Frisør kurs


Adam og Eva Skole og Akademi er en del av Adam og Eva Gruppen. Vi er en skole for de som vil bli frisør eller forbedre seg innenfor faget. Hos oss kan du ta utdanning eller ta frisør kurs. 

Kurs

Vi tilbyr 4 typer frisør kurs til forskjellige kunnskapsnivåer. Vi har noe som passer til deg enten du er nybegynner, lærling eller ønsker å forbedre deg:

  • Grunnutdanning i frisørfaget
  • Svennebrevstrening
  • Videreutviklendekurs for frisører
  • Skreddersydde kurs

Les mer: “Hvordan å bli frisør

Grunnutdanning i frisørfaget

Vi krever ingen tidligere frisør kurs for å søke grunnutdanning hos oss. Det viktigste er at du er motivert og virkelig ønsker å bli frisør. På vårt grunnkurs legger vi vekt på klipp, fargeteknikker og strukturomforming, og alt du behøver å vite for å kunne bli frisør. Dette yrket handler ikke bare om det praktiske, og derfor lærer våre elever også det teoretiske som følger med faget, som historie, kjemi og geometri. Etter ca 300 timer med øving på dukker, går man over til å utføre klipp, farging og styling på ekte modeller. 

Vi vil alltid sørge for at elvene våre lærer det nyeste innenfor faget, og derfor er lærerne ute i salong minst en gang i uken. 

Les mer: “Utdanning frisør

Svennebrevstrening

Om du er lærling og skal opp til svenneprøve passer dette frisør kurset perfekt for å forbedre seg. Kurset har 4 deler som bestilles og gjennomføres hver for seg. 

Første del er tegning, og her er det fokus på strukturtegning og skissetegning. Andre del er herre. Neste del er oppsett, og her vil du lære brudeoppsett, klassisk oppsett og kreativt oppsett. Siste del er klipp, kjemi og frisyreforming, og dette kurset er litt mer omfattende og går derfor over to dager. Her vil det undervises det i alt fra klipp og farge til styling.

Videreutviklede kurs for frisører


Dette er ikke faste klasser, men mer klasser som settes opp på kvelden innimellom, her vil type undervisning variere. Dette passer for deg som allerede er utdannet frisør men som ønsker å forbedre deg eller kanskje friske opp litt kunnskap. 

Skreddersydde frisør kurs


Har du og/eller din arbeidsplass behov for kurs tilpasset dere? Ta kontakt med oss i dag og vi vil sammen med deg finne den beste løsningen. Klassen kan enten gjennomføres i våre lokaler i Oslo eller i deres salong. 

Les mer: “Frisørutdannelse

Vår historie


I mange år hadde Øistein Bjørndal (Adam og Eva Gruppen) og Per Kristian Idebøen (Spaghetti Frisør) samarbeidet, de så etterhvert at faget hadde behov for fornyelse og særlig innenfor utdanning av nye frisører. Adam og Eva Skolen ble etterhvert en viktig del av opplæringen i tillegg til videregående skole. 

For den nyoppstartede skolen var det viktig å fokusere på helhet og kvalitet kombinert med tidsriktig mote og mye praksistrening. Skolen ble svært populær og søkerne “sto i kø” for å gå der. Det var viktig at elevene på skolen skulle føle trygghet og utstråle arbeidsglede men samtidig være nysgjerrig på å oppdage nye teknikker og muligheter. Allerede etter 6 måneder på skolen skal de ut å ut for å utføre klipp osv på ekte modeller. 

Etter stor pågang ble det i 1997 startet kveldskurs, og tanken var at her skulle elevene lære det samme som det elevene om dagen gjorde.

I 2002 ble det startet en skole utenfor Kristiansand og et år senere i midten av Göteborg. Etterhvert ble skolene utenfor Oslo avviklet da det ble mer aktuelt og fokusere på skolen i hovedstaden. I 2009 skiftet vi navn fra Oslo frisørskole til Adam og Eva Skolen, samtidig flyttet vi til lokalene på Tøyenbekken.

Kontakt oss


Adam og Eva Skole og Akademi er en del av Adam og Eva Gruppen. Vi er en skole for de som vil bli frisør eller forbedre seg innenfor faget. Hos oss kan du ta utdanning eller ta frisør kurs. 


facebook
instagram