Hva skal jeg bli?

Postet av Adam og Eva akademiet den 6. Jan 2022

Usikker på hva du skal bli? Hva med å søke deg inn på frisørutdanningen hos Adam og Eva Skolen?


SØK HER


Velg dine studier

Det kan være overveldende med alle mulighetene man har til valg av yrke og hva man kan bli. Noen vet allerede fra ung alder hva de ønsker å jobbe som, mens andre bruker lenger tid på å finne ut av hva de vil bli. Det kan hjelpe å finne ut av hva man allerede har en interesse for, også bygge på dette. 


Det finnes et hav av utdanninger å velge mellom der ute, alt fra kortere, yrkesfaglige studieløp til høyere utdanninger som tar minimum seks år å fullføre. Det kan være lurt å begynne tidlig å tenke på hva du ønsker å prioritere - vil du raskt ut i jobb eller har du lyst på en lang studietid? Dette er noe du kan tenke på allerede før videregående skole. 

Interessert i hår og trend?

Er du interessert i å følge med på trender eller hvordan hår er med på å komplimentere et antrekk? Hos Adam og Eva skolen har vi den perfekte utdanningen for deg uten tidligere erfaring med hår, men som ønsker å jobbe som frisør og stylist.


Hvorfor velge Adam og Eva skolen?

Mulighetene er mange hvis du velger å være elev hos oss. Hos oss får du grundig og oppdatert undervisning, samtidig som du får rom til å utvikle din egen stil. Vårt ønske er å gi elevene våre erfaring med å jobbe som frisør så tidlig som mulig. Derfor vil elevene bare etter 6 måneder få mulighet til å prøve seg ute i felten. 

En frisørutdanning hos oss krever ingen tidligere utdanning eller erfaring innen faget. Det holder å ha gjennomført grunnskole, derfor kan du begynne hos oss allerede etter ungdomsskolen om du ønsker det.


Motivasjon og interesse for faget

Om du selv tenker “Hva skal jeg bli?” og har et ønske om å bli frisør eller ta stylist utdanning, er skolen vår perfekt for deg. Vi setter interesse og evnen til å tilnærme seg ny kunnskap over tidligere erfaring.


Frisøryrket handler om mye mer enn det å klippe hår. Det handler også om å holde seg oppdatert på de nyeste trendene, det å vite hvilke nye produkter som har kommet på markedet og hvilke nye og innovative løsninger som gir kundene dine det resultatet de ønsker seg. 

Fordypning

Som elev hos oss kan du fordype deg på tre forskjellige områder:


  • Herrefaget/barberer 

  • Styling

  • Farge


Valg av fordypning gir deg mulighet til å fokusere på det fagområdet du interesserer deg for.

Herrefaget/Barberer

Om du velger å fordype deg i herrefaget, vil du fokusere på klipp og vedlikehold av skjegg og bart, i samspill med hårfrisyre og ansiktsform. Du vil også lære mer om hvordan forskjellige typer ansiktshår bør behandles og klippes. 

Styling

Dersom du velger fordypning i styling, vil du få prøvd deg på en rekke forskjellige måter å sette opp og style hår. Det handler ikke bare om en flette, men også om hvordan håret er med på å gjøre et statement og hvordan frisyren kan komplimentere et antrekk eller en spesifikk ansiktsform. 


Det er viktig å vite hvordan man skal jobbe med ulike hårtyper. For eksempel, avhengig av om kunden har krøllete eller slett hår, vil han eller hun trenge spesifikke produkter og behandling. 

Farge

Farger er mye mer enn striper og ombré. Farging handler også om hvilke hårtyper som kan bruke hvilke produkter, og hvilke farger som passer til forskjellige personer. Om du velger farging som fordypning, vil du lære mer om diverse teknikker og ulike måter å farge hår på. Her får du virkelig utfordret deg på fargekombinasjoner og hårtyper.


Søk i dag!

Usikker på hva du skal bli, men synes frisørfaget høres interessant ut? Søk hos oss i dag! Adam og Eva skolen er en av de eldste private frisørskolene i Norge, og har utdannet frisører som jobber over hele verden. 


Vi hjelper deg gjennom utdanningen med god veiledning hele veien, noe vi vet at er viktig. Underviserne hos oss har god kontakt med elevene, og er alltid klar til å gi gode råd, og nyttig informasjon.

Mer informasjon om utdanning

Det kan være vanskelig for mange å finne et studie som passer for dem - på våre nettsider finner du mye god informasjon om frisørstudiet og hva det innebærer. Frister livet som frisør? Start med å sende oss en søknad.


Har du spørsmål er det bare å ta kontakt så svarer vi så godt vi kan. Vi er tilgjengelig både på telefon og på mail


SØK HER


 Siste fra Adam og Eva akademiet