elinamalmberg

elinamalmberg

Student

Dagen D :)

Postet av elinamalmberg den 5. Okt 2014

Så var det dags för oss att lära oss att bemästra en nya typ av klippteknik: sax över kam
Klippen i sig kallas kort gradering och är väl det som man bäst kan beskriva som en klassisk herreklipp.
Men tillbaka till den nya tekniken som stod på läroplanen.
Vi fick en demonstrationen och så var det dags att närma sig dockan och förvandla "henne" till en "honom".
När jag stod där redo att kapa av det hår som var igen på dockan så gick jag från att vara relativt trygg på att klippa till att helt plötsligt ha känslan av att jag aldrig någonsin hållt varken en sax eller en kam i händerna.
Självförtroendet sjönk i botten där jag stod men samtidigt som hårtussarna rök och den nya frisyren successivt började ta form började det sakta komma tillbaka och till sist stod jag och beundrade mitt verk och kände att det fanns ett hopp om framtiden i alla fall

säg hej till min justin bieber look a like-docka :)så kom då dagen D: Dagen då vi skulle gå från bara klippa på dockor till att faktiskt klippa verkliga personer!

Så om jag hade varit nervös tidigare i veckan så var det ingenting mot hur jag kände mig på fredagen!
Jag hade dock turen att min käre sambo ställde upp som modell vilket gjorde mig lite lugnare.

Dessutom skulle vi  klippa och forma skägget på våra modeller. Tyvärr så ville inte helt maskinerna vara med just den dagen och efter ca 1 timme hade allihop tagit kvällen så jag fick tyvärr inte möjlighet att forma kanterna på min modell.

Här har vi min modell innan:


Med tanke på hans något skeptiska min var det visst inte bara jag som var nervös :)

Och här har vi resultatet:Blev faktiskt riktigt nöjd!

Skulle ge mig på en selfie för att fira att jag hade bestått min första levande modell :) (resultatet på selfien blev dock inte riktigt lika lyckat) :)
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.