Forberedelse til klippetest i kort gradering ✂️

Forberedelse til klippetest i kort gradering ✂️

Postet av Kevin Dang den 30. Sep 2016

God kveld alle sammen! Vet jeg har skrevet det før, men tiden går ekstremt fort. For nå er det ikke lang tid igjen, før vi skal begynne å gå fra dukkehode til modeller. Vi har nå beveget oss til siste klipp, som er kort gradering | kort herreklipp med høy gradering.

Det ser alltid så enkelt ut når lærerne viser det på demo, men det er det altså ikke. Vi bruker en metode som kalles for saks over kam. Til å begynne med så var dette veldig vrient, men så fort jeg fikk begynt å klippe litt så gikk det litt bedre. Jeg vil tro det vil være mye enklere å klippe en kort gradering når håret er såpass kort i nakke. For akkurat nå så føles det litt vanskelig, spesiellt fordi det er så mye hår å gre gjennom.

Denne klippen skal klippes i tørt, men om håret er langt så gjør vi dette i vått tilstand. Da deler vi håret inn i en hestesko i indre området, 1/2 cm over det bredeste partiet på hodet. Deretter klipper vi litt hår i en gradering, dersom det er langt. Om ikke så er det bare å føhne håret rett ned ved bruk av denmanbørste, kam eller fingrene. Når håret er tørt er starter man bare rett på saks over kam og jobber seg oppover for å få jevn en gradering. Det er viktig å ikke klippe litt her og der. Jobb et punkt fra start til stopp før man beveger seg videre. Da blir klippen så mye finere og man slipper feil og en hakkete gradering.Sånn ser altså dukken min ut. Jeg føler meg litt klar til klippetest på mandag, men siden vi har klippet så lite så er jeg litt usikker. Vi har brukt tiden mest til å file bort rusk og få rene linjer, så det føler jeg meg ganske OK til.

Også er det helg nå! Skal slappe av helt siden jeg er syk. Ikke gøy med halvveis tett nese, rennende nese, småhosting og slapp i kroppen.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc