Blekehistorie

Postet av Ragnar Wilhelm Molde Ødegård den 15. Sep 2015

Hallå folkens! Har vært litt tom for inspirasjon for ting å skrive om i det siste så jeg tenkte at jeg skulle skrive et lite innlegg om min blekeferd før jeg oppdaget hvor fint det var å gå til en frisør for å få det gjort..

Veldig mange kvinner (og menn) ønsker å bleke håret. Og en høy prosent av disse gjør (desverre) dette hjemme med noe mikset resultat.

Resultatet kan bli noe ugjevnt og oransj.

Og ødelagt spagetthihår er vel noe vi alle er glade i?


Og før jeg begynte på frisørskole kan man si at jeg hadde noen... eh... Mislykkede resultater selv. (Vakkert ikkesant?)


Man kan trygt si at jeg fort lærte hvordan ting kunne gå veldig galt når man bleket håret hjemme...

Vil jo høyest anbefale å bleke håret hos en erfaren frisør da disse som regel vet hva de holder på med og har tilgang på noe bedre produkter enn det de har på f eks vita eller H&M.

Men nå som det er sagt så har jeg jo etter mye prøving og feiling med forskjellige blekinger og teknikker funnet noen tips som jeg tenkte å dele med leserne. (Bemerk. Anbefaler fortsatt å gå til en frisør som vet hva de holder på med. Dette er også ting som har funket for MEG og mitt hår. Alle sitt hår er forskjellig og man må nesten bare finne ut hva som funker)

1. For det aller første. Bruk produkter der du blander vannstoff og blekepulveret manuelt. Da kan du lettere tilpasse styrken på blekingen etter din hårkvalitet og ønsket resultat. Blekingene du finner i butikk har allerede en konkret styrke og du oppnår ytterst sjelden resultatet du forventer. Anbefaler som sagt å kjøpe blekepulver og vannstoff sepparat.

2. Tips nummer 2 hvis du ønsker å bleke håret ditt. Vær tålmodig! Ikke prøv å bli platinablond fra svart på en og samme kveld. Bruk tid. Gå et par måneder mellom gangene du bleker og kur det masse med gode proteinkurer innimellom.

3. En metode som funket veldig godt for meg når jeg hjemmebleka håret mitt var "kokosolje metoden" Den førte til at håret mitt ble mye mindre slitt en det ble da jeg bare brukte bleking. Dette gjør man slik:
a) masser EN GOD MENGDE kokosnøttfett i håret ditt og la det sitte i over natta.
b) Dagen etter tar du i mer kokosnøttfett. Ikke skyld dette ut. Bland blekingen din og ta det direkte oppå fettet.
Kokosfettet bidrar til å legge et beskyttende fettlag på håret som gjør at det ikke blir så slitt som det ellers ville blitt.

4. Tips 4 er rett og slett "ikke blek mer enn du må" Har du allerede kommet deg til et lysegult resultat? skaff heller en god toner og ton ut gulskjæret i steden for å skade håret ditt med enda en blekerunde.

Syns jeg til slutt fikk en ganske fin blondfarge da.

Ja. Dette var altså litt om hvordan jeg gikk fra å ødelegge håret mitt totalt hver gang jeg bleket det til å få nogenlunde fint hår.

Som sagt. Frisørbleking er best, men om du har en litt tom lommebok og ikke er redd for å risikere et litt blandet utfall kan dette være noe for deg.

Snakkes~~



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.