Kevin Dang Blog.

I

Postet av Kevin Dang den 19. Des 2016


0 Kommentar

II

Postet av Kevin Dang den 18. Des 2016


0 Kommentar

III

Postet av Kevin Dang den 17. Des 2016


0 Kommentar

IV

Postet av Kevin Dang den 16. Des 2016


0 Kommentar

V

Postet av Kevin Dang den 15. Des 2016


0 Kommentar

VI

Postet av Kevin Dang den 14. Des 2016


0 Kommentar

VII

Postet av Kevin Dang den 13. Des 2016


0 Kommentar

Kundeperiode ✂️

Postet av Kevin Dang den 6. Des 2016

Hei alle sammen! I dag var den siste dagen på kundeperioden. Det har vært en fantastisk fin opplevelse og ha kundeperiode på skolen. Det har vært veldig morsomt med de kundene jeg har hatt, og resultatet har vært veldig bra også!

Alle kundene jeg hadde under kundeperioden har vært veldig fornøyd med arbeidet mitt. Og jeg er veldig fornøyd selv. Jeg har gått på Adam og Eva Skolen i rundt 5 måneder, og i løpet av denne perioden har jeg lært masse jeg ikke ante jeg skulle klare på så kort tid! det var helt fremmed for meg å stå med en frisørsaks, og ikke minst veldig vanskelig å holde saksa, men nå går det helt automatisk. Det er så morsomt å se tilbake til klippetestene vi har hatt og hvor lang tid vi brukte på de. Jeg merker at jeg har blitt mye mer effektivt med tiden. Fra å bruke 3 timer på en helform og ned på ca 1 time og 15 min, ikke verst huh? 😁

Av alle kundene jeg har hatt, så har jeg vært mest fornøyd med med hun ene. Hun kom inn og skulle helbleke håret og ha en kaldere farge. Hun hadde tre cm med ettervekst som hadde en tonehøyde 7, lengdene var 6 med gamle striper og ned mot spissene var 8.
I etterveksten (varm some) så brukte jeg Blonde Idol med 6% Oxide Redken. Grunnen til at jeg valgte Blonde Idol i bunn er fordi den jeg brukte hadde olje, og denne blekingen er mye mer skånsomt for hodebunnen og håret. I lengdene brukte jeg Flash Lift med 6% Oxide Redken, og spissene gikk jeg over med Blonde Idol igjen, for spissene hennes var porøse og tørre. Etter blekingen gikk vi over med en gloss i vasken. Jeg brukte 9V, 9T og Crystal Clear for å oppnå en 10.
Håret hennes ble mykere og så sunnere ut etter at jeg hadde bleket det og gått gjennom med gloss. Hun ble veldig fornøyd, og det ble jeg også. Fikk også karakter 6 på arbeidet. Veldig fornøyd! 😁Planen var å ta før- og etterbilde av alle kundene som kom innom, men siden var så fokusert så glemte jeg det dessverre helt bort. MEN jeg måtte bare ta bilde av denne kunden, jeg var så fornøyd med resultatet!


0 Kommentar

En måned senere...

Postet av Kevin Dang den 27. Nov 2016

Hei alle sammen! Nå er det virkelig lenge siden sist gang jeg skrev et blogginnlegg, en hel måned siden sist! Hva har skjedd iløpet av denne måneden? Vi har vært ute på praksis i to hele uker, og jeg var to uker på Adam og Eva Grensen. Adam og Eva Grensen ligger på Grensen 8, noen meter unna Bare Jazz. Det har vært to helt fantastiske og magiske uker sammen med de som jobber i salongen! De er dyktige, snille, hjelpsomme, og viser stort interesse innenfor bransjen, og det liker vi! Hver eneste dag i disse to ukene har jeg hatt det så bra! Jeg har lært så utrolig mye, og observert klipp, farge, styling og hodebunnsmassasje! De ansatte er veldig flinke til å gi tips og råd, noe jeg setter veldig mye pris på. Jeg tar det til meg, og lærer av det.Det var veldig fint å være ute i salong i to uker. Jeg har blitt enda mer motivert og kommer til å jobbe enda hardere for å nå målene mine! :-) Har også hatt 3 eksamener via Privatistweb. Jeg gikk rundt og gruet meg for disse eksamene, fordi vi har så tett program på skolen og eksamener, men jeg gruet meg for ingenting. For disse eksamene var ganske enkle å løse. Hadde eksamener i tverrfaglig, produksjon og frisyredesign. Den tverrfaglige eksamen var praksis, mens de to andre var teoretiske.

Utenom eksamene så har vi hatt kundeperiode, og det synes jeg er veldig morro. Så langt har jeg hatt 4 kunder, og håper jeg får flere, hihi. For oss som ikke har kunder, så må vi jobbe med dukkehoder, vi har 14 arbeidstester som vi utfører på dukkene. For hver godkjente test så blir det notert ned. Klarer vi 5 tester så kan vi bruke en hel dag på en annen som også har fullført 5 tester til å farge håret til hverandre. En dag pr person. Det er jo en ganske digg belønning.


0 Kommentar

Tverrfaglig praksis prøve ✂️

Postet av Kevin Dang den 28. Okt 2016

Hei alle sammen! Endelig er den tverrfaglige praksis prøven i boks. Jeg hadde prøvd å finne modell i flere uker i forveien, mange hadde trukket seg og noen andre som ikke stod til kravet. Heldigvis så ordnet det seg til slutt. Ordner seg alltid for snille gutter, eller hva? 😇

Dagen før ordnet jeg istand papirer, tegninger og arbeidsbeskrivelse. I går da modellen kom så fikk jeg se enda mer nøye på håret hennes. Hun hadde ca 5-6 cm langt ettervekst, kommunegrå (7). Mens i lengdene hadde hun rød/orange farge fra tidligere hjemmefarge. Det var 3-4 måneder siden sist gang hun hadde farget håret sitt, så fargen var litt utvasket fikk jeg vite av henne.

Så kom vi til fargevalg, jeg visste i utgangspunktet hva jeg skulle bruke, men jeg var så usikker på om det ville fungere på håret hennes, så jeg måtte spørre Hege om hjelp. Vi kom frem til at jeg måtte lage en plan først før hun kunne si noe. Jeg valgte derfor og ha en 5VV i bunn, en ganske dyp mørk farge, og 5VB i lengdene. Hege syntes jeg burde tenke litt mer på bunnfargen, så jeg gjorde det. Kom ikke så langt for å si det sånn, haha! For jeg hadde sett for meg fargene i hodet at det ville passe. Hege sa jeg var på rett spor, men skulle blande 1/3 5N som er en naturfarge og 2/3 VB for å ikke få så dyp og intenst bunn.

Helformklippen gikk faktisk ganske bra, mistet guiden bittelitt så jeg fikk litt rusk, men det visste jeg. Hadde bare ikke tid til å fikse det før etter bedømmelsen av hele oppgaven. Da jeg endelig skulle farge etterveksten hennes så hadde vi ikke 5VV igjen, og da fikk jeg tips av Hege å bruke 5BV istedet. Jeg var så stresset for jeg hadde litt dårlig tid, så jeg husker ikke om hun sa jeg kun skulle bruke 5BV i bunn uten å farge eller at jeg skulle det. Jeg gjorde det uansett, så da tok jeg 1/3 5N og 2/3 5BV i bunn. I lengdene brukte jeg fremdeles 5VB. Til fargene så brukte jeg chromatics vannstoff med 3%.
Modellen min ble svært fornøyd med klipp og farge og jeg er stolt over meg selv som klarte å gjennomføre det til tiden. Selv om håret bare var 90% tørt. Så i dag er det åpent dag på Adam og Eva Skolen. Og det gleder jeg meg kjempemasse til! Det blir bra med en litt mer avslappende dag etter en intensiv uke med prøver atter prøver.


0 Kommentar

Styling Advanced kurs

Postet av Kevin Dang den 25. Okt 2016

Hei alle sammen! Lørdag 22. og søndag 23. var jeg assistent for en Styling Advanced kurs. Egentlig så ble ikke jeg valgt for noen av dagene denne gangen, men siden Mette ikke kunne på lørdag så spurte hun om jeg hadde mulighet, og det hadde jeg. På søndag så skulle egentlig Aurora, men pga mangel av kollektivtransport så tok jeg over for henne. Så da ble det meg og Frida begge dagene, og det var veldig koselig å jobbe sammen med henne.

På lørdag var det Eirik Thorsen og Petra Berg som holdt kurset. Vi startet med å vaske 7-8 langhårs dukker, gre det gjennom og føne det lett dersom vi fikk tid til det. Deretter fikk vi i oppgave å sortere, vaske og tørke Eiriks extensions, dette gjorde jeg tidligere sammen med Ingrid og Anders, og det kan du lese mer om HER. Det var ganske mye extensions, men det var morsomt! Føler jeg kan det å håndtere litt extensions nå, noe jeg ikke kunne før jeg fikk sjansen til det. Ellers så har vi fulgt litt med på kurset, fått gode tips til styling og oppsett.

På søndag var det Eirik og Inger Lise Moa som holdt kurset. Denne dagen fikk vi MASSE tips, inspirasjoner og fikk se stylingen nærmere. Vi fikk stå på scenen og hjelpe til, og det var veldig gøy :) Legger til noen bilder av oppsettene som ble gjort.En veldig enkel, men superfin oppsett. Det har blitt gjort bunntupering for at lusespennene skal feste seg bedre i håret.

Oppsett av en av lærlingene. De er så flinke! 😍😍😍
HOT TIPS: Til oppsett med bruk av smykker var det lurt å feste det på plass med sort elastisk tråd. Det er mindre synlig med sort, enn feks hvitt tråd. Genialt spør du meg, tidligere har jeg bare tenkt at de kanskje har festet med drøssevis av bobby pins og klyper.


Her kan dere se at smykkene er blitt festet med sort elastisk tråd. Dette gjøres ved å tre tråden gjennom et nål og surre rundt i smykkene for å få de på plass. Har aldri tenkt over at man kan bruke øredobber som hårpynt, men det fungerer utmerket godt å feste de på plass med tråd.

0 Kommentar

Bryn & vipper

Postet av Kevin Dang den 25. Okt 2016

Hallo alle sammen :-)

På fredag så brukte vi dagen på å ha demo i bryn & vippefarging, og det var veldig moro. Og etter demo så måtte absolutt alle prøve å ha farge i både bryn og vipper, dette var skummelt. Jeg blir helt paranoid når det gjelder mine egne øyner, så klarer ikke å sitte komfortabelt mens noen gjør noe med øynene.

Vi ble delt inn i gruppe på to og to, den som står på andre siden av speilet ditt. Så da ble det meg og Edvard. Selv om jeg satt ukomfortabelt til å begynne med så gikk det veldig bra. Edvard var veldig flink. Det var sånn øyeblikk da jeg trodde jeg fikk farge inn i øynene, men det bare føltes slikt. Det mest ukomfortable var at man visste at man IKKE kunne åpne øynene, hehe. Etter at han ble ferdig med meg, så var det min tur. Så vi fikk prøvd oss på hverandre. Følte det gikk ganske greit på begge to, man ser ikke så veldig store forskjell da jeg allerede har mørke bryn og vipper, hehe.


0 Kommentar

Fargebehandling

Postet av Kevin Dang den 20. Okt 2016

Hei igjen alle sammen! 😁

I går hadde vi fargebehandling på modeller, og min modell ønsket seg en stor forandring. Hun har naturlig en 8'er i naturfarge med gylden undertone og ønsket seg en mørk farge med violet undertone.

Det var tomt for 04V som er en Redken Shades EQ farge. Shades finnes i to typer, og det er cream eller gloss. Cream har mer pigmenter enn Gloss, men jeg brukte Gloss. Siden 04V var tomt så brukte jeg 01V + 09V istedet for at det skulle bli den fargen jeg var ute etter. Blandingsforhold var 1 del 01V + 1 del 09V + 2 deler processing solution. Feks 10 gram 01V + 10 gram 09V + 20 gram pro. solution. Til slutt så hadde jeg i en tykningsmiddel siden Gloss er rennende farge som både kan brukes med pensel og fargeskål eller i spruteflaske ved vasken.

Jeg delte håret til modellen opp i panne til nakke og øre til øre inndelinger og smurte fargen gjevnt fordelt i etterveksten som vi så fint kaller det. Deretter jobbet jeg fra nakke opp mot fromt, det er viktig at passéene ikke blir for tykke, for ellers så får ikke all håret farge på seg. Mot front delte jeg håret inn i diagonale passéer slik at håret ble liggende bakover fra ansiktet.

Jeg lot fargen få ligge i håret i 20 minutter før jeg vasket det grundig gjennom med to ganger shampo og én gang med conditioner. Modellen ønsket at jeg skulle rette ut håret, så jeg fingerfønte håret før jeg brukte rettetang. Før føn så hadde jeg i litt All Soft Argan 6-Oil og sprayet jevnt med Redken Pillow Proof Blow Dry Primer. Denne korter ned føningsprosessen og er en varmebeskyttende for håret.

Tadaaa! Hun ble veldig fornøyd med fargen, og jeg ble veldig fornøyd med resultatet. Fargen passet henne utmerket godt. Og her er et før og etterbilde for sammenligning.


0 Kommentar

Farge hverandre.

Postet av Kevin Dang den 16. Okt 2016

Hallo! På fredag så farget vi hverandres hår, og det var veldig gøy! Jeg og Edvard jobbet sammen og farget hverandre på fredag siden vi hadde tid til det. Planen var at vi skulle bruke fredag og mandag slik at vi får god tid, men siden begge hadde relativt kort hår, så gikk det med begge to på fredag.Edvard har 8 i fargedybde med gylden fargeretning. Han ønsket seg en kaldere farge, men likevel være på samme dybde. Derfor blandet vi 07P og 09P fra Redken som er en minicolor.
Heheheh, jeg klarte å glemme arket igjen på skolen så jeg fylte ut på nytt og tegnet strekene på Paint.Selv om håret til Edvard var kort så gikk det an å påføre farge med klassisk metode fra panne til nakke og øre til øre, men resten ble på frihånd fra nakke mot front. Etter at fargen var smurt på så lot jeg fargen ligge i 20 minutter før jeg vasket det bort med 2x shampoo og 1x conditioner.
Slik ble resultatet! Litt kaldere farge, men fremdeles en 8'er. Fikk bort gyldenhet.Edvard skulle ønske at håret ble litt mer kaldere, og det var jeg enig i. Så vi spurte om vi fikk lov til å ha i en lilla kur slik at håret hans muligens ble litt kaldere. Og det fikk vi lov til siden vi hadde blitt ferdige med å farge hverandre og bli sjekket. Og håret ble faktisk kaldere med mer gråtone i håret, så det var gøy! :)


0 Kommentar

Strukturomforming på modell.

Postet av Kevin Dang den 11. Okt 2016

Hei alle sammen! Planen var å oppdatere bloggen i går, men så ble jeg opptatt med å gjøre noe spennende etter skolen.

I går hadde vi modeller for strukturomforming. Vi jobbet sammen to og to, der jeg og Edvard havnet i samme gruppe. Modellen vår ønsket seg myke krøller og hadde litt lengre hår enn skulderlengde. Men det gikk kjempefint! Vi snakket med modellen store deler av tiden, og plutselig så ble vi ferdig tidligere enn vi tenkte oss, selv om vi følte vi brukte lengre tid. Å vikle hår har blitt enklere og enklere, men utfordringen var å få med alle småhårene inn i spolene. Vi var veldig nøye med småhår og spissene.

Vi delte hodet til modellen i to fra panne til nakke og tok hver vår halvdel. Det vanskeligste med å vikle var alle småhårene vel ørepartiet, der måtte vi faktisk ta ut spolene for å gjøre på nytt. Som dere ser på bildet så brukte vi spiral vikling. Denne metoden vil gi mykere krøller, og siden modellen vår hadde ganske langt hår så ville tyngden gjøre krøllene mykere.Etter vi ble ferdig med å vikle så gjorde vi istand plassen vår og ryddet bort spoler, spisspapir og pinner og lignende. For nå var det tid til å sette i olje. Vi hadde bomull hele veien rundt, slik at ikke oljen skulle renne nedover ansiktet, ørene og nakken. Vi brukte Innersecret permanent av Redken.

Først så leste vi bruksanvisningen, dette steget er viktig! Deretter blandet vi nr 1 og 2 sammen og påførte det gjevnt fordelt på spolene. Dette er en reduksjonsmiddel som inneholder kjemikalier som åpner disulfidbruene i håret. Vi brukte en klimason og hadde håret i plast i ca 10 minutter. Etter det så tørket vi håret forsikt med papir og påførte nr 3 og vasket det bort. Etter dette var gjort så påførte vi nr 4, et oksidasjonsmiddel (nøytralisering) som binder sammen disulfidbruene på nye steder i håret. Vasket det godt bort med varmt vann etter 5 minutter, tok ut spolene og vasket håret godt med en CAT-kur.

Vi brukte Redken Curvaceous i håret før vi fønet håret med en hår diffuser.Slik ble resultatet av permanent på modellen vår! Hun ble storfornøyd med ny sveis, myke krøller og mer fyldighet.
0 Kommentar

Kubisk form | Parallel gradering.

Postet av Kevin Dang den 8. Okt 2016

God kveld alle sammen! Nå har jeg kommet hjem fra skolen. Og ja, på en lørdag. I dag har Ann Christin og Anne-Lise holdt kurs i kubisk form og parallel gradering for lærlinger/ frisører. I den anledningen så har jeg og Edvard vært assistenter, og hjulpet til med å rydde. Vi har ikke bare ryddet, for vi har fått muligheten til å følge med på kurset store deler av tiden! 😁

Anne-Lise startet demo med å gå gjennom kubisk form. Kubisk form har en inndeling fra øre til øre over hodets høyeste punkt og en inndeling i indre området i vik. Inndelingene skal tilsammen formes som en kube. En stor inndeling bak hodet, og tre inndelinger i front.Slik ser en kubisk form inndeling ut som.Det var kjempemorsomt å lytte og se hva Anne-Lise og Ann Christin snakket om. Og vi fikk masse hot tips som vi kommer til å huske godt! ❤️‍ Så jeg anbefaler alle sammen å melde seg på disse kursene. Man lærer veldig mye, selv om det er advanced. For det går igjen i det vi har lært tidligere, men mer avansert.

Sånn ellers så har jeg og Edvard brettet masse håndkler i dag, ikke litt, ikke mye, men veldig masse! Ellers så har vi også sett på de som var på kurset klippe hår.Etter kubisk form så gikk vi over til parallel gradering, litt ulikt enn måten vi klipper det på skolen. Legger til noen bilder av demodukken Anne-Lise klippet, men den var ikke tørr. Så tror ikke den skal være seende slik på ferdigresultat, hehe.


Håper alle har hatt en fin helg så langt, for det har jeg. 😁 Så anbefaler jeg de som har tid og mulighet til å være assistent på kurs melde seg på. For man lærer så ekstremt mye, også er det så gøy!

0 Kommentar

Kort gradering på modell ✂️

Postet av Kevin Dang den 5. Okt 2016

Hei alle sammen! I dag har vært en skikkelig morsom og lang dag. Var ganske nervøs på vei til skolen i dag. Er jo tross alt første gangen vi klipper på mennesker, etter flere uker med klipp på dukkehoder. Det var så mye bedre å klippe på ekte hoder! Du slipper å måtte fikle med stativet og det er så mye enklere å se feil på et menneskehodet enn på dukkehodene.


Min første modell ble Halvor. Jeg og Halvor har kjent hverandre i snart 6 år, og jeg har aldri sett han med kort hår før. Han har alltid hatt litt lengde i håret sitt, men etter og ha å sittet i frisørstolen i dag så ble han altså veldig kort!
Se så langt hår Halvor hadde! Det er over 60 cm som er klippet bort! Halvor bestemte seg for over et halvt år siden at han skulle klippe seg kort for å donere bort håret sitt. Da spurte jeg han om han ikke kunne vente noen måneder slik at jeg kunne klippe det på skolen. Håret som er klipt av skal doneres til kreftsyke barn som har mistet håret sitt. Det er så inspirerende at han har valgt å donere bort håret sitt til noen som trenger det. ❤️‍ Det gjør meg så glad!

Låner dette bildet av Adam og Eva Skole og Akademi fra Instagram som flinke Fay har tatt!


Her føhner jeg håret til Halvor før jeg klipper håret hans i en gradering med saks over kam teknikk. Denne teknikken føler jeg at jeg har fått til ganske bra. Er dere spente på resultatet?!?!?
Hihi. Det er så uvant å se han med så kort hår! Har aldri sett Halvor med så kort hår før. Han passer veldig godt med kort hår da, flere som er enige? Også vil håret som er klipt av gå videre til noe positivt. Og jeg har fått æren av å være en del av denne prosessen, ved å klippe! Tusen takk for at du satt modell for meg, Halvor.
0 Kommentar

Kort gradering ✂️

Postet av Kevin Dang den 3. Okt 2016

Bø! I dag hadde vi klippetest i kort gradering. Hvordan gikk det? Det gikk ganske bra, men resultatet ble ikke like bra som jeg hadde håpet på. Jeg følte jeg klarte meg relativt bra til å ikke ha klippet denne klippen før. Det eneste jeg har gjort de andre dagene, var å file av og øve meg på saks over kam metoden. Jeg fikk en 3'er på denne klippetesten, det er jo egentlig bra da. Bare jeg som er litt hard mot meg selv, hehe.

I morgen har vi en ny demo. Regner vel med at det er en demo i kort gradering, bare helt annerledes, men jeg er ikke sikker. Og tenk på det, på onsdag skal vi ha modeller på stolene våres! Da slipper vi de stativene som aldri vil stå fast. Jeg både gleder og gruer meg til dagen. Det kan enten gå skikkelig bra eller skikkelig dårlig, men jeg tar det som det kommer. Jeg synes denne klippen er veldig vanskelig! Jobber man for sakte med å klippe og dra kammen oppover så vil man ende opp med å få hakk i graderingen sin. Så her gjelder det å ha hodet fokusert og tenke positivt. Da går alt det som regel ganske bra :-)

Jeg er ganske fornøyd, sånn utenom at jeg hadde en disconection på høyre side :-( Jeg hadde en skikkelig overheng som jeg overså. Jeg tenkte "oi, shit..." da jeg ble sjekket. Trodde virkelig jeg hadde strøket egentlig, så jeg burde vel være glad over at jeg fikk en 3.


0 Kommentar

Søndag

Postet av Kevin Dang den 2. Okt 2016

Hei bloggen, neida. Hei! Nå er det offisielt høst folkens, i dag var det skikkelig kaldt! Jeg våknet opp klokken 08:15 og sjekket hvor mange grader det var ute. Og det var ikke mer enn 5 ⁰C. Etter at jeg våknet opp så tok det ikke lang tid før jeg ble sulten, dette er så uvanlig av meg. For jeg spiser veldig sjeldent frokost, selv om jeg absolutt bør begynne å gjøre det. Det er jo tross alt det viktigste måltidet iløpet av en dag.

Dette hadde jeg til frokost + to kopp med kaffe og litt nøtter.Ellers har jeg brukt deler av tiden min til å rydde i klesskapet. Nå har jeg ryddet bort sommerklærene og lagt frem litt mer vinterklær. Jeg innser også at jeg har veldig lite av vinterklær, 60% av alt jeg eier er sommerklær. Det er ille, jeg MÅ ha flere vinterplagg. Spesielt når det begynner å bli kaldt ute som det er nå.

Ellers så pleier jeg å ha klær på dette klesstativet. Jeg bytter klærene etter vær, humør og hvor jeg skal. Synes dette er ganske greit for meg selv, så slipper jeg å våkne opp og lure på hva jeg skal ha på meg.


Ahh, gleder meg faktisk til vinter, da kan jeg endelig pakke meg inn i masse varme klær og skjerf. (Det gjør jeg allerede egentlig). Mest av alt så trenger jeg nye bukser. Jeg har enten gått lei av de jeg allerede har ellers så har de blitt for småe.


Prøver hardt å kvitte meg med forkjølelsen. Jeg hater å være syk, heldigvis så blir jeg veldig sjeldent syk da. Syntes så synd på meg selv at jeg bakte en kake og vafler til meg selv, nam.


Ellers så har jeg brukt tiden min i helgen til å strikke, det har jeg ikke fått tid til på lenge. Jeg synes det er så avslappende å bare sitte å høre på musikk og strikke.Veldig random blogginnlegg, men følte for å oppdatere! Også må dere gjerne følge meg på min Instagramkonto da! HER.
0 Kommentar

Liss Ultimate Masque

Postet av Kevin Dang den 30. Sep 2016

Hei folkens! I dette innlegget skal jeg snakke litt om Liss Ultimate Masque fra L'oréal Professionnel. Jeg ble kjent med denne kuren da jeg ble kåret til månedens blogger og fikk med meg noen fine produkter, hihi.Til å begynne med så ble jeg litt småskeptisk, for de aller fleste vet at L'oréal Paris sine produkter ikke er så særlig gode. MEN, det er stort forskjell på L'oréal Paris og L'oréal Professionnel | Expert. Forskjellen er nok at de bruker mer ekslusive og dyrere ingredienser i produktene deres enn det vanlige merket. Jeg er ikke bombesikker, så ikke skyt meg om jeg tar feil.

Uansett så har jeg prøvd ut denne kuren nå, og jeg må virkelig si at jeg er imponert over den. Denne kuren gjør håret mitt mykere, glattere og det beste av alt, den demper ned frizz. Jeg har endel frizz i håret mitt da jeg har fall / litt krøller. Sånn ellers så bruker jeg All Soft Heavy Cream av Redken. Forskjellen mellom All Soft og Liss Ultimate er at Liss Ultimate gir meg mer glatthet og demper frizzen bedre, selv om All Soft er helt lik. Alt i alt så gir All Soft meg bedre resultat sånn utover 2-3 dager uten at jeg vasker håret, men det er også fordi jeg bruker hele All Soft serien av Redken.

Jeg tror jeg skal kjøpe shampoo og conditioner av Liss Ultimate serien for å teste den ut enda mer. Så langt er jeg veldig fornøyd med kuren. Det står den skal ligge i håret i ca 2-3 minutter, men jeg har latt den virke i 5 minutter.0 Kommentar

Forberedelse til klippetest i kort gradering ✂️

Postet av Kevin Dang den 30. Sep 2016

God kveld alle sammen! Vet jeg har skrevet det før, men tiden går ekstremt fort. For nå er det ikke lang tid igjen, før vi skal begynne å gå fra dukkehode til modeller. Vi har nå beveget oss til siste klipp, som er kort gradering | kort herreklipp med høy gradering.

Det ser alltid så enkelt ut når lærerne viser det på demo, men det er det altså ikke. Vi bruker en metode som kalles for saks over kam. Til å begynne med så var dette veldig vrient, men så fort jeg fikk begynt å klippe litt så gikk det litt bedre. Jeg vil tro det vil være mye enklere å klippe en kort gradering når håret er såpass kort i nakke. For akkurat nå så føles det litt vanskelig, spesiellt fordi det er så mye hår å gre gjennom.

Denne klippen skal klippes i tørt, men om håret er langt så gjør vi dette i vått tilstand. Da deler vi håret inn i en hestesko i indre området, 1/2 cm over det bredeste partiet på hodet. Deretter klipper vi litt hår i en gradering, dersom det er langt. Om ikke så er det bare å føhne håret rett ned ved bruk av denmanbørste, kam eller fingrene. Når håret er tørt er starter man bare rett på saks over kam og jobber seg oppover for å få jevn en gradering. Det er viktig å ikke klippe litt her og der. Jobb et punkt fra start til stopp før man beveger seg videre. Da blir klippen så mye finere og man slipper feil og en hakkete gradering.Sånn ser altså dukken min ut. Jeg føler meg litt klar til klippetest på mandag, men siden vi har klippet så lite så er jeg litt usikker. Vi har brukt tiden mest til å file bort rusk og få rene linjer, så det føler jeg meg ganske OK til.

Også er det helg nå! Skal slappe av helt siden jeg er syk. Ikke gøy med halvveis tett nese, rennende nese, småhosting og slapp i kroppen.


0 Kommentar

Fra økende lengder til kombinasjonsklipp ✂️

Postet av Kevin Dang den 27. Sep 2016

Heihei! Jøss, må virkelig si at tiden går ekstremt fort, det er allerede ny klippetest i morgen. Det var ikke så lenge siden vi hadde klippetest i økende lengder for å si det sånn. Økende lengder var en veldig omfattende klipp, med mye å tenke over. Det å holde fingrene likt på begge sider var veldig vanskelig, men det gikk ganske bra. Bedre enn jeg hadde sett for meg. Denne klippen var så vanskelig at jeg måtte kryssjekke meg hele tiden, og det er jo bare bra! På den måten er man på den sikre siden og kan gå tilbake til den passéen det oppstod feil på, og rette det før det er forsent. Sånn at man slipper å starte på nytt.

Her er resultatet av min økende lengder. Jeg følte det gikk ganske greit med resultatet. Og jeg skrev i egenvurderingen om småfeil som oppstod i klippen og hvorfor det skjedde, og hva jeg kunne gjort annerledes. Jeg fikk 5- på denne klippetesten, så jeg er fornøyd! Man tenker at man har gjort det dårlig når det er så mye småhår synlig etter føhn. Men vi brukte en denman børste og ikke rundbørste som man egentlig bruker til økende lengder.

Ellers så har vi gått fra økende lengder til kombinasjonsklipp. ØL, LL, G (økende lengder, like lengder, gradering) Jeg liker denne klippen bedre enn økende lengder, hehe. Det er fremdeles mye å tenke over, og vil si det er en delvis omfattende klipp. Jeg gleder meg faktisk litt til klippetest i morgen, det eneste jeg gruer meg til er arbeidstegningene, det er ALLTID noe jeg gjør feil. Jeg synes det er så vanskelig å huske linjene, og det hjelper jo ikke så veldig når projeksjonstegninga i ØL, LL, G ser ut som en klovn.


Slik ble kombinasjonsklippen! Gleder meg til den skal bli kortere i morgen. Det er så mye enklere å polere og føhne håret når det ikke er kjempelangt.


0 Kommentar

Assistent for stylingkurs

Postet av Kevin Dang den 25. Sep 2016

God kveld alle sammen! Nå har jeg kommet meg hjem, og sitter foran pcen for å oppdatere bloggen min. Planen var at jeg bare skulle være assistent på lørdagen, men siden Natalie ble syk, så hjalp jeg til på søndag også. På lørdag så fikk vi i arbeidsoppgaver å kutte opp frukt og grønnsaker, gjøre i stand maten, følge med på demo de gikk gjennom, og vaske/tørke håndkler. Ellers så fikk vi æren av å vaske extensions (løshårene til Eirik, hehe) slik at han skulle ta det med videre til noe spennende neste helg.

Det var ikke litt extensions heller, det var et fjell med extensions! Jeg og Ingrid hadde det morsomt iallfall, spesiellt for min del. Siden jeg aldri har vasket extensions før. Det var ikke direkte kjedelig, men det var litt slitsomt siden håret var festet i extensionslim og vi måtte bruke god tid på å få det bort. Må behandle håret med kjærlighet ❤️‍

Eirik og Sølve hadde mange gode tips om føhn! Jeg husker spesiellt at Eirik nevnte det kan være lurt å begynne å føhne foran på håret. På den måten så får kunden se resultatet kjapt, også har vi en tendens til å gjøre en kjempegod jobb bak, og når vi er på fremsiden så sløver vi litt.

Se! Flinke meg og Ingrid! (Anders hjalp til på søndag) Du kan lese bloggen til Anders HER.På søndag startet jeg og Anders med å gjøre istand frukt og grønnsakene, lage kaffe, sette frem glass, kopper og vann. Ellers så har vi fulgt mye med på demo om de ulike krøllteknikkene ved bruk av en Marcel krølltang. Det var ikke enkelt å bruke denne krølltangen i det hele tatt, men det var ekstremt morsomt. Jeg storkoste meg, og lærte meg å bruke denne tanga til slutt.Etter at vi slapp løs krølltangen så festet vi en klype i krøllen for å få ekstra krøll etter at den har fått avkjølt seg, det er viktig at klypen er festet på undersiden av håret, slik at vi ikke får et hakk på håret. På undersiden er OK, for det ser vi ikke noe til.Tusen takk til Eirik og Sølve for to fantastiske fine og lærerike dager! Jeg har storkost meg, og fått mange tips jeg skal huske! Og lærlingene/frisørene som var på kurset, takk til at dere tok dere tid til å slå av en prat med oss. 😁

0 Kommentar

Undercut | Sidecut

Postet av Kevin Dang den 20. Sep 2016

inspo.Trykk på bildene for å komme til kilder jeg har hentet bildene fra.


0 Kommentar

Økende lengder ✂️

Postet av Kevin Dang den 20. Sep 2016

Heisann!

Nå har vi kommet til en ny uke, som betyr at vi har en ny klipp som vi skal ha klippetest i. Vi startet med å ha en lang demo i går om hele klippen. Jeg syntes det var veldig interessant, men samtidig veldig tøft og tungt informasjon å få på en mandags morgen. Av alle de klippene vi har gått gjennom, så har denne vært den mest omfattende. Det er veldig mye å tenke på når man klipper denne klippen. Man må hele tiden kryssjekke seg for å ikke klippe feil, er man usikker på om noe skal klippes så skal det ikke klippes. Må være 100% sikker som lærerne sier, hehe.

Etter demo så tegnet vi arbeidstegninger før vi fikk utdelt dukkehoder, der vi skulle klippe en kjapt helform for å få bort det nederste av håret, da dette har en tendens til å være veldig tynt på dukkehodene. Neste morgen, som vil si i dag så har vi bare fortsettet der vi slapp i går. Jeg rakk å klippe en gang + føhn. Jeg gruer meg til torsdag da vi skal ha klippetest i økende lengder. Jeg føler tiden har gått ekstremt fort, og jeg har bare klippet én gang. Så jeg håper jeg klarer å klippe to ganger i morgen før klippetesten.


0 Kommentar

Like lengder | Bloggevent

Postet av Kevin Dang den 16. Sep 2016

Hei igjen! 😁

I dag startet vi dagen med en liten demo i like lengder. Dette har vært den raskeste demoen vi har hatt. Mens vi satt og så på demo så skrev vi ned våre egne huskelister, da det er forskjellige fremgangsmåter å utføre en slik klipp på.

Etter demo skulle vi finne sakene våres og begynne å klippe. Til å begynne med så ga det ingen mening i det hele tatt, fordi det nesten ikke var noe som helst hår å klippe på noen deler av hodet, da det var for kort fra tidligere klipp. Den største utfordringen var vel å holde seg i 90 º hele veien og ikke endre graden. Jeg fikk tips om å ta mindre passéer om gangen slik at passéen alltid ligger i 90 º.

BLOGGEVENT
Etter klipp og rydding så hadde vi vår første bloggevent, det var veldig gøy og spennende. Det var en hemmelig venn som tenkte på oss alle i klassen og delte ut kjærlighet på pinne til alle i klassen. Itillegg ble jeg overrasket på plassen min med en melkerull av min hemmelige venn, om du leser dette innlegget så tusen takk! 😁

Hehe, så ble vinneren av bloggevent for månedens beste blogger meg da. Du kan lese intervjuet HER.

Håper alle har hatt en strålende dag, for det har jeg. God helg da folkens!


0 Kommentar

Gradering med parallel effekt ✂️☑️

Postet av Kevin Dang den 15. Sep 2016

Hurra! I dag hadde vi klippetest i gradering med parallel effekt. Dagen startet med at gruppe A og B startet til vanlig tid med opprop 08.30, mens C og D ble ropt opp 09.30. Av en eller merkelig grunn så hadde jeg mareritt om at jeg hadde forsovet meg, så jeg møtte opp på skolen 08.25. Det er jo greit det også, for jeg følte jeg hadde god tid og slapp å stresse sånn med å gjøre klart plassen min.

Teoriprøven går veldig greit, det eneste jeg sliter med å huske helt riktig er arbeidstegningene. Jeg vet hvordan det skal se ut, men jeg glemmer eksakt de riktige linjene. Fikk 12/15 mulige poeng da, så ikke så verst.

Etter teoriprøven så begynte jeg med å klippe med engang, til å begynne med så føltes det veldig merkelig, for tidligere så var det ikke mulig å klippe håret ved nakken siden det var så kort, men i dag så gikk det. Så jeg måtte stå stille i fem minutter og tenke over om jeg gjorde det riktig eller ei. Jeg brukte 2 timer og 15 minutter på både klipp og føhn. Jeg føler jeg brukte den tiden jeg trengte og at jeg ikke kunne gjort det noe bedre. Jeg hørte ikke hva de sa under vurderingen min da det var så mange som stod med føhnen sin så det var ganske bråkete.Her er resultatet av min gradering med parallel effekt. Om jeg kan si det selv, så er jeg veldig stolt over meg selv! 😁 Kan hende jeg hadde litt smårusk i håret, men hadde jeg klipt det bort så hadde jeg nok klipt litt mer enn jeg burde, hehe. 🙈

Etter skolen så dro jeg, Serine, Edvard og Ingrid på Mamma Pizza og spiste pizza såklart, deretter på Fuglen og drakk kaffi og lemonade. Om dere lurer så var pizzaen god, anbefales! Rimelige priser også.
0 Kommentar

🔜 Klippetest i parallel gradering ✂️

Postet av Kevin Dang den 14. Sep 2016

Bø! Nå er det en uke siden sist gang jeg oppdaterte bloggen. I det siste har det vært superhektisk på skolen. Vi har lært oss en ny klipp, altså parallel gradering. Og denne klippen skal vi ha en klippetest i, og den er i morgen.

Jeg føler at jeg har klart denne klippen veldig godt, men det gjenstår å se i morgen! Håper jeg ikke blir så nervøs at jeg gjør noe feil, for jeg har klart det så bra både på klipp og føhn de to siste dagene. Jeg har tatt tiden på hvor lang tid jeg klipper og føhner også. Korteste tiden jeg har brukt på klipp er 1 time og 15 minutter og med føhn var det 45 minutter.Jeg føler ikke jeg slurver i det hele tatt selv om jeg har gjort føhnen på 45 minutter. Jeg tror jeg har gjort helformsføhn så mange ganger nå at det går litt automatisk og raskere, haha!

I morgen blir nok så en hektisk dag. Jeg ønsker alle sammen masse lykke til på klippetesten i morgen. 😁😁❤️‍❤️‍❤️‍


0 Kommentar

Helform test + gradering ✂️

Postet av Kevin Dang den 7. Sep 2016

Hallo! Da var vi i september da, jeg kan ikke tro at jeg har gått på Adam og Eva Skolen i snart en måned. Det er uvirkelig at tiden går så ekstremt fort, men det pleier å gjøre det når man har det gøy.

Etter en ukes tid med demo og klipp i helform så er helformstesten gjennomført. Den hadde vi i går (tirsdag). Jeg følte det gikk ganske ålreit, det er noe helt annet å klippe hår mens instruktørene går rundt og hjelper. Da føler jeg meg så usikker på om jeg gjør det riktig eller galt, men på testen så fikk jeg det til veldig greit følte jeg! Det er noe helt annet når en må være selvstendig. Da går det litt mer automatisk. Slik ble resultatet av min klipp pluss føn med denman børste.

Jeg fikk tilbakemelding om at fønen jeg utførte var veldig bra, men det ytterste laget kunne vært bedre, og det er jeg helt enig i. Jeg hadde litt dårlig tid mot slutten og rakk ikke å føne det helt bra, men ellers så er jeg ganske fornøyd må jeg si!

På venstre side hadde jeg litt gradering og smårusk, men ellers var klippen fin. I dag fikk vi karakterer på testen vi gjorde i går, og jeg fikk 4+. Jeg er stolt og storfornøyd med resultatet, og til neste gang så blir klippen enda bedre. :-)


Ellers så har vi hatt demo i gradering i dag. Jeg synes det gikk ganske OK med denne demo'en. For etter demo så skulle vi selv klippe gradering i helformensklippen vår, og det syntes jeg var enkelt, men det var bare det å holde passéene riktig siden jeg er venstrehendt. Fikk det til etterhvert da, og da ble det mye enklere. Vi delte håret inn i panne til nakke, øre til øre med konkav nakke. Så det var noe av det samme som i en vanlig helform, bare at med denne klippen så var det med gradering.1 Kommentar

Varmeverktøy

Postet av Kevin Dang den 30. Aug 2016Hallo-o, i dag har vi hatt om retningsføn og diverse føn ved bruk av ulike børster, og etter lunsj hadde vi om varmeverktøy. Jeg følte endelig at jeg fikk til å føne håret rett med bruk av en rundbørste, og i tillegg få bevegelse på håret med en rundbørste. Jeg har tidligere prøvd å føne venninners hår med rundbørste og aldri fått til en fin wave i håret, men det fikk jeg altså til i dag. Følte at tiden gikk så ekstremt fort i dag, så jeg rakk ikke å knipse noen bilder før lunsj.(Tiden går alltid fort når man har det gøy :-))

Hehe, dukken min har fremdeles ikke fått noen navn, tips?


Her har jeg krøllet hodet med bruk av to forskjellige krølltanger. Til venstre har jeg brukt en tynn tang, mens til høyre har jeg brukt en mye tykkere krølltang. Jeg følte det gikk veldig greit siden jeg har krøllet mye hår tidligere. MEN, vi lærte en annen teknikk i dag som heter Twist Wave. Og denne metoden var veldig tricky til å begynne med, men etterhvert så fikk jeg det til. Og da var det ikke så veldig vanskelig lengre. Denne teknikken gir håret en veldig fin curl/wave, spesiellt når man grer ut håret.

Jeg synes dagen i dag har vært veldig morsomt, varmeverktøy er noe jeg er kjent med da jeg retter mitt eget hår så og si hver gang etter jeg vasker håret. Jeg føler håret blir mye sunnere av at jeg gjør det også, det både ser fint ut og kjennes mykt ut når det er rettet ut siden jeg har fall i håret.

Her har jeg krøllet ei venninne med bruk av rettetang og ulike størrelser på strikkepinner. Og dette tar lang tid..... men håret blir så fint!


0 Kommentar

Hårfarger ✂

Postet av Kevin Dang den 28. Aug 2016

inspo.Trykk på bildene for å komme til kilder jeg har hentet bildene fra.


0 Kommentar

Fønteknikk

Postet av Kevin Dang den 26. Aug 2016

I dag startet vi dagen med demo i helform fønteknikk med bruk av denman børste og hårføner. Igjen, det så veldig enkelt ut, men tro meg... Det er det rett og slett ikke, men som jeg digger dette! Selv om jeg synes det er vanskelig så kunne jeg stått hele dagen og øvd meg flink, for dette var virkelig gøy. Av alle ting vi har gjort hittil så tror jeg at føn er min favoritt så langt, selv om jeg ikke er veldig flink til det.

Dessverre så ble det ingen bilder i dag. Dagen gikk så fort og jeg brukte heller 10 minutters pausene mine til å føne hår. Så morsomt syntes jeg det var at jeg ikke brydde meg om pause selv om jeg var litt sulten, hehe. (Ikke gjør som meg) Det er viktig å spise eller drikke vann om man er sulten eller tørst. Jeg var bare så fokusert at jeg ikke klarte å gi slipp på hårføneren og børsten.

Etter lunsjpausen hadde vi demo i rundbørste fønteknikk for både kort og langt hår. Jeg personlig syntes kort hår var mye enklere. For etter demo fikk vi prøve oss på en av delene først, så jeg valgte langt hår da jeg trodde det ville være enklere, men så feil kan man ta. Det ble rett og slett for mye hår og fokusere på, mens kort hår var enklere å få gjevnt volum og shine.

Så nå er det helg folkens! Det skal bli godt for kroppen og slappe av litt, men jeg gleder meg til mandag. God helg da folkens!


0 Kommentar

Slik ser det ut..

Postet av Kevin Dang den 25. Aug 2016Slik ser teorirommet ut når alle står på praksisrommet og føner/ styler dukkehodene sine :-) På teorirommet så er det ganske kjølig, mens i det andre rommet er det veldig varmt!

I morgen, 26. august har vi om føn og styling. Det gleder jeg meg kjempemasse til, men det kommer til å bli ekstremt varmt der når 64 personer skal stå og føne hår.


0 Kommentar

French Twist Updo

Postet av Kevin Dang den 25. Aug 2016

Hallo alle sammen! I dag har vi hatt en fantastisk morsom, men utfordrende dag. Vi har hatt sjamponering og hodebunnsmassasje på hverandre. Også har vi tupert hår og laget svinekam / lokketopp.

Vi ble delt inn i to grupper, D og C var sammen og hadde sjamponering og hodebunnsmassasje først. De andre jobbet med arbeidstegning før de gikk løs på dukkehodene. Jeg og Serine vasket håret til hverandre. Og nei, det var ikke enkelt i det hele tatt, men det ble enklere mellom hver gang. Til å begynne med så skummet sjampoen veldig lite, og andre gang gikk det mye bedre.

Etter sjamponering og hodebunnsmassasje fønet vi og stylet hverandres hår. Jeg var halvveis ferdig med å føne håret til Serine før Hege (lærer) kom og rettet opp i en feil jeg gjorde. Jeg skulle føne håret med hårføneren fra toppen over rundbørsten istedet. For på den måten jeg fønet håret på så ville bare nedre del bli tørt samtidig som jeg hadde forstyrret skjellaget i håret om jeg ikke husker feil. Jeg setter stor pris på at lærere og instrutørene sier ifra at vi gjør feil slik at vi kan lære og gjøre det bedre neste gang.Her er det ferdige resultatet av min svinekam. Det er MYE vanskeligere å lage denne frisyren enn man tror. Det tar også veldig lang tid, man må dele håret inn i ulike fragmenter, og disse må være clean, tupere håret og gre det ut igjen så det blir fint.
Jeg er ganske fornøyd med resultatet, det er såklart småting jeg ville gjort annerledes. Men nå som jeg har lært meg teknikkene så kan jeg bare gjøre det bedre neste gang! :-)


0 Kommentar

Opprulling

Postet av Kevin Dang den 24. Aug 2016

Jeg kan ikke tro at dagen har gått så ekstremt fort. I dag har jeg hatt det ekstra moro på skolen, jeg elsker å jobbe med hår og mennesker, i dette tilfellet et dukkehode.Her er henne! Uten navn og greier, ikke helt sikker på hva jeg vil kalle henne. Hun har veldig fint og langt hår, men hun røyter mer enn katten til venninna mi når håret gres ut. I dag har jeg vasket håret hennes og gitt henne opprulling, det var veldig spennende, og selv om det så enkelt ut på tirdags gjennomgåelse av opprulling. Så var det mye vanskeligere! Det å dele håret inn i ulike fragmenter var det jeg slet med mest, fordi jeg aldri fikk en ren linje og håret ville ikke helt jobbe med meg. Til slutt fikk jeg det til, og da ble det så morsomt at jeg glemte helt å ta pauser. Sånt skjer når man er superfokusert.Jeg fullførte to dukkehoder og prøvde meg på min tredje, men den var vanskelig. Jeg utfordret meg selv med å prøve en dukke med veldig kort hår, mye kortere enn mitt hår også. Det var ikke umulig, jeg måtte bare konsentrere meg og være nøye med å bruke spisskammen mens jeg rullet.Og slik så dukkehodet mitt. Ikke 100% perfekt, men jeg er fornøyd! Jeg synes alle i klassen har vært kjempeflinke i dag.


0 Kommentar

Hår og stiler jeg har hatt gjennom årene 🙈

Postet av Kevin Dang den 22. Aug 2016

Jeg var som alle andre barn, opptatt av spill, spill og spill. Jeg husker på barneskolen så drev alle med Pokémon kort, Pogs, Dracco heads og hørte alltid på Hits For Kids, for det var det som var best, haha.

Jeg tror ikke jeg ble opptatt av hår og mote før jeg begynte på videregående skole, før den tiden så så jeg rett og slett ut som en dass, tok hverken vare på huden eller håret mitt. Så jeg blir alltid flau når jeg tenker over hvor slitt hår jeg hadde og hvor tørt huden min var.


Under er en oversikt over bilder av meg fra 2011 til 2016, hadde noen bilder fra 2009 også, men de er ekstremt dårlige der man nesten ikke ser noe som helst. Heldigvis finnes det gode fotoapparater i 2016. Jeg har hatt mange forskjellige farger, men som oftest har jeg holdt meg til brunt, kobber, og rødlige toner.

2011 - Her hadde jeg hårfargen: kobber.

2012 - Haha, eneste bildet jeg hadde med denne fargen. - Men her farget jeg håret sort med røde striper, men på dette bildet så har fargene gått litt bort, det var intese farger til å begynne med. Og jeg kommer ALDRI igjen til å farge håret mitt sort, det så unaturlig ut på meg.

2012 - Etter tabben med sort og rødt bestemte jeg meg for å klippe meg kortere og hadde mørkebrunt hår istedet, nesten lik min naturlige hårfarge.

2013 - Så ble jeg lei av det mørke håret og bestemte meg for å gå tilbake til kobber

2013 - Fremdeles kobber, hehe.

2014 - Her hadde jeg rødt hår, men det synes kanskje ikke så altfor godt på bildet.

2014 - Rester av farge fra forrige bildet.


2015 - Ble lei av å farge håret så jeg tok en pause. Her er håret mitt brunt med / solbleket med litt rester fra gamle farger.

2015 - Her har etterveksten vokst seg mye ut, og i 2016 har jeg ikke farget håret i det hele tatt. Sist gang jeg farget håret mitt var desember 2014.

Så nå som jeg går på Adam og Eva Skolen, hvem vet? Kanskje jeg ender opp med en crazy farge? Hehe.

Farger du håret ditt? Og hvor ofte gjør du det?


0 Kommentar

Teoriprøve 1 ✅

Postet av Kevin Dang den 22. Aug 2016

Nå er klokken 15:24 og jeg kom nettopp inn døra og nå sitter jeg foran pcen. Etter en hel uke med tung, men spennende teori så har de aller fleste fullført den første av tre teoriprøver. Det føles ekstremt godt at 1/3 av det teoretiske er ferdig, og jeg må ærlig si at jeg er ganske fornøyd med innsatsen min på prøven. Jeg føler jeg fikk skrevet ned det viktigste av det jeg kunne. Så får resultatet bare bli sånn den blir.

I dag skal jeg bare slappe av og kun tenke på meg selv, må jo pleie meg selv også før jeg tenker på andre folk :-) Den siste tiden har jeg stresset så mye at jeg har fått så urent hud, og det ikke bra. Jeg pleier alltid og ha tørre bein og armer, så jeg har testet ut en god exfoliating body balm av REN. Og den er helt fantastisk! Huden blir så myk og ren, samtidig som det lukter godt også. Ellers bruker jeg Invisible pores detox mask og fuktighetskrem av samme merke.


Dere kan trykke på bildene for mer informasjon om produktene eller trykke HER og HER.
0 Kommentar

Søndagskos

Postet av Kevin Dang den 21. Aug 2016

Det har vært en skikkelig solfylt søndag i dag. Det var spådd dårlig vær i dag, men det har bare regnet bittelitt. Hadde noen overmodne bananer hjemme, så da brukte jeg dem til å bake bananbrød. Bananbrød er en av mine favoritter av kaker. Jeg elsker å lage mat, helt fra grunn av. Jeg er ingen tilhenger av Toro-poser, ferdigmat man får kjøpt fra frysedisken eller fjordland man varmer i mikrobølgeovnen. Jeg spiser noe av dette en gang i blandt når jeg har dårlig tid eller er lat, men ellers lager jeg alt selv. Også er det jo best og billigst og lage alt selv, hehe. :-)For de som liker bananer og aldri har prøvd bananbrød før, så anbefaler jeg på det sterkeste å prøve! Det er så godt, jeg er hekta!

Sitter også og skriver ned flere mål for meg selv. Jeg gjorde det den første dagen jeg startet på Adam og Eva Skolen, men føler jeg ville skrive ned noen ekstra og legge i min egen konvolutt. Og se tilbake til det mot slutten av året.
0 Kommentar

Teoriprøve på mandag...

Postet av Kevin Dang den 20. Aug 2016

God kveld alle sammen. Nå sitter jeg her, på en lørdagskveld og oppdaterer bloggen min. Jeg synes at uken har gått ekstremt fort, selv om det pleier å gå veldig sakte når man har mye teori på skolen.


Mandag som kommer har vi om sjamponering og hodebunnsmassasje, og det gleder jeg meg veldig mye til. En av de beste tingene med å dra til en frisør er jo hodebunnsmassasje (synes jeg). Og det jeg gleder meg litt mindre til... Det må være teoriprøven vi har etter lunsj. Jeg føler jeg kan det meste, men jeg kommer nok til å glemme alt i det vi får prøven.

Jeg føler at permen min har blitt veldig tung, er det flere enn meg som føler det samme?

Jeg har brukt min lørdag til å slappe av og koble litt av alt med skole og pensum, men det klarte jeg ikke. Så da satt jeg meg ned for å lese litt og titte litt rundt på YouTube for inspirasjon. Det er så mange dyktige frisører der ute, som for eksempel; Guy Tang, Jenny Strebe, Anna Lee. Guy Tang jobber veldig mye med fashion colors, han gjør det umulige til mulig! Det er så fascinerende og se videoene hans, og man kan virkelig se at han elsker jobben han har. Jenny Strebe lager veldig mange kule updo, krøller og fletter. Og Anna Lee gjør det meste, jeg begynte å følge henne etter at jeg så henne klippe håret til ei annen jeg følger på YouTube.

Vi blogges! Og følg meg gjerne på Instagram, Kevdoeshair. 😁


0 Kommentar

UKE 33.

Postet av Kevin Dang den 18. Aug 2016


Første blogginnlegg.


Første skoledag var mandag 15. august. Jeg husker at jeg var nervøs, mer nervøs enn jeg hadde trengt å være. Jeg så det var mange som stod utenfor Adam og Evabygget, og kunne se at flere også var nervøse. Da vi alle kom inn, ble vi godt tatt imot av en av instruktørene og det var snacks og drikke vi kunne forsyne oss. Nam nam, hvem sier nei takk til gratis mat? Hehe. Denne dagen fikk vi informasjon om hvem inustruktørene var, samt masse informasjon om regler og nyttige ting å tenke over.


Vi ble delt inn i 4 forskjellige grupper, det første som slo meg var 'hvordan skal jeg kunne lære meg alle navnene til disse medelevene?' Men det går faktisk litt greit, for jeg kan navn på noen få. Alle gruppene hadde som oppgave å skrive ned hva gruppas mål var, og etter det fikk vi arbeidsoppgaver vi skal utføre mot slutten av dagen, og det er å vaske og rydde skolebygget. Gruppa mi fikk toalett og kjøkken.🙊

Tirsdag, onsdag og torsdag hadde vi undervisning om de ulike grunnklippene, hud og hår, service og kommunikasjon, og bedriftsøkonomi. Det er ikke så mye å si annet enn at det er tungt! Men veldig lærerikt og jeg gleder meg til hver eneste time, selv om jeg må ærlig innrømme og si at det fremdeles er litt uvant å våkne så tidlig, for å ha undervisning klokken 08:30 hver morgen.

Da var første post ferdigskrevet, håper ikke det var kjedelig å lese? Hehhehe.


0 Kommentar

Powered by: Bloc