Utplassering | nye erfaringer
Adam og Eva Skole og Akademi

Adam og Eva Skole og Akademi

Utplassering | nye erfaringer

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 16. Nov 2016

Elevene ved Adam og Eva Skolen har nettopp kommet tilbake etter to uker praksis i salong. Dette er de første ukene av totalt seks uker elevene har praksis i salong under semesteret. Neste periode er i desember. Vi tok en liten prat med to av våre elever om opplevelsen de hadde ute i salong.

TEKST OG FOTO: FAY SKOGSTAD


Hva slags erfaringer har dere gjort dere i utplassering?

Marte: At det omhandler mye mer å jobbe i salong. Alt fra kundebehandling, organisering av produkter til holde salongen i orden. Noen tenker kanskje det er en «vaskeperson» som kommer og ordner, men det er det ikke. Som ansatt har du et ansvar og det gjør jo at man får et stort eiersakp til salongen, det likte jeg.

Natalie: At det var så stort fokus på arbeidsstillinger. Til og med hvordan stå riktig å brette håndklær. Salongen hadde besøk av en fysioterapaut som holdt en workshop for alle ansatte, og viste til øvelser man kunne benytte for å holde helsen og kroppen i fin form, selv med et mer statisk yrke.


Hvilket inntrykk har dere fått av frisøryrket etter disse to ukene i salong?

Marte: At det er et utrolig morsomt og allsidig yrke. I tillegg elsker jeg variasjonen jeg ser yrket byr på, ingen dag er lik. Man kan i tillegg utvikle seg hele tiden og få nye erfaringer og kurs.

Natalie: Inntrykket etter disse to ukene er at det er så stort som jeg forestilte meg. Med det mener jeg at som frisør har du uendelig med muligheter; du kan jobbe i salong kombinert med å undervise, jobbe på ulike show/arrangementer og du aldri blir utlært.


Kan dere fortelle litt om oppgavene dere måtte gjøre under ukene?

Marte: Det var gøy med oppgaver og jeg benyttet stort sett familie som modeller. Vi hadde farging av vipper og bryn, observasjoner og føn. I løpet av disse to ukene var det også tid for å øve på andre ting og observere flere klipp og farger gjort av frisørene i salongen. Dette ga kjempe inspirasjon!

Natalie: Oppgavene var spennende og jeg avtalte med Eirik Thorsen i salongen med tanke på observasjon av klipp og farge. Da kunne han gå over listen sin og se når han hadde en kreativ behandling han ønsket å vise, det var veldig inspirerende.


Har dere fått noen nye mål og drømmer?

Marte: Det har jeg nesten fått hver dag igjennom hele skolehalvåret, siden vi lærer så mye nytt hver dag og jeg ser at ting er mulig! I tillegg ble jeg veldig inspirert i utplasseringen ved å se at lærlingene i salongen har nådd så langt på kort tid. Det ga veldig mersmak til å stå på!

Natalie: Siden jeg var 15 år har jeg hatt en drøm og bli flink på å klippe krøller! Den drømmen ble bare sterkere under utplasseringen, da jeg skjønte at det er utallige måter å klippe krøller på. De var flinke i salongen jeg var utplassert i til å vise, og gi ulike råd og tips til klippeteknikker. Det var også ekstra gøy å høre at selv de du ser opp til som frisører også utvikler seg daglig! Altså det er et yrke du hele veien kan utvikle deg i, det er utrolig spennende!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc