Bli Frisør

BLI FRISØR

Har du lyst på en morsom og kreativ karriere der du hele tiden kommer i kontakt med nye mennesker? Har du form- og fargesans? Er du opptatt av mote og design? Har du kanskje ambisjoner om å bli stylist for fashion, film eller tv bransjen? Da tyder mye på at en fremtid som frisør kan være det rette for deg!

Er du i tillegg villig til å stå på mer enn gjennomsnittet, kan Adam og Eva Skolen vise seg å være riktig skole for deg! Adam og Eva Skolen eies og driftes av Adam og Eva. Dette sikrer kvalitet, innovasjon og kreativitet. Vi har stort nettverk som kan sikre deg læreplass.

Å komme riktig ut fra start er viktig uansett hva du vil med livet ditt. Også om du vil bli en dyktig frisør. Å velge riktig skole kan være avgjørende for din motivasjon, din faglige dyktighet, din kreativitet og ikke minst for ditt selvbilde som frisør. Dette vil i stor grad påvirke din yrkeskarriere; ønsker du å ha muligheten til selv å velge hvor du vil jobbe, eller vil du bli nødt til å ta det som måtte tilbys deg, du bestemmer selv.

Adam og Eva Skolen gir deg det beste fundamentet for videre utvikling i frisørfaget.

Vi skaper fremtidens elitefrisører og stylister!

Hvorfor ta frisørutdanning hos oss?

Adam og Eva skolen er i dag anerkjent i hele landet for høy kvalitet, dyktige elever og undervisningspersonell på vår frisørutdanning. Mange av dagens elitefrisører har sitt utspring fra skolen, som i 30 år har markert seg som den grundigste og mest oppdaterte innfor frisørutdanning. Adam og Eva frisør er i dag anerkjent i hele landet og internasjonalt for sin banebrytende posisjon i faget og motebildet i over 40 år. En stor del av de beste frisørene innlands og utlands har tatt frisørutdanning jobbet eller jobber for Adam og Eva.

Om vår frisørutdanning

Vår målsetting er å gi elevene en grundig og relevant grunnopplæring i frisørfagene, med vekt på klipp, fargeteknikker og strukturomforming. Det blir også undervist i teorien som tilhører faget. Vi starter din frisørutdanning med undervisning på øvelseshoder, og går over til modeller etter ca. 300 timer.  Skolen vurderer kontinuerlig hva som er den viktigste kompetansen for elevene å inneha til enhver tid. Lærerne som underviser er i salong minimum én gang i uken, for hele tiden å være oppdatert, slik at du får den beste frisørutdanningen.

Søk i dag

Q&A

Hva kreves for å komme inn? Av formell utdanning krever vi kun at grunnskolen er gjennomført. Om du har erfaring med hår eller ikke, har ingen betydning. Når vi har mottatt søknaden din, vil vi ta kontakt med deg for et intervju. Det vi er spesielt opptatt av, er din motivasjon for å søke akkurat vår skole, dine drømmer og mål, i tillegg  til hvilke egenskaper du har som vi kan bygge videre på mens du er hos oss. Du må kunne beherske norsk godt, både muntlig og skriflig, da undervisningen foregår på norsk.

Hva koster skolen? Skolen koster kr 82.000,-. Avgiften inkluderer alt materiell som forbrukes i skoletiden, foruten skrivemateriell.

Er skolen støttet av Statens Lånekasse? Adam og Eva Skolen er 100% støttet av Statens Lånekasse

.

Godkjenninger Godkjent av Statens Lånekasse, gå inn på www.lanekassen.no. Vi er godkjent av Fagopplæringsetaten, utgjør 6 måneder fratrekk i læretiden

Er det lett å få jobb? Det er et stort behov for frisører i Norge i dag. Ulike faktorer spiller inn på hvor lett det er å få seg jobb. En ting er din faglige dyktighet og fraværet i skoletiden, men det handler også om dine grunnholdninger og din personlighet. Adam og Eva Skolen har høy status hos veldig mange salonger i hele landet, dette gjør at veien til fast jobb kan bli enklere.

Når er det opptak? Adam og Eva skolen har rullerende opptak. Vi oppfordrer deg til å søke så tidlig som mulig, da det er stor pågang til våre studieplasser hele året. Skolestart er i august og januar.

Hvordan søker jeg? Søknadskjema  finner du her!

Hva skjer etter søknaden er mottatt av skolen? Skolen behandler søknaden, og du blir deretter kontaktet for et personlig intervju. Skolen legger vekt på motivasjon og interesse for faget.

Hvordan får jeg svennebrev? Det er to veier som leder til svennebrevet:

1. Lærling: Utdannelsen tar utgangspunkt i 4 år. Du får 6 måneder fratrekk fra Adam og Eva Skolen. Du får 12 mnd. fratrekk for VG1 Design og håndverk. VG2 Frisør gir 12 mnd. fratrekk. Alle andre VG1 og VG2 gir 3 mnd. hver i fratrekk.

2. § 3-5 Praktiskandidat (Også kalt privatist): Tar i utgangspunktet 5 år. Ingen krav til skolegang eller kurs. Ingen aldersgrense. Du får 6 måneder fratrekk for Adam og Eva Skolen.

Uansett modell: du må bestå en tverrfaglig eksamen før du kan gå opp til svenneprøven