Nært på - elev Maria

Nært på - elev Maria

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 11. Mai 2021

Hvem er Maria? 

Maria er solstrålen som sitter på bakerste rad i klasserommet. Jeg er nok en av de som er kjent for å snakke mest både i og utenfor klasserommet. Jeg flyttet til Oslo for litt over tre år siden for å utdanne meg som makeupartist og har jobbet som det siden, både fast og som freelance. I høst ble det veldig tydelig at hobbyen min med å klippe håret til venninner hadde vokst til å bli mye mere enn en hobby og jeg valgte å finne veien tilbake til skolebenken for å utvikle meg både faglig, kreativt og ikke minst som person.


Hvordan falt valget på Adam og Eva Skolen? 

Rykte, god skole, hva vi skulle lære gjennom semesteret, være blant de beste og ikke minst strekke meg for å lære mest mulig. 


Frøken covid har hatt kontrollen i over et år nå. Hvordan har hverdagen som «coronastudent» vært? 

 Jeg har nok ikke kjent det på samme måte som mange andre, for meg så har det vært en balanse mellom det å være på skolen og hjemmeskole. Jeg ville ikke bytte ut dette halvåret med noe annet, for jeg føler jeg har fått så utrolig mye ut av det. Innimellom har det vært mye å ta igjen, men lærerne stiller opp, så vi har fått med oss alt vi skal lære. 

 

Ditt fineste/beste frisørstudent minne? 

Her har jeg veldig mange gode å velge mellom, men det som er felles for nesten alle av minnene, er at de er sammen med klassen. Nå de siste ukene har jeg hatt herre - fordypning og der fikk vi muligheten til å lære å barbere med kniv. Det tok ikke lang tid før det var litt kjedelig å barbere på ballonger og vi gikk over til å barbere ansikt, legger og armer i stede. Ingen ble skadet i prosessen (heldigvis), men det ble mye latter og en lærer som måtte riste litt på hode av oss!:)


 

Et annet minne er når vi hentet dukkehoder til hjemmeundervisning og gjengen som ikke liker å stå opp tidlig, møtte opp kl 08.00 bare for å få sett hverandre! Vi har også fått prøve oss på litt ekstraundervisning, og jeg er litt usikker på om vi fikk trent mest lattermuskler eller mengdetrening!

 


Totalt 7 uker i løpet av skolehalvåret tilbringer dere på utplassering i salongen. Du har tilbrakt 2 uker på Adam og Eva Fornebu, kan du fortelle litt om opplevelsen? 

 Jeg elsket det! Det var mye nytt og en bratt læringskurve, men arbeidsmiljøet og de fine jentene som jobber der gjorde det til en drøm. Jeg følte jeg kunne være meg selv og følte jeg hørte hjemme her! Skolehalvåret går mot slutten, og en spennende læretid står for tur. Hva har vært det beste med frisørutdannelsen så langt? 

Helt klart det å lære noe nytt! I tillegg har jeg har fått muligheten til å gjøre så mye ut av det som jeg vil, så her har jeg fått brukt timesvis på å tegne arbeidstegninger. Den andre beste tingen er de jeg går i klassen med. De har gjort dette året helt fantastisk, med mye latter. 

 

Hva er dine mål og drømmer for fremtiden? 

Jeg elsker å jobbe med mennesker og det å få være kreativ! Så jeg håper at jeg får fortsette å ha hobbyen min som jobb. Jeg har lyst til å bli en utrolig dyktig frisør, som folk har tillit til.

 

Hva vil du si til andre som sitter med frisørdrøm i magen? 

Kjør på! Du får til det du setter deg som mål og er villig til å jobbe for. For meg så har dette skoleåret gitt meg utrolig mange viktige ting, både faglig og sosialt. 


Tusen takk for at du tok deg tid Maria, du er en sann gledesspreder og vi gleder oss til å følge deg i videre mot "frisørdrømmen"! Vil du gå i Maria sine fotspor, søk idag!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc