Frisør lønn


For å kunne oppnå forventet frisørlønn, må du også ha respekt for andres tid, og du må være tålmodig. Høyt fravær på frisørskolen vil sette deg lenger bak i jobbsøkerkøen, siden salongen er avhengige av at frisørene møter opp til avtalte bookinger, åpningstider samt varierende skift.  

Med vår frisørutdanning kan du sikre deg en trygg, spennende og givende jobb. Her kan du lese mer om frisøryrket og hva slags lønn du kan forvente deg.

Søk frisørutdanning her

Realiser frisørdrømmen

Ved å ta en frisørutdanning gjennom Adam og Eva Skole og Akademi kan vi hjelpe deg mot drømmen om å bli frisør. Vi har gjennom årene utdannet en rekke dyktige frisører landet rundt og også internasjonalt. Gjennom oss vil du få den kunnskapen og støtten du behøver for å lykkes. 

Snittlønnen hos en 100% ansatt frisør i Adam og Eva ligger på 567 345,91 hittil i 2022.

En frisør kan ofte tjene mer enn dette, alt ettersom. For eksempel så kan en hardtarbeidende frisør som jobber provisjonsbasert ofte oppleve å tjene mye mer enn dette. Frisører med svennebrev tjener også mer enn frisører uten svennebrev. 

Hvis du er usikker på hvordan du bør jobbe som frisør eller hva du kan forvente deg i lønn, kan det være lurt å ta kontakt med noen som jobber som frisør, enten i en salong eller som selvstendig næringsdrivende. Da kan du få en pekepinn på hvor mye du kommer til å tjene. 

Hvem passer til å bli frisør?

For å lykkes som frisør er det først og fremst viktig at du liker å jobbe med hendene og er kreativ. I tillegg er det viktig at du er sosial og liker en utfordrende hverdag. Du må også være flink til å kommunisere slik at du får med deg akkurat hva det er kunden ønsker. 

Du må være forberedt på at kunden i stolen hele tiden dømmer arbeidet ditt, og har ofte høye forventninger. Derfor er det også viktig med god kommunikasjon. 

På jakt etter ny jobb?

Øvelse gjør mester

Deretter er det øvelse som gjør mester for å lykkes. Du må like å lære nye ting, da frisøryrket og trendene er i stadig forandring. Her gjelder det å få med deg de kursene du har mulighet til å delta på og som er relevant for din kundebase. 

Er du en kreativ sjel velger du med andre ord riktig yrke som frisør. 

Tålmodighet og punktlighet

For å kunne oppnå forventet frisørlønn, må du også ha respekt for andres tid, og du må være tålmodig. Høyt fravær på frisørskolen vil sette deg lenger bak i jobbsøkerkøen, siden salongen er avhengige av at frisørene møter opp til avtalte bookinger, åpningstider samt varierende skift.  

Hvordan bli frisør?

Av formell utdanning kreves det at grunnskolen er gjennomført. Om du har erfaring med hår fra før, har ingen betydning. Hos Adam og Eva skole og Akademi har vi rullerende opptak gjennom hele året. 

Frisørskolen starter opp hver høst i august, og vårsemesteret starter opp i januar. Skolen har en varighet på 6 måneder. Dersom du ønsker å sikre deg en plass er vårt tips å søke så tidlig som mulig.


Det tar 4 år før du kan ta svennebrev i frisørfaget; 2 år på skole og 2 år som lærling . Det finnes kurs og tidligere skolegang og praksis som kan gi fradrag i læretida, men det må vises til 4 år med relevant opplæring før svennebrev kan avlegges.


Hos oss er du velkommen til å  utdanne deg som frisør om du er 18 år eller 65 år!  

Hva kan du forvente i lønn?

Hvor mye en frisør tjener kommer an på mange faktorer. Skal du for eksempel opprette et enkeltpersonforetak å jobbe som frilanser? Skal du «leie stol» i en salong? Eller skal du være fast ansatt med timebetalt?

Det finnes flere måter å jobbe som frisør på. Hva som lønner seg for deg kommer an på hvor mye arbeid du velger å legge i det og hvilken arbeidsgiver du vil jobbe hos. 

Forskjellig fra frisør til frisør

En frisør kan gjerne tjene mer eller mindre enn dette, alt ettersom. For eksempel så kan en hardtarbeidende frisør som jobber provisjonsbasert ofte oppleve å tjene mye mer enn dette. Frisører med svennebrev tjener også mer enn frisører uten svennebrev. 

Hvis du er usikker på hvordan du bør jobbe som frisør eller hva du kan forvente deg i lønn, kan det være lurt å ta kontakt med noen som jobber som frisør, enten i en salong eller som selvstendig næringsdrivende. Da kan du få en pekepinn på hvor mye du kommer til å tjene.Frisører med svennebrev

Vi tilbyr også svennebrevstrening for lærlinger som ønsker å forberede seg for å ta et svennebrev. Her innfører vi deg i i de ulike svennebrev disiplinene og legger stor vekt på planlegging, dokumentasjon, gjennomførelse og vurdering. Kurset tar for seg kompetansemålene innenfor frisørfaget. 


Frisører med svennebrev har fullført 4 års yrkesutdannelse innen frisør-håndverksfag. Dersom du har svennebrev, vil du få høyere lønn og bli mer attraktiv på jobbmarkedet.


Fagforbundet Frisørenes Fagforening er klare

Frisørenes Fagforening har lenge jobbet for å øke norske frisørers minstelønn og forhandle frem en tydeligere tariffavtale. Gode lønninger er en av faktorene som skal løfte bransjens omdømme.

  

En god utdanning er viktig for frisørlønnen

For å kunne få forventet frisørlønn og jobb, er det viktig at du velger en god utdanning. Ved å ta frisørutdanningen gjennom Adam og Eva skolen kan vi garantere deg en god utdanning med faglig dyktige frisører. Vi har utdannet frisører landet rundt som har gjort stor suksess i yrket. 

Vi har skolestart i august og januar med rullerende opptak. Fordi vi opplever stor pågang av søkere, anbefaler vi deg å søke så snart du kan. Du kan enkelt legge inn en søknad her. Etter mottatt søknad, tar vi kontakt med deg på telefon. Her legger vi stor vekt på din motivasjon og interesse for frisørfaget. 

Ved å ta utdanningen gjennom oss vil du få en trygg utdanning der vi hjelper deg ut i en sikker jobb.

  

Søk frisørutdanning her