Ikke kom på eksamen uten en plan B.

Postet av Linn Catherin Hansen den 7. Des 2014

Tiden begynner å nærme seg mot slutten og vi har begynt med avgangseksamener fullt ut.
Jeg har fått gode venner til å stille opp for meg som modell og vært superheldig, det betyr så mye for meg at folk støtter meg i det jeg driver med. Det betyr også mye for meg når folk går ut fra komfort-sonen bare for min skyld og setter seg i stolen for å få en frisyre de er litt usikker på. Heldigvis har de alltid blitt fornøyd, og det betyr også veldig mye!
Jeg har inntil videre klippet bestevenninen min på helform-eksamen og farget henne, hun ville i teorien ikke bli for kort så jeg tok en lenger front på henne og det ble veldig kledelig.
Jeg farget henne forrige farge-prøve og håret hennes hadde rukket å bli lyst igjen. I motsettning til forrige gang så tok jeg naturfarge og blandet med samme fargen jeg brukte forrige gang og det ble noen toner mørkere og jevnere. Jeg glemte at jeg hadde farget etterveksten den gangen i en mørkere farge og siden hun hadde en ca 1cm lang ettervekst etter det igjen så ble den stående igjen etter farging (burde gått for en som matchet den mørkere gamle etterveksten....!).
Men dette syntes ikke veldig godt og ble ganske fornøyd spesielt med klippen!



Jeg tok permanent-eksamen på fredagen og til tross for at jeg var godt forberedt etter å ha oppdaget å brukt alt for lang tid på tegning dagen før på helform eksamen så gikk ting ganske utenfor hva jeg hadde planlagt...
Søsteren min har noe lenger hår enn anbefalt for en eksamen med 4 timers tidsgrense. Jeg valgte spiral-permanent og creative curl for hennes hår, og planla å bruke 2-3 bokser til håret hennes og hadde lest godt dagen før. Det endte opp med at jeg slet med det faktum at hun hadde blitt klippet økende lengder på fra før (for en prøve jeg gjorde tidligere..Jeg kunne jo ikke tilbake da vite at det kom til å muligens bite meg senere!). Dermed ble det en del hår som skled ut mens jeg rullet og jeg ble mer og mer frustrert (gikk fint helt til krest-området....). Det tok litt av tiden og plutselig hadde jeg en time på meg på å: Ta på bommul, helle i produktene og vente tiden det tok...Måtte vente 20-25 minutter på produkt for at det skulle virke, regne med en 10 minutter + vask og fjerning av spoler og det skulle fønes etterpå. Mildt sagt så slet jeg mye med tid og det resulterte i at jeg løp rundt med snørr og tårer rennende og prøvde å gjøre ting med en annen olje og med minimal tid på meg.
Jeg fikk det til på sekundet, og det gikk heldigvis bra men jeg syntes veldig synd på søsteren min som stod modell. Heldigvis ler vi av det nå, men det var ingen gøyal opplevelse mens det pågikk.
Jeg er veldig glad for at jeg ikke ga opp og at jeg ikke lot snufsing og tårer stoppe meg, selv om det var absolutt flaut så var det viktig å få gjort det beste ut av det. Jeg vet jeg burde ha taklet situasjonen bedre, det var en del ekstra faktorer som utgjorde reaksjonen dermed var det bare å la ting gå sin gang. Jeg tror jeg ble mest skuffet over hvor forberedt og selvsikker jeg var på ting og hvordan jeg plutselig måtte bruke en helt annen type olje og ikke hadde nok tid til å påføre riktig mengde. Krøllene ble absolutt ikke som planlagt, men det ble heldigvis en forbedring og en viss forandring likevel så det var ikke helt waste. Seawaves er jo ganske inn!
Neste eksamen er kombinasjonsklipp og gradering+skjeggklipp. Jeg ser frem til disse to!
Attpåtil har jeg fått plass igjen på Fornebu og gleder meg veldig til å komme tilbake.

Nå er det bare to eksamener så er det tid for høstvisningsprosjektet.
Her er noen skisser for ideer jeg har lagt ut inntil videre... Jeg har flere ideer men er for trøtt for å tegne mer akkurat nå, jeg mangler forsatt modell så må virkelig jobbe for å få en inn de neste dagene, derfor forblir fremdeles frisyren et konsept inntil jeg får vite helt sikkert hvordan modellen ser ut og hva de ønsker å samarbeide om:








Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.