Hvordan å bli frisør


Det finnes hovedsakelig to veier til hvordan å bli frisør. Den ene måten er å ta en offentlig utdanning gjennom den videregående skolen. Den andre måten er å bli frisør gjennom en privatskole. Dette lønner seg ofte, spesielt hvis man allerede har brukt opp retten på videregående skole, men likevel ønsker en frisørutdanning.


Hvordan å bli frisør: Hva kreves av en frisør for å lykkes?

Det er noen personlighetstrekk som gjør seg bedre i yrket enn andre. Du må være kreativ og sosial, og like utfordringer. Noen kunder er mer krevende, og du må derfor være forberedt på ulike situasjoner. Du må være flink til å kommunisere, og like å omgås mennesker. 

Du må selvfølgelig være faglig dyktig, og du må være forberedt på at kunden din dømmer arbeidet ditt både underveis og etterpå. For å få det beste sluttresultatet, må du ha sans for geometri og kjemi, og forstå hvordan alt henger sammen. 

For å bli frisør, må du ha respekt for andres tid. Høyt fravær på skolen vil sette deg lenger bak i jobbsøkerkøen, da bransjens bæreelementer er åpningstider, kundeavtaler, og varierende skift. 


Hvordan å bli frisør gjennom Adam og Eva skolen

Adam og Eva skolen er en privatskole av høy kvalitet, hvor vi er stolte av våre lærere og dyktige elever. Alle lærerne er til en hver tid oppdatert på frisørfronten, og alle jobber i en salong minst en gang i uken. Dette gjør at de alltid har den mest oppdaterte kunnskapen, slik at du som elev skal lykkes i å bli frisør i tiden etter skolen. 

En ferdigutdannet frisør fra Adam og Eva skolen stiller ofte sterkere i søkebunkene hos ulike salonger, nettopp fordi salongen er sikret en dyktig og kunnskapsrik frisør med en bakgrunn fra vår skole. 

Hvordan å bli frisør gjennom Adam og Eva skolen er egentlig ganske enkelt hvis du har det som skal til for å lykkes som frisør. Det eneste vi krever er at du har fullført grunnskolen, og du trenger ikke å ha noe erfaring med hår fra før. Deretter ser vi på dine drømmer og mål. Med eller uten erfaring, vi sørger for at du får det som må til for å bli frisør.

Det å velge riktig frisørskole kan ha stor betydning for deg som ønsker å bli frisør. Det kan være avgjørende for motivasjon, faglig dyktighet, og din selvtillit og yrkesstolthet. Det harde arbeidet du ligger i utdannelsen vil være fundamentet for resten av karrieren din. 


Hvordan å bli frisør: Svennebrevet

Når du har fullført frisørutdannelsen din hos oss, begynner du å bli klar til å ta svenneprøven, som er et bevis på at du er fagutlært. Men før dette, må du ut i lære, og deretter må du bestå en tverrfaglig eksamen. Øvelse gjør mester, og vi tilbyr kurs for lærlinger for at vi kan hjelpe deg med å være best mulig forberedt til både før og etter svenneprøven. 


Hvordan å bli frisør gjennom Adam og Eva skolen: Opptak

Vi har skolestart i august og i januar, og vi har rullerende opptak. Vi opplever stor pågang av søknader, så vi anbefaler deg å søke så tidlig som mulig. Du kan søke her.

Når vi har mottatt søknaden din, vil du bli kalt inn til intervju. Vi legger vekt på motivasjon og din interesse for frisørfaget. 

Hvordan å bli frisør på tryggest måte? Ta din utdannelse gjennom oss vel.

Søk i dag.

Vi gleder oss til å høre fra deg!
G-DFTRK4W4VQ