​Bob Recine sin høyre hånd | Caroline Kristoffersson
Adam og Eva Skole og Akademi

Adam og Eva Skole og Akademi

​Bob Recine sin høyre hånd | Caroline Kristoffersson

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 19. Okt 2016

Bob Recine hadde nok ikke en klar plan om å bli hårstylist da han spilte i punkband på 70- tallet, men et møte med Andy Warhol som introduserte han for den legendariske frisøren Jean Louis David forandret livet. Bob er nå en verdenskjent hårstylist og artist som jobber for de største motehusene og motemagasinene i verden. Store navn som Lady Gaga og Angelina Jolie er bare et lite knippe av en lang liste." He`s creative, a dreamer,

futuristic. Loved

by the trendiest designers.

Bob Recine is a

master of hairstyle ".

Vogue ItaliaEn drøm i oppfyllelse

I juni 2016, siste dagen i utplasseringen fra Adam og Eva Skolen, ble Caroline Kristoffersen spurt om hun kunne tenke seg å jobbe sammen med Bob Recine under årets Uncontaminated – Oslo Fashion Art festival, som nylig gikk av stabelen. Caroline var aldri i tvil om svaret, selvfølgelig ville hun det!

Samarbeidet og planlegging av utstillingen;Blood, Stones and Certain Beasts startet i juli og har stått på frem til nå. Caroline forteller at mesteparten av dialogen har foregått via telefon og mail, siden Bob Recine har base i New York.


FOTO: JONAS LAUMANN - WHO DARES MEDIA


Arbeidsdagene
Det var 100% jobb som fersk lærling i Adam og Eva Strøget på dagtid, og samarbeidet med Bob på fritiden. Og ta på seg et stort oppdrag krever mye jobb, men heldigvis er Caroline en jente med bein i nesa og med stor arbeidsglede.

«Jobben jeg gjorde gikk i all hovedsak ut på å forstå kunstneren sin visjon med utstillingen. Han hadde en veldig klar idè om hvordan han ønsket at ting skulle være, men var også åpen for innspill av meg under prosessen, det gjorde samarbeidet ekstra gøy», smiler Caroline. Videre var det å skaffe alt av remedier som skulle til for å få utstillingen perfekt. Et av de største prosjektene var å få tak i flere bilvrak, som skulle henges opp etter taket. Dette var lettere sagt enn gjort, men etter flere besøk og etter hvert tryggling fikk Caroline til et samarbeid med et bilverksted som var villig til å hjelpe.Personlig assistent
Uken før Uncontaminated – Oslo Fashion Art Festival var i gang ble Caroline spurt om å være Bob Recine sin personlige assistent under hele hans opphold i Norge. Jobben innebar å ha full kontroll på hans kalender. Holde han oppdatert på alt av møter, eventer og intervjuer han skulle være med på, og være tilstede til enhver tid. «Og få en slik forespørsel er i seg selv et privilegium, og etter mye kontakt og god dialog med Bob Recine i forkant, var dette utrolig hyggelig. Vi hadde veldig god kjemi og Bob Recine er utrolig profesjonell på alle plan, så det er en lett mann å forholde seg til», forteller hun.


New York Fashion Week

Etter en intensiv uke med Fashion Art Festival, med mye opplegg, fikk likevel Caroline og Bob tid til å bli godt kjent. Og man skal ikke se bort ifra at de jobber sammen på et senere tidspunkt. Bob Recine jobber ofte under de store moteukene i verden og neste er New York Fashion Week i 2017. Om Caroline blir assistent her er vanskelig å si, men de er begge enige om at samarbeidet i Norge ga mersmak og at de vil holde kontakten.


TEKST: FAY SKOGSTAD FOTO: FAY SKOGSTAD1 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc