BLI FRISØR

Grunnutdanning i frisørfaget

ADAM OG EVA SKOLEN

Hvorfor ta frisørutdanning hos oss?


Adam og Eva skolen har vunnet flere internasjonale priser og er i dag anerkjent i hele landet for høy kvalitet, dyktige elever og undervisningspersonell på vår frisørutdanning. Mange av dagens elitefrisører har sitt utspring fra skolen, som i 30 år har markert seg som den grundigste og mest oppdaterte innfor frisørutdanning. Adam og Eva frisør er i dag anerkjent i hele landet og internasjonalt for sin banebrytende posisjon i faget og motebildet i over 40 år. En stor del av de beste frisørene innlands og utlands har tatt frisørutdanning jobbet eller jobber for Adam og Eva.

Om vår frisørutdanning

Vår målsetting er å gi elevene en grundig og relevant grunnopplæring i frisørfagene, med vekt på klipp, fargeteknikker og strukturomforming. Det blir også undervist i teorien som tilhører faget. Vi starter din frisørutdanning med undervisning på øvelseshoder, og går over til modeller etter ca. 300 timer.  Skolen vurderer kontinuerlig hva som er den viktigste kompetansen for elevene å inneha til enhver tid. Lærerne som underviser er i salong minimum én gang i uken, for hele tiden å være oppdatert, slik at du får den beste frisørutdanningen.

Søk i dag


Adam og Eva Skolen startet opp allerede i 1986, og følger fullt ut det offentlige kravet til kunnskapsløftet og læreplanen innenfor frisørfaget.

Vi tilbyr en intensiv utdanning, der vi fokuserer på praktisk arbeid. Vi legger vekt på klippeteknikker, som i første periode av semesteret blir utført på øvelseshoder. I denne tiden blir det også undervist i de øvrige disiplinene med teori og demonstrasjoner.

Fra andre periode jobber vi med kunder, der elevene vil få erfaring i forskjellige metoder innenfor klipp, farge og strukturbehandling.

En stor del av opplæringen omfatter behandling av kunder. Studentene vil få øvelse i å gi hver enkelt kunde en profesjonell, individuell behandling. Undervisningens innhold drar i stor grad paralleller til arbeidslivet.

Q&A


Er det lett å få jobb? Det er et stort behov for frisører i Norge i dag. Ulike faktorer spiller inn på hvor lett det er å få seg jobb. En ting er din faglige dyktighet og fraværet i skoletiden, men det handler også om dine grunnholdninger og din personlighet. Adam og Eva Skolen har høy status hos veldig mange salonger i hele landet, dette gjør at veien til fast jobb kan bli enklere.

Når er det opptak? Adam og Eva skolen har rullerende opptak. Vi oppfordrer deg til å søke så tidlig som mulig, da det er stor pågang til våre studieplasser hele året. Skolestart er i august og januar.

Hvordan søker jeg? Søknadskjema  finner du her!

Hva skjer etter søknaden er mottatt av skolen? Skolen behandler søknaden, og du blir deretter kontaktet for et personlig intervju. Skolen legger vekt på motivasjon og interesse for faget.


Hva kreves for å komme inn? Av formell utdanning krever vi kun at grunnskolen er gjennomført. Om du har erfaring med hår eller ikke, har ingen betydning. Når vi har mottatt søknaden din, vil vi ta kontakt med deg for et intervju. Det vi er spesielt opptatt av, er din motivasjon for å søke akkurat vår skole, dine drømmer og mål, i tillegg  til hvilke egenskaper du har som vi kan bygge videre på mens du er hos oss. Du må kunne beherske norsk godt, både muntlig og skriflig, da undervisningen foregår på norsk.

Hva koster skolen? Skolen koster kr 82.000,-. Avgiften inkluderer alt materiell som forbrukes i skoletiden, foruten skrivemateriell. 

Er skolen støttet av Statens Lånekasse? Adam og Eva Skolen er 100% støttet av Statens Lånekasse.


Hvordan får jeg svennebrev? Det er to veier som leder til svennebrevet:

1. Lærling: Utdannelsen tar utgangspunkt i 4 år. Du får 6 måneder fratrekk fra Adam og Eva Skolen. Du får 12 mnd. fratrekk for VG1 Design og håndverk. VG2 Frisør gir 12 mnd. fratrekk. Alle andre VG1 og VG2 gir 3 mnd. hver i fratrekk.

2. § 3-5 Praktiskandidat (Også kalt privatist): Tar i utgangspunktet 5 år. Ingen krav til skolegang eller kurs. Ingen aldersgrense. Du får 6 måneder fratrekk for Adam og Eva Skolen.

Uansett modell: du må bestå en tverrfaglig eksamen før du kan gå opp til svenneprøven.

Godkjenninger Godkjent av Statens Lånekasse, gå inn på www.lanekassen.no. Vi er godkjent av Fagopplæringsetaten, utgjør 6 måneder fratrekk i læretiden.


Søk i dag

FAGOMRÅDER


Styling Formforståelse, produktkunnskap, fønteknikker, opprulling, oppsetning, bruk av varmeverktøy, makeup og ansiktsformer.

Grunnklippene Gjennomgang av vårt unike klippesystem, satt sammen av de  fire grunnklippene samt ulike kombinasjoner av disse. Grunnlaget for forståelse av teknisk klipp.

Huden og håret Hudens oppbygging, funksjoner, ulike sykdommer, hodebunnsproblemer med mer. Hårets vekstfaser, livssyklus, håravfall, behandlingsformer og produktkunnskap. Hodebunnsmassasje og sjamponering.Strukturomforming Kalles oftest permanent. Material og produktlære, kjemiske prosesser, vikleteknikker, innvirkningstider og sikkerhet.

Farge Generell fargelære, ulike typer hårfarging, bleking, stripeteknikker, fargedesign, påføringsteknikker, etterbehandlinger og sikkerhet.

Verktøylære Kunnskap om ulike verktøy og trening i bruken av disse. Sakseteknikk, verktøyets muligheter og begrensninger, vedlikehold.

Service og kommunikasjon Inkluderer kommunikasjonsteknikk, salg, personforståelse og personlig fremtreden.Bedriftsøkonomi Forståelse for bedriftsøkonomi, rebooking og videresalg.

Helse, miljø og sikkerhet (HMS) Vi er svært opptatte av å forebygge belastningsskader. Vi øver inn gode arbeidsstillinger under hele studietiden. Dette forebygger helseskader senere i arbeidslivet. Vi gjennom­fører uttøyningsøvelser som også er meget forebyggende.

Faghistorie Innblikk i frisørfagets historie og utvikling.

Semesteroppgave Adam og Eva Skolen gjennomfører en avgangsvisning i forbindelse med semesteroppgaven. Her får elevene vist frem det de har lært i tiden på skolen, i tillegg få fremmet sin individuelle kreativitet.


PEDER WALLENTIN
ART DIRECTOR, ADAM OG EVA PALEET OG
INSTRUKTØR ADAM OG EVA SKOLEN.

"Alt det harde arbeidet du legger inn i skolehalvåret blir fundamentet for resten av din karriere. Dette må selvsagt vedlikeholdes både under og etter endt utdannelse. Det er noe dagene mine som lærer på Adam og Eva skolen blir en påminnelse om. Sett deg heller mange små mål på veien, enn å ha fokus på kun ett stort. Dette hjalp meg hele veien frem til svennebrevet da jeg følte mestring oftre, enn nederlag. Som lærling merket jeg raskt at mulighetene var mange. Jeg begynte tidlig å assistere på ulike opp- drag; Fashion week, foto/videoshoots og ble senere teamleder for visninger under Oslo Runway, Up og musikkvideoer. Dette ga meg et godt innblikk i hvordan et team burde fungere utenfor salong. En variert hverdag er helt klart anbefalt, men det er mange måter å gjøre det på. Dette førte meg tilbake til skolen, men denne gangen i lærer- staben! Dette var et mål for meg helt siden starten av lærlingtiden og jeg er ekstremt takknemlig for å få være en del av gjengen her."

Powered by: Bloc