MANNEN BAK HÅRET | OSLO RUNWAY

Postet av Adam og Eva Skole og Akademi den 4. Jul 2017

TEKST: FAY SKOGSTAD


Sommeren er i full gang og snart går vi mot den femte utgaven av Norges moteuke, OSLO RUNWAY. Som kreativ leder i Adam og Eva gruppen, eier av Adam og Eva Grensen, hårstylist for Pudder Agency og hovedteamleder under Oslo Runway, skjønner vi at vi har med en travel mann å gjøre. Men Eirik Thorsen setter allikevel av god tid til en morgenkaffe og intervju med oss mellom slagene.

"Hovedoppgaven som teamleder

er å tolke visjonen om hår og uttrykket

designeren ønsker å få til live."
Oslo Runway er Norges moteuke. For de som ikke kjenner så godt til konseptet, kan du fortelle litt om hva det er?
Oslo Runway er en plattform der ulike designere viser frem sine kommende kolleksjoner. I tillegg har Oslo Runway igjen gått sammen med Bik Bok og arrangerer Bikbok Runway Awards. Ett supert konsept om å anerkjenne og løfte frem unge, lovende designertalenter. De nominerte får vise frem sine kolleksjoner og en heldig vinner får en pengepremie på 100 000 NOK. Pengene er øremerket produksjon av ny kolleksjon. Vinneren gis i tillegg en full visning under OSLRW februar 2018, samt en mentor hos BIK BOK, dersom designer melder behov for dette.

FOTO: FREDRIK AUSTAD


Oslo Runway er en litt mindre arena enn hva tidligere Oslo Fashion Week var, hva er positivt med det?
This is PR som står bak Oslo Runway og har gjort en veldig god jobb. Alt er veldig strukturert og satt i plan, slik at det er enkelt å forholde seg til. Dette er også kanskje fordelen med at det er en litt mindre arena, men det vil absolutt ikke si at det er mindre å gjøre.
Personlig føler jeg også det er blitt mer fokus på mote, som det burde, og ikke bare om kjendisene som er tilstede. Her synes jeg pressen har vært med å gjøre en god vinkling av Oslo Runway.

Du er ofte satt til å være teamleder på hår under visninger, kan du fortelle litt hva det innebærer?

Hovedoppgaven som teamleder er å tolke visjonen om hår og uttrykket designeren ønsker å få til live. Vi har en lookdays på Adam og Eva Skolen med designer, hår og makeup, hvor vi går i gjennom alt, og det blir testet på en modell. Designer har stort sett en veldig klar visjon om hvordan ferdig resultat skal se ut, så det er veldig viktig å lytte som teamleder. Skulle designer komme med forslag på «utdatert hår» eller kanskje ingen klar visjon, er det teamleder sin oppgave å hjelpe til med forslag og tips.


Og til slutt et lite tips om hårtrendene for sommeren 2017?

Langt eller halvlangt hår med saltvannslook er alltid en sikker vinner for jentene på sommerhalvåret. Kjører du denne stilen så husk på å bruke produkter tilpasset din hårtype, og ikke minst solbeskyttelse slik at du ikke sitter igjen med en høysåte i midten av august.

For gutta er det mye tekstur som gjelder. Fremhev den naturlige bevegelsen du har i håret, enten om det bare er på toppen kombinert med korte sider og nakke, eller om det er en 70´talls inspirert look med mer lengder over det hele.

Ønsker du å følge Eirik Thorsen sine fotspor? Start din frisørutdannelse her hos oss.
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Her finner du oss

Powered by: Bloc