Nora Xantippe Loveid

Nora Xantippe Loveid

Student

Stolt av yrket

Postet av Nora Xantippe Loveid den 2. Mar 2016


jeg hører stadig frisører snakke om kundene sine som om de er dumme
som om de er dumme fordi de har farget håret hjemme, fordi de har brukt butikkshampoo, fordi de tror de kan gå fra svart til platina blondt på en dag, fordi de kaller økende lengder for gradering.
dumme fordi de ikke har en kunnskap om hår som mange har brukt år på å lære. kundene dine er ikke dumme og de er ikke naive. jeg ønsker meg et arbeidsmiljø hvor man ikke hever seg over kundene sine, for det skal ikke være ubehagelig å dra til frisøren. jeg vil ikke dra til frisøren og være redd for å bli sett ned på fordi jeg valgte å farge håret hjemme og nå trenger jeg hjelp fordi det ikke ble som jeg håpet. jeg vil til frisøren og føle at håret mitt er i gode hender. for mange er det et stort skritt å innrømme at 'Nei, jeg vil ikke få til dette bedre enn en fagperson så jeg slenger egoet mitt til side og drar til noen og ber om hjelp' da er det 60% vanskeligere å innrømme sine feil i senere tid når man blir møtt med et sukk etterfulgt av 'har du gjort dette selv?'
en liten påminnelse om at vi jobber med mennesker og har muligheten til å gjøre en forskjell i livet deres. det ligger overraskende mye makt i det å være frisør. og jeg gleder meg til å starte for fullt.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.