan, slik at det er enkelt å forholde seg til. Dette er også kanskje fordelen med at det er en litt mindre arena, men det vil absolutt ikke si at det er mindre å gjøre.

Personlig føler jeg også det er blitt mer fokus på mote, som det burde, og ikke bare om kjendisene som er tilstedet. Her synes jeg pressen har vært med å gjøre en god vinkling av Oslo Runway.

Du er ofte satt til å være teamleder på hår under visninger, kan du fortelle litt hva det innebærer?
Hovedoppgaven som teamleder er å tolke visjonen om hår og uttrykket designeren ønsker å få til live. Vi har en lookday med designer, hår og makeup, hvor vi går i gjennom alt, og det blir testet på en modell. I denne omgang holdt dette sted i Adam og Eva Skolen sine lokaler. Designer har stort sett en veldig klar visjon om hvordan ferdig resultat skal se ut, så det er veldig viktig å lytte som teamleder. Skulle designer komme med forslag på «utdatert hår» eller kanskje ingen klar visjon, er det teamleder sin oppgave å hjelpe til med forslag og tips.


FOTO: ANNABEL ROSENDAHL


Hvor lang tid i forveien starter forberedelsene?
Vi starter nok effektiv planlegging ca. 2-3 måneder i forveien. Jeg og Charlotte Kolltuft (Leder Adam og Eva Akademiet) jobber tett i denne fasen. Her finner vi ut hvem som skal jobbe under uken, av ulike teamledere og assistenter. Alle i Adam og Eva Gruppen (frisører og lærlinger) har mulighet til å bli med å jobbe under slike arrangementer, men de må ha gjennomført Akademiet Basic Trinn 4, som et minimum krav.


Nå fyrer det straks løs med fler Fashion Week verden over, og du har selv bidratt på hår i New York, London og København. Er det stor forskjell fra lille Oslo til de veletablerte moteukene i utlandet?
I utgangspunktet ikke. Det er lagt opp ganske så likt, men i et litt høyere tempo. Der er det mange flere modeller som skal gå flere visninger på kort tid, så da handler det om å være effektiv. Men «looks» og alt er planlagt i forkant, så man vet hva man skal gjøre til enhver tid.


Oslo Runway har hatt pressevisninger, der blant annet du har deltatt. Kan du fortelle litt hva det er?

En pressevisning er en liten visning i etterkant av «hovedvisningen», hvor hår, makeup og av og til designer er tilstede. Her forteller vi litt i dybden om inspirasjonen bak hver look, produkter som ble benyttet og designer forteller litt om tanken bak kolleksjonen og visningen.

FOTO: MATHILDE SMEDSTAD


Hva blir hårtrendene for 2017?

Vi ser at 2017 byr på selvsikkerhet i hvert enkelt individ. Naturlig tekstur er et lite nøkkelord. Fremhev det beste ved personen, bølger, krøller, fall eller rett. Alt er lov, men det skal være gjennomført og planlagt. Varier med skiller, stramme hestehaler og tydeligere looker. Ikke alle trenger å være like, er vel mitt beste tips.0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc