HAIR´S HOW: HVORFOR TRENGER ET BLEKET HÅR LILLA SHAMPOO?

Postet av Adam og Eva den 5. Jun 2023(Foto: Ida Fiskaa / Pudderagency)

HAIR'S HOW: Hvordan opprettholde en fin blond farge?

Blekede lokker kan gi oss en kul og edgy stil, men det er viktig å ta vare på dem for å opprettholde det ønskede utseendet. En nøkkelkomponent i hårets vedlikeholdsrutine for de som har bleket hår er lilla shampoo. Du lurer kanskje på hvorfor et bleket hår trenger denne spesielle typen shampoo? Her kan du lese forklaringen på dette, og hvorfor lilla shampoo er viktig for å bevare den vakre og ønskede blondfargen.

Vår kunnskap på flaske!

(Adam og Eva på flaske, BLONDE)


Lilla shampoo er et produkt som inneholder fiolette pigmenter, og er noe alle frisører bruker flittig for å oppnå rene og klare blondfarger. Har du et bleket hår, så er dette et must. Serien BLONDE fra vår egen hårpleieserie Adam og Eva på flaske er tilsatt slike pigmenter, i tillegg til grønn te og kamille som sørger for pleie, mykhet og glans. De lilla pigmentene motvirker uønskede gule toner som kan oppstå i bleket hår over tid, og ved å bruke denne shampooen jevnlig opprettholder du en kaldere og mer nøytral blondfarge.

Når håret blir bleket, fjernes våre naturlige pigmenter, og hårfargen blir slik lysere. Imidlertid føre til at de gjenværende pigmentene i håret blir mer synlige. Spesielt gule toner kan dukke opp etter hvert som bleket hår utsettes for sollys, stylingprodukter eller mineraler i vannet. Et helt hvit hår uten noen pigmenter er kun det håret som er bleket til det maksimale, derfor er det en fin balanse mellom et bleket hår og et helt ødelagt hår. Det er derfor veldig viktig å bruke gode produkter på et bleket hår.

Hvorfor skal du velge Adam og Eva på flaske? I utviklingen av hårpleieserien vår brukte vi våre egne frisører i prosessen. De testet produktene i flere runder for å sikre at produktene ble best mulig. I 50 år har vårt fokus vært kvalitet og godt håndverk, og dette ønsker vi også for våre produkter. Det var derfor en selvfølge å involvere de som kan det best, nemlig fagpersonene.  


(Foto: Ida Fiskaa / Pudderagency)

Hvordan virker BLONDE?

Prinsippet bak BLONDE shampooen er basert på fargeteorien. Lilla er motsatt farge til gul på fargesirkelen, og derfor nøytraliserer de hverandre. Når BLONDE shampoo påføres bleket hår, vil de lilla pigmentene nøytralisere de gule tonene ved å avbryte dem visuelt. Resultatet er en klarere, kaldere blondfarge. 

Riktig bruk av lilla shampoo:

For å oppnå de beste resultatene, er det viktig å bruke lilla shampoo riktig. BLONDE shampooen kan du bruke et par ganger i uken eller etter behov, avhengig av hvor uttalt de uønskede tonene er. Påfør shampooen jevnt i håret og la den virke i noen minutter før du skyller grundig.

Ved å bruke BLONDE serien som en del av din vanlige hårrutine, kan du opprettholde den vakre, friske og velpleide looken du ønsker for ditt blekede hår. Du kan lese mer om serien her!

Unngå overbruk:

Selv om lilla shampoo kan være svært effektivt for å nøytralisere uønskede toner, er det viktig å unngå overbruk. Bruk av BLONDE for ofte eller over en lengre periode kan føre til en overflødig lilla eller gråaktig farge i håret. Hvis du merker dette, kan du redusere bruken av shampooen eller prøve å blande den med en vanlig shampoo for å tone det ned. Til det anbefaler vi RECONSTRUCT serien som er en gjenoppbyggende og styrkende pleieserie, som vil gi ytterlig pleie og styrke til et bleket hår.

"Blonde shampo og Reconstruct maske en perfekt kombinasjon
for de som ønsker et kaldere og mykt hår."


- Christine, Stylist Adam og Eva Strømmen

(Foto: Trine Hisdal / Tinagent)

Du finner BLONDE og RECONSTRUCT til salgs i alle våre salonger i landet. Finn din nærmeste Adam og Eva salong her!


(Foto: Ida Fiskaa / Pudderagency)Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.