Frisør utdanning

Å ta en utdanning som frisør gir deg mange muligheter. Når du tar utdanningen hos Adam og Eva Skolen får du ikke bare undervisning fra dyktige frisører som har vært i bransjen lenge, men også solid arbeidserfaring. På skolen vil du alltid kunne lære om og være oppdatert på det siste innen faget fordi alle våre lærere er ute å jobber i salong minst en gang i uken. 

Har du et ønske om å bli frisør? Les videre for å lære mer om vår frisør utdanning! 

Grunnutdanning

Å ta grunnutdanning hos oss krever ingen tidligere erfaring med yrket. For oss er det viktig at elevene våre er interessert og ønsker å stadig lære mer om frisørfaget. Vi lærer deg det grunnleggende du behøver innenfor klipp, farge og styling. Kurset inkluderer også opplæring innen geometri og kjemi - dette er tross alt det store deler av frisørfaget handler om. Hos oss sitter du ikke bare på skolebenken og øver på dukker, men du får også arbeidserfaring som frisør og utfører klipp og andre frisørbehandlinger på hårmodeller.  

De forskjellige arbeidsområdene innen frisør utdanning er:

 • Styling
 • Grunnklippene
 • Huden og håret
 • Strukturforming
 • Farge
 • Verktøylære
 • Service og kommunikasjon
 • Bedriftsøkonomi
 • Helse, miljø og sikkerhet (HMS)
 • Faghistorie
 • Semesteroppgave

Les videre for å lære mer om de ulike områdene. 

Grunnklipp

I denne delen lærer du grunnleggende klipp. Vi går igjennom grunnleggende klippeteknikk som som vil gi deg et godt utgangspunkt for alle typer klipp, og gjør det trygg med saksen i hånden. 

Farge

Her går vi gjennom det generelle innenfor hårfarging, bleking, stripeteknikk med mer. Vi fokuserer også på etterbehandling og sikkerhet. 

Bedriftsøkonomi

En stor del av frisør utdanningen handler om økonomi, rebooking og videresalg. Hos oss lærer du om det nødvendige innen dette tema.

HMS

Helse, miljø og sikkerhet er veldig viktig uansett hvilket yrke du jobber i. I frisøryrket består store deler av dagen i å stå oppreist, i utdanningen hos oss øver vi derfor inn gode arbeidsstillinger under hele studietiden. Tøyningsøvelser er svært forebyggende derfor gjør vi også dette under studietiden. 

Kurs

For deg som allerede er frisør eller lærling tilbyr vi diverse kurs:

 • Svennebrevstreningfrisør 
 • Videreutviklendekurs for frisører
 • Skreddersydde kurs

Våre kurs er dekket av Lånekassen. Du kan lese mer om studielån på deres nettside, og regne ut hvor mye du får i studielån. 

Les mer: “Hvordan å bli frisør

Svennebrevstrening

Om du er lærling og snart skal opp til svenneprøve er dette kurset en svært god måte å forbedre seg på. Kurset foregår i 4 forskjellige deler som bestilles og gjennomføres hver for seg. De forskjellige delene fokuserer på ulike områder av frisørfaget. Strukturering og skissetegning er det første som det blir undervist i, og etter går det videre til herre og oppsett. Kurset avsluttes med opplæring i klipp, kjemi og frisyreforming. 

Les mer: “Kurs for Svennelærling

Opptakskrav

Hos Adam og Eva Skolen har vi rullerende opptak og studiestart to ganger i året: Januar og August. Det eneste opptakskravet vi har er at du har gjennomført grunnskolen. Å beherske norsk både skriftlig og muntlig er et viktig krav til dette studiet. Videre anbefales det at du er engasjert og motivert til å ta en frisør utdanning, og du bør gjerne være utadvendt og flink til å kommunisere med kunder. 

Les mer: “Frisørskole Oslo

Høres frisør utdanningen ved vårt akademi ut som noe for deg?

Les mer og meld deg på her!