Yrkesfag


Det er mange fordeler ved å velge yrkesfag når du skal bestemme deg for studieretning. 
Hos Adam og Eva Skolen får du en av landets beste frisørutdannelser.


Søknadskjema klikk her

Vil du gå på landets eldste private frisørskole? Adam og Eva Skolen startet å undervise tilbake i 1986 og har siden det tilbudt et kult og kreativt utdanningsløp for frisørstudenter i Oslo. Søk deg inn på et av våre to årlige opptak - i januar og august. 
Flere fordeler med å velge yrkesfag

Det kan være vanskelig å bestemme seg for hvilken karriereretning man skal ta, uansett hvor i livet man er, spesielt når det er så mye å velge i. Det er hundrevis av studier å velge mellom, blant disse finner du over 200 yrkesfag. 

Raskt ut i jobb

En av de største fordelene med å velge et yrkesfag som frisørfaget, er at du raskt kommer deg ut i jobb. Utdannelsen tar i utgangspunktet 4 år, men hos oss trekker vi fra 6 mnd. Har du fullført videregående opplæring 1 Design og Håndverk får du ytterligere 12 mnd fratrekk, og VG2 frisør gir 12 måneder til etter det. 


Det er også svært gode sjanser til å få seg jobb raskt etter at du er ferdig utdannet. I en yrkesfaglig utdannelse får du integrert arbeidserfaring som lærling, som er svært positivt når du skal søke jobb senere. NAV har uttalt at fagbrev og yrkesfag generelt vil være en av de sikreste utdannelsene å ta for å få seg jobb fremover. 

Mindre studielån

En annen stor fordel er at du tjener penger mens du utdanner deg, i stedet for å sitte igjen med et stort studielån. Dette gir deg et bedre utgangspunkt for eksempel når det kommer til å kjøpe bolig senere. 


Allerede som lærling begynner du å tjene penger, og som ferdig utdannede frisører hos Adam og Eva får du provisjon av jobben du gjør. Jobber du hardt kan du altså tjene godt før du er ferdig utdannet. Det er derfor få frisørstudenter som har behov for å ta opp studielån i det hele tatt mens de er lærlinger. 

Videreutdanning

Velger du yrkesfag, åpner du en verden av muligheter. Det er ikke vanskelig å ta påbygg etter å ha tatt fagbrev for å få generell studiekompetanse. På denne måten kan du også ta videre utdanning dersom du endrer mening om studieretningen din. Det finnes også noe som kalles Y-veien, der enkelte universiteter tilbyr studieplasser til deg med yrkesfaglig utdanning, uten at du trenger å ta påbygg.

 


Fordeler ved å ta høyere utdanning som frisør

Å bli frisør er en utrolig givende og tilfredsstillende karrierevei. Den gir deg muligheten til å uttrykke kreativitet og samtidig hjelpe andre med å føle seg vel er en unik og givende aspekt av frisøryrket. 


Som frisør har du en direkte innvirkning på andres liv ved å bidra til deres selvfølelse og utseende. Men dette yrket gir ikke kun muligheten til å forandre andres utseende, det gir også rom for personlig vekst og kreativ utfoldelse.

Det er flere gode grunner til å bli frisør

Kreativitet

Som frisør bruker du din kreativitet til å lage nye frisyrer og hjelpe kunder med å oppnå det utseendet de ønsker.

Fleksibilitet

Frisøryrket tilbyr fleksible arbeidstider, noe som er spesielt attraktivt for personer med familieansvar eller andre forpliktelser.

Personlig interaksjon

Som frisør har du muligheten til å samhandle med et bredt spekter av mennesker og hjelpe dem med å føle seg bra.

Økonomisk stabilitet

Frisøryrket er et etterspurt yrke, og når du bygger en solid kundebase får du en stabil og pålitelig inntekt. 

Mulighet for karrierevekst

Som frisør har du mulighet til å jobbe deg opp fra lærling til salongeier. Du kan også utforske andre områder av skjønnhetsbransjen, som blant annet makeup-artist.

Jobbsikkerhet

Skjønnhetsbransjen har vist seg å være motstandsdyktig mot økonomiske nedgangstider, og det er alltid etterspørsel etter frisørtjenester.


Få andre til å føle seg vel

Å gjøre andre glade og øke selvtilliten deres kan være en av de mest givende delene av å være frisør.

Adam og Eva Skole og Akademi

Har du bestemt deg for å prøve deg som frisør? Dette er et svært spennende yrke der du får vært kreativ, jobbet med hendene dine og sammen med mennesker hver eneste dag. 


Adam og Eva er internasjonalt anerkjent for sine 50 år i bransjen, og den banebrytende posisjonen de har hatt både i frisørfaget og i motebildet. Flinke frisører fra hele verden har jobbet i Adam og Eva, noe som har gjort at mange salongeiere ønsker å rekruttere fra Adam og Eva Skolen. 


Er du allerede frisør kan du også prøve ut et av våre kurs for å få nye råd og tips. Send oss en søknad i dag.


Les mer om vårt yrkesfaglige utdanningsprogram her


Søknadskjema klikk her


Søk Adam og Eva Skolen i dag. Vi gleder oss til å høre fra deg!