Svennebrev i frisørfaget

Adam og Eva Skole og Akademi tilbyr en av landets ledende skoler innen frisørfaget. Kontakt oss i dag, og få en guidet tour på vår skole.

Adam og Eva Skole og Akademi er Norges eldste private frisørskole med nesten 40 års erfaring i frisørfaget. Vi tilbyr et utdanningsprogram til deg som alltid har drømt om å bli profesjonell frisør. Våre forelesere har lang fartstid i bransjen. 


Frisøryrket er en av de mest populære yrkene innenfor skjønnhetsbransjen. Det krever en kombinasjon av kreativitet og teknisk dyktighet for å kunne tilfredsstille kundenes behov.


Svennebrevet er en offisiell godkjenning som beviser at en person har fullført en læreperiode, og har tilegnet seg de nødvendige ferdighetene og kunnskapene for å bli en kvalifisert frisør. Det er en anerkjent utdannelse som gir mange muligheter for å videreutvikle seg i yrket.
Hvem kan ta svenneprøven?

Svenneprøven kan tas av personer som har fullført læretiden i et yrkesfaglig utdanningsprogram. Du går først på skole, deretter har du opplæring i bedrift.

Slik fungerer det:

Grunnopplæringen tar du gjerne på en offentlig eller privat skole. Denne kan variere alt fra 6 måneder til 2 år. Deretter har du bedriftsopplæring, hvor du er lærling og jobber fra 2 - 3,5 år, avhengig av tidligere skolegang. Det tar minimum 4 år før du kan avslutte med en praktisk svenneprøve.


Svennebrevet er en anerkjent utdannelse som gir mange muligheter for videreutvikling. Det er mulig å spesialisere seg innenfor ulike områder av frisøryrket, for eksempel hårstyling, hårfarging eller hårpleie. Det er også mulig å ta videreutdanning og kurs for å utvide sin kunnskap og ferdigheter.

Privat utdanning

For å ta utdanningen hos oss kreves det at grunnskolen er gjennomført. Du må kunne beherske norsk godt, både muntlig og skriftlig, da undervisningen foregår på norsk.

Under læretiden vil lærlinger få muligheten til å jobbe med våre dyktige og erfarne frisører og hårstylister. Dette gir de muligheten til å lære fra noen som har lang fartstid i bransjen, og som kan gi verdifulle tips og råd. I tillegg vil lærlingene få muligheten til å jobbe med kunder og utvikle ferdigheter innenfor kundebehandling og kommunikasjon.

Målet med svenneprøven

Svenneprøven er en avsluttende prøve som lærlinger må gjennomføre. Prøven består vanligvis av en teoretisk og en praktisk del, og målet er å vurdere om lærlingen har den nødvendige kunnskapen og ferdighetene for å bli en dyktig frisør.


I løpet av de 6 månedene med undervisning hos oss blir du godt forberedt til svenneprøven. I tillegg vil lærlingtiden i salong forberede deg til svenneprøven.

Fordeler med å ta svennebrev i frisørfaget

Det er flere fordeler med å ta svenneprøven:

Bekreftelse på kompetanse 

Å ta svenneprøven i frisørfaget bekrefter at du har oppnådd en viss grad av kompetanse og ferdigheter innenfor yrket.

Karrieremuligheter

Med et svennebrev i frisørfaget vil du ha flere karrieremuligheter. Du kan for eksempel jobbe som salongleder hvor du har ansvar for driften. Dette inkluderer blant annet å administrere ansatte, gjøre markedsføring, sørge for god kundepleie, og mer. Salongledere kan også håndtere økonomi og budsjetter for salongen.


Stylist: Som stylist jobber du med kunder for å skape og utføre forskjellige frisyrer og håroppsett. Du kan jobbe i en salong eller som selvstendig næringsdrivende, og du kan ha spesialisert deg på spesifikke teknikker eller stiler.

Personlig utvikling

Å forberede seg på å ta svenneprøven krever hardt arbeid og dedikasjon. Dette kan bidra til personlig utvikling og gi deg verdifulle ferdigheter som selvdisiplin og utholdenhet.

Økt lønn 

Med svennebrevet i frisørfaget er det naturlig å tjene mye mer enn lærlinger. Det gir deg økonomisk stabilitet og økt livskvalitet.


Forventet lønn som frisør

Lønnen til en frisør varierer avhengig av faktorer som erfaring, arbeidssted og arbeidstid.


Snittlønnen hos en 100% ansatt frisør i Adam og Eva ligger på 567 345,91 hittil i 2022.


En frisør kan ofte tjene mer enn dette, alt ettersom. For eksempel så kan en hardtarbeidende frisør som jobber provisjonsbasert ofte oppleve å tjene mye mer enn dette. Frisører med svennebrev tjener også mer enn frisører uten svennebrev.

Opptak gjennom Adam og Eva Skole og Akademi

Vi har skolestart i august og i januar. Vi opplever stor pågang av søknader, så vi anbefaler deg å søke så tidlig som mulig.


Vi tilbyr også videreutdanning, les mer om det her.

Vår skole er godkjent av Statens Lånekasse

Vi tilbyr frisørutdanning som er godkjent av Statens Lånekasse.

Våre fagområder

 • Styling

 • Farge

 • Grunnklipp

 • Huden og håret

 • Strukturforming

 • Verktøylære

 • Bransjekunnskap

 • HMS

 • Faghistorie

 • Fordypning

 • Kommunikasjon og kundeservice


Har du andre spørsmål til opplæringen, må du gjerne ringe eller maile oss.


Les mer om bedriften her


Søk på utdanningen