Spørsmål og svar

Hvorfor ta frisørutdanning hos oss?

Adam og Eva skolen er i dag anerkjent i hele landet for høy kvalitet, dyktige elever og undervisningspersonell på vår frisørutdanning. Mange av dagens elitefrisører har sitt utspring fra skolen, som i over 30 år har markert seg som den grundigste og mest oppdaterte innfor frisørutdanning. Adam og Eva frisør er i dag anerkjent i hele landet og internasjonalt for sin banebrytende posisjon i faget og motebildet i over 40 år. En stor del av de beste frisørene innlands og utlands har tatt frisørutdanning jobbet eller jobber for Adam og Eva.

Q&A

Hva kreves for å komme inn? Av formell utdanning krever vi kun at grunnskolen er gjennomført. Om du har erfaring med hår eller ikke, har ingen betydning. Når vi har mottatt søknaden din, vil vi ta kontakt med deg for et intervju. Det vi er spesielt opptatt av, er din motivasjon for å søke akkurat vår skole, dine drømmer og mål, i tille  til hvilke egenskaper du har som vi kan by e videre på mens du er hos oss. Du må kunne beherske norsk godt, både muntlig og skri lig, da undervisningen foregår på norsk.

Hva koster skolen? Skolen koster kr 82.000,-. Avgiften inkluderer alt materiell som forbrukes i skoletiden, foruten skrivemateriell.

Er skolen støttet av Statens Lånekasse? Adam og Eva Skolen er 100% støttet av Statens Lånekasse. Våre fag er nøye sammensatt for å dekke alle krav etter kunnskapsløftet. Skolen er tilpasset det offentlig eksamen med fagene VG2 frisyredesign og produksjon.

Elever ved Adam og Eva skolen plikter ifølge kunnskapsløpet å ta/bestå eksamener på VG2 plan i frisørfaget.

Er det lett å få jobb? Det er et stort behov for frisører i Norge i dag. Ulike faktorer spiller inn på hvor lett det er å få seg jobb. En ting er din faglige dyktighet og fraværet i skoletiden, men det handler også om dine grunnholdninger og din personlighet. Adam og Eva Skolen har høy status hos veldig mange salonger i hele landet, dette gjør at veien til fast jobb kan bli enklere.

Når er det opptak? Adam og Eva skolen har rullerende opptak. Vi oppfordrer deg til å søke så tidlig som mulig, da det er stor pågang til våre studieplasser hele året. Skolestart er i august og januar.

Hvordan søker jeg? Søknadskjema  finner du her!

Hva skjer etter søknaden er mottatt av skolen? Skolen behandler søknaden, og du blir deretter kontaktet for et personlig intervju. Skolen legger vekt på motivasjon og interesse for faget.

Hvordan får jeg svennebrev? Det er to veier som leder til svennebrevet:

1. Lærling: Utdannelsen tar utgangspunkt i 4 år. Du får 6 måneder fratrekk fra Adam og Eva Skolen. Du får 12 mnd. fratrekk for VG1 Design og håndverk. VG2 Frisør gir 12 mnd. fratrekk. Alle andre VG1 og VG2 gir 3 mnd. hver i fratrekk.

2. § 3-5 Praktiskandidat (Også kalt privatist): Tar i utgangspunktet 5 år. Ingen krav til skolegang eller kurs. Ingen aldersgrense. Du får 6 måneder fratrekk for Adam og Eva Skolen.

Uansett modell: du må bestå en tverrfaglig eksamen før du kan gå opp til svenneprøven.

Godkjenninger Godkjent av Statens Lånekasse, gå inn på www.lanekassen.no. Vi er godkjent av Fagopplæringsetaten, utgjør 6 måneder fratrekk i læretiden.

Søk i dag

PEDER WALLENTIN
ART DIRECTOR, ADAM OG EVA PALEET OG
INSTRUKTØR ADAM OG EVA SKOLEN.

"Alt det harde arbeidet du legger inn i skolehalvåret blir fundamentet for resten av din karriere. Dette må selvsagt vedlikeholdes både under og etter endt utdannelse. Det er noe dagene mine som lærer på Adam og Eva skolen blir en påminnelse om. Sett deg heller mange små mål på veien, enn å ha fokus på kun ett stort. Dette hjalp meg hele veien frem til svennebrevet da jeg følte mestring o ere, enn nederlag. Som lærling merket jeg raskt at mulighetene var mange. Jeg be nte tidlig å assistere på ulike opp- drag; Fashion week, foto/videoshoots og ble senere teamleder for visninger under Oslo Runway, Up og musikkvideoer. Dette ga meg et godt innblikk i hvordan et team burde fungere utenfor salong. En variert hverdag er helt klart anbefalt, men det er mange måter å gjøre det på. Dette førte meg tilbake til skolen, men denne gangen i lærer- staben! Dette var et mål for meg helt siden starte”n av lærlingtiden og jeg er ekstremt takknemlig for å få være en del av gjengen her."