BLI FRISØR

Frisørutdanning

ADAM OG EVA SKOLEN

Hvorfor ta frisørutdanning hos oss?

Valg av riktig skole kan være avgjørende for din motivasjon, din faglige dyktighet, kreativitet og ikke minst for ditt selvbilde som frisør. Dette vil i stor grad påvirke din yrkeskarriere.

Adam og Eva Skolen gir deg det beste fundamentet for videre utvikling i frisørfaget! 

Adam og Eva Skolen har vunnet flere internasjonale priser og er i dag anerkjent i hele landet for høy kvalitet, dyktige elever og undervisningspersonell med vår frisørutdanning. Mange av dagens elitefrisører har sitt utspring fra skolen, som i over 30 år har markert seg som den grundigste og mest oppdaterte innfor frisørutdanning. 

Om vår frisørutdanning

Vår målsetting er å gi elevene våre den beste, grundigste og mest relevante grunnopplæring i frisørfaget. Vi vurderer kontinuerlig hva som er den viktigste kompetansen for elevene å inneha til enhver tid. Les mer om våre fagfelt her. 

Våre lærere ved Adam og Eva Skolen jobber også i salong, for hele tiden å være oppdatert, slik at våre elever får den beste frisørutdanningen.

Søk i dag

Q&A


Er det lett å få jobb? Det er et stort behov for frisører i Norge i dag. Ulike faktorer spiller inn på hvor lett det er å få seg jobb. En ting er din faglige dyktighet og fraværet i skoletiden, men det handler også om dine grunnholdninger og din personlighet. Adam og Eva Skolen har høy status hos veldig mange salonger i hele landet, dette gjør at veien til fast jobb kan bli enklere.

Når er det opptak? Adam og Eva skolen har rullerende opptak. Vi oppfordrer deg til å søke så tidlig som mulig, da det er stor pågang til våre studieplasser hele året. Skolestart er i august og januar.

Hvordan søker jeg? Søknadskjema  finner du her!

Hva skjer etter søknaden er mottatt av skolen? Skolen behandler søknaden, og du blir deretter kontaktet for et personlig intervju. Skolen legger vekt på motivasjon og interesse for faget.


Hva kreves for å komme inn? Av formell utdanning krever vi kun at grunnskolen er gjennomført. Om du har erfaring med hår eller ikke, har ingen betydning. Når vi har mottatt søknaden din, vil vi ta kontakt med deg for et intervju. Det vi er spesielt opptatt av, er din motivasjon for å søke akkurat vår skole, dine drømmer og mål, i tillegg  til hvilke egenskaper du har som vi kan bygge videre på mens du er hos oss. Du må kunne beherske norsk godt, både muntlig og skriftlig, da undervisningen foregår på norsk.

Hva koster skolen? Skolen koster kr 85.000,-. Avgiften inkluderer alt materiell som forbrukes i skoletiden, foruten skrivemateriell. 

Er skolen støttet av Statens Lånekasse? Adam og Eva Skolen er 100% støttet av Statens Lånekasse.


Hvordan får jeg svennebrev? Det er to veier som leder til svennebrevet:

1. Lærling: Utdannelsen tar utgangspunkt i 4 år. Du får 6 måneder fratrekk fra Adam og Eva Skolen. Du får 12 mnd. fratrekk for VG1 Design og håndverk. VG2 Frisør gir 12 mnd. fratrekk. Alle andre VG1 og VG2 gir 3 mnd. hver i fratrekk.

2. § 3-5 Praktiskandidat (Også kalt privatist): Tar i utgangspunktet 5 år. Ingen krav til skolegang eller kurs. Ingen aldersgrense. Du får 6 måneder fratrekk for Adam og Eva Skolen.

Uansett modell: du må bestå en tverrfaglig eksamen (FRI3102) før du kan gå opp til svenneprøven.

Godkjenninger Vi er godkjent av Statens Lånekasse, gå inn på www.lanekassen.no. Søk i dag

FAGOMRÅDER


Styling Formforståelse, produktkunnskap, fønteknikker, opprulling, oppsetning, bruk av varmeverktøy, makeup og ansiktsformer.

Grunnklippene Gjennomgang av vårt unike klippesystem, satt sammen av de  fire grunnklippene samt ulike kombinasjoner av disse. Grunnlaget for forståelse av teknisk klipp.

Huden og håret Hudens oppbygging, funksjoner, ulike sykdommer, hodebunnsproblemer med mer. Hårets vekstfaser, livssyklus, håravfall, behandlingsformer og produktkunnskap. Hodebunnsmassasje og sjamponering.Strukturomforming Kalles oftest permanent. Material og produktlære, kjemiske prosesser, vikleteknikker, innvirkningstider og sikkerhet.

Farge Generell fargelære, ulike typer hårfarging, bleking, stripeteknikker, fargedesign, påføringsteknikker, etterbehandlinger og sikkerhet.

Verktøylære Kunnskap om ulike verktøy og trening i bruken av disse. Sakseteknikk, verktøyets muligheter og begrensninger, vedlikehold.

Service og kommunikasjon Inkluderer kommunikasjonsteknikk, salg, personforståelse og personlig fremtreden.Bedriftsøkonomi Forståelse for bedriftsøkonomi, rebooking og videresalg.

Helse, miljø og sikkerhet (HMS) Vi er svært opptatte av å forebygge belastningsskader. Vi øver inn gode arbeidsstillinger under hele studietiden. Dette forebygger helseskader senere i arbeidslivet. Vi gjennom­fører uttøyningsøvelser som også er meget forebyggende.

Faghistorie Innblikk i frisørfagets historie og utvikling.

Semesteroppgave Adam og Eva Skolen gjennomfører en avgangsvisning i forbindelse med semesteroppgaven. Her får elevene vist frem det de har lært i tiden på skolen, i tillegg få fremmet sin individuelle kreativitet.


Powered by: Bloc