elinamalmberg

elinamalmberg

Student

Ögonbrynen är för ögonen som taket på ett hus

Postet av elinamalmberg den 7. Sep 2014

Förutom hår så har jag ju som tidigare nämt även tänkt att skriva en del om make up här i bloggen och nu skulle jag vilja skriva lite om just en del i vårt utseende som jag är väldigt fokuserad på:
Ögonbrynen.


Före och efter - Stor skillnad eller hur?
Personligen är brynen bland det viktigaste för mig och om jag till exempel får välja mellan att gå ut utan att fylla i brynen eller ta på mascara så väljer jag definitivt att prioritera brynen.


"Ögonbryn är för ögonen som taket är för ett hus"

Jag minns inte vart jag hörde eller läste detta för första gången för något år sedan men det är något som jag ganska ofta säger till mina kunder när jag är på jobb.
(Jag jobbar som kosmetikkrådgiver på Esthetique Storo vid sidan av skolan)
Det kan kanske låta lite överdrivet men det är faktiskt så att det är få ting som kan rama in och framhäva ögonen och lyfta hela ansiktet som ett par välformade ögonbryn.

Precis som olika trender inom makeup har det också gått trender när det gäller ögonbryn.
Smala halvmåne-formade på 30-talet, Marilyn Monroes ikoniska form på 50-talet, naturliga på 70-talet, breda och buskiga på 80-talet för att sedan gå tillbaka till tunna och nästintill helt bortplockade igen på 90-talet)
Nu har vi de senaste åren gått tillbaka till lite fylligare och naturliga bryn och produkter för att få till den rätta looken har ökat i hög hastighet de senaste åren.

Tyvärr är det många kvinnor (jag själv där inräknad) som plockade bort mestparten av brynen för ett par år sedan och som nu har problem att få dem tillbaka igen. Det är faktiskt just det som är den vanligaste frågan som jag får av mina kunder och som de väldigt ofta vill ha hjälp med.

Här kommer ett par bilder på en av mina fina kunder som jag hjälpte häromdagen


Kunden hade naturligt smala bryn som hon önskade att få framhäva lite mer. Bilden längst upp till vänster visar hur hennes bryn ser ut utan make up.
Bilden längst ner till vänster visar hur jag har fyllt i hennes bryn med en bryn-skygge för en väldigt naturlig look och till sist ser man på bilden till höger en lite mer markerad look där jag både har använt skugga och en tunn ögonbrynspenna.
Skugga, pensel och pennan kommer alla tre från märket Anastasia Beverly hills som är ett märke som jag har blivit väldigt glad i som vi fick in på Esthetique i våras.

Anastasia fick jag höra talas om för flera år sedan då jag läste en chick-lit från Marion Keyes. I boken beskrivs hon som "The Queen of Eyebrows" och dessutom att "en behandling hos henne var mer effektiv än en ansiktslyftning" 

Just det här med att forma och färga mina kunders ögonbryn är någonting som jag ser väldigt fram emot att få lära mig mer om i skolan och att sedan få utföra detta när jag jobbar ute i salong. 

Avslutar med lite bilder på några flotta damer med (enligt mig i alla fall) fina bryn
 

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.