Adam og Eva Skolen, frisørutdannelse med praktisk arbeid & fokus på kvalitet

Adam og Eva Skolen - Frisørutdanning

Å komme riktig ut fra start er viktig uansett hva du vil med livet ditt. Det å velge riktig skole er avgjørende. Hva er avgjørende for deg i valg av skole? Hva er dine mål for karrieren?

Adam og Eva Skolen gir deg det beste fundamentet for videre utvikling i frisørfaget.

Vi veileder deg til målet ditt!


UNDERVISNINGEN

Vi tilbyr en intensiv utdanning, der vi fokuserer på praktisk arbeid. Vi legger vekt på klippe­teknikker, som i første periode av semesteret blir utført på øvelseshoder. I denne tiden blir det også undervist i de øvrige disiplinene med teori og demonstrasjoner. Vi bruker moderne ­teknologiske hjelpemidler, noe som gjør teoriundervisningen spennende og lett forståelig.

Fra andre periode jobber vi med kunder, der elevene vil få erfaring i forskjellige metoder ­innenfor klipp, farge og strukturbehandling. En stor del av opplæringen omfatter behandling av kunder. Studentene vil få øvelse i å gi hver enkelt kunde en profesjonell, individuell behandling. ­Undervisningens innhold drar i stor grad paralleller til arbeidslivet.

Adam og Eva Skolen startet opp allerede i 1986, og følger fullt ut det offentlige kravet til kunnskapsløftet og læreplanen ­innenfor frisørfaget.


INSTRUKTØRER

Vår stab er bredt faglig sammensatt. De representerer en unik faglig styrke på hvert sitt felt i de ulike fag som skolen underviser i. Den består av faglige ledere i Adam og Eva Gruppen, samt ­andre kvalifiserte frisører. Alle våre instruktører og lærere jobber minst en dag i uken i en salong. Dette for å sikre at vår lærerstab er løpende oppdatert på trender og tendenser.

Instruktører og lærere ved Adam og Eva Skolen skal også ha vært igjennom skolens eget lærerkurs før de kan undervise ved skolen. Det skaper en stabil og god plattform som gjør undervisningen ved skolen unik.

Undervisningen foregår fra mandag – fredag kl. 08-16.

Liv var elev ved Adam og Eva Skolen høsten 2013, i dag jobber hun på Adam og Eva Paleet

Da jeg begynte på Adam og Eva Skolen forventet jeg meg flinke lærere, en bra timeplan og et godt opplegg rundt undervisningen. Nå i etterkant av skolen kan jeg med hånden på hjertet si at skolehverdagen var langt over ­forventningene. Den teoretiske og praktiske undervisningen var nøye planlagt og gjennomtenkt, jeg følte meg alltid sett og jeg hadde hele tiden en veileder jeg kunne få hjelp av.

Det beste med Adam og Eva Skolen er at hver dag er ekstremt gøy! Jeg har lært utrolig mye og all lærdommen fra skolen gjorde meg trygg og forberedt på en salonghverdag. I dag jobber jeg mye ute på stylingjobber, fashion show og ­photoshoots. Drømmen min er å bli lærer, bli en god leder og etter hvert åpne min egen salong.

Liv sitt tips til alle som sitter med en frisørdrøm i magen er; Stol på deg selv og gjør ting på din måte!


FAGOMRÅDER


STYLING

Formforståelse, produktkunnskap, ­føn­teknikker, ­opprulling, oppsetning, bruk av varmeverktøy, makeup & ­ansiktsformer.


GRUNNKLIPPENE

Gjennomgang av vårt unike klippe­system, satt sammen av de fire grunnklippene samt ulike kombinasjoner av disse. ­Grunnlaget for forståelse av teknisk klipp.


HUDEN OG HÅRET

Hudens ­oppbygning, ­funksjoner, ulike ­sykdommer, hodebunns­problemer med mer. Hårets ­vekstfaser, livssyklus, ­håravfall, lus, behandlingsformer og ­produkt­kunnskap. ­Hodebunnsmassasje og sjamponering.


FAGTERMINOLOGI

Definisjoner, ­faguttrykk, skissetegning samt skjematiske ­arbeids­tegninger.


STRUKTUROMFORMING

Kalles oftest ­permanent. ­Material- og ­produktlære, kjemiske prosesser, ­viklingsteknikker, innvirkningstider og sikkerhet.


FARGE

Generell fargelære, ulike ­typer ­hårfarging, ­bleking, stripeteknikker, fargedesign, påførings­teknikker, etterbehandlinger og sikkerhet.


VERKTØYLÆRE

Kunnskap om ulike verktøy og trening i bruken av disse. Sakseteknikker, ­verktøyets muligheter og ­begrensninger, vedlikehold.


SERVICE- OG KOMMUNIKASJON

Inkluderer kommunikasjonsteknikk, salg, personforståelse og personlig ­fremtreden. ­Opplæring i diverse ­dataprogram for ­frisørbransjen.


BEDRIFTSØKONOMI

Forståelse for bedriftsøkonomi, ­rebooking og videresalg.


HELSE, MILJØ OG SIKKERHET (HMS)

Vi er svært opptatte av å ­forebygge belastnings­skader. Vi øver inn gode ­arbeidsstillinger under hele studie­tiden. Dette forebygger helseskader senere i arbeidslivet. Vi gjennomfører hyppige uttøyningsøvelser som også er meget ­forebyggende.


TREND OG STILHISTORIE

Innblikk i stilhistorie og designere. Hva er trend/mote og hvordan påvirkes vi.


AVGANGSVISNINGENE

Adam og Eva Skolen har årlig en vår- og en høstvisning, der elevene får vist frem det de har lært i tiden på skolen, i tillegg til å få fremmet sin individuelle kreativitet.

Elevene får kunnskap i det å sette opp et show, planlegging, helhetsforståelse og oppbygging av sin egen portofolio. En viktig del av det å jobbe med et show, er samarbeid og det å være løsningsorientert.

Undervisningens innhold drar i stor grad paralleller til arbeidslivet og det å jobbe med oppdrag utenfor salong.

Showet er avgangsvisningen og det store høydepunktet i skoletiden.


SPØRSMÅL OG SVAR


HVA KREVES FOR Å KOMME INN?

Av formell utdanning krever vi kun at grunnskolen er gjennomført. Om du har erfaring med hår eller ikke, har ingen betydning. Når vi har mottatt søknaden din, vil vi ta kontakt med deg for et intervju. Det vi er spesielt opptatte av, er din motivasjon for å søke akkurat vår skole, dine drømmer og mål, i tillegg til hvilke egenskaper du har som vi kan bygge videre på mens du er hos oss. Du må kunne beherske norsk godt, både muntlig og skriftlig, da undervisningen foregår på norsk.

HVA KOSTER SKOLEN?

Den til enhver tid gjeldende ­studieavgift oppgis på vår nettside, eller ved at du ­kontakter oss. Avgiften inkluderer alt ­nødvendig utstyr og materiell som ­brukes i skoletiden, foruten skrivemateriell. ­Studieavgiften skal være betalt i sin helhet før studiestart.

ER SKOLEN STØTTET AV STATENS LÅNEKASSE?

Adam og Eva Skolen er 100 % dekket av ­Statens Lånekasse. Våre fag er nøye sammensatt for å dekke alle krav etter kunnskapsløftet. Skolen er tilpasset vanlig ­offentlig eksamen med fagene Vg2 frisyredesign og ­produksjon. Alle elevene som søker lån ­igjennom Lånekassen forplikter seg til å ta ­offentlig eksamen i produksjon og ­frisyredesign og den tverrfaglige eksamen. (FRI 2001, 2002 og 2003)

ER DET LETT Å FÅ JOBB?

Det er behov for flere frisører i Norge i dag. Om det vil bli lett for deg å få jobb som frisør, avhenger likevel av flere ting. En ting er din faglige dyktighet og mengden av fravær i skoletiden. I tillegg handler det også om dine grunnholdninger, din personlighet og ikke minst tør vi påstå; hvilken skole du har gått på. Adam og Eva Skolen har høy status hos veldig mange frisører, dette gjør veien til fast jobb enklere.


NÅR ER DET OPPTAK?

Adam og Eva Skolen har rullerende opptak. Vi oppfordrer deg til å søke så tidlig som mulig, da det er stor pågang til våre­studieplasser hele året.


HVORDAN SØKER JEG?

Søknadskjema finner du her


HVA SKJER ETTER SØKNADEN ER MOTTATT AV SKOLEN?

Skolen behandler søknaden, og du blir deretter kontaktet for et personlig intervju. Skolen legger vekt på motivasjon og interesse for faget.


HVOR LENGE GÅR JEG PÅ SKOLE?

Adam og Eva Skolen sitt semester varer i 6 mnd. Etter dette går man ut i læretid. Hvordan får jeg svennebrev? Det er to veier som leder til svennebrevet:

1. Lærling
Utdannelsen tar utgangspunkt i 4 år. Du får 6 mnd. fratrekk fra praksistiden for Adam og Eva Skolen.

Du får 12 mnd. fratrekk for VG1 Design og håndverk. VG2 Frisør gir 12 mnd. fratrekk. Alle andre VG1 og VG2 gir 3 mnd. hver i fratrekk.

2. § 3-5 Praksiskandidat (også kalt privatist).
Tar i utgangspunktet 5 år. Ingen krav til skolegang eller kurs. Ingen aldersgrense. Du får 6 mnd. fratrekk for Adam og Eva Skolen.

Uansett modell: du må bestå en tverrfaglig eksamen før du kan gå opp til svenneprøven.


GODKJENNINGER

Godkjent av Statens Lånekasse, gå inn på www.lanekassen.no. Godkjent av Utdanningsetaten, fratrekk 6 mnd. i læretiden.

Powered by: Bloc