Kevin Dang Blog.

Økende lengder ✂️

Postet av Kevin Dang den 20. Sep 2016

Heisann!

Nå har vi kommet til en ny uke, som betyr at vi har en ny klipp som vi skal ha klippetest i. Vi startet med å ha en lang demo i går om hele klippen. Jeg syntes det var veldig interessant, men samtidig veldig tøft og tungt informasjon å få på en mandags morgen. Av alle de klippene vi har gått gjennom, så har denne vært den mest omfattende. Det er veldig mye å tenke på når man klipper denne klippen. Man må hele tiden kryssjekke seg for å ikke klippe feil, er man usikker på om noe skal klippes så skal det ikke klippes. Må være 100% sikker som lærerne sier, hehe.

Etter demo så tegnet vi arbeidstegninger før vi fikk utdelt dukkehoder, der vi skulle klippe en kjapt helform for å få bort det nederste av håret, da dette har en tendens til å være veldig tynt på dukkehodene. Neste morgen, som vil si i dag så har vi bare fortsettet der vi slapp i går. Jeg rakk å klippe en gang + føhn. Jeg gruer meg til torsdag da vi skal ha klippetest i økende lengder. Jeg føler tiden har gått ekstremt fort, og jeg har bare klippet én gang. Så jeg håper jeg klarer å klippe to ganger i morgen før klippetesten.


0 Kommentar

Varmeverktøy

Postet av Kevin Dang den 30. Aug 2016Hallo-o, i dag har vi hatt om retningsføn og diverse føn ved bruk av ulike børster, og etter lunsj hadde vi om varmeverktøy. Jeg følte endelig at jeg fikk til å føne håret rett med bruk av en rundbørste, og i tillegg få bevegelse på håret med en rundbørste. Jeg har tidligere prøvd å føne venninners hår med rundbørste og aldri fått til en fin wave i håret, men det fikk jeg altså til i dag. Følte at tiden gikk så ekstremt fort i dag, så jeg rakk ikke å knipse noen bilder før lunsj.(Tiden går alltid fort når man har det gøy :-))

Hehe, dukken min har fremdeles ikke fått noen navn, tips?


Her har jeg krøllet hodet med bruk av to forskjellige krølltanger. Til venstre har jeg brukt en tynn tang, mens til høyre har jeg brukt en mye tykkere krølltang. Jeg følte det gikk veldig greit siden jeg har krøllet mye hår tidligere. MEN, vi lærte en annen teknikk i dag som heter Twist Wave. Og denne metoden var veldig tricky til å begynne med, men etterhvert så fikk jeg det til. Og da var det ikke så veldig vanskelig lengre. Denne teknikken gir håret en veldig fin curl/wave, spesiellt når man grer ut håret.

Jeg synes dagen i dag har vært veldig morsomt, varmeverktøy er noe jeg er kjent med da jeg retter mitt eget hår så og si hver gang etter jeg vasker håret. Jeg føler håret blir mye sunnere av at jeg gjør det også, det både ser fint ut og kjennes mykt ut når det er rettet ut siden jeg har fall i håret.

Her har jeg krøllet ei venninne med bruk av rettetang og ulike størrelser på strikkepinner. Og dette tar lang tid..... men håret blir så fint!


0 Kommentar

Fønteknikk

Postet av Kevin Dang den 26. Aug 2016

I dag startet vi dagen med demo i helform fønteknikk med bruk av denman børste og hårføner. Igjen, det så veldig enkelt ut, men tro meg... Det er det rett og slett ikke, men som jeg digger dette! Selv om jeg synes det er vanskelig så kunne jeg stått hele dagen og øvd meg flink, for dette var virkelig gøy. Av alle ting vi har gjort hittil så tror jeg at føn er min favoritt så langt, selv om jeg ikke er veldig flink til det.

Dessverre så ble det ingen bilder i dag. Dagen gikk så fort og jeg brukte heller 10 minutters pausene mine til å føne hår. Så morsomt syntes jeg det var at jeg ikke brydde meg om pause selv om jeg var litt sulten, hehe. (Ikke gjør som meg) Det er viktig å spise eller drikke vann om man er sulten eller tørst. Jeg var bare så fokusert at jeg ikke klarte å gi slipp på hårføneren og børsten.

Etter lunsjpausen hadde vi demo i rundbørste fønteknikk for både kort og langt hår. Jeg personlig syntes kort hår var mye enklere. For etter demo fikk vi prøve oss på en av delene først, så jeg valgte langt hår da jeg trodde det ville være enklere, men så feil kan man ta. Det ble rett og slett for mye hår og fokusere på, mens kort hår var enklere å få gjevnt volum og shine.

Så nå er det helg folkens! Det skal bli godt for kroppen og slappe av litt, men jeg gleder meg til mandag. God helg da folkens!


0 Kommentar

French Twist Updo

Postet av Kevin Dang den 25. Aug 2016

Hallo alle sammen! I dag har vi hatt en fantastisk morsom, men utfordrende dag. Vi har hatt sjamponering og hodebunnsmassasje på hverandre. Også har vi tupert hår og laget svinekam / lokketopp.

Vi ble delt inn i to grupper, D og C var sammen og hadde sjamponering og hodebunnsmassasje først. De andre jobbet med arbeidstegning før de gikk løs på dukkehodene. Jeg og Serine vasket håret til hverandre. Og nei, det var ikke enkelt i det hele tatt, men det ble enklere mellom hver gang. Til å begynne med så skummet sjampoen veldig lite, og andre gang gikk det mye bedre.

Etter sjamponering og hodebunnsmassasje fønet vi og stylet hverandres hår. Jeg var halvveis ferdig med å føne håret til Serine før Hege (lærer) kom og rettet opp i en feil jeg gjorde. Jeg skulle føne håret med hårføneren fra toppen over rundbørsten istedet. For på den måten jeg fønet håret på så ville bare nedre del bli tørt samtidig som jeg hadde forstyrret skjellaget i håret om jeg ikke husker feil. Jeg setter stor pris på at lærere og instrutørene sier ifra at vi gjør feil slik at vi kan lære og gjøre det bedre neste gang.Her er det ferdige resultatet av min svinekam. Det er MYE vanskeligere å lage denne frisyren enn man tror. Det tar også veldig lang tid, man må dele håret inn i ulike fragmenter, og disse må være clean, tupere håret og gre det ut igjen så det blir fint.
Jeg er ganske fornøyd med resultatet, det er såklart småting jeg ville gjort annerledes. Men nå som jeg har lært meg teknikkene så kan jeg bare gjøre det bedre neste gang! :-)


0 Kommentar

Opprulling

Postet av Kevin Dang den 24. Aug 2016

Jeg kan ikke tro at dagen har gått så ekstremt fort. I dag har jeg hatt det ekstra moro på skolen, jeg elsker å jobbe med hår og mennesker, i dette tilfellet et dukkehode.Her er henne! Uten navn og greier, ikke helt sikker på hva jeg vil kalle henne. Hun har veldig fint og langt hår, men hun røyter mer enn katten til venninna mi når håret gres ut. I dag har jeg vasket håret hennes og gitt henne opprulling, det var veldig spennende, og selv om det så enkelt ut på tirdags gjennomgåelse av opprulling. Så var det mye vanskeligere! Det å dele håret inn i ulike fragmenter var det jeg slet med mest, fordi jeg aldri fikk en ren linje og håret ville ikke helt jobbe med meg. Til slutt fikk jeg det til, og da ble det så morsomt at jeg glemte helt å ta pauser. Sånt skjer når man er superfokusert.Jeg fullførte to dukkehoder og prøvde meg på min tredje, men den var vanskelig. Jeg utfordret meg selv med å prøve en dukke med veldig kort hår, mye kortere enn mitt hår også. Det var ikke umulig, jeg måtte bare konsentrere meg og være nøye med å bruke spisskammen mens jeg rullet.Og slik så dukkehodet mitt. Ikke 100% perfekt, men jeg er fornøyd! Jeg synes alle i klassen har vært kjempeflinke i dag.


0 Kommentar

Powered by: Bloc