elinamalmberg

elinamalmberg

Student

Pretty Woman - bakom kulisserna i kampen på den perfekta svinekammen

Postet av elinamalmberg den 21. Aug 2014
Igår, onsdag, var det äntligen dags att få testa på lite mer praktiskt arbete: Opprulling och Oppsett stod på timeplanen.
Men innan det var dags att kasta sig över hårrullar och tuperingskam så skulle vi sätta oss ner och planera vad vi skulle göra och dessutom en tegning över hur slutresultatet skulle bli och hur vi skulle rulla upp håret.
Att man gör sådant förarbete innan var något helt nytt för mig och jag satte plötsligt stor pris på att jag gick Bild och Form på gymnasiet (videregåede)

På onsdagen arbetade vi i en grupp på tre men idag fick jag arbeta ensam. Lite enklare på ett sätt när det gällde planeringen men halvvägs igenom insåg jag att just idag kanske inte var dagen att testa att rulla upp med de mindre rullarna när det bara är ett par händer som arbetar (det blev 34 stycken till sist!)
Jag inspirerades av dockans rödbruna hår och tänkte försöka mig på en klassisk svinekam (svinrygg) á la Julia Roberts i Pretty Woman.
Kanske inte så nyskapande direkt men tänkte att nu ska jag lära mig klassikerna och jag ska lära mig att göra det ordentligt! 
Kreativiteten och experimenterande får komma senare när jag har mer erfarenhet!
(det är EXAKT den här scenen jag tänker på när jag hör "svinekam")

Efter en timmes borstande och tuperande var det till sist att dags att börja forma håret till slutresultatet. Bestämde mig för att gå ifrån 80-tals lockarna och göra en mer modern twist på det hela.
Och twist blev det bokstavligen!
Här har vi slutresultatet: tadaaa!Från och med den här dagen så har jag insett att inte ens den enklaste uppsättning är särskilt enkel ;)

Imorgon är det dags fön-teknik och det ser jag verkligen fram emot. Med tanke på att jag aldrig har fönat mitt hår av en annan grund än att bara eh....torka det (?) så är det här något som jag tror att jag kommer lära mig otroligt mycket av!2 Kommentarer

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.